- 12 Temmuz 2006
- 55.869
- 214.767
- 52
Sanırım sen kendi bildiğini okuyacaksın burda herkes boşa yazıyor.Ben 12 yıllık evliyim senin anlattıklarından yola çıkarak senin evlilik hayatını anlatayım.Nişanlının şimdi sana karşı sevgi kelebeği olmasına aldanma o sevgi kelebekleri eşek arısına çabuk dönüşüyorlar.Nişanlılık ve sevgili dönemiyle evlilik dönemi inan farklı şimdiki cicim ayları sevgi baloncukları senin ayaklarını yerden kesiyor evlenince inan o sevgi balonları bir anda yere çakılıyor.Çünkü şimdiden ailesine karşı çıkamayan seni ezdiren biri var evlenince niye bu değişsin zannetmeki ben onu sevgimle değiştiririm beni de savunur ezdirmez deme ezdirmeyecek adam nişanlıyken zaten ailesine karşı çıkar bunu bizat kaynımdan biliyorum şimdiki karısına nişanlıyken ailesine dediki bize karışmayacaksınız dedikodumuzu yapmayacaksınız diye açıkça konuştu ee böyle oluncada kayınvalidem eltime şimdi 1gr laf söyleyemiyor niye oğlu eşi haksız dahi olsa arka çıktığını bildiği için aslan kaynanam etlim karşısında kuzu oluyor.Yani senin nişanlında şimdi direnirse ailesi sana karşı kuzu olur yoksa bu tavrı devam ederse onlar aslan sende aslanın önündeki kuzu olursun ömründe ben ne yaptım demekle geçer.Nişanlımı değiştirdim diyorsun inan evlenince hiçbir erkek değişmiyor bu tecrübeyle sabittir sen yola ben onu ne olursa olsun değiştiririm bunu daha önce başardım diye düşünme anca kendini kaybedersin evet evlilikte insanlar değişir ama bu değişen taraf inan kadınlar.Sabrı öğreniyorsun,ezilmeyi öğreniyorsun,benim diyeceğim bunlar inan nişanı bozmak evliliği bozmaktan kolay.Ama ben sabır taşıyım aşkıma karşılık ezilmeyi anlayışla karşılarım kocam beni değilde ailesini tercih etsin onların söylediği herşey benden daha değerli olsada olsun ben aşkımı seviyorum diyorsan yolun açık olsun.
Kırmızıyla işaretlediğim bölümlere katılıyorum, erkeğin ailesine karşı çıkması değilde, ailesiyle eşi arasındaki dengeyi sağlaması gerekir, kimse birbirinden rol çalmıyor, herkesin yeri farklı, anne babaya saygı gösterilmeli ama eşte hak ettiği değeri görmeli.
Erkek teraziyi dengede tutabilecek karakterde olmalı, tutamıyorsa o evlilik yürümez, yürüyorsa da kadının ezilmeye boyun eğmesiyle yürür.
Yorum yapan herkes hemen hemen benzer şeyleri yazmış çünkü doğru birdir değişmez