çoook dertliyim evli bana yardım edecek yada tecrubelı arkadaşlardan tavsiye

Bırak gitsin...evlendikten sonra ayrılmak çok zor...sana daha şîmdi böyle yapana teşekkür et..en azından bizimkiler gibi köprüyü geçene kadar rol yapmadıkları için..

bu adamla evlenmek isteme nedeniniz babanızdan kurtulmak ve maddi zorluklardan kurtulmak fakat evlendikten sonra sizi daha iyi bir hayatın beklemediği aşikar. iş bulamıyorum para alamıyorum vs bunlar bahane çünkü ben de benzer durumları yaşadım. ailemle bi sorunum yoktu şükür ama işsizdim atanamamıştım evlenmek yerine kpss'ye hazırlanmayı seçtim. nişanlınız sizi bir birey yerine koymuyor, saymıyor nasıl mutlu olabilirsiniz bir düşünün bakalım? ayrılmak kolay değil, kimse kolay olduğunu iddia etmiyor zaten ama böyle bir evliliğe mahkum olmak çok daha kötü ve aşağılayıcı bana göre.

sanki dünyada başka adam kalmamış gibi kendine eziyet edeni seçiyor bizim cins anlamak mümkün değil.

Şu an çok sert bir virajdasın ve tepe takla uçurumdan aşağı düşmen an meselesi bence.

Ve sen şu anda bu aşamadaysan evlenince halin daha içler acısı olur, anlattığın kayınvalide ve müstakbel eş adayı kurulacak evliliğin gözyaşları ile sürüp gitmesine gerekli olan tüm zemini hazırlayacak gibi duruyor.

E tabi sende onlara karşı bu kadar doluyken yaşayacakların pire bile olsa deve yapmaktan kendini alamazsın.

Seçim senin ama iyi düşünüp son kararını vermen gerek.

Son düzenleme:
Derdim buyuk arkadaşlar cok sukur hastalık olum değil ama cok kederlıym nısanlıyım agutosta dugunum var ama bu nısanlım benı hasta ettı hem psıkolojık hemde fızıksel anlatayım o kadar cok kı nederen baslasam bılemıyorum oncelıkle 6 senedır flort edıyoruz unıversıtede tanıstık aılesı benı ıstemedı ne rezıllıkler cıkaardı kayın valıdem ben 2 unı. mezunuyum ama atamam henuz olmadı 1 sene kaldı ıns 2. unıyı bıtırmeye neyse sıkıntı bu değil kaynanam yok bız kadrolu gelın ısterız dıe once benı ıstemeye geldıklerınde baya rezıllık cıkardı anlatsam roman olur neyse gectı nısanlım ıcın katlandım 2 sene gectı dugun zamanı yaklastı aılesının yanında benı cok ezıyor benle konusamıyor bıle bak sozunu gecıremedı dıcek aılesı dıe odu kopuyor gorumceler 8 tane 2 eltı bırı balayımızla aynı gune ayarlamıslar tatılı antalyaya aynı yer Allahtan otel farklı onu akıl etmış cok sukur ! onuda artlattım arkadasını aynı otele davet etmıs ya hıc ozel kavramı yok adamda utanıyorum artık kızlıgımdan neymıs sımdı dugun gecesı annesının veya ablasının evınde kalıncakmıs yoksa fılm koparmıs ayrılırım senden deyıp duruyor benım aıleme saygı duymuyor bıle hıcbır sorun cıkarmadılar aksıne desdek oldular bıraz aılemın maddı durumu kendne gore az dıe ezmaye calısıyor yok sen gelın gelıysun aılenı unutacaksın aıleme kusur etmıcen yok benım memleketımde yasıcaz resmen savasıyoruz ben cok yoruldum artık aılesını sureklı one surmesınden de bıktım neler yaptırdılar benden gızlı ev aldırmıslar neymıs suprız olacakmıs bana bılsem aldımıcagımdan korkuyolardı basardılar sımdı ıkıncısını aldırmaya calsıyolar daha evlenmeden tekrar borca sokup onun memeleketınde yasayacagımızı garıntılemek ıstıyolar bıgun canıma tak dedı abısını aradım ve akıl almak ıcın konustum guzelce bak abım sen buyuksun akıl ver buna ev almasın dugunu yapacak paramız kalmıcak onuda guc bela bırıktırdı dıye yalvardım hemen aramıs kardesıne yok bana bagırdı bılmem ne ılk defa 5gun kus kaldık ayrılmıs guya benden bende aramadım aradı kendısı durumu anlattım gel dekuman cıkaralım dedım ne konustuk gor oyle soyleyınce sakınlestı daha oncede bır bılezık mevzu oldu ılk evı alırken ablasından borc almıs altın faısıyle aldı 1 bılezık fazla anlatıyorum kuyumcuya sorduk kendıde vardı 24 ayarmıs bılezıkler kuyumcu olmaz 24 ayar bılezık dıo hala bana ne demek ıstıyosun benı dolandırdımı dıyosun dıo kabul etmıyo yanı kısacası hep eılesı haklı bıde orda yasamak ıstıyo yanı bağımlı BEN BU ADAMLA EVLENMELIMIYIM AYRILMALIMIYIM evlıller ne dıyosunuz bu konuda sevıyorum o da sevıyo dedıklerımı yapıyo bın kavgayla dugunde album ,balayı hıcbısey ıstemedı masraf olcak dıe hepsı kavganın sonucu kabul ettı yoruldum tukendım bende YOKSA DÜZELİR Mİ BU ADAM

