• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok Zoruma Gidiyor Ne Yapılır ki..

misslola35

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
460
384
33
Direkt problemi anlatmaya başlıyorum çünkü artık bir şeyler yapmazsam ben sinirden mezara gireceğim
Erkek kardeşimle aramızda 3 yaş fark var.Ailevi nedenlerden,baba ilgisizliğinden ve yaşı gereği oldukça asi.
Yaş farkımızında az olması yüzünden sürekli çatışma halindeyiz,büyüğün ben olmasını kabullenemiyor,bu yüzden bana abla demek bile istemez.
Zor zamanlar geçirdik beraber,buna rağmen ne olursa olsun kardeşime hep destek oldum,her türlü konuda...Özellikle annem söz konusu erkek kardeşim olduğunda bana yapmadığını yapar,bende bu konuda asla kıskançlık yapmadım.
Fakat beni canımdan bezdiren büyük bir problem var.Erkek kardeşimle başka bir şehirde ayrı bir eve çıktık.Ailemizden de uzaktayız.Aramızda en ufak bir problem erkek kardeşimin küfürlü hakaretleri ve bazen de bana şiddet uygulamasına kadar gidiyor...
İnanın artık kaldıramıyorum.Evet küçükken de böyleydik kavga ederdik,vururduk birbirimize çocuktuk o zamanlar.Ufak tefek bir şeyi söylesem ve karşılık versem ya bir şey fırlatır ya da hakaret eder.Ama gelmişim yirmi bir yaşına artık çok zoruma gidiyor..Hadi tamam küçüklükten beri böyleyiz ama insan hiç özür dilemesini bilmez mi?
Aslında dışarıya karşı oldukça farklı bir tutumu var,çevresine göre çekingen ve biraz korkak.Yanında birisini olmazsa kendi işlerini halledebilecek kadar özgüveni yok.Gerek annem ve eşi gerek ben bazende babam elimizden geleni yapıyoruz onun için...Buna rağmen sürekli bana karışmayın,size ne tribinde,başı sıkışınca da birimizden birini hep yanında bulmaya da alışkın.
Annemlere ve babama yalnızca hırçınlığı işlerken bana bu şekilde davranması çok zoruma gidiyor.Annemler durumu zaten biliyor,ellerinden bir şey gelmiyor çünkü kendisi daha reşit bile değil...Fakat artık bir şekilde yaptığı şeyden vazgeçirmek için bir şeyler yapmam lazım.3 yaş küçük olmasına rağmen kendimi savunamıyorum ona karşı.
Ne yapmam lazım bilmiyorum en son bir daha bana vurursan polisi ararım dedim ona bile inanmıyor,yapamayacağımı da biliyor.Okulumu dondurup evime bile dönmeyi düşünür hale geldim.

Daha reşit bile olmayan kardeşinin sorumluluğunu almak, yaptıklarına katlanmak zorunda mısın? Çok uzuldum sana. Yani annen ya da babanla yaşama şansı yok mu?

Aynı evde yaşamaya devam etmemekle başlayabilirsiniz.

Gerçekten polisi arayın.
Evden kovun gerekirse.
Okulu dondurmayın.
Geri adım atmayın.
Yaptıklarını sineye çekmeyin.
Bu şekilde ablalık yapmıyorsunuz. Sadece kadınlara şiddeti onun için normalleştiriyorsunuz.

Daha reşit bile olmayan kardeşinin sorumluluğunu almak, yaptıklarına katlanmak zorunda mısın? Çok uzuldum sana. Yani annen ya da babanla yaşama şansı yok mu?
Zaten annemle yaşıyordu fakat annemler benim olduğum şehre taşınma fikri çıkana kadar...Kardeşim de anında bende oraya gideceğim diyip kaydı burada bir okula alındı.Sonrada annemlerin taşınma işi olmadı.Ben zaten yurtta kalıyordum annemlerde gelemeyince beraber kalacak ev tutalım dedik.Sorumluluk almak bir şey değil fakat sürekli aynı muameleye tahammül edemiyorum.Ben biraz çenemi tutamam ama ufak bir şeyde bu kadar ağır şeylere dayanamıyorum.Üzülüyorum,sinirleniyorum.

Gerçekten polisi arayın.
Evden kovun gerekirse.
Okulu dondurmayın.
Geri adım atmayın.
Yaptıklarını sineye çekmeyin.
Bu şekilde ablalık yapmıyorsunuz. Sadece kadınlara şiddeti onun için normalleştiriyorsunuz.
Bu akşam gerçekten defol evimden diye epey kıyamet kopardım,umursamadı bile...Ve bana şunu dedi "Seni takan mı var?"
Reşit olsa hiç durmam yaparım zaten ararım,en son anneme bile söyledim bana bir daha vurursa polisi ararım diye.Babama söylesem babam siz kedi köpek gibi yiyin birbirinizi benim birbiriyle kavga eden çocuklarım olamaz der.
Annemler zaten yanıma gelecek ve ben bunun bu şekilde devam etmeyeceğini onlarla da tekrar paylaşıcam.Ve biz yalnızca 20 gündür böyleyiz,aylarca devam edecek olsa düşünemiyorum bile...
Zaten okulumu bu şehirde bitirip bitiremeyeceğim bile belli değil ve ben bununla boğuşuyorum

Bu akşam gerçekten defol evimden diye epey kıyamet kopardım,umursamadı bile...Ve bana şunu dedi "Seni takan mı var?"
Reşit olsa hiç durmam yