- 25 Nisan 2022
- 1.535
- 1.848
- Konu Sahibi Halleyyyyyyyyy
Çok teşekkür ediyorum.concerta dediğimiz ilaçta metilfenidat , yani nöronlar arasında salgılanan ve dikkatin sürdürülmesini sağlayan nörotransmitter-hormon olan dopamin agonisti, yani aynı reseptörü uyaran benzer molekül mevcuttur.
dehb hastalığının-tanısının tek gerçek tedavisi de bu tarz ilaçlardır. eğer kızınızda dehb varsa , concerta kesinlikle en uygun tedavidir.
çeşitli nedenlerden dolayı eksilen dikkate de iyi gelebildiği gözlemlenmiştir.
eczacı ' hiçbir işe yaramaz ' derken neye güvendi bilmiyorum ama , siz doktorunuza güvenin , aynı zamanda beraberinde sitikolin de kullanabilirsiniz, sinir hücrelerinin sağlığını korumaya yardımcı olan ve dehb tedavisinde destekleyici olarak kullanılabilen bir maddedir kendisi. ama ilaçsız tek başına bariz bir etkisi genelde olmaz.
doktorunuza güvenmenizi öneririm .
( tıbbi tavsiye-tedavi önerisi değildir )
** not : ilacın etkisi alındıktan yarım saat sonra ortaya çıkar. ilaç kullanımı boyunca da devam eder. ( sorularınızdan birinde bu da mevcuttu sanırım )
Eczacı elinde ki takviye ilacı satmak için mi söyledi bilemiyorum ama zor bulduk ilacı, başka yerden getirtti bizim için. O an niye bunu yazmış ki zaten bi etkisi yok dedi benim de kafam karıştı.
Verdiği takviyeyi sordum dr.’a, o da takviyenin bi etkisi olmadığını söyledi.( birlikte alınabilir ama etkisi olmaz dedi) İyice beynim yandı.
Şimdi ikisini bir arada sabahları okula gitmeden alıyor. Umarım faydası olacaktır.