çoook dertliyim evli bana yardım edecek yada tecrubelı arkadaşlardan tavsiye

Offf inan okurken icim sisti ben daraldim...
Sen bunlari yasadigin halde hala nisanliyim dügünüm var diyebiliyorsun helal olsun..
Daha simdiden sana güvenmeyen her dedigine kulp takan biri...
Hele ki ailesiyle ve seninle aradaki dengeyi kuramiyorsa Allah yardimcin olsun...
Karar senin ama cok iyi düsün...

düzelmez kesinlikle. evlendikten sonra erkeklerin karakterinin değişeceğini de nereden çıkarıyorsunuz? kocaman adam hepsi. belli bir yaştan sonra kişilikleri de davranışları da değişmiyor. bu adamla hayatımı sürdürürüm diyorsan evlen. değişir diyorsan boş yere umut etmiş olursun.

O zaman evlen..
Kendine bu kötülüğü yap.
Sonra da neden böyle oldu diye ağla.
Kolay olmadığını emin ol biliyoruz.
Boşanmak daha mı kolay sanıyorsun?

Arkadasın dedıgı cok doğru benı de böyle 1 adam yaktı; bahsettıklerının neredeyse aynısını yasadım, bız 5 yıllık evliydık, su an 3 aydır ayrıyız, bılemıyorum konumu okudun mu ama boşanıyoruz...ılk o ıstedı, sımdı ben de ıstıyorum, aklını basına topla böyle annecı, aıle bağımlısı, karakter zaafıyetli el oğulları 'benım anamdan 1 tane ama eş sürüsüyle ' dıye 2 günde sallıyorlar...eger aılelerının boyunduruğuna gırmezsen; biat etmezsen heveslerı gecınce soluğu adliye korıdorlarında alıveriyorsun...aman ha ben ettım sen etme, boşanmak maddı&manevı cok zor 1 sey; öyle aşkla meşkle samanlık seyran olmuyor, 1 şey nasıl başlarsa öyle gıdiyor; sonradan düzelme fln olmuyor....yaşını bılemıyorum fakat benden sana abla nasıhatı şuraya yazıyorum eger er su anda 1 kalemde kesıp atmazsan er ya da gec bu anlattıklarının sonu boşanmaya varır; sonra da uyarılarımızı dınlemedıgın ıcın basını taslara vurursun, tecrübeyle sabıt!!! ve de anladığım kadarıyla aıle yapılarınız cok farklı ve uyusmuyorr...

Bence 1 seye gırısmeden once olmazlarını&acmazlarını gözden gecır, hele boylesı onemlı bır durumda ıyıce araştır, neyımı kastediyorum arkadaşım; konu evlilik mı once boşanma konusunu araştır (örn. netten hukukı ve toplumsal boyutlarına, ınsanların forumlarda yazdıkları hayat tecrubelerıne, hatta boşanma sebeplerı, yaşları v.s.istatıstıkı verılere bak!! cıdden coooook faydası olur) mesela bu senın bahsettıgın ' esın aılesıyle gorusturmeme ' 1 BOSANMA SEBEBI! bunu bılıyor muydun????neyse karar yıne senın tasarrufunda tabii...

Son düzenleme:
Arkadasın dedıgı cok doğru benı de böyle 1 adam yaktı; bahsettıklerının neredeyse aynısını yasadım, bız 5 yıllık evliydık, su an 3 aydır ayrıyız, bılemıyorum konumu okudun mu ama boşanıyoruz...ılk o ıstedı, sımdı ben de ıstıyorum, aklını basına topla böyle annecı, aıle bağımlısı, karakter zaafıyetli el oğulları 'benım anamdan 1 tane ama eş sürüsüyle ' dıye 2 günde sallıyorlar...eger aılelerının boyunduruğuna gırmezsen; biat etmezsen heveslerı gecınce soluğu adliye korıdorlarında alıveriyorsun...aman ha ben ettım sen etme, boşanmak maddı&manevı cok zor 1 sey; öyle aşkla meşkle samanlık seyran olmuyor, 1 şey nasıl başlarsa öyle gıdiyor; sonradan düzelme fln olmuyor....yaşını bılemıyorum fakat benden sana abla nasıhatı şuraya yazıyorum eger er su anda 1 kalemde kesıp atmazsan er ya da gec bu anlattıklarının sonu boşanmaya varır; sonra da uyarılarımızı dınlemedıgın ıcın basını taslara vurursun, tecrübeyle sabıt!!! ve de anladığım kadarıyla aıle yapılarınız cok farklı ve uyusmuyorr...

