Sağol canım evet uzun bir zaman balık baktım hatta ailede de balık ve kuş merakı vardır aynı merak bende de devam ediyor :) elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalişiyorum işe yarıyorsa ne mutlu bana. Ne de olsa onlar da can :)
Fitreler dediğin gibi pahalı, herhalde elekrikli olduğu için. Dipteki artıkları temizlemez ama suyu süzmesi ve havalandırması açısından çok önemli.
Kahverengi granül gibi yem demişsin, küçük silindirlere mi benziyor? Hiç öyle balık yemi görmedim. Hatta bana kaplumbağa yemlerini çağrıştırdı, normalde balık yemleri pul gibi ve kırmızı, yeşil, kahverengi gibi çeşitli renklerde olur ve yosun gibi kokar kaliteli yemin kokusu da iyi olur (iyi bir yosun kokusu -tamam koku kötü ama sağlıklı bir koku olması lazım anlatması biraz zor :)) büyük pul tanelerini ufalayıp öyle atmak gerek, yoksa hepsini yiyemiyorlar ağızlarından düşüyor dipte birikiyor ve suda kirlilik yapıyor. Acaba böyle birşey olmuş olabilir mi?
Bence ilk etapta suyun bulanıklığını yok etmelisiniz parazit falan üremesin. Balıkların hepsini ve suyu bir temiz bir kaba koyun sonra kalan tüm suyu boşaltıp akvaryumu ve taşları sudan geçirin sonra yeni su koyun zaten filtre de var, o yemden kullanmayın yeni normal yem alın bakalım bulanma olacak mı gene. İnşallah sorun hallolur.
Bu arada evet Nevşehirdeyiz canım :) Sen de Sivastasın sanırım, yakın sayılırız :)