bu sorunları daha evlenmeden yaşıyorsan evlendikten sonra bunların 2-3 katını yaşıcağını öncelikle bil.
ailesinin söznünü dinleyen bir eşle yaşamak zor olmalı.
abisinin abartması falan çok sacmalık.ara bulması gerekirdi.
bir büyük olarak sonuçta.
ayrıca en başta bu ilişki bitirmeyi düşünmek için en büyük sebebin senin ailene karşı saygı duymayan biri sana hiç saygı duymaz .aileni unutacaksın ne demek sen ağaç kavugundan çıkmadın senin bir ailen var tama evlenince siz bir aile olacaksınız ama bu cocuk seni ailenle hiiiiç görüştürmeyecek haberin olsun.
evlendikten snra ayrılmak senin için daha zor olacak.
bu kadar sabretmen bile sasırtıcı arkadaşım otur iyice düşün kadrolu olmassan seni gelin diye almayacak bir aile sen nasıl gidersin.kadın isterse çalışır isterse çalışmaz ama erkek calışmak zorunda
gelin ata binmiş ya nasip demiş.benim bir arkadaşım düğünden 1 hafta önce ailesi ve cocugun çok ailesini dinlemesi yuzunden 5 senelik ilişkisini bitirdi herşey hazırken hemde.
ve şuanda iyiki evlenmemişim diyor.hayatın boyunca seni etkileyecek bir karar alacaksın iyice düşün derim.

bence iyi düşün.sana söz hakkı vermeyip saygı göstermeyen biri için çok düşünme ayrıl derim.evlenince ilişkiniz daha karmaşık olabilir..bu kadar anneci bir eşe tahammül edemezsiniz sizede yazık..aşkınızdan ölmezsiniz birazda mantıkla evliliğe adım atın.Allah yardımcınız olsun.aranızda sınıf farkı olmamalıydı.ben olsam tahammül etmezdim.

allahım okurken afakanlar bastıııı...evlenince nasıl olur çokmu merak ediyorsun senin etrafında hiç mi örnek yok be arkadaşım bir insan nasıl bu kadar kör olur..nasıl bu kadar basireti bağlanır...bişey sorucam nişanlına mecburmusun ? yani kendini öyle mi hissediyorsun anlarsınya aranızda ileri düzeyde bişelermi yaşandı. ? eğer böyleyse anlarımda öyle bile olsa bir ömür böyle biri için heba edilmez...hatta bir ömür diyemiycem çünkü bu evllik çok uzun sürmez.....

aramızda bey geçmedi şöyle oldu doktor beyninde ur var dedi yanlız kalmaması lazım bayılmaları artacak o yüzden ah arkadaşlar sera dediler bayılır kalır byerde ölür dedi resmen doktor yüzümüze daha 1 aylık nısanlıyken dünyalar başıma çöktü kuruldu çöktü kuruldu bu arada benim ailemin haberi yok yanında kalmak zorunda kaldım ailesi ablaları nasıl aradı yalvardı yanlız bırakma dıye bırıde gelmedi yanımıza ıkımızdık sadece sonra cok sukur atlattı budurumu boyle bısey yokmus doktor yanlıs teshıs koymuş ama yaşayan bilir birlikte ne vadireler atlattık. bugün olanlar ise sabahtan beri 50 oldu aradığı açmadım msj attı brşey mi oldu diye cevap vermedim . Annemi teyzelerı topladım durumu onlattım annem cok uzuldu seker hastası demiştm sekeri fırladı teyzelerim teselli ettiler bilyorum annem buyutecek dahada kafasında ben üzülüyorum diye üzülüyor annem biisüre takip kararı aldılar bir süre sonra babamada söylicez çook kötüuüm içimde fırtınalar kopuyor nekadar iyi görünsemde hayırlısı hakkımda hep böyle dua ediyorum sizlerdende hayırlı dua beklyorum

