Ben sarılıkla ilgili 10 onlarca yurtdışı makalesi ve tezi okudum inanın benim kadar sarılık bilmeyen çocuk doktoru vardır kafayı taktım çünkü ben.
Standart olarak çocuk bizimki gibi kilo alıyor emiyor genel durumu iyi ama sarılık değeri fotoya rağmen yüksek seyrediyorsa maalesef iki genetik hastalığı daha düşünmek gerekiyor.
Tabi öncesinde Glikoz 6 Fosfar ve Pruvat Kinaz enzimlerine bakmak gerekiyor. Sorun çıksa bile bunlarda zararsız hastalıklar.
Geriye sadece iki şey kalıyor. Tabi konunun buraya gelmesi zor. Koskoca Fransada 17 kişide bu hastalık var. Ama türkiyede de görülmüş.
Gilbert sendromu ve Crigler Najjar sendromu.
Bunlar işte en sıkıntılı olanları…
Bizimkisi ne olacak belli değil ben de bilmiyorum. Sadece bildiklerimi paylaştım.
Türkiyeden bir hasta:
Standart olarak çocuk bizimki gibi kilo alıyor emiyor genel durumu iyi ama sarılık değeri fotoya rağmen yüksek seyrediyorsa maalesef iki genetik hastalığı daha düşünmek gerekiyor.
Tabi öncesinde Glikoz 6 Fosfar ve Pruvat Kinaz enzimlerine bakmak gerekiyor. Sorun çıksa bile bunlarda zararsız hastalıklar.
Geriye sadece iki şey kalıyor. Tabi konunun buraya gelmesi zor. Koskoca Fransada 17 kişide bu hastalık var. Ama türkiyede de görülmüş.
Gilbert sendromu ve Crigler Najjar sendromu.
Bunlar işte en sıkıntılı olanları…
Bizimkisi ne olacak belli değil ben de bilmiyorum. Sadece bildiklerimi paylaştım.
Türkiyeden bir hasta:
"Mavi ışık" almadığında hemen sararıyor
Konya'da, "mavi ışık hastalığı" olarak bilinen "crigler najjar sendromu" teşhisi konulan 7 aylık Mustafa, fototerapi cihazından çıkartıldıktan hemen sonra sararmaya başlıyor. - Anadolu Ajansı
www.aa.com.tr