çölyak

Benim gorumceminde çölyak teshisi koymuşlar 2 yıl yediğine ictigine herseyine dikkat etti ama git Gide eridi 27 yaşında 22 kg ye kadar düştü vefat etmeden önce doktorlar yanlış teşhis kinci hastaligi var keşke çölyak olsa demişler. Öğrendikten 3 gün sonra vefat etti. Senin yapman gereken yediğine ictigine dikkat ediceksin ki yanlış teşhis bile olabilir

kücük bebeğim olduğu için foruma pek giremedim misafirlerim vardı iki gündür. Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

Allah kimseyi sağlıkla sınamasın inşallah. Hayırlı geceler dilerim.

Rica ederim, cumlemizden Allah razı olsun.
Bilindik markaların glutensiz urunlerine güvenebilirsiniz. Ama malesef merdiven altı uretim de cok var. Mesela dogu illerinden birinde uretilen bi makarna var, bizim laboratuvar sonuclarinda bile yuksek miktarda gluten tespit ediyoruz.

Unlar da icerik olarak genelde aynı ama malesef yuksek miktarda kimyasal kabartici kullananlar da var. En guzeli biraz alisinca kendi karişiminizi hazirlamak.

Evet colyakin genetik taşiyiciligi olduguna dair gorüşler mevcut ama kanitlanamiyor. Anne ve baba soyunda hic colyak hikayesi olmayıp da colyaka yakalanan hastalarin sayisi da cok fazla. Henüz sebebi bilinmiyor. Bu yuzden oglunuzu gozlemleyerek ilerleyebilirsiniz. Yani glutenli gida tukettigindeki saglik durumu ile glutensizi karsilastirabilirsiniz. Doktor gorusu alabilirsiniz. Ama emin olmadan gluteni keserseniz geri dönüşü olmayan hasarlar birakabilir, özellikle kas ve zihin uzerinde Allah korusun.

Pasta malzemeri de güvenilmez diyemem. Ama kimyasal kabartici ve kivam arttirici cok fazla. Fakat saglikli insanlarin kullandiklarinda da var malesef. O yuzden kar zarar hesabı yapabilirsiniz.

Bir arkadasin iki cocugunda da gluten alerjisi cikti.Arkadasimin evlenmeden önce yaninda calistigi doktor kan gruplari ile ilgili bir arastirma yapiyormus.Onun da kanini almis ve sonra sende gluten alerjisine yatkinlik var demis.Sonra kizi yemek yemege basladiginda gelisimi durupta bagirsaklar iltihaplanip karin agrilarina neden olunca aklina ilk gelen doktorun dedigi olmus ve test yapinca gluten alerjisi oldugu ortaya cikmis.Ikinci cocugunda da ayni sorun var.Gercekten de genetik olabilir.

hemen aciklik getirim- igrenc olsada likir likir iciyoruz avrupada (yakinda ayni sorun TRde gözlemlenir zaten)
simdi burda hemen hemen her kadin dogum kontrol hapi aldigi icin (60li yillardan beri) kanalizasyon cis yoluyla östrejen karisiyor. kanalizasyon suyu filitre edilip musluga geri gönderiliyor ama östrejeni filitre etmenin daha yolunu "bulamadilar".
son 40 yil icinde fertilite yaksalik 60% düstü.
sebepsiz infertilite baya yaygin. erkeklerin biraz daha uysal olmasinin ve siddet eylemlerinin düsük olmasida buna baglaniyor.
ilginc bir durum

Simdi esime sordum sebeke suyu ile alakali olarak.Anlattiginiz sey dogru ama bir yanlis var.Kanalizasyon suyu icme suyu olarak aritilmiyor.Nehirlere akiyor.Bir an cok sasirdim cünkü ben de musluktan iciyorum.

Bende çölyak hastasıyız sormak istediğiniz herşey özelden sorabilirsiniz zor ama alisildiğında üstesinden gelinmeyecek bi hastalık değil çok şükür

Geçmis olsun. Kizim 1yasini yeni bitirdi. Çolyak tanisi koydular.. inanin hayatinizin iyi bir zamaninda sizi bulmus bu illet.. bizlerr bakip sukredebilirsiniz.
Bir de kizima da emin olamiyorlar hala bu konuda 3. Kez endoskopiye de artik yanasamiyorum.. hayat kimileri icin cok zor.

Merhaba,
Oncelikle gecmiş olsun. Uzun yıllardır gıda sektorundeyim baslıgi gorunce hemrn geldim belki bir faydam olur diye.
Öncelikle sunu belirteyim, glutensiz urunler aslinda maliyeti cok yuksek urunler degil ama malesef buyuk firmalar burda da bi duzen kurdular.

