Merhaba,
Oncelikle gecmiş olsun. Uzun yıllardır gıda sektorundeyim baslıgi gorunce hemrn geldim belki bir faydam olur diye.
Öncelikle sunu belirteyim, glutensiz urunler aslinda maliyeti cok yuksek urunler degil ama malesef buyuk firmalar burda da bi duzen kurdular.
Oncelikle bunu bi hastalik olarak degil yaşam bićimi olarak kabul etmelisiniz. Sonrasinda herseyi kendinizin uretebileceginizin farkina varmalısınız.
Tum glutensiz urunlerin ortak ham maddeleri cogunlukla aynidir, ornegin pirinç, patates, mısır, nohut gibi. Biraz arastirarak kendi ununuzu bile üretebilirsiniz.
Ve mutlaka baska hekimlerden de gorüş alın. Çolyak teshisi yanliş koyulan bircok insan var cevremde. Bu arada hastaliginiz hangi asamada bilmiyorum ama evdeki mutfak gereclerini de ayırmaniz gerekir. Capraz bulaşma olabilir.
Sormak istediginiz birsey olursa yardimci olmak isterim.
Bu arada cok onemli not: Hassasiyeti olmayan insanların tamamen glutensiz beslenmesi resmen intihar. Gluten dogal bir protein ve vucudumuzun buna da ihtiyaci var. Zamaninda margarin satmak icin tereyagı zararli diyen lobi şimdi de gluten zararlı tuketmeyin diyor. Saglikli insanların tamamen glutensiz beslenmesi geri donusü olmayan zararlar verebilir. Bu algi operasyonunun nedeni de daha cok pahalı glutensiz urun satabilmek. Sizin konunuz vesilesiyle glutenin zararli olduguna inanan saglikli arkadasları da uyarmak istedim.