- 30 Mart 2009
- 14.053
- 63.043
-
- Konu Sahibi Cloudsofpink_sky
Aaa ama ripazol kirilabiliyor, siz yanlis biliyorsunuz. Ustelik insanlari da yanlis yonlendiriyorsunuzÇünkü ripazol tablet formunda olan bir ilaç. İlaç her yerine eşit dağılmış. Kırılabilir. Ama concerta uzun salınımlı bir ilaç. Mekanizması farklı. Kana yavaş yavaş veriliyor. İlacın altında piston görevi gören itici, suyla şiştikçe kana yavaş yavaş ilaç salıveren bir kısım var. O yüzden kırılmamalı. Elma ile armutu karıştırmayalım
Ilk 2 haftadan sonra yan etkiler azalmaya baslar.2 hafta daha kullanın. Yan etkiler gecmezse doktir esliginde kademeli olarak birakin.Kızlar merhaba ben yaklaşık 2 haftadır düzenli olarak concerta kullanıyorum (doktor tavsiyesiyle tabiki ) sorum şu bu ilacı her kullandığımda evet çok güzel odaklanabiliyorum fakat akşama doğru aşşşırı derecede stres yapıyor ağlayasim geliyor durduk yere sinirleniyorum herseye elim ayağım titriyor qma maalesef bu kadar kısa zamanda bağımlılık yaptı ve bırakamıyorum ne yapmam lazım ne olur yardım edin
Hanımefendi düşüncelerinizde haklısınız fakat kendi ilaç takibimi yapmaktan veya doktorla konuşmaktan aciz olduğum için değil aile büyüklerimin isteği böyle olduğu için annem ve babam çalıştıkları için benimle ilgilenemiyorlar ve kontrolumu tamamen abimin eline bıraktılar abim de kendi kafa yapısınca benim elime vermiyor her sabah gel yarim vercem diyor benim elimde olan bir durum değil ben sadece yaşamış olduğum yan etkilerin normal olup olmadığını merak ettim teşekkür ederim paylaştığınız fikirler için18 yaşındaysanız ne diye abiniz kontrol ediyor? Siz kendi ilaç takibinizi yapıp, doğru şekilde kullanmaktan neden acizsiniz? Bunu sizi kırmak için demiyorum. Merak ettim gerçekten. Neden kendiniz ilaç takibinizi yapmıyorsunuz?
Kendi başınıza da randevu alabilirsiniz ayrıca. Mhrs den alınıyor. 18 yaşın altında bile olsanız çocuk psikiyatriye gidersiniz ve doktor sizinle görüşürüz. Abinizle ilaç takibi yapmaz. Sonuçta çocuk değilsiniz ki.
10 senedir concerta kullanıyorum bu ilaç asla bölünmez. Doktor kontrolünde kullandığınızdan ya da Ritalin olmadığından emin misiniz?Aslında doktor bu ilacı yazarken en düşük dozu vermişti yani bölerek icmemi istedi ama abim bana bu ilacı verirken hep yarım veriyormuş ilk günden beri zaten elim ayağım titriyordu abime söyledim doktorla konuştum dedi onun dalgınlığıma yüzünden hep 2 katı fazla kullanmisim
Şimdi seni etiketleyecektim.Concerta kırılarak içilmez. Bir yanlışınız var. Ayrıca ağızdan alınca da bağımlılık yapmaz. Burnunuzdan mı çektiniz? Dalga geçmiyorum. Ciddi soruyorum.
Kırarak iç demez ya normal şartlarda doktor, bir sıkıntı var gibi.
Ritalin verirdi eğer kır deseydi. Kaç mg ile başladınız??? Abiniz ne alaka onu anlamadım.
Zararından ziyade o ilaç kırılmaz. Concerta uzun salınımlı bir ilaçtır. Aldığınızda belli saatler boyunca (mesela 10 saat) vücudunuza yavaşça dağılır etken maddesi. Bu yüzden kırılmasının en ufak mantığı yoktur, doktor da kırılmasını asla önermez. Ritalin ise bu ilacın kısa salınımlısıdır. Kullandığınızda tamamı vücudunuzda dağılır. Bu yüzden doz azaltmak için kırılarak kullanılabilir. 10 senelik tanılı DEHB hastasıyım ve bu ilaçları kullanıyorum, hiç inanamadım söylediklerinize üzgünümKırarak almamizin zarari nedir acaba ? En azından onu öğrensem
Evet ritalin değil eminim tekrar açıklıyorum ben abimle beraber bir psikiyatriye gittim durumumu anlattım ve doktor bana 34mg lik kutuda concerta adlı ilacı verdi abim eczaneden ilaci aldı ve benim elime vermedi her sabah yanıma gel ben sana veririm dedi ve hep yarısını bölerek veriyordu sorduğum zaman doktorun böyle dediğini söyledi sonra da dediğim gibi bu yan etkiler ortaya çıkmaya başladı10 senedir concerta kullanıyorum bu ilaç asla bölünmez. Doktor kontrolünde kullandığınızdan ya da Ritalin olmadığından emin misiniz?