Oncelikle bunu bi hastalik olarak degil yaşam bićimi olarak kabul etmelisiniz. Sonrasinda herseyi kendinizin uretebileceginizin farkina varmalısınız.
Tum glutensiz urunlerin ortak ham maddeleri cogunlukla aynidir, ornegin pirinç, patates, mısır, nohut gibi. Biraz arastirarak kendi ununuzu bile üretebilirsiniz.
Ve mutlaka baska hekimlerden de gorüş alın. Çolyak teshisi yanliş koyulan bircok insan var cevremde. Bu arada hastaliginiz hangi asamada bilmiyorum ama evdeki mutfak gereclerini de ayırmaniz gerekir. Capraz bulaşma olabilir.

Sormak istediginiz birsey olursa yardimci olmak isterim.

Bu arada cok onemli not: Hassasiyeti olmayan insanların tamamen glutensiz beslenmesi resmen intihar. Gluten dogal bir protein ve vucudumuzun buna da ihtiyaci var. Zamaninda margarin satmak icin tereyagı zararli diyen lobi şimdi de gluten zararlı tuketmeyin diyor. Saglikli insanların tamamen glutensiz beslenmesi geri donusü olmayan zararlar verebilir. Bu algi operasyonunun nedeni de daha cok pahalı glutensiz urun satabilmek. Sizin konunuz vesilesiyle glutenin zararli olduguna inanan saglikli arkadasları da uyarmak istedim.
O kadar haklisiniz ki yazmadan edemedim. Bir doktor kizima cölyak diyor.. diyete basliyorum. Baska bir doktor sakin diyet yapma degil diyor. Ah o kadar zor ki:KK43:

Merhaba. Muhtemelen dogumunuz müdahaleli oldu. Hamilelikte aşı, belki riskli gebelikte verilen ilaçlar, suni sancı, anestezi, belki doğumdan sonra antibiyotik ya da başka bir ilaç kullanımı.

Kronik ağır metal zehirlenmesi ve ilaçlarla, deterjanlarla, paket gıdalarla aldığımız diğer kimyasallar gıda hassasiyeti oluşturuyor zaman içinde. Her vücudun bu kimyasalları tolere edebileceği belli bir miktar var. Zamanla bu miktar aşılıyor ve toksin yüküne paralel olarak hastalıkların şiddeti zamanla artabiliyor.

Bir dahiliye uzmanına gidip ağır metal seviyenizi olcturmenizi tavsiye ederim. Kronik ağır metal zehirlenmesi ve ağır metal detoksu konularını araştırmayı ihmal etmeyin.

misir ekmegi cok güzel- ben aslen karadenizli oldugum icin zaten misir ekmegi cok yiyordum- ama arkadaslarimda cok cok severek yiyorlar.

karadeniz misir ekmegi tarifi:

2 su bardağı mısır unu
2 kaşık zeytinyağı
2 kaşık süt
1 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı karbonat
Kaynar su

Mısır ununu eleyin. İçine tüm malzemeleri ekleyip yumuşak bir kek hamuru elde edene kadar su ilave edin. Kaynar suyu dökmeden önce bir bardak oda sıcaklığındaki suyla karıştırmanız iyi olacaktır. Fokurdayan suyu malzemelere dökmeyin. Yağlanmış tepsiye hamuru yayın ve 200 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
Ohff misir ekmegini cok seviyorum bende💖 Ilk firsatta yapayim bende bi ara cok yapardim ozlemisim

Bir arkadasin iki cocugunda da gluten alerjisi cikti.Arkadasimin evlenmeden önce yaninda calistigi doktor kan gruplari ile ilgili bir arastirma yapiyormus.Onun da kanini almis ve sonra sende gluten alerjisine yatkinlik var demis.Sonra kizi yemek yemege basladiginda gelisimi durupta bagirsaklar iltihaplanip karin agrilarina neden olunca aklina ilk gelen doktorun dedigi olmus ve test yapinca gluten alerjisi oldugu ortaya cikmis.Ikinci cocugunda da ayni sorun var.Gercekten de genetik olabilir.
Benzer hikaye cok fazla ama malesef bunu kanıtlamak bu kadar kolay deģil. Cok fazla bilimsel calisma var, yenileri de yapiliyor ama literature kesin genetiktir diye gecmeye yeterli degil bu calismalar

