çoook dertliyim evli bana yardım edecek yada tecrubelı arkadaşlardan tavsiye

çok büyük sevgim var oda seviyor ailesin geçemyor yuva kuracağının bilincne varamıyor
o kadar yuvanın birlikte kurulacagınndan söz sahibi iki kş olunacagından bahsettiğim halde korkuyo ailesnden

arkadaşım ailesinden korkan insan anasının dibinden ayrılmasın ne diye senin başını yakıyor
koskoca polis olmuş dışarıda ki kötülüklerden kormuyor da ailesinin bi lafından mı tırsıyor

nişanlın bu anlayışta birisi senin düşüncelerine değer vermiyor ailesi ön planda
yoksa kimse balayını kavga ederek kabul ettirmez bu zaten olması gereken birşeydir

aşk herşey değil şimdi aynı evde yaşamadığın için anlamıyorsun ama evlenirsen mutlu olamayacaksın çok açık bi şekilde belli

8 görümce mi yazıyo ben mi yanlış okuyorum :KK53:
memleketim dediği yer neresi merak ettim, e sen evlendin diyelim sınava girip tercihte yazsan mecbur o memleketi yazıcaksın

o görümceler çiğ çiğ yer valla konu sahibini :KK25:

Derdim buyuk arkadaşlar cok sukur hastalık olum değil ama cok kederlıym nısanlıyım agutosta dugunum var ama bu nısanlım benı hasta ettı hem psıkolojık hemde fızıksel anlatayım o kadar cok kı nederen baslasam bılemıyorum oncelıkle 6 senedır flort edıyoruz unıversıtede tanıstık aılesı benı ıstemedı ne rezıllıkler cıkaardı kayın valıdem ben 2 unı. mezunuyum ama atamam henuz olmadı 1 sene kaldı ıns 2. unıyı bıtırmeye neyse sıkıntı bu değil kaynanam yok bız kadrolu gelın ısterız dıe once benı ıstemeye geldıklerınde baya rezıllık cıkardı anlatsam roman olur neyse gectı nısanlım ıcın katlandım 2 sene gectı dugun zamanı yaklastı aılesının yanında benı cok ezıyor benle konusamıyor bıle bak sozunu gecıremedı dıcek aılesı dıe odu kopuyor gorumceler 8 tane 2 eltı bırı balayımızla aynı gune ayarlamıslar tatılı antalyaya aynı yer Allahtan otel farklı onu akıl etmış cok sukur ! onuda artlattım arkadasını aynı otele davet etmıs ya hıc ozel kavramı yok adamda utanıyorum artık kızlıgımdan neymıs sımdı dugun gecesı annesının veya ablasının evınde kalıncakmıs yoksa fılm koparmıs ayrılırım senden deyıp duruyor benım aıleme saygı duymuyor bıle hıcbır sorun cıkarmadılar aksıne desdek oldular bıraz aılemın maddı durumu kendne gore az dıe ezmaye calısıyor yok sen gelın gelıysun aılenı unutacaksın aıleme kusur etmıcen yok benım memleketımde yasıcaz resmen savasıyoruz ben cok yoruldum artık aılesını sureklı one surmesınden de bıktım neler yaptırdılar benden gızlı ev aldırmıslar neymıs suprız olacakmıs bana bılsem aldımıcagımdan korkuyolardı basardılar sımdı ıkıncısını aldırmaya calsıyolar daha evlenmeden tekrar borca sokup onun memeleketınde yasayacagımızı garıntılemek ıstıyolar bıgun canıma tak dedı abısını aradım ve akıl almak ıcın konustum guzelce bak abım sen buyuksun akıl ver buna ev almasın dugunu yapacak paramız kalmıcak onuda guc bela bırıktırdı dıye yalvardım hemen aramıs kardesıne yok bana bagırdı bılmem ne ılk defa 5gun kus kaldık ayrılmıs guya benden bende aramadım aradı kendısı durumu anlattım gel dekuman cıkaralım dedım ne konustuk gor oyle soyleyınce sakınlestı daha oncede bır bılezık mevzu oldu ılk evı alırken ablasından borc almıs altın faısıyle aldı 1 bılezık fazla anlatıyorum kuyumcuya sorduk kendıde vardı 24 ayarmıs bılezıkler kuyumcu olmaz 24 ayar bılezık dıo hala bana ne demek ıstıyosun benı dolandırdımı dıyosun dıo kabul etmıyo yanı kısacası hep eılesı haklı bıde orda yasamak ıstıyo yanı bağımlı BEN BU ADAMLA EVLENMELIMIYIM AYRILMALIMIYIM evlıller ne dıyosunuz bu konuda sevıyorum o da sevıyo dedıklerımı yapıyo bın kavgayla dugunde album ,balayı hıcbısey ıstemedı masraf olcak dıe hepsı kavganın sonucu kabul ettı yoruldum tukendım bende YOKSA DÜZELİR Mİ BU ADAM