Bence 1 seye gırısmeden once olmazlarını&acmazlarını gözden gecır, hele boylesı onemlı bır durumda ıyıce araştır, neyımı kastediyorum arkadaşım; konu evlilik mı once boşanma konusunu araştır (örn. netten hukukı ve toplumsal boyutlarına, ınsanların forumlarda yazdıkları hayat tecrubelerıne, hatta boşanma sebeplerı, yaşları v.s.istatıstıkı verılere bak!! cıdden coooook faydası olur) mesela bu senın bahsettıgın ' esın aılesıyle gorusturmeme ' 1 BOSANMA SEBEBI! bunu bılıyor muydun????neyse karar yıne senın tasarrufunda tabii...

buradaki arkadaşlara sonsuz teşekkürler kafamı alıp düşünmemi sağladılar halada düşünüyorum ama biyandan şeytan mı melek m blemedğim bir fısıltı kulağımda her nsan 4/4 lük mü diye yani şmdiye kadar bebekler gibi baktı bana hasta olduğumda başımda bekledi elleryle yedirdi içirdi cocuk gibi çkolatasız gelmezdi çiçek getirmye alıstı arkadaşlar hep değizmez diyor bu adam benm anıdığımda konuşmayan bir adamdı bırak aşkım demeyi ismimi bile söyleyemiyordu şimdi aşkım bebeğim diye peşimden düşmüyor çok yol kat etti 6 senedr tanıyan arkadaşlarım da bilirler eve koşarak gelirdi oyle arkadaşların anlattığı gibi tv karsısında yorgunluğunu atmazdı gelir sadece konuşmadan 10dk cok yorgunsa 30dk sarılırdı ne bilym hala eks ve artı yönlerini lsteliyorum ama eksisi ailesi olup çok pozitif yanı olsada gururum ağır basıyor evlilik bi poltika değil m arkadaşlar her zaman iyi oynayan kazanmaz mı?

canım inanki ayrılma demek isterdim ama müsama müsamayı doguruyo bunu bilir bunu söylerim şimdi sana bu laflar koyar belki ayrılmakta zor gelir ama senin bileceğin iş tabi ama sunu söyliyim evlenmeden bnlaru yapan evlenince dahada beterlerini yapabilir helede öyle bir ailesi varsa hiç bulaşma derim. Kadın olmak cok zor.bende evlendim bi kac ay oldu severek hemde ama bazı kusurları sorunları göz ardı ettim evlendim ama keske etmeseymişim bazen alttan cok aldım almasaymısım bastan dişimi gösterseymişim ozman kabul etmediğimde olmaz deseydi bırakırdım ama simdi iş işten geçtii. sende 3 düşün bir karar ver cnm. ailenlede konus iyice gözden geçir kararını evlilik kolay değil canım zararın neresinden dönersen kardır