konumuz türkçe değil iki üniversite bitirdim ama şuan gözüm türkçeyi görecek durumda değil paylaşacak kimsem yok annem şeker hastası ailemlede paylaşamıyorum benim için yaptıkları büyük kendimide düşürmek istemiyorum ben ilk ünversitemi bitirirken bana maddi çok yardımı oldu şimdi tam atanacağım zaman onu kullanıp attığımı düşünecek çok büyük sevgim var oda seviyor ailesin geçemyor yuva kuracağının bilincne varamıyor bu arada sende yemişin parayı falan demeyın kızlar cok calsıtım sokak sokak cok ıs aradım calıstım dershanelerde paramı alamadım bır yerde 2. dershanede yıne paramı eksik aldım ustelık sıgortada hıle yapmıslar bana 600 tl borc cıktı bırdaha ı buldm 3 hafta egıtımını aldım 1 gun calıstım ısyerı devrettı bırakmak zorunda kaldım bende bilmiyorum çok çırpındım gördüğüm kadarıyla fazla iyimser davrandım hep biraz önce bişeyler koptu içmde bana uyacaksın benim dediğim yapacaksın mutlu olursun dıyor o kadar yuvanın birlikte kurulacagınndan söz sahibi iki kş olunacagından bahsettiğim halde korkuyo ailesnden çok iyi merhametl br insan o kadar kolar değil kızlar ev tutuldu eşyalar alındı herşey hazır korkuyorum sevgim olmasa sorun değil 1 dk düşünmem çok zor bir durum

O zaman neden bu konu arkadaşm?
Bizim napmamızı bekliyorsun?
Oraya gelip düğünü basıp nayır nolamaz bu nikah kıyılamaz mı diyelim...

Ayrıl deniliyor ev hazır eşyalar hazır bilmem ne...
Ayrılmamak da mutsuz oluyorsun...
Ortası yok ki bu işin.Ya ayrılıp nefes alacaksın ya evlenip mutsuzluğuna mutsuzluk katacaksın.
Seç hangisi en mantıklısı.

Ailesi seni istemiyor.8görümce...Nişanlında saygının s si yok.Ailesine düşkünlük çok.
İşin çook zor evlenirsen.
Kendi ailenden kaçıp bu aileye tutulma sakın.
Ne varsa kendi ailende vardır emin ol.
Sık dişini gir bir işe kendi yoluna bak bence.Şahsi fikrim bu yönde.

Ama yook ev düzüldü geri dönemem diyorsan bu üyeliğinin şifresini unutma ki sonra açacağın konularda
sıkıntı yaşayıp başka bir üyelik almakla uğraşma.

nışanlı senin yaşadıkların senin kimsenin lafına bakarak hareket etme yaşadıklarını olumlu olumsuz ölç tart biç ona göre karar ver birden bire msjlarına cvp vermiyorum arıyor açmıyorum olmaz bu iş böyle al karşına güzelcene konuş bak sende ki olumsuzluklar böyle ve ben ilerisi için çok tırsıyorum korkuyorum de korkularını herşeyi anlat ondan sonra ne yapacağınıza karar verirsiniz çocuk oyuncağımı küstüm oynamıyorum
kimseninde dolduruşuna gelmeyin

sanıırm konu sahibi evlenicek bu damla. sanma ki herşey düzelir herşey daha iyi olur.......... sen bunalıp sıkıldıkça ben sana demiştim diicek ve istemiyorsan kapı orda dicek.
bu düğüne ramak kala anları insanın bişeylerdne dönesi gelip de dönememeleri çok kötü bi kıskaç durumu.
bak bana da eşim düğüne az kala memlekete yerleşmek sitiyorum die tutturdu da ben de ikan etmeye çalıştım dönemedim düğünden. gerçi resmi nikah vardı da yine de dönülebilrdi. mutszuluk içinde evlendm ve onun dediğini yaptım dahah da mutsuzum. keşke deneseydim,kötü biri değildi, birbirimize karşı emekelrimz var modunda insan düğünden dönemiyor ama kafandaki hafakanların hepsini evlenedikten sonra kat be kat yaşıyorsun. bu sıkıntılar herkes için farklı ama düğünden sonra artması herkes için aynı.
yazık etme kendine.......................................

