Çorlu Kore mahallesi nasıl biryer?

Benim eltimde bir arkadasinin tanıdığı corludaymis oda sizin dediginize benzer şeyler söylemiş hatta bir dere varmış sanırım evin arkasında cok kötü kokuyormus aslında eltim ve eşimin kardeşi benim eşime soyledi evi almadan her birşeyi ama eşim dik kafalı olduğundan siz çok biliyorsunuz dedi inanmadı ve hala bende araştırdım kötüymüş mahalle diyorum anlamıyor kızıyor bağırıyor anlicaginiz o orda yaşamadan gormucek inanmicak kendi bilir ama ben karnimda çocuğumla devamlı ordan oraya gidip sitrese giremem bana huzurlu ortam lazım şuan artık benim eşimde arabasını satar bir at arabası alır ne diyim ☺️zaten binayı kakaladiklarini ben biliyorum bu devirde 3 katlı bahçe içinde bir binayı 1.700.000 du sanırım fiyatı bu fiyata satın alamazsın imkanı yok alıyorsa da bilki bir sebebi vardır ama işte benim eşim bazı konularda kendi zeki görüyorsa aslında değil gidip emlakçı bu evi az düzenle 1 sene tutun ben 1 sene sonunda 7 milyona satarım demiş birde güya bu alırken 4 kişi daha kredi çekip bu binayı almak için yarışa girmiş bizimkide sanki yarışı kazanmış misali sevinçli ben aldım diye talibi çokmuş binanin dediğine göre yani birileri bunu bir oyuna soktuda bence kendi farkında değil ins harcadığı parayı kurtarır benim tek duam o olur.
O mahallede yaşayanlar zaten çok fakir halk,
7 milyona kim alacak orayı, 7 milyona alabilecek olan biri de o mahalleden almaz zaten.

Hiç öyle niyetim yok zaten sizin dediğiniz gibi biryerdeyse evde ozaman onlarda 1 ay zor durur diye düşünüyorum ins öyle olur ama sorun tüm yatırımını o binaya yaptı paraları iç olucak benim tek üzüldüğüm o olur anca o mahalleyi bilmeyen kendileri gibi birilerini bulup satmaları lazım binada kakalamak diyelim.yoksa böyle bir mahalleyse istediği kadar yeniledim o binayı orayı bilen hiç kimse yüksek fiyata almaz verdikleri parayı kurtarsalar yine iyi derim ozaman.
1 ay bile değil bir gün bile tutmazlar. Açık açık yazamıyorum buraya bazı şeyleri. Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bir mahalle. Dışardan geleni istemezler, yasadışı madde aşımının satımının çok fazla olduğu bir yer. Hırsızlık ile geçimlerini saplıyorlar. Bir arada vakaya çıkıyoruz oraya dışardan gelen mahalleye yanlışlıkla sapmış insanları darp ediyorlar. Geçen iki polisi vurmuşlar mesela

Güzel Çorlu da bula bula en kötü yerinş mi bulmuş Kore mahellesinden uzak tutarlardı bizi çocukken dedem .
Bende tebrik ettim içimden ama çünkü disimdan diyince kavga çıkıyor ondan kendi etti kendi bulucak yeterki bana verdiği süreden önce anlasın ve ordan kurtulmaya baksın benim içimden geçen o.

O mahallede yaşayanlar zaten çok fakir halk,
7 milyona kim alacak orayı, 7 milyona alabilecek olan biri de o mahalleden almaz zaten.
Ya o fiyata alabilcek insan zaten Çorlu'da çıkmaz orda yaşayan insanlar o mahalleyi biliyorsa zaten parası olsa bile almaz anca kendi gibi dışardan birini bulcak hicbirseyden habersiz belki öyle satabilir zatende böyle mahalleysede 1 aya kalmaz kendileri başlar işte sorun oraya harcadığı parayı bari kurtarsa zarar etmese.

Yukarıda bir video vardı şayet orasıysa aldılar tamam ama satmaları epey zor olur. Çok yanlış bir yatırım olmuş diye düşünüyorum, öyle 7 milyona satarım kafası pek inandırıcı değil.
Ha yeni yapılaşma olan yer olur yada kentsel dönüşüme giren bir bölge olur amenna değer kazanır dersin ama buranın bir geçmişi var halihazırda,polis bile giremiyorsa kentsel dönüşüm zaten hayal.
Esenyurttaki ev bile buradan daha fazla değerlenir.
Ya zaten bulundugumuz ev residace diye geçiyor havuzu, güvenliği ,spor alanları ,spor salonu ,cafesi herşeyi olan bir site zaten bu eve yazık ettikleri kesin olan birşey ama bende tam görmedim mahalleyi insanlarını bilmiyorum ve o videoyu buraya yazmadan önce bende görmüştüm hatta eşime bile söyledim ama nafile ben zaten evi aldıktan sonra aklıma takıldı belki bilgi vardır diye öylesine baktım internetten asıl eltim sorusturmus ev alınmadan önce söylemiş benim eşime ben sonradan öğrendim ama ona rağmen benim eşim gidip aldı o evi yani bir sorun cikarsada kendi düşünsün 3 kişi oranın nasıl yer olduğunu ona söyledi ama anlamadı ondan yaşasın görsün ne diyim en azından oraya harcadığı paraları kurtarsa ben ona dua ederim anca