Canim ben okudukca resmen sinirimden kudurdum, ne kadar dusuncesiz insanlar
Evliligin bunlarin kafasiyla kesinlikle kabusa doner, hani sana direk ayril diyemem ama ben olsam bitirirdim. En azindan biraz uzulurdum ama bir omur o adamla ayni evin icinde uzulmekten daha iyidir. Maalesef evlilik her gun ceyiz mobilya gelinlik secmek kadar eglenceli olmuyor. Hele boyle bir zihniyet ve ailesiyle nasil gecer hic bilemiyorum

buradaki arkadaşlara sonsuz teşekkürler kafamı alıp düşünmemi sağladılar halada düşünüyorum ama biyandan şeytan mı melek m blemedğim bir fısıltı kulağımda her nsan 4/4 lük mü diye yani şmdiye kadar bebekler gibi baktı bana hasta olduğumda başımda bekledi elleryle yedirdi içirdi cocuk gibi çkolatasız gelmezdi çiçek getirmye alıstı arkadaşlar hep değizmez diyor bu adam benm anıdığımda konuşmayan bir adamdı bırak aşkım demeyi ismimi bile söyleyemiyordu şimdi aşkım bebeğim diye peşimden düşmüyor çok yol kat etti 6 senedr tanıyan arkadaşlarım da bilirler eve koşarak gelirdi oyle arkadaşların anlattığı gibi tv karsısında yorgunluğunu atmazdı gelir sadece konuşmadan 10dk cok yorgunsa 30dk sarılırdı ne bilym hala eks ve artı yönlerini lsteliyorum ama eksisi ailesi olup çok pozitif yanı olsada gururum ağır basıyor evlilik bi poltika değil m arkadaşlar her zaman iyi oynayan kazanmaz mı?

canım benm hep duygusal olarak bakmışsın olaya, seven her erkek yola getirilir hepsi aynı olmaz tabi ama sen bu adamı bu kadar değiştrdiysen 6 senede, başka birilerini daha değiştirebilirisin, sorunlar olacak evlendiğinde, asla değişmeyecek ailesyle ilgili konularda, tek değişme sebebi belki senin daynamayıp rest çekmen olabilir evlendkten sonra, o reste de restle karşılık verebilir. yola getirebilirm diyorsan zorluklara katlanacaksan.... evlen
senin dediğin gibi her insan mükemmel değil tabiki ama kademe kademe bunlar. dayanabilriim diyorsan evlen. ama kolay değil kolay olmııcak. bir d eonun memleketine gitmenizi istiyor öylemi olcak ev nerde tutuldu?

arkadaşım valla böyle bir cümleyi yazmak istemezdim hatta ayrıl bırak diyenlere kızardım ama senin durumun çok farklı... yerinde olsam arkama bile bakmadan kaçardım.......... hayatını heba etme diyorum sadece yazık:26::26:

ayrıl kardeşimm ayrıll hiçte canını sıkma onun ailesi önemlide seninki değil mi ne demek yani aileni unutacaksınn hadi aileyide geçtim sen kölemisin ki hizmet edeceksin onun dediklerini yapacaksın hayat o kadar kısa ki seni tam anlamıyla sevecek başka biri muhakkak vardır kendini düşün ileri doğru muhahkak çocuğun olacak onu düşünn bitir gitsinn

canım benm hep duygusal olarak bakmışsın olaya, seven her erkek yola getirilir hepsi aynı olmaz tabi ama sen bu adamı bu kadar değiştrdiysen 6 senede, başka birilerini daha değiştirebilirisin, sorunlar olacak evlendiğinde, asla değişmeyecek ailesyle ilgili konularda, tek değişme sebebi belki senin daynamayıp rest çekmen olabilir evlendkten sonra, o reste de restle karşılık verebilir. yola getirebilirm diyorsan zorluklara katlanacaksan.... evlen
senin dediğin gibi her insan mükemmel değil tabiki ama kademe kademe bunlar. dayanabilriim diyorsan evlen. ama kolay değil kolay olmııcak. bir d eonun memleketine gitmenizi istiyor öylemi olcak ev nerde tutuldu?

ailesnin yanında yaşama planı en az 4-5 sene sonra şimdi imkansız polis olduğu için

Nişanlın her konuda sana destek çıkan biri olsaydı ailesi ile seni nerede tutacağını bilseydi ben hiç düşünme her türlü sorunun üstesinden gelirsiniz diyebilirdim.Ama nişanlının huyu böyleyken evlensenizde bence mutlu olamazsınız sürekli ailesinin sözünden çıkmayan seni ikinci planda tutan bir eşle evlilik yürütmek imkansız.