hakkında hayırlısı olsun öncelikle ama gerçekten burada evli olup tecrübeli kişilerinde öğütlerini değerlendir.tabi yaşadığın duygular seni ilgilendirir ama karar aşamasında insanalrdan ayrdım istiyorsan kimse pek de sağlıklı görmeyecektir durumunu.kendine biraz zaman versen eminim sende daha rahat kararlar verirsin.Allah yardımcın olsun hakkında hayırlısı olsun..

Derdim buyuk arkadaşlar cok sukur hastalık olum değil ama cok kederlıym nısanlıyım agutosta dugunum var ama bu nısanlım benı hasta ettı hem psıkolojık hemde fızıksel anlatayım o kadar cok kı nederen baslasam bılemıyorum oncelıkle 6 senedır flort edıyoruz unıversıtede tanıstık aılesı benı ıstemedı ne rezıllıkler cıkaardı kayın valıdem ben 2 unı. mezunuyum ama atamam henuz olmadı 1 sene kaldı ıns 2. unıyı bıtırmeye neyse sıkıntı bu değil kaynanam yok bız kadrolu gelın ısterız dıe once benı ıstemeye geldıklerınde baya rezıllık cıkardı anlatsam roman olur neyse gectı nısanlım ıcın katlandım 2 sene gectı dugun zamanı yaklastı aılesının yanında benı cok ezıyor benle konusamıyor bıle bak sozunu gecıremedı dıcek aılesı dıe odu kopuyor gorumceler 8 tane 2 eltı bırı balayımızla aynı gune ayarlamıslar tatılı antalyaya aynı yer Allahtan otel farklı onu akıl etmış cok sukur ! onuda artlattım arkadasını aynı otele davet etmıs ya hıc ozel kavramı yok adamda utanıyorum artık kızlıgımdan neymıs sımdı dugun gecesı annesının veya ablasının evınde kalıncakmıs yoksa fılm koparmıs ayrılırım senden deyıp duruyor benım aıleme saygı duymuyor bıle hıcbır sorun cıkarmadılar aksıne desdek oldular bıraz aılemın maddı durumu kendne gore az dıe ezmaye calısıyor yok sen gelın gelıysun aılenı unutacaksın aıleme kusur etmıcen yok benım memleketımde yasıcaz resmen savasıyoruz ben cok yoruldum artık aılesını sureklı one surmesınden de bıktım neler yaptırdılar benden gızlı ev aldırmıslar neymıs suprız olacakmıs bana bılsem aldımıcagımdan korkuyolardı basardılar sımdı ıkıncısını aldırmaya calsıyolar daha evlenmeden tekrar borca sokup onun memeleketınde yasayacagımızı garıntılemek ıstıyolar bıgun canıma tak dedı abısını aradım ve akıl almak ıcın konustum guzelce bak abım sen buyuksun akıl ver buna ev almasın dugunu yapacak paramız kalmıcak onuda guc bela bırıktırdı dıye yalvardım hemen aramıs kardesıne yok bana bagırdı bılmem ne ılk defa 5gun kus kaldık ayrılmıs guya benden bende aramadım aradı kendısı durumu anlattım gel dekuman cıkaralım dedım ne konustuk gor oyle soyleyınce sakınlestı daha oncede bır bılezık mevzu oldu ılk evı alırken ablasından borc almıs altın faısıyle aldı 1 bılezık fazla anlatıyorum kuyumcuya sorduk kendıde vardı 24 ayarmıs bılezıkler kuyumcu olmaz 24 ayar bılezık dıo hala bana ne demek ıstıyosun benı dolandırdımı dıyosun dıo kabul etmıyo yanı kısacası hep eılesı haklı bıde orda yasamak ıstıyo yanı bağımlı BEN BU ADAMLA EVLENMELIMIYIM AYRILMALIMIYIM evlıller ne dıyosunuz bu konuda sevıyorum o da sevıyo dedıklerımı yapıyo bın kavgayla dugunde album ,balayı hıcbısey ıstemedı masraf olcak dıe hepsı kavganın sonucu kabul ettı yoruldum tukendım bende YOKSA DÜZELİR Mİ BU ADAM