canım evlilik bu şakaya gelmez bilemem çokmu seviosun bize ayrıl demek kolay ama bence ayrıl üzülmek istemiosan senin ailene saygılı olmucak bide ailesinin yanında seni ezcek yok öle bişey lütfen canım ya kendini yıpratmalarına izin verme bence:KK34:

peygamber sabrınız varsa ve külkedisi potansiyeliniz olduğunu düşünüyorsanız evlenebilirsiniz. ama artık sizin için ''ben'' kavramı yokolacak ve ''onlar'' kavramı olacak. hep onlar istiyor, onlar bekliyor, onlar , onlar, onlar
annenizle babanız sizi elalemin aşağılayacabileceği bir canlı olmanız için mi büyüttü. kusura bakmayın. bırakın nereye gidiyorsa gitsin. cehenneme kadar yolu var. benim anneme ve babama dünya güzeli olsa kimse tek laf söyleyemez. kimse ailemle olan ilişkime , görüşmeme karışamaz. gerisi size kalmış. ayrıldığınızda bir süre üzülürsünüz belki ama, evlenip de hem kendinizi hem ailenizi üzmeyin.

Derdim buyuk arkadaşlar cok sukur hastalık olum değil ama cok kederlıym nısanlıyım agutosta dugunum var ama bu nısanlım benı hasta ettı hem psıkolojık hemde fızıksel anlatayım o kadar cok kı nederen baslasam bılemıyorum oncelıkle 6 senedır flort edıyoruz unıversıtede tanıstık aılesı benı ıstemedı ne rezıllıkler cıkaardı kayın valıdem ben 2 unı. mezunuyum ama atamam henuz olmadı 1 sene kaldı ıns 2. unıyı bıtırmeye neyse sıkıntı bu değil kaynanam yok bız kadrolu gelın ısterız dıe once benı ıstemeye geldıklerınde baya rezıllık cıkardı anlatsam roman olur neyse gectı nısanlım ıcın katlandım 2 sene gectı dugun zamanı yaklastı aılesının yanında benı cok ezıyor benle konusamıyor bıle bak sozunu gecıremedı dıcek aılesı dıe odu kopuyor gorumceler 8 tane 2 eltı bırı balayımızla aynı gune ayarlamıslar tatılı antalyaya aynı yer Allahtan otel farklı onu akıl etmış cok sukur ! onuda artlattım arkadasını aynı otele davet etmıs ya hıc ozel kavramı yok adamda utanıyorum artık kızlıgımdan neymıs sımdı dugun gecesı annesının veya ablasının evınde kalıncakmıs yoksa fılm koparmıs ayrılırım senden deyıp duruyor benım aıleme saygı duymuyor bıle hıcbır sorun cıkarmadılar aksıne desdek oldular bıraz aılemın maddı durumu kendne gore az dıe ezmaye calısıyor yok sen gelın gelıysun aılenı unutacaksın aıleme kusur etmıcen yok benım memleketımde yasıcaz resmen savasıyoruz ben cok yoruldum artık aılesını sureklı one surmesınden de bıktım neler yaptırdılar benden gızlı ev aldırmıslar neymıs suprız olacakmıs bana bılsem aldımıcagımdan korkuyolardı basardılar sımdı ıkıncısını aldırmaya calsıyolar daha evlenmeden tekrar borca sokup onun memeleketınde yasayacagımızı garıntılemek ıstıyolar bıgun canıma tak dedı abısını aradım ve akıl almak ıcın konustum guzelce bak abım sen buyuksun akıl ver buna ev almasın dugunu yapacak paramız kalmıcak onuda guc bela bırıktırdı dıye yalvardım hemen aramıs kardesıne yok bana bagırdı bılmem ne ılk defa 5gun kus kaldık ayrılmıs guya benden bende aramadım aradı kendısı durumu anlattım gel dekuman cıkaralım dedım ne konustuk gor oyle soyleyınce sakınlestı daha oncede bır bılezık mevzu oldu ılk evı alırken ablasından borc almıs altın faısıyle aldı 1 bılezık fazla anlatıyorum kuyumcuya sorduk kendıde vardı 24 ayarmıs bılezıkler kuyumcu olmaz 24 ayar bılezık dıo hala bana ne demek ıstıyosun benı dolandırdımı dıyosun dıo kabul etmıyo yanı kısacası hep eılesı haklı bıde orda yasamak ıstıyo yanı bağımlı BEN BU ADAMLA EVLENMELIMIYIM AYRILMALIMIYIM evlıller ne dıyosunuz bu konuda sevıyorum o da sevıyo dedıklerımı yapıyo bın kavgayla dugunde album ,balayı hıcbısey ıstemedı masraf olcak dıe hepsı kavganın sonucu kabul ettı yoruldum tukendım bende YOKSA DÜZELİR Mİ BU ADAM

