çoook dertliyim evli bana yardım edecek yada tecrubelı arkadaşlardan tavsiye

arkadaşım, kararlı konuşuyor gibi görünüyorsun ayrılma konusunda ama gün geçtikçe özledikçe filan geri dönme alametleri göstermeye başlayabilirsin. yapma. ailemin durumu kötü diye beni eziyor dedin ya ben orada bittim. yazık değil mi annene babana? ezilmelerine, el oğlu tarafından hor görülmelerine nasıl gönlün razı gelir? seni yetiştirmişler, büyütmüşler, belki de zor şartlarda okutmuşlar, bak ne güzel 2 üniversite bitirmişsin, eee o kim ki senin aileni hor görüyor?

ailesinin yanında seninle konuşamamak ne demek, hangi zamanda kalmış bunlar? karısıyla konuşamayan adam, çocuğunu da sevemez babasından izinsiz. sen kendine böyle bir hayatı nasıl reva görüyorsun anlayamıyorum.
Allah sana yardım etsin, gözünü açsın.

ne düzelmesi canim :2:

malesef herkes öyle sanip evleniyor.
ama asil simdiden böylesyle bu adamdan ilerde ne beklenir?
ailesi seni kabul etmiyorsa sen onlari hic etme. inan bana ailenin ne kadar büyük bir rol oynadigini evlenmeden önce kimse bilemez!

bi evlat ailesinin ne kadar haksiz oldugunu bilsede onlarin yaptiginin altinda ezilse bile yinede bazi seyleri görmezden gelir..
senin isin gercekten cok zor canim, Allah yardimcin olsun.

iyi düsün, ailene danis. annen baban kadar kimse senin mutlulugunu isteyip düsünmez, benden söylemes!

Bak arkadaşım şunu sakın unutma insanlar gerçekten bazı şeyleri değiştiremez inan buna. Sanmaki evlendikten sonra herşey düzelecek hayır. Aksine sen daha çok sinir olacaksın. Ben senin mert bir kız olduğun hissine kapıldım ama karşı taraf bunu böyle algılamayacak. Senin onca fedakarlığını görmektense yaptıklarına gösterdiğin tepkileri sunacaklar önüne. Eşinde arkanda olamadığı için dahada sinir olacaksın.

Sen sinirlendikçe onlar bak işte gördün mü diyecek eşin sana çemkirecek sen daha çok sinirleneceksin ve kocaman bir kısır döngü. Yapma. Evlenmeden önce çok iyi düşün. Dul kalmak nişan bozmaktan besbeterdir. Henüz vaktin varken adımlarını dikkatli atmanı tavsiye ederim sana. Dua ile...

Fazlasıyla katılıyorum.beni istemeye gelecekleri zaman abimde aynı şeyi söylemişti.nişanlandın diye evlenmek zorunda değilsin.duruma göre karar verirsin diye.nişanlılık dönemlerim evlilik dönemlerımde yaşayacaklarımın teminatıymış meğer..Ama bende bu saatten sonra dönülmez dedim.evlenince böyle yapmaz dedim.ama öyle olmuyor .hiçbişey değişmiyor sadece sen kendını değiştirmek zorunda kalıyorsun yada bişeyleri kabul etmek zorunda kalıyorsun.
bakıyorumda herkez aynı şeyleri yaşamış vede yaşamaya devam ediyor.bekarken herşey laylaylom gelıyor ınsana.çevremdekıler aşk sevgi bir yere kadar dediklerinde nasılda kızıyodum.annemi,babamı abimi azmı kırdım evlenicem diye.şimdı onlar haklı çıktı.nişandan dönemedım ki şimdi evlilikten döneyım.
şimdı bekar olmak için neler vermezdım.zamanı gerıye almayı çok ısterdım

