cok zoruma gidiyor...

sylvia_plath

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2010
757
1.112
Merhaba hanımlar.
aslında çok büyük dert değil belki ama bazı şeyler çok zoruma gidiyor, bu sebeple uyku dahi uyuyamaz oldum, yazamadan edemedim derdimi.
Ben eşimin memleketine evlendim. Eşim polis. Evlenirken eşimin ailesi tek bir şey dahi yapmadı, herşeyi uzaktan izledi. Çok sorunlar yaşadım onların bu rahat tavırları yüzünden.
Şimdi kendi kızları evleniyor, alyans gramina kadar hesaplıyorlar. Çok pahalı elbiseler diktiriyorlar erkek tarafına mekan tutturuyorlar, ben de adetlerinde yok zannediyordum. Kızları da polisle evleniyor, erkek tarafı ilerde bizim memlekete gelsinler isterim demiş, onlar da farklı sehirdeler. Kayınpederim, gezsinler tozsunlar hayatlarını yaşasınlar bizlerin yanında ne işleri var, demiş ve memleket yüzünden ailemle çok sorun yaşamama rağmen bana anlatıyorlar. Benim ailem de adil olsun ikimizin yanında da olmayın demişlerdi, yaptirmadilar oğullarına. Gorumcem gerizekalisi da simararak diyor ki"abim tatil yerlerinde yaşayın diyor"
bana yapmadıkları, yaptirmadiklari, sorun yasattiklari herşeyi kızlarında dört dörtlük yaptırıyorlar. Ne kadar zoruma gidiyor...

karşı taraf yapıyorsa istediklerini bişey diyemezsin, demek karşı tarafın yani görümcenizini nişanlısınını durumu var ki yapıyorlar, eğer durumu yoksa yağamazlar tabi, bu arada "gerizekalı" demen görümcene iyi olmamış, zaten eşiniz memur tayinci yani,tayını çıkınca sizde onlardan uzak yere gidersiniz

Tüm bunlar sesinizi cıkarmadığınız icin oluyor.

bir hikaye var :
iki kadın karşılaşıyor biri soruyor oğlunu evlendirmişsin nasıl gelinin diye..ahh diyor kadın sorma nasıl geline düştük oğluma ev işi yaptıyor kahvaltıyı ayağına getirtiyor kendini gezmelere götürtüyor falan...sonra kadın yine soruyor kızınıda evlendirmişsin damadın nasıl diye...ahh diyor kadın öyle harika damadım varki kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokmuyor..kızıma ev işlerinde yardım ediyor kahvaltı hazırlayıp yatağına bile götürüyor demiş.....

konunun özeti bu...

ben kendi gelinliğimi bile kendi paramla alan bir insanım. Dert etme canım..

Ben gerçekten çok sevdiğim için çok zorluk yaşayarak evlendim. Yapıları bu diyerek ailemi yatistirdim. Şimdi bakıyorum kendi kızlarına yaptırdıklarını, onların adeti değil benim salakligim diyorum.

Gorumcemle birbirimizi sevmeyiz zaten. Hoşgeldin bile demez hiç bana.

bence dert etmeyin...

"eden" muhakkak bulur ,görür..
ayrıca görümce kim ki sevsin sizi...

ister sevsin ister sevmesin...anne babalar hariç geri kalanlar çok birşey ifade etmiyor bence...sadece "zaruri akraba" olduğumuz için ve insan olmanın gerekliliği ölçüde saygı göstermek zorundayız..

sevse nolur sevmese nolur...

tenezzül edip dillendirmeyin bile...

hakkınızda hayırlısı olsunnnn

İyi de eşiniz polis ise tayini çıkar; hem sizinkinin hem görümceninkinin.

Kızına tabii daha iyisini ister; senin annen de senin için ister.

Benim kv bana yapmadıkları şeyler için kızımı kandır da istesin diye beni araya koyuyordu; hani bana yapsa bak bana yaptılar diycem; bana yapmadıkları şeyi sana yapsınlar diye neden 8-10 yaş büyük kızını fiştekleyecekmişim.

Olur böyle şeyler; takma çek kapını bak keyfine; ayrıca kendi kızını da yanında istemiyormuş; demek ki onlar kızların ailelerinden uzak olmasını istiyor. Altınmış; paraymış; gramına kadar hesapmış; duyma geç; bunlar insana huzur getirmez...

Eden bulur altını eşyasını aldırırlar ama huzuru parayla almazlar o oğullarını evlendirirken bilmedikleri adetleri kızlarını evlendirirken domuz gibi bilirler

Eşinize söylediniz mi ? O ne diyor ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…