ben sıze dırek ayrılın dıyemem ama sunları dıyebılırım.ben yasadıklarımdan dolayı sıze dıyebılırımkı %99 bunlar duzelmez,evlendıkten sonra duzelır sanıyor ınsan ama duzelmez guzelım aynı sıkıntıları yasarsın yıne,esın olacak ınsan arayı bulmalı ama oda yok anladğım kadarıyla,bı de nedemk kendı aılesını hep el ustunde tutmanı bekler ya nekadar sacma bısey,herkes kendı aılesıne daha cok onem verır tabıkı,suan cok sevıyosun ayrılmak sana zor gelır bılıyorum ama cooooook ıyı dusun ayrılsan bıle 1 ay 2 ay bılemedın 1 sene ağlarsın ama evlenrsen nolcak?bunlar devam ederse hep ağlıcaksın,sen tart dusun duzelırmı dıye ama mantklı dusun kı evlendığın gunun ertesı sabahı aslaaa keske deme cunku artık gerı donemıceksın.evlılık cok ıyı dusunulup karar verılmesı gereken bısey,nısanlyken ınsanın gözu kor oluyo hersey duzelır dıyosun ama duzelmeyebılıyo.benım fıkırlerım bunlar karar tabıkı senın tatlım.çok ıyı dusun,nısanlınla konus duzelır gıbımı olacak

şmdye kadar sorun bende olabılır dıye dusunmustum hep cunku cok hassas bir nsanım abartıyorum neyse dıyodum unutuyordum hep yenıden basladım patladığım zamanlar oldu tabı 2 sene once sınır hastası oldum bagırarak aglamaya basladım felc gelıyodu hıc bıyerımı kıpırdatamıyodum dogru hastaneye gıttım 5 defa belkı fazla orda Allah razı olsun 1 hemsırenın sözü kendıme getrdi sana neoluyor sana anan baban sağ saglıklısın bıraz guclu ol deynce bende kendime geldım 1 senedir bayılma falan yok sukur merak edenler olmus ben izmirliyim nişanlım kayserili ama ailesi kayserye yakın biyerde oturuyor 27 yaşındayım ben bu adama çok emek verdim çocugum gıbı dışarı çıkmaz sinemaya 1 kere ble gitmedik 6 senedir gezmeye gitmez br çiçek almazdı şimdi çiçek alıyor gezmeye gdyor aman aman olmasada konuşmazdı bile 1 tane arkadaşı yoktu benm sayemde arkadaşlarına karıştı benim arkadaşlarıma katılıyor 8 görümcem 2 eltim var önce ilk tanıştığım zamanlar gittim oraya ailemden gizli keşke gitmeseydim o zamanlar arkamı döndüğümde konuşup gülğşğyolardı hatta gelin çay getr falan dedi bitanesi ki kendisi 35 anca var yaşı bende cevabı verdim kızın getirsin dedim önceden espryle sokuyoları ne laflar soonra bende öğrendim kendileri gibi canım cicim diyerek lafı sokmaya başlayınca duruldular karışmıyolar artık kabullendiler nişanlımın yanında 3 ay 24 saat yanında kalma şasım oldu o zaman ıkı ailede blmyordu arayıp dolduran olmadı arıyolardı normal konuşuyolardı iş yerndeyken arasalar zaten yoğun hem arkadaşlarının yanında konuşamaz böyle şeyler olanları aktarayım dün seni seviyorum falan msj yazdı gece bende sen beni rüyadan uyandırdın meğer benim sevgim karşılıksızmış dedim oda yok diye yazmış bişeyler cvp vermedim sabahtır 3 kez aradı açmadım

canım değişeceğini hiç düşünme erkekler değişmez hatta evlendikten sonra daha da ana kuzusu oluyorlar bunu unutma :KK19::KK19::KK19: şimdiden sana sahip çıkmıyorsa evlendikten sonrasını düşünemiyorum:KK19::KK19::KK19:

nişanlın daha şimdiden kendini belli etmiş ailem de ailem diyor sen son plandasın aileni de saymıyor.bu adam evlenince düzelmez canım çok zor :KK19:düzelse bile bu uzun yıllar alır senin ömründen ömür gider buna da değmez sen sağlığından olduktan sonra en güzel yıllarını heba ettikten sonra düzelse ne olur ki:KK23:sen benim kızım olsan asla evlenmene izin vermezdim bu kadar net konuşuyorum canım iyi düşün kararını ver

biz sana ayrıl ya da devam et dıyemeyız...böyle bir lüksümüz yok bence...
ama az çok gözlemlerıme dayanarak diyebilirim ki bu yolun sonu yol değil....
ailesine bu kadar düşkün ne erkekten ne bayandan hayır gelmez....
bu sözüm de yanlış anlaşılmasın,herkesin ana -babası kıymetli ama evlilik ayrı bır sorumluluk....
çevremde de mevcut bu tarz durumlar ve inanın mutlu olanı görmedim!!!
kararınızı iyi verin,geçen yıllarınıza acımayın gelecekte ki yıllarınıza acıyın....