1 milyona almış sanırım, satan kişi de 1 sene sonra 7 milyona satarsın demiş 😂 o kadar kar elde edecek olsa bekler kendisi kar elde ederdi. keklemiş resmen
1 milyon 700 bin diye biliyorum ama icinede tadilat yapması gereken bir yer neymiş evi satan kişinin dedesinden kalmış ve onlarda paramı ne lazım olmuş orayı elden çıkarmak için emlakciya vermişler benim eşimde emlakçının ağzıyla ben burdan kar elde ederim hesabına düşündü ama bana hiç karlı iş gelmiyor zaten ondanda buraya yazdım.Bana sormadigi içinde kendi kafasının cezasını kendi cekicek ben sadece bu kadar harcicaklari parayı bari kurtarsalar diye düşünüyorum artık böyle bir pis mahalleyse 1 ay zor otururlar orda.

Bende tebrik ettim içimden ama çünkü disimdan diyince kavga çıkıyor ondan kendi etti kendi bulucak yeterki bana verdiği süreden önce anlasın ve ordan kurtulmaya baksın benim içimden geçen o.
Biraz akıl alsaydı böyle bir hata yapmazdı.
Burnunun dikine giden biri belli

Eşime sordum.
Hıdırağa mı? Kore mahallesi mi? İkisi ayrı yerler.

Kore mahallesi İstanbulun sulukulesinin aynısı.

Hıdırağa eski corlu merkezi gibi ama artık kenar mahallesi, alt gelir sınıfı, evler çok eski ve ucuz.
Yaşanır mı mecbur kalındımı yaşanır. Ama tercihleriniz arasında burada yaşamak varsa gidin görün ona göre yaşarsınız.

Eşime sordum.
Hıdırağa mı? Kore mahallesi mi? İkisi ayrı yerler.

Kore mahallesi İstanbulun sulukulesinin aynısı.

Hıdırağa eski corlu merkezi gibi ama artık kenar mahallesi, alt gelir sınıfı, evler çok eski ve ucuz.
Yaşanır mı mecbur kalındımı yaşanır. Ama tercihleriniz arasında burada yaşamak varsa gidin görün ona göre yaşarsınız.
Hidiraga mah. Diye geçiyor ama eski adı Kore mah. Deniyor internette tam bilmiyom adres hidiraga mah. Ama

Ya o fiyata alabilcek insan zaten Çorlu'da çıkmaz orda yaşayan insanlar o mahalleyi biliyorsa zaten parası olsa bile almaz anca kendi gibi dışardan birini bulcak hicbirseyden habersiz belki öyle satabilir zatende böyle mahalleysede 1 aya kalmaz kendileri başlar işte sorun oraya harcadığı parayı bari kurtarsa zarar etmese.
:)))) corluda 7 milyonu olan insan cok da, oraya kimse vermez ama

Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var eşim Çorlu'da bir 3 katlı bina aldı daha yeni oraya taşınmayı düşünüyor ama ben bulunduğu mahalleyi araştırdım hidiraga mahallesi yeni adıyla eski adiylada Kore mahallesi olarak geçiyormuş sanırım ben corluyu bilmediğimden orayı bilen arkadaşlar varsa bana bu mahallenin iyimi kötümü olduğunu soyleyebilirmi? İnternetten arastridigima göre Teksas gibi deniyor ben korktum nasıl biryer acaba yardımcı olur musunuz
Çorlu’da yaşıyorum hocam, kesinlikle kirada oturulması bile tavsiye edilmeyen uyuşturucu kullanımının olduğu, sürekli şafak operasyonu ile şenlenen bir mahalle. Çingene kesimin çok yoğun bir şekilde yaşadığı yerdir. Resmi adı Hıdırağa Mahallesi diye geçer.

Hidiraga mah. Diye geçiyor ama eski adı Kore mah. Deniyor internette tam bilmiyom adres hidiraga mah. Ama
Bilmiyorsunuz konu açıyorsunuz, bilen kişiye sorup yorum yazıyorum.
Tam şu an ki Türkiye gibisiniz.