burada o kadar konu okudum, kimilerine yorum yaptım ama hiçkimseye elim dilim varmadı ilk defa kullanıcam bu sözü canım: AYRILLLL.. hemen hemde.. başka çaren yok nişanlıyken böyleyse evlenince neler olur.. o ne demek yaa ilk gece ablamda veya annemdeyiz yok dersen ayırlırız.. ayy sinirim tepeme çıktı..

Hiç düşünmeden ayrılın. Evli olsanız bu lafı çok zor derdim yada demezdim ama Sakınnnn!!!!!!

oooooooooo iyi bile dayanmışsın şimdiye kadar...
düzelmez böylesi daha beter olur hatta..
yakma kendini...

Nişanı at, babanın çenesine 1 sene daha katlan, sınava hazırlan, atan git. Yerinde olsam; değil ev eşya hazır, nikah masasında bekliyor olsa ardıma bakmam kaçarım.

Sende bir ana babanın nice emekle büyüttüğü evladısın. O unutsun anayı babayı kolaysa. Sakın!:KK45:[/QUO

tamamen katılıyorum bu yoruma evlenince herşey geçeçcek çok mutlu mu olacagını sanıyorsun benim nişanlılık dönemlerimde kötüydü ama çok şükür eşim ne istesem onu yaptı orta yolu buldu ailesiyle aramda büyük bi mesafe oldu yine de huzursuz olyo insan evllendikten sonra eşim aradıklarında bi iş söylediklerinde bile kendini yiyo sinir oluyo ama yinede yok diyemiyo seninki tamamen açık açık söylüyo ailem ne deerse o olur die o yatakda yalnız başına kıvrılıp yatarken ağlarken hiç bir destek göremeyince o zamn kafan dank eder asıl ömür geçmez kaç kurtul bu arada eşin nereli merak ettim sakıntahmin ettiğim ili söyleme

Böyle gelmiş böyle gider. Ailesine söz söyletmeyip, haksız olsalar bile haklı olduklarını iddia eden, sürekli ailesinin ağzına bakıp sizin söylediklerinizi hiçe sayan bir erkekten hayır gelmez. Şimdi böyleyse evlendikten sonra o adamı düşünemiyorum bile. Ömür boyu çile çekmek istemiyorsanız yol yakınken ayrılın derim.

Bana aileni unutacaksın diyen adamı anında unuturum.

Bize sorduklarini yada yaşadıklarıni annene varsa ablana yengene teyzene güvendiğin ailenden bir kadına anlat sor. Biz objektif olamayız. Bana sorarsan işin çok zoooooor. Ama ailenden birinden akıl al ve uygula onlar kötülüğünü istemez.hiç çekinmeden anlat bence.

annemin şekeri 338 fırlamış annem diyabet hastası söylemiştim teyzemleri toplayıp görüştüm diye yüzü gözü şişince fena oldum saat 6 da ole görünce hemen hasteneye götürdük annem benm en değerli varlıgım hastaneye giderken bile barıştınız mı diyor :KK43: neyse görüşmüyorum demiştim nişanlımla bugün saat 9 da kendisi şöyle br mesaj çekmiş parayı yatırdım al diye daha önceden br ödememiz vardı bende almam senın paranı bıldum senın yüzünden annemın sekerı fırladı dedım cevabı nıye hemen yetiştiriyosun biz seninle birşey konuşamayacakmıyız kendi kendine gelin güvey oluyosun nişanı attığımı nasıl dersin dedi cevap vermedim ne oldu diye arayamadı utancından mı artık inanmadığından mı bilmiyorum bende dayanamadım hırsımı alamadım senın yuzunden annemının sekerı 338 oldu busefer hersey cok cıddı oldugundan soyledım dedım zamanla nekadar ciddi olduğumu anlayacaksın dedim seni seviyorum anneme barıştığımızı söyle üzme demiş cevap vermedim iyi geceler yazmış herseyi oyun sanıyor nasıl davranmam lazım kızlar canı yansın istiyorum anlasın hatasını nekadr ciddi olduğumu

Son düzenleme:
X