Bu adam evlendiginiz ilk gunden senin omrunu curutecek yol yakinken vazgec arkana bakmadan hemde ben genelde yikici degilimdir ama senin durumun cok farkli inan evlendikten sonra 180 derece degisiyorlar seninki daha simdiden belli etmis rengini malesef canin evlenince oyle bi degisiyorlarki surekli bi kaosun icine gireceksin ustesinden gelirim diyosan yollar senin zaten ama o yolun sonunda cok ama cok yipranacakmissin gibi geliyo.

Gelin ata binmiş ya nasip demiş.
Seviyorsunuzdur mutlaka ama bu sevgi sizi sömürecek, sizi sizlikten çıkaracağa benziyor, bence yol yakınken nişanlınızla bir ömür geçer mi tekrar gözden geçirin, sorun sadece ailesi değil, nişanlınız ailesiyle, eşinin arasında denge kuramayacak yapıda birine benziyor, bugün nişanlısınız küser telefonlarına çıkmazsınız ama yarın aynı evi paylaşmaya başladığınızda herşey çok farklı olacak:KK50:

yok canim evlilik bir politika degil , hem adam ailesinin sözünden cikmayan tip, dikkat et evlenip 3 ay sonra bosananlardan olma

her akşam çikolata alıp burnundan getirir
çiçek alır kafana taş atmış sanırsın
kimsenin nasibine karışmam ama şöyle düşün
seni çocuk gibi ayrılıkla tehdit ediyor, ailesinin lafından çıkamıyor saçma sapan tehditler savurup ailenizi eziyor ki bence en öenmlisi bu neymiş maddi durumu iyiymiş...

herkes 4x4 lük değil denenlerde bi insanın artısı 100 taneyse , eksisi 5 i geçmeyenlere denir...
kusura bakmayın da nişanlısınız 4 de 1 bile değil bence...

Sanırım sen kendi bildiğini okuyacaksın burda herkes boşa yazıyor.Ben 12 yıllık evliyim senin anlattıklarından yola çıkarak senin evlilik hayatını anlatayım.Nişanlının şimdi sana karşı sevgi kelebeği olmasına aldanma o sevgi kelebekleri eşek arısına çabuk dönüşüyorlar.Nişanlılık ve sevgili dönemiyle evlilik dönemi inan farklı şimdiki cicim ayları sevgi baloncukları senin ayaklarını yerden kesiyor evlenince inan o sevgi balonları bir anda yere çakılıyor.Çünkü şimdiden ailesine karşı çıkamayan seni ezdiren biri var evlenince niye bu değişsin zannetmeki ben onu sevgimle değiştiririm beni de savunur ezdirmez deme ezdirmeyecek adam nişanlıyken zaten ailesine karşı çıkar bunu bizat kaynımdan biliyorum şimdiki karısına nişanlıyken ailesine dediki bize karışmayacaksınız dedikodumuzu yapmayacaksınız diye açıkça konuştu ee böyle oluncada kayınvalidem eltime şimdi 1gr laf söyleyemiyor niye oğlu eşi haksız dahi olsa arka çıktığını bildiği için aslan kaynanam etlim karşısında kuzu oluyor.Yani senin nişanlında şimdi direnirse ailesi sana karşı kuzu olur yoksa bu tavrı devam ederse onlar aslan sende aslanın önündeki kuzu olursun ömründe ben ne yaptım demekle geçer.Nişanlımı değiştirdim diyorsun inan evlenince hiçbir erkek değişmiyor bu tecrübeyle sabittir sen yola ben onu ne olursa olsun değiştiririm bunu daha önce başardım diye düşünme anca kendini kaybedersin evet evlilikte insanlar değişir ama bu değişen taraf inan kadınlar.Sabrı öğreniyorsun,ezilmeyi öğreniyorsun,benim diyeceğim bunlar inan nişanı bozmak evliliği bozmaktan kolay.Ama ben sabır taşıyım aşkıma karşılık ezilmeyi anlayışla karşılarım kocam beni değilde ailesini tercih etsin onların söylediği herşey benden daha değerli olsada olsun ben aşkımı seviyorum diyorsan yolun açık olsun.