İddialaşıyorsunuzda eşim bu bölgenin ileri gelenlerinden işkembeden sallayarak size yorum yazmıyoruz.

Kore mahallesi ayrı, hatta sinoplular mahallesi de varmış orada da Romanlar yaşıyor.
Kore mahallesi aynı sulukule.
Eşiniz sizi Hıdırağa diye kandırıyor sanırım.

Hıdırağa farklı orada Roman fazla yaşamaz.
Eski Çorlu merkeziymiş.
Ama tercih edilecek bir yer değilmiş.
Gelişmemiş, evler çok çok çok eski, alt gelir grubunun yaşadığı bir yer.

Eşiniz bilmediği bi şehirden ev alırsa araştırmadan en kelek yerden adama evi öve öve satar.

Sizde iddialaşırsınız anca internet öyle bu böyle diye.

Oturulacak bir yer değil medeniyet arıyor iseniz ki o bölgeler İstanbul bahcesehir ayarında üst gelir sınıfının olduğu semt emlak konutları bölgesi Esentepe mahallesi, Hürriyet mahallesi, villa olsun derseniz de önerlerde oturabilirsiniz.

Bilmiyorsunuz konu açıyorsunuz, bilen kişiye sorup yorum yazıyorum.
Tam şu an ki Türkiye gibisiniz.

İddialaşıyorsunuzda eşim bu bölgenin ileri gelenlerinden işkembeden sallayarak size yorum yazmıyoruz.

Kore mahallesi ayrı, hatta sinoplular mahallesi de varmış orada da Romanlar yaşıyor.
Kore mahallesi aynı sulukule.
Eşiniz sizi Hıdırağa diye kandırıyor sanırım.

Hıdırağa farklı orada Roman fazla yaşamaz.
Eski Çorlu merkeziymiş.
Ama tercih edilecek bir yer değilmiş.
Gelişmemiş, evler çok çok çok eski, alt gelir grubunun yaşadığı bir yer.

Eşiniz bilmediği bi şehirden ev alırsa araştırmadan en kelek yerden adama evi öve öve satar.

Sizde iddialaşırsınız anca internet öyle bu böyle diye.

Oturulacak bir yer değil medeniyet arıyor iseniz ki o bölgeler İstanbul bahcesehir ayarında üst gelir sınıfının olduğu semt emlak konutları bölgesi Esentepe mahallesi, Hürriyet mahallesi, villa olsun derseniz de önerlerde oturabilirsiniz.
Ben internetten araştırdığımda çıkan sonuç bu oldu ben nerden bilebilirim ve kaldiki gittiğimi soylemedim araştırmalarıma yönelik yazdıgimi dile getirdim ve yazimdada hidiraga mah. Olduğunu ama eski adının Kore mah. Olduğunu söylüyorum çünkü öyle gördüm internette Çorlulu değilim bunu zaten uzaktan bilemem hiçte gittiğim bir yer değil bence sizde yazdığım yazıyı güzel okusanız anlarsınız bilmediğim için zaten buraya yazdım bilen biri olurda belki bana yazar bende öğrenirim diye bildiğim biryer olsa nie burdan soriyim zaten biliyorum diye bana göre saçma bir cevap vermişiniz. Kaldiki ben iskembeden birşey sallamadim ben internetten gördüğüm yorumlar ve burda bana yazanlarin cevaplarına göre cevap verdim. Sizede zaten bilmediğimi ama mah. Hidiraga mah. Diye geçiyor netten araştırmama göre eski adı Kore mah. Diyede geciyomus diye yazdim azcik daha yargıda bulunmadan önce benim cevabımı düzgün okusaydiniz yada açtığın konuyu düzgün okusaydin zaten bu şekilde yargılı mesaj yazmazdiniz.Neyse yinede saolun

Çorlu’da yaşıyorum hocam, kesinlikle kirada oturulması bile tavsiye edilmeyen uyuşturucu kullanımının olduğu, sürekli şafak operasyonu ile şenlenen bir mahalle. Çingene kesimin çok yoğun bir şekilde yaşadığı yerdir. Resmi adı Hıdırağa Mahallesi diye geçer.
İşte ben orasıni anlamadım tapuda hidiraga mah. Diye geçiyor bakın sizde demisiniz sadece resmi adı hidiraga mah. diye bende o sekidle nette buldum orayida bilmediğimden konuyu bu şekilde anlatmak istedim.zaten burdan aldığım cevaplarin çoğunluğuna vurunca burası kötü biryer gibi geldi he bu mah. zaten ben istemedim sadece ben merakımdan burda sordum ve araştırma yapmak istedim ondan cevabınız için çok saolun.