En azından bir zararı olmamasına sevindim fakat nefes darlığı, stres, öfke, uykusuzluk gibi birçok yan etki gösterdi ama anladığım kadarıyla bunlar normal yani endişelenmeye gerek yok değil mi ?Zararından ziyade o ilaç kırılmaz. Concerta uzun salınımlı bir ilaçtır. Aldığınızda belli saatler boyunca (mesela 10 saat) vücudunuza yavaşça dağılır etken maddesi. Bu yüzden kırılmasının en ufak mantığı yoktur, doktor da kırılmasını asla önermez. Ritalin ise bu ilacın kısa salınımlısıdır. Kullandığınızda tamamı vücudunuzda dağılır. Bu yüzden doz azaltmak için kırılarak kullanılabilir. 10 senelik tanılı DEHB hastasıyım ve bu ilaçları kullanıyorum, hiç inanamadım söylediklerinize üzgünüm
Yan etkileri normal ancak concerta’nın 34 mgsi yok. 36 olmalı o. Ya da 54.En azından bir zararı olmamasına sevindim fakat nefes darlığı, stres, öfke, uykusuzluk gibi birçok yan etki gösterdi ama anladığım kadarıyla bunlar normal yani endişelenmeye gerek yok değil mi ?
Evet pardon 36mg olacaktı hayır odasında kırıyorYan etkileri normal ancak concerta’nın 34 mgsi yok. 36 olmalı o. Ya da 54.
Yanınızda mı kırıyor abiniz ilacı?
Bu arada ilacın kırılmasının zararı var mı emin değilim. Onu kırmak için bıçakla falan kesmek gerekir sanırım. Normal yapıda klasik bir ilaç değil.Evet pardon 36mg olacaktı hayır odasında kırıyor
Evet bıçakla kesiyor, yanı doktora gidemem ondan habersiz tek çıkamıyorum dışarı, götürecek kimse de yok, ilacın yan etkilerinin normal olmasına sevindim, kullanmaya devam edebilirim, teşekkür ederimBu arada ilacın kırılmasının zararı var mı emin değilim. Onu kırmak için bıçakla falan kesmek gerekir sanırım. Normal yapıda klasik bir ilaç değil.
Bahsettiğiniz yan etkiler bende de oluyordu doz artırım zamanlarında ama herkes için farklı tehlikeler arz edebilir.
Bu ilaç meselesini abinizle ilerletmeyin. Doktorunuza yalnız gidip durumu ve yan etkileri anlatın.
Concertanin etkisi gectiginde aksama dogru bu tarz semptomlar olabilir, uzun etkili bir stimulant yazabilir doktorunic, ya da Aksam uzeri kisa etkili bir ilac yazabili.. bagimli degilsiniz muhtemelenKızlar merhaba ben yaklaşık 2 haftadır düzenli olarak concerta kullanıyorum (doktor tavsiyesiyle tabiki ) sorum şu bu ilacı her kullandığımda evet çok güzel odaklanabiliyorum fakat akşama doğru aşşşırı derecede stres yapıyor ağlayasim geliyor durduk yere sinirleniyorum herseye elim ayağım titriyor qma maalesef bu kadar kısa zamanda bağımlılık yaptı ve bırakamıyorum ne yapmam lazım ne olur yardım edin
Teşekkür ederimConcertanin etkisi gectiginde aksama dogru bu tarz semptomlar olabilir, uzun etkili bir stimulant yazabilir doktorunic, ya da Aksam uzeri kisa etkili bir ilac yazabili.. bagimli degilsiniz muhtemelen
Bunlarin hepsi doktorla cozulecek seyler. Eger gittikce daha fazla almaya basladiginizi farkederseniz o zaman bagimlilik oluyor olabilir, o zaman da doktora danisirsiniz.Teşekkür ederim
Bu ilaç yapı olarak bölünmez. Kullandığınız ilacın concerta olduğuna emin misiniz?Aslında doktor bu ilacı yazarken en düşük dozu vermişti yani bölerek icmemi istedi ama abim bana bu ilacı verirken hep yarım veriyormuş ilk günden beri zaten elim ayağım titriyordu abime söyledim doktorla konuştum dedi onun dalgınlığıma yüzünden hep 2 katı fazla kullanmisim
Kırarak almamizin zarari nedir acaba ? En azından onu öğrensem
Concertayi kırarak veriyordu ?Aslında doktor bu ilacı yazarken en düşük dozu vermişti yani bölerek icmemi istedi ama abim bana bu ilacı verirken hep yarım veriyormuş ilk günden beri zaten elim ayağım titriyordu abime söyledim doktorla konuştum dedi onun dalgınlığıma yüzünden hep 2 katı fazla kullanmisim