artık kafama bişeyler yeni yeni dank etmeye başladı kızlar hepiniz çok haklısınız telefonla görüşmüyoruz ben msj attım gel el altınlarını diye söylemiştim okul için yardım etti üniverste okurken zararını hesapla babama kredi çektircem ödicem zararını dedim saçmalama bz ayrılamayız falan demiş yok dedim artık ben çok güçlüyüm sana kendimi ezdirmicem hayatımdan beni üzen şeyleri hayatımdan atıyorum senle başlamamı istemiyosan benimle evlilik terapstine geleceksin dedim herşeyi şakaya vuruyor yok ben seni tedavi ederim dedi bende sert çıktım 2-3 psikoloji kitabı okudun diye doktor mu sandın kendini herkes işine baksın dedim herşeyi hallederz canını sıkma tarzından bırkac cevap yazmış kesin cevap istiyorum hallederizi hayır kabul ediyorum dedi sonra evlendikten sonra gideriz demiz anlaşıldı dedim kızlar çoooooooooooook haklısınız bu adam değişmicek bende bu evlilk olmıcak o zaman ben problemler üzerine evlenemem dedm kesin kızlar bitti bu iş artık bundan sonra bu süreci atlattmakta benim için

inşallah dediğin gibi olmuştur.senin yaşadıklarını birçok kişi yaşamış.rabbim bana bir dilek hakkı verse,bundan 3 sene öncesıne dönmeyı nede çok isterdim.bekarlık sultanlıktır diye boşa dememişler.sana yemin ederim çevremde herkez evlenme dedi.aşk sevgi bitiyor hayatın gerçekleri başlıyor dediler.abim de severek evlendı ayrıldı sonra.kendınden örnekler verdi.arkadaşlarım çok baskı kurdu kendını ateşe atma dıye.hepsine düşman oldum.evlenme dıyen arkadaşlarımı sildim.aileme kafa tuttum.karşı geldim.günlerce küstüm.herşeyin iyi taraflarını gördüm.sonunda kimse engel olamadı bana.evlendım.çok değil 1 kaç ay sonra düşman gibi gördüğüm insanların ne kadar haklı olduklarını anladım.ama gidip kımseye dert yanamadım.kimseye bişey dıyemedm.sabahlara kadar ağladım.2 adım ötemdekı anneme ablama derdım şu dıyemedım.benı mutsuz görmesınler dıye ,eşime düşman olmasınlar dıye.çünkü kendım kaşındım.aşk gözlerimi kör etmişti.
iş arkadaşlarımın ,akrabalarımın düğünü oldu .eşim gelmedı dıye bende gidemedım.memleketten bır akraba gelse yanlarına gıdemedım.haa gıtmeyınce evde kavga dövüş eksık olmadı.adam göndermediği için kendını suçlamıyor,sen gıtmek ıstediğin için suçlu oluyorsun.ablam yada annem gelen giden olduğunda benı çağıramıyorlardı eşimle tartışmayalım dıye.ben aılemle aynı mahallede oturduğum halde bunları yaşadım.şimdı onun memleketıne taşınacağız.orda kımbılır neler yaşayacağım

Ya arkadaşım yanlış anlama ama biz okurken sinirden deliriyoruz da siz bu adamlarla evlenmeyi nasıl düşünüyorsunuz ben onu anlayamıyorum ! Bak ne kadar aklı başında konuşuyorsun neden kendi dengin biriyle değil de böyle insanlarla birliktesiniz çözemiyorum. " Seviyor " diyorsun Allah aşkına bu nasıl sevgi? Seviyor dediğin adam seni yormaz, hasta etmez...Hayatını kolaylaştırır, seni sakınır, korur, kollar, kimseye ezdirmez seven insan. " annem, ailem, memleketim" -e sen bu adamın hayatının neresindesin? Ben güçlü insanları seviyorum böyle mızmız insanlara da gıcık oluyorum. Hayat senin hayatın canım evlen ya da ayrıl demem ama kimseyi değiştiremezsin bunu bil ona göre hayatına devam et. Hakkında hayırlısı olsun inşallah arkadaşım.

