- 25 Nisan 2022
- 1.537
- 1.849
-
- Konu Sahibi Halleyyyyyyyyy
Sizce?Şimdi eczacıya mı güveneyim dr.’a mı bilemedim.
Şu sorunun mantıklı bir tarafı var mı sizce?Şimdi eczacıya mı güveneyim dr.’a mı bilemedim.
Yaa haklısınız da hiç faydası yok falan diye k kadar emin konuştu kiŞu sorunun mantıklı bir tarafı var mı sizce?
ne bileyim zaten evhamlı biriyim öyle deyince anlam veremedim o kadar net konuştu kiSizce?
Densizin biri demek ki, her işi ehline bırakın boşverin. Hekiminiz ne dediyse one bileyim zaten evhamlı biriyim öyle deyince anlam veremedim o kadar net konuştu ki
Bütün densizler beni mi buluyo offffDensizin biri demek ki, her işi ehline bırakın boşverin. Hekiminiz ne dediyse o
E çünkü daha fazla kazanacağı reçetesiz ne olduğu belirsiz takviyeyi satmaya çalışıyor. Bunu anlamak çok zor değil oysa.Yaa haklısınız da hiç faydası yok falan diye k kadar emin konuştu ki
Yaa söyledim aynısını birazda eşimin dolduruşuna geldim sanırımE çünkü daha fazla kazanacağı reçetesiz ne olduğu belirsiz takviyeyi satmaya çalışıyor. Bunu anlamak çok zor değil oysa.
Öğrencilerimin %80’i ya ritalin ya concerta kullanıyor. Kullanması gerekip de kullanmayan çocuklarla aralarında dağlar kadar fark var. İlaca başlayan çocuklar çok daha hızlı öğreniyor, ilerliyor ve dikkat süreleri çok uzuyor. İhtiyacı varsa çocuğunuzun kullanmalısınız.İlacı kullanan yok mu?
Bu hafta eczaneye baya gittim.E çünkü daha fazla kazanacağı reçetesiz ne olduğu belirsiz takviyeyi satmaya çalışıyor. Bunu anlamak çok zor değil oysa.
Dün konu ile ilgili ceza aldığım için cevap veremedim.Öğrencilerimin %80’i ya ritalin ya concerta kullanıyor. Kullanması gerekip de kullanmayan çocuklarla aralarında dağlar kadar fark var. İlaca başlayan çocuklar çok daha hızlı öğreniyor, ilerliyor ve dikkat süreleri çok uzuyor. İhtiyacı varsa çocuğunuzun kullanmalısınız.
Eczacının vereceği herhangi bir takviye aynı işlevi görmez. Aynı etkilere sahip olsa takviye değil onaylı ilaç olurdu zaten.
Her ilacın yan etkisi olabilir ama takviyelerde de yan etki olabilir. Benim gözlemlediğim çocuklarda ilk haftalarda uyku hali oluyor sonra geçiyor. Ailelerden de duymadım öyle korkunç hikayeler.Dün konu ile ilgili ceza aldığım için cevap veremedim.
Başladık ilaca, umarım faydası olur.
Takviye tabi ki ilacın yerini tutmaz ama bi taraftan da ilacın yan etkileri olur mu korkusu ws, kullananlardan yorum almak istemiştim.
İki hafta kullanıp öğretmenleri ile görüşeyim diyorum, derste nasıl olduğunu, katılım sağlayabiliyor mu gibi.Her ilacın yan etkisi olabilir ama takviyelerde de yan etki olabilir. Benim gözlemlediğim çocuklarda ilk haftalarda uyku hali oluyor sonra geçiyor. Ailelerden de duymadım öyle korkunç hikayeler.
Yani iki haftada çok anlayamazsınız süreci bence.İki hafta kullanıp öğretmenleri ile görüşeyim diyorum, derste nasıl olduğunu, katılım sağlayabiliyor mu gibi.
Psikiyatri dr.’mu kendisi? Konuyu beğenmedi yazmayacak sanırım.Yani iki haftada çok anlayamazsınız süreci bence.
Otrera gelmiş konuya, o daha net bilir ne kadar sürede etkinin gözlenebileceğini.
Evet psikiyatrist. Görürse yazar, malum yoğun nöbet falan filan.Psikiyatri dr.’mu kendisi? Konuyu beğenmedi yazmayacak sanırım.
concerta dediğimiz ilaçta metilfenidat , yani nöronlar arasında salgılanan ve dikkatin sürdürülmesini sağlayan nörotransmitter-hormon olan dopamin agonisti, yani aynı reseptörü uyaran benzer molekül mevcuttur.Kızlar dr kızıma bunu önerdi derse daha iyi odaklanmasına yardımcı olacaktır dedi.
Eczacı da ilacı alırken bunun hiç bir faydası yok, sorwagen smart sitikolin alın daha iyi dedi( ilaç değil takviye) çocuğu için kullanan var mı bunları? Etkileri neler oldu? Şimdi eczacıya mı güveneyim dr.’a mı bilemedim. Gittiğimiz dr ünlü bir profesör bu arada herkes çok iyi olduğunu söylüyor.