Geçmis olsun. Kizim 1yasini yeni bitirdi. Çolyak tanisi koydular.. inanin hayatinizin iyi bir zamaninda sizi bulmus bu illet.. bizlerr bakip sukredebilirsiniz.
Bir de kizima da emin olamiyorlar hala bu konuda 3. Kez endoskopiye de artik yanasamiyorum.. hayat kimileri icin cok zor.
O kadar haklisiniz ki yazmadan edemedim. Bir doktor kizima cölyak diyor.. diyete basliyorum. Baska bir doktor sakin diyet yapma degil diyor. Ah o kadar zor ki:KK43:
Çok geçmiş olsun, cok uzuldüm kızınıza.
Umarım degildir :KK36:

Simdi esime sordum sebeke suyu ile alakali olarak.Anlattiginiz sey dogru ama bir yanlis var.Kanalizasyon suyu icme suyu olarak aritilmiyor.Nehirlere akiyor.Bir an cok sasirdim cünkü ben de musluktan iciyorum.

Evet- "vorfluten" yapılıyor (nehirin icinde) ordanda "Grundwasser" olarak geri dönüyor malasef.
Direkt kanalizasyondan geri gelmiyor ama Grundwasser sonucda geri geliyor
Ben bu konuda biraz daha dikkatliyim ama şuanda evimde (ev baya eski) bakir su borulari var- bakir borularda belirli bir zamandan sonra sağlığa zararli. Bakir olmasa genelde alaminyum oluyor... alaminyumda fazla saglikli değil.

Son düzenleme:
Evet- "vorfluten" yapılıyor (nehirin icinde) ordanda "Grundwasser" olarak geri dönüyor malasef.
Direkt kanalizasyondan geri gelmiyor ama Grundwasser sonucda geri geliyor
Ben bu konuda biraz daha dikkatliyim ama şuanda evimde (ev baya eski) bakir su borulari var- bakir borularda belirli bir zamandan sonra sağlığa zararli. Bakir olmasa genelde alaminyum oluyor... alaminyumda fazla saglikli değil.

peki tesekkür ederim aciklamaniz icin.Umarim suyu pet siselerde icmiyorsunuzdur.Cünkü plastigin icindeki weichmacher daha cok zararli.Bugünlerde soludugumuz hava , yedigimiz besinler, kiyafetler, kozmetik ürünler her sey zararli.

peki tesekkür ederim aciklamaniz icin.Umarim suyu pet siselerde icmiyorsunuzdur.Cünkü plastigin icindeki weichmacher daha cok zararli.Bugünlerde soludugumuz hava , yedigimiz besinler, kiyafetler, kozmetik ürünler her sey zararli.

Evet- malasef. Plastik zaten daha büyük bir sorun. Besinlere girmiyorum bile. Son zamanlarda 10 cocukdan 1inde multiple besin alerjisi mevcut...asthma zaten helede almanyada cok büyük bir sorun. Elimden geldiğince dikkat ediyorum ama fazlada abartmiyorum. Abartdikca insan paranoid oluyor.

Merhaba,
Çölyaklı olarak 8.yılın içindeyim.

8 yıl öncesine göre ürünlere ulaşılabilirlik ve toplum bilinci çok daha iyi düzeyde. Türkiyenin bir çok yerinde dernek ve kafeler açıldı. Her ürünü yaşadığınız yerde bulamasanızda internet aracılığıyla hepsi çok kolay artık. Glutenli aklınıza gelebilecek her şeyin muadili var şuan. Ben şahsen 8yıldır glutensiz ekmek bile tüketmesemde canınız bir şey istediğinde bir kaç gün gecikmeli de olsa ulaşabileceğinizi bilmek iyi hissettiriyor.
İsterseniz böyle yerlere ulaşabileceğiniz sosyal medya sayfalarıını paylaşabilirim sizinle mesaj atarsanız.

Son olarak küçük bir hatırlatma, mısır doğal olarak glutensiz olsada un haline getirilirken buğdayla aynı yerde çekilebildiğinden dikkatli olmalısınız. Çapraz bulaşma konusu em önemli detay bu hastalıkta.

Çok geçmiş olsun.
merhaba bende internette sipariş verebileceğim yerleri araştırıyordum yardımcı olurmusunuz.

Merhaba. Muhtemelen dogumunuz müdahaleli oldu. Hamilelikte aşı, belki riskli gebelikte verilen ilaçlar, suni sancı, anestezi, belki doğumdan sonra antibiyotik ya da başka bir ilaç kullanımı.

Kronik ağır metal zehirlenmesi ve ilaçlarla, deterjanlarla, paket gıdalarla aldığımız diğer kimyasallar gıda hassasiyeti oluşturuyor zaman içinde. Her vücudun bu kimyasalları tolere edebileceği belli bir miktar var. Zamanla bu miktar aşılıyor ve toksin yüküne paralel olarak hastalıkların şiddeti zamanla artabiliyor.