canımm kesınlıkle bu adam düzelmez ben 7,5 yıldır evliyim ınan eşim şimdi biraz daha iyi eskiye nazaran ama gel görki ben yıprandım hasta oldum yanı dicem o ki eger hasta olmayı gunun hergunu stresle aglamakla gecrmek yüzünde kırısıkların erkenden olmasını ıstersen evlen ama yok ben mutlu olmak ıstıyorum karsılıklı saygı olsun diyosan evlenmeeee tabıkı evlenceksn enınde sonunda ama düzgün kişilikli biri olduguna ınanırsan evlen ama sen bunun öyle biri olmadıgını biliyosun sadece son sözün seviyorum olmus seviyorum die kendıne yazık etme cnm heee bide eger evlenıorsen yada nişanlı kalırsan kesınlıkle ailesinden birine abisi ablası anası neyse sırrını söyleme kımseye güvenme abisine güvendın abı gibi konustun bak noldu neyse cnm sen bilirsin hakkında hayırlısı olsun(ama evlenme yada şart koş kural koy işlerine gelirse)....

tek soracağım nice böyle bir hayatı, böyle bir eşi, böyle bir aileyi kendinize layık görüyorsunuz ki?

arkadaşım nişanlıyken sana bunları yapan adam inan ki evlenince dahada beter olur,hayatını mahvetmek istemiyorsan yol yakınken bırak

allahım okurken afakanlar bastıııı...evlenince nasıl olur çokmu merak ediyorsun senin etrafında hiç mi örnek yok be arkadaşım bir insan nasıl bu kadar kör olur..nasıl bu kadar basireti bağlanır...bişey sorucam nişanlına mecburmusun ? yani kendini öyle mi hissediyorsun anlarsınya aranızda ileri düzeyde bişelermi yaşandı. ? eğer böyleyse anlarımda öyle bile olsa bir ömür böyle biri için heba edilmez...hatta bir ömür diyemiycem çünkü bu evllik çok uzun sürmez.....

evlenirsen çok çekersin
bin pişman olursun
boşanmak nişan atmaktan daha zor unutma senden daha değerli hiç bişi yok bu dünyada

Seven adam sevdiğini üzmez, ezdirmez

Erkeklik egosuyla ya da pasiflikle sevgiyi karıştırmayın

Duygusal hareket ediyorsunuz ama bazı gerçekler var ki asla değişmiyor. Burada ailelerle ilgili açılmış konulara bir göz atın ne demek istendiğini daha iyi anlayacaksınız

Evlilik esaret değil ortak bir yaşama biçimi, önce iki tarafında bunu kabullenmesi gerek. Adam kendini saklamadan nasıl bir hayat verebileceğini göstermiş, sen yapabilirim diyorsan, ben böyle yaşarım diyorsan diyecek bir şey yok. Ev alınmış, eşya alınmış hiç sorun değil, ben evlenmekten 10 gün kala vazgeçtim, hiç sorun değil çünkü ailemde yaşadım, boşanmak daha zor. Sen bilirsin...

canım anlattıkların çok olumsuz şeyler. ailesinin sözünden çıkmayan bi erkekle evli olmak çok zor olur senin için.
aileni unut, ilk gece annemde ya da ablamda kalalım bunlar artık çok çağ dışı.
senin yerinde olsam tüm gayretimi atanmak için harcar ve bu adamdan ayrılırdım.

Böyle bir erkekle ve de böyle bir aileyle asla evlenme. Malum birisiyle evlendiğinde direkmen ailesiylede evleniyorsun. Zararın neresinden dönersen kardır. İlerde çok pişman olursun böyle bir erkekle evlendiğine. Yıllarca boşu boşuna ızdırap çekip boşanırsın bak sölimm. Görünen köy kılavuz istemez.

böyle bir adamla evleneceğim diyorsun aklınıza şaşarım ben dünyada adam mı kalmadı. ayrıca emin ol şimdi bununla evlenirsen zaten bir seneye kalmaz ona karşı ne sevgin kalır ne saygın sonrada dayanamaz boşanırsın. bence yol yakınken dön ne diye katlanıyorsun seni adam yerine koymuyorlar bi kere onun ailesi ailede senin ki neymiş ayyyyyy içim fena oldu resmen. bende kayınvalidemleri sevmem sevemem ama eşim bir kere bile ezdirmedi hep yanımda oldu sen gelin geliyorsun susacaksın ne demek

X