Hayaaaaatda degismez, sen etrafda ayrilan insanalri görmüyorsun galiba ?
Hangi erkek positif yönde degisir evlenince özelikle bukadar karisan kardes aile vs varken.

Anlamadigim

2. üni lisin türkcen benimkinden berbat , ben hadi yurtdisindayim.
2. üni lsiin aile seni begenmiyor, anladigim kadari ile kendiler dogulu gibi ???
Yani örf adet önde, ama senin neyini begenmiyorlar.
Onalrin o igrenc huyunu kim begensin , yaptiklari terbiyesizliklemi gurur duyuyorlar ?

Senin yapacagin tek sey bitti deyip, yeni hayat baslamak, bu adam seni yer bitirir .

Ömründen ömür gider, deger mi ?
Kim icin ?
Hangimizin birdaha yasama sansi var ?
anamiz bizi bir daha dogurmicak....

Ama hepimiz bir daha asik ola bilirz evlene bilirz okul okuya bilir bir daha cocuk sahibi ola biliriz vs vs vs.....

Ama bir daha yasama sansimiz yok.

Bu adamla hayatini cürütmek istiyorsan, devam et....

Bir dakika, doğulu olsalar ne değişir?
"anladığım kadarı ile doğulu gibi " ne demek arkadaşım?
Herkes yazısına mazısına dikkat etsin bu ne ya..

*
Arkadaşım, evlenirsen her şeyi haketmiş olacaksın..
Gözünü aç..

Bir evlenen bir evlenmeyen pişman.Denede gör bacım ne diyelim.
Baştan böyle olanların sonradan düzelecek umudu olanların aklına şaşıyorum.Atı alan Üsküdarı geçiyor,düzelmesi imkansız oluyor.Ha birde köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyenler var.Bilmem anlatabildim mi.Şimdi ailesinin yanınmda sana tamam diyemiyor,ailesini onaylıyorsa,evlenince otur oturduğun yerde annem ne derse o diyecek.Sende gelip buraya bana böyle böyle söyledi,boşanmalımıyım diye soracaksın.
2 ünv. bitirmişsin.Ne bileyim eline işini al,karşına daha anlayışlı akıllı ve kendini geliştirmiş birini bul
Bu adamdan sana koca olmaz ama anasından iyi bir kaynana olur haberin olsun.
Ha birde 8 görümce demişsin yandın ki ne yandın.Eğer anlattıkların doğru ise kaynar kazanın içindesin.

ailem arkamda değil bir tek annecigim arkamda babamda onu bastırıyor babamda cehennem hayatı yaşatıyor aılem arkamda değil 18 kadar ben bakarım sen benden çıkarsın dıe büyüttü beni başına bişey gelecek(malüm kızlığına bşey olacak) die byerlere göndermezdi beni benim bu nişanı atmam ona büyük tramva sen istedin diyecek tartışmamızı duysa ble bana kızar başıma kalıcan elegüne karşı diye çok yanlız hissediyorum Allahtan başka sonrasınıda düşünüyorum
Müneccim değilim ama sonunuz belli o zaman..

Bir süre sonra daha başka kötü huyları çıkacak ortaya, sürekli evden kovan bir tip olacak, biliyorsa mecbur olduğunu..
Baban ne kadar yanlış düşünüyor, yarın bir gün boşansanız o zaman ele güne ne diyecek, nişanlında suç yok baban da suç..

evlenince düzelmez aksine daha da kötüye gider

seni bilmem ama ben olsam asla asla evlenmezdim

ne demek kendi aileni unutcaksın sakın sakın diyorum...

X