Bir dahiliye uzmanına gidip ağır metal seviyenizi olcturmenizi tavsiye ederim. Kronik ağır metal zehirlenmesi ve ağır metal detoksu konularını araştırmayı ihmal etmeyin.
Doğumum çok zor oldu acil sezeryana alındım ve aşırı kanamam oldu. Sürekli kan igneleri vurdular. Bir de 7 aylık hamileyken sancım başladı birden kanamam geldi doğum olur diye de ciger geliştirici vurdular 2 kez. Ve hamileliğim başından sonuna kadar nerdeyse mantarla mücadele ettim. Antibiyotik falan kullandım uzun süre. Bunların etkisi olabilir mi? Çok zor ve sürekli ilaçlarla hamilelik geçirdim. Bunun etkisi olabilir mi acaba ?

Doğumum çok zor oldu acil sezeryana alındım ve aşırı kanamam oldu. Sürekli kan igneleri vurdular. Bir de 7 aylık hamileyken sancım başladı birden kanamam geldi doğum olur diye de ciger geliştirici vurdular 2 kez. Ve hamileliğim başından sonuna kadar nerdeyse mantarla mücadele ettim. Antibiyotik falan kullandım uzun süre. Bunların etkisi olabilir mi? Çok zor ve sürekli ilaçlarla hamilelik geçirdim. Bunun etkisi olabilir mi acaba ?
Benim alerjik bir bebeğim var. Bebeğim için neler yapmam gerektiğini araştırırken 19 ay boyunca insan sağlığı ile ilgili okuma yaptım. Her insanın vücudunda aşı, ilaç, kozmetik, deterjan, parfüm ve katkılı gıdaların biriktirdiği bir toksin yükü var. Her insanda değişen oranda toksin yükünden sonra değişik hastalıklar oluşuyor. Aslında çok az miktarda toksin yükü dahi kronik yorgunluk, kabızlık, stres gibi rahatsızlıklara sebep oluyor ama bunları gecistirerek hastalıktan saymiyoruz. Ne zaman ki hayatı çok zorlaştıran bir hastalık yaşıyoruz orada durup vücudun ne kadar kimyasala maruz kalmış olabileceğini muhakkak irdelemek gerekiyor.

Okuduklarima göre vücudunda fazlaca toksin yükü bulunan kadınların hamilelikleri zor ya da riskli geçiyor. O yüzden sizin hamilelik öncesinde de ya yeme iskanliklarinizin yanlış olduğunu ya sigara kullandığınızı ya uzun süre ilaç kullandığınızı ya da kömür madeni yakınlarında yaşadığınızı, hatta büyük şehir kirliliğine fazla maruz kalmis olabileceğinizi tahmin ediyorum. Yani hamilelige zaten sağlıksız başladınız. Hamileliginiz de dogumunuz da müdahaleli olunca var olan toksin yükü çok cok arttı. Bunlardan bebeğiniz de etkilendiği için alerji geliştirme ihtimali malesef çok yüksek. Özellikle aşılardan sonra huysuzluk oluyor mu iyi gözlemleyin. Ben çok geç kaldım siz erken davranın.

Bir ağır metal zehirlenmesi var mı yok mu öğrenmek için test yaptırın. Ağır metal detoksu ile vücudunuzu temizleme şansınız çok yüksek. Hastalığın zorluğu derecesinde uzun zaman alabilir sadece. İnstagramda @glutensizdunyacom hesabında detoks banyosu ve @organik_anne hesabında aşı detoksu, ağır metal detoksu adıyla yayınlanmış gönderilerde ayrıntıları bulabilirsiniz.

Detoks uygulayıp faydasını gorurseniz yazın lütfen. Bu konuyu çok az insan biliyor, belki okuyan başkalarına yardımcı olmuş oluruz.

Eski Çalışma arkadaşım çölyak hastasıydı. Yemekhanede yiyemezdi. Maaş günleri ona eşlik edip farklı gıdalar tüketirdim. o iş yerinde ikram edilen hiç bişeyden yiyemezdi. Kendini yalnız hissetmesin diye bazen ekmeğinden yerdim. Tadı çok lezzetli gelmişti. Ama hastalık dolayısı ile yiyebileceği tek ekmeğin bu olduğunu bilen insan için çok da lezzetli gelmiyor.
Sorunlarınızın birebir aynılarından arkadaşımda şikayetçiydi. Koskanındı yanlış hatırlamıyorsam glutensiz atıştırmalıkları bulunuyordu. Çok kısıtlı ve yetersiz alan var allah yardımcınız olsun...

X