hersey yolunda dıyodum cok uzuluyordum ama bısekılde mutlu olmaya calısıyodum unutmaya kendımı oyalamaya ders calısıyodum sımdı nısanlım la 1 hafta ılk defa konusmadık uzun sımdı ayın 9 da ucak bıletı almıs gelıyo bızımkılerle konuşmuş gelinlik alacak yeri ble ayarlamışlar izmirden hep birlikte kmsenin beni taktığı yok güya barışmaya geliyo gelmişken gelnlkte alacak ıkı ısı bırden götürecek şuna bak ailemle ayarlamışlar tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok değil umrunda değl :KK43:( terapistte ayarlamışlar ailem nesi var çocuğun deyip duruyolar artık ne konuştularsa kafam karma karışık bir yanım çok sogudu bir yanım şaşkın

bende senin gibi evelenirken değişme umuduyla evelendim ama eşimde aileside 1,5 senedir hep aynılar bıktım artık napıcam bilmiyorum :KK43:

hersey yolunda dıyodum cok uzuluyordum ama bısekılde mutlu olmaya calısıyodum unutmaya kendımı oyalamaya ders calısıyodum sımdı nısanlım la 1 hafta ılk defa konusmadık uzun sımdı ayın 9 da ucak bıletı almıs gelıyo bızımkılerle konuşmuş gelinlik alacak yeri ble ayarlamışlar izmirden hep birlikte kmsenin beni taktığı yok güya barışmaya geliyo gelmişken gelnlkte alacak ıkı ısı bırden götürecek şuna bak ailemle ayarlamışlar tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok değil umrunda değl :KK43:( terapistte ayarlamışlar ailem nesi var çocuğun deyip duruyolar artık ne konuştularsa kafam karma karışık bir yanım çok sogudu bir yanım şaşkın

canm bence oldu bittiye getirmeye çalışıyor gibi geldi bana , ailene de belki ; iş uzadıkça aramızda sorun oluyor bir an önce evlenelim hızlandıralım felan gibi şeyler söylediyse ailende haklı görmüştür , tersini söyleyipte şimşekleri üzerine çekcek kadar da .alak değildir heralde , ben kızınızı ezdiriyorum onun gibisini de bulamam kaybetmek istemiyorm demesini bekleme , aileni de kendi yanına çekip iyilikle işi hızlandırcaktır , genelde mantık erkek tarafında ALANA KADARDIR , sonrasında dirsek çıkarıyorlar tatlım , hiçbirşey senden kıymetli değil ve hep söylediğim bir söz KENDİ DEGERİNİN FARKINA VARMALI İNSAN.herkes gidiyor çekiliyor da o insanla sen kalıyorsun o evde kapılar kapanıyor , mutsuz olsan içine at at kötü olursun , ailende bizde hızlandırdık destek çıktık demezler o zaman kendin seçtin sen istedin biz napalım deseydin vermezdik derler vicdanlarını rahatlatmak için , herşey kendi istediğine göre olmalı evlencek olan sensin senin hayatına başkaları karar vermesin , VE RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN ...

Son düzenleme:
bu daha köprüyü gecene kadar ayıya dayı deme modu canım, tabirim çok kaba kusura bakma lütfen
evlendikten sonra ayıya ayı diyecek bir de, bu durumlar katlanarak devam edecek yani... kaç kurtul, lütfen. kendini de aileni de üzme.

maço erkek maço erkek der durursunuz, alın size işte sonuna kadar maço biri, seviyorum yollarına ölürüm der kadını sinirden öldürür.

yok mu yahu şöyle kibar, düşünceli, centilmen, anlayışlı, güler yüzlü, esprili, ailesiyle seviyesi belli, size değer verecek, el üstünde tutacak biri.

henüz çıkmadıysa karşınıza, ilk çıkan erkekle evlenmeye çalışmayın hemen, bir ömür böyle ömür törpüsüyle yaşayacağıma bir ömür bekar kalırım daha iyi. bekleyin kendinize göre biri çıkacaktır muhakkak.

boş verin 6 seneyi, demek ki 6 sene katlanmışsınız, daha fazla hata üstüne hata gitmeye gerek yok. zararın neresinden dönerseniz kardır :KK34:

bunca yoruma rağmen..
Sen evleniceksin o kesin de düğün ne zaman ?
:KK37:

hayırlısı canım dua edıyorum duanın gucune coook ınanıyorum Allah beni hiç zayi etmedi şimdiye kadar bundan sonrada etmez ben dugun 15 agustos daha zamanım var düşünmek için bakalım nısanlımın gelmesını beklıyorum sımdı sakınce 9 da gelecek ve hepsını karsıma alıp konuscam bombaı patlatcam ne varsa dokcem eteğimde bakalım ne savunacak benım aılemın yanında ben soyleyınce babamın yanında ne hale gelecek annem babama guvenıyorum yanı hıc bır ana baba evladının kotu olmasını ıstemez bence hayırlısı hakkımda bu iş olsun olmasın kızlar Allah bin kere razı olsun en azından kendıme geldım değerımı bılmdım artık kımse benı ezemeyecek hayatımdan olumsuzları atıyorum artık