1 milyon 700 bin diye biliyorum ama icinede tadilat yapması gereken bir yer neymiş evi satan kişinin dedesinden kalmış ve onlarda paramı ne lazım olmuş orayı elden çıkarmak için emlakciya vermişler benim eşimde emlakçının ağzıyla ben burdan kar elde ederim hesabına düşündü ama bana hiç karlı iş gelmiyor zaten ondanda buraya yazdım.Bana sormadigi içinde kendi kafasının cezasını kendi cekicek ben sadece bu kadar harcicaklari parayı bari kurtarsalar diye düşünüyorum artık böyle bir pis mahalleyse 1 ay zor otururlar orda.
Emlakcı hiç seneye 7 milyon edecek evi ona kaptırır mı ?
gözü kapalı kendisi atlardı zaten

Emlakcı hiç seneye 7 milyon edecek evi ona kaptırır mı ?
gözü kapalı kendisi atlardı zaten
Bende öyle düşünüyorum ve kaldiki emlakçıların hepside satış yapıp prim kazanabilmek için tabiki övücek sattığı ürünü ama lakin benim eşim o kadar safmi desem ne desem bilmiyorum inanmış birde o an eşim dışında 3 kişi daha eve talipmis sanırım bir yarış olmuş ben alicam sen Alican davasına ben onun bile oyun olduğunu düşünüyorum şahsen ama gelse bunu anlat eşime dediğim gibi zaten bir süre işi için orda kalıcak sonra İstanbul içine tasinicaz ben ailemde kalicam ondan kendi bir yaşasın orayı zaten böyle bir mahalleyse evin olduğu yer 1 aya kalmadan da görürler herşeyi benim görüşüm bu sadece isterim ki sattıkları da harcadıkları para iç olmasın gözüm parayı katlamasinda hiç değil burdaki yorumlara bakarak o parayı kurtardılar yeter

Bende öyle düşünüyorum ve kaldiki emlakçıların hepside satış yapıp prim kazanabilmek için tabiki övücek sattığı ürünü ama lakin benim eşim o kadar safmi desem ne desem bilmiyorum inanmış birde o an eşim dışında 3 kişi daha eve talipmis sanırım bir yarış olmuş ben alicam sen Alican davasına ben onun bile oyun olduğunu düşünüyorum şahsen ama gelse bunu anlat eşime dediğim gibi zaten bir süre işi için orda kalıcak sonra İstanbul içine tasinicaz ben ailemde kalicam ondan kendi bir yaşasın orayı zaten böyle bir mahalleyse evin olduğu yer 1 aya kalmadan da görürler herşeyi benim görüşüm bu sadece isterim ki sattıkları da harcadıkları para iç olmasın gözüm parayı katlamasinda hiç değil burdaki yorumlara bakarak o parayı kurtardılar yeter
tabiki oyun.
Bana da emlakcı kızlar ev satarken ay iyi ki siz aldınız peşin veren var.
Ama önce siz baktıgınız için hak geçmesin size söz verdik yoksa peşin veren vardı diye bizi keklemeye çalıştı tabiki yemedik.
Yemişşşş gibi yaptım sadece.

tabiki oyun.
Bana da emlakcı kızlar ev satarken ay iyi ki siz aldınız peşin veren var.
Ama önce siz baktıgınız için hak geçmesin size söz verdik yoksa peşin veren vardı diye bizi keklemeye çalıştı tabiki yemedik.
Yemişşşş gibi yaptım sadece.
Siz zekice davranmisiniz ben zaten bina satışında yada bana sorularak gidilseydi emlakciya bende konuşmak için giderdim zaten söylerdim ordada ama tabiki eşim çok sevdi o tarafı beni konuşturur muydu bilemem ama hiç sanmam ben sonuçta ev hanımıyım emlak ev işlerinden oturduğum yerden anlamam sanki aklım yok bende görmüyorum ama işte anlatamam ondan hiç kafamı yoramicam benim için karnımdaki çocuk önemli onun huzuru benim sağlığım zaten kendisi orda kaldığı sürede kendi gorucek bazense bazı insanlara ne kadar anlatsan kendi bildigini yapar o olayı yaşaması lazımdır anlaması için artık böyle düşünüyorum ama sizlerede saolun ben çok aydınlansın bu konuda öyle bir mah. Asla çocuk buyutulmez zaten bana güvenilir yer lazım alt sınır ,üst sınır aramıyorum ama her kötü şeyin olduğu mah. Sokağında çocuğum büyüyünce salamam ondan yaşasınlar görsünler ben soylucegini söyledim eşime.

X