Derdim buyuk arkadaşlar cok sukur hastalık olum değil ama cok kederlıym nısanlıyım agutosta dugunum var ama bu nısanlım benı hasta ettı hem psıkolojık hemde fızıksel anlatayım o kadar cok kı nederen baslasam bılemıyorum oncelıkle 6 senedır flort edıyoruz unıversıtede tanıstık aılesı benı ıstemedı ne rezıllıkler cıkaardı kayın valıdem ben 2 unı. mezunuyum ama atamam henuz olmadı 1 sene kaldı ıns 2. unıyı bıtırmeye neyse sıkıntı bu değil kaynanam yok bız kadrolu gelın ısterız dıe once benı ıstemeye geldıklerınde baya rezıllık cıkardı anlatsam roman olur neyse gectı nısanlım ıcın katlandım 2 sene gectı dugun zamanı yaklastı aılesının yanında benı cok ezıyor benle konusamıyor bıle bak sozunu gecıremedı dıcek aılesı dıe odu kopuyor gorumceler 8 tane 2 eltı bırı balayımızla aynı gune ayarlamıslar tatılı antalyaya aynı yer Allahtan otel farklı onu akıl etmış cok sukur ! onuda artlattım arkadasını aynı otele davet etmıs ya hıc ozel kavramı yok adamda utanıyorum artık kızlıgımdan neymıs sımdı dugun gecesı annesının veya ablasının evınde kalıncakmıs yoksa fılm koparmıs ayrılırım senden deyıp duruyor benım aıleme saygı duymuyor bıle hıcbır sorun cıkarmadılar aksıne desdek oldular bıraz aılemın maddı durumu kendne gore az dıe ezmaye calısıyor yok sen gelın gelıysun aılenı unutacaksın aıleme kusur etmıcen yok benım memleketımde yasıcaz resmen savasıyoruz ben cok yoruldum artık aılesını sureklı one surmesınden de bıktım neler yaptırdılar benden gızlı ev aldırmıslar neymıs suprız olacakmıs bana bılsem aldımıcagımdan korkuyolardı basardılar sımdı ıkıncısını aldırmaya calsıyolar daha evlenmeden tekrar borca sokup onun memeleketınde yasayacagımızı garıntılemek ıstıyolar bıgun canıma tak dedı abısını aradım ve akıl almak ıcın konustum guzelce bak abım sen buyuksun akıl ver buna ev almasın dugunu yapacak paramız kalmıcak onuda guc bela bırıktırdı dıye yalvardım hemen aramıs kardesıne yok bana bagırdı bılmem ne ılk defa 5gun kus kaldık ayrılmıs guya benden bende aramadım aradı kendısı durumu anlattım gel dekuman cıkaralım dedım ne konustuk gor oyle soyleyınce sakınlestı daha oncede bır bılezık mevzu oldu ılk evı alırken ablasından borc almıs altın faısıyle aldı 1 bılezık fazla anlatıyorum kuyumcuya sorduk kendıde vardı 24 ayarmıs bılezıkler kuyumcu olmaz 24 ayar bılezık dıo hala bana ne demek ıstıyosun benı dolandırdımı dıyosun dıo kabul etmıyo yanı kısacası hep eılesı haklı bıde orda yasamak ıstıyo yanı bağımlı BEN BU ADAMLA EVLENMELIMIYIM AYRILMALIMIYIM evlıller ne dıyosunuz bu konuda sevıyorum o da sevıyo dedıklerımı yapıyo bın kavgayla dugunde album ,balayı hıcbısey ıstemedı masraf olcak dıe hepsı kavganın sonucu kabul ettı yoruldum tukendım bende YOKSA DÜZELİR Mİ BU ADAM

canm çok zor işin ya Allah yar ve yardımcın olsun.kötü yorum yapmak istemem.ama nişanlıyken sözün geçmiyosa evlendiğinde bu daha da zor bi hal alıyo
ölç tart kavga gürültüyle 5yılımı arkada bıraktım.şimdi okdar güçsüzüm ki şimdiki akım olsaydı yine evlenirdim çümkü eşim iyi biri ama bir çok şeydede sınır koyar hayatıma
kimsenin karışmasına müsade etmezdim.

evlenip ayrilmaktansa.nisanliyken ayrilman daha mantikli.aileni unutucan ne demek ya.oyle sacma bisey olurmu.Boyle bir omur geciremezsin ben sana soyliyim.Sen bilirsin ama bnce ayrilmalisin.Evlenince duzelir diye dusunme .cunku evlenince daha beter oluyolar.

Silmis oldugun tarifi banada veririmisin ?
dua mi ?

Ne oldu gelmedimi dün ???
Yanlismi anladim ?

Silmis oldugun tarifi banada veririmisin ?
dua mi ?

Ne oldu gelmedimi dün ???
Yanlismi anladim ?

bu yorumlar benım ıcın cook onemlı defalarca okuyorum herbirini aklım başıma geldı artık kimseye kendımı ezdırmıyorum koyuyorum lafı aman ben daralacagıma onlar daraldı yenı felsefem deveyi dıken ınsanı..........:=) tarıfım su sac ıcın
1 yumurta yarım fıncan zeytın yagı bıraz sut marketten değil bal karıstır sur poset yada strecle sar en az 2 saat beklet mukemmel saclar hele bırde hafta da bır yaparsan bana lıseyden tanımadıgım ınsanlar durdurup yolda soruyordu ama duzenlı yapmak lazım son senelerde pek yapamıyorum

hayırlısı canım dua edıyorum duanın gucune coook ınanıyorum Allah beni hiç zayi etmedi şimdiye kadar bundan sonrada etmez ben dugun 15 agustos daha zamanım var düşünmek için bakalım nısanlımın gelmesını beklıyorum sımdı sakınce 9 da gelecek ve hepsını karsıma alıp konuscam bombaı patlatcam ne varsa dokcem eteğimde bakalım ne savunacak benım aılemın yanında ben soyleyınce babamın yanında ne hale gelecek annem babama guvenıyorum yanı hıc bır ana baba evladının kotu olmasını ıstemez bence hayırlısı hakkımda bu iş olsun olmasın kızlar Allah bin kere razı olsun en azından kendıme geldım değerımı bılmdım artık kımse benı ezemeyecek hayatımdan olumsuzları atıyorum artık

nişanlın gelmeden ailenle konuş önce kendi aranızda karara bağlayın bence. nişanlın geldiğinde sizi ikna edecek konuşmalar yapacaktır.ailen ne yapsın arayı bulmak isteyecektır tabiki.ve herşey yıne başa dönecektir.ama sen kararlı olduğunu ailene göster.nişanlın gelmeden aileni karşına al konuş.ben seviyordum istiyordum ama şimdıden bu şekıldeyız anlaşamıyoruz,2 gün sonra boşanıp gelmem ailemız içinde benım içinde kötü olacaktır.benım kararım budur de.senı zorla vereceklerını sanmıyorum
nişanlın da boş yere umuda kapılıp gelmesın.onada durumu anlatırsın.biz şimdedın mutlu değiliz ileride ikimiz içinde bu hayırlı olacaktır.kimseyı araya sokmanıza bıle gerek yok.çoluklu çocuklu değilsiiniz ki yuva bozulmasın deseniz.
ama son karar sizin tabii..

evlilik çok zor iş arkadaşlar keşke sadece kocayla bitse aileside var iş içinde...aslında avlilik çok güzel ama bide mutsuz edenlerde olmasa...ahh kızlar nedir eşimin ailesinden çektiğim benim bıktım gerçekten,

nasıl bir yardım istiyorsn cn nişanlıyken çekemyorsan evlenince geçmiyor dah çekilmez oluyr haberin olsun ben nişanlıyken bir çok seyden rahatsızdım eşimin ailesinden geçer sandım daha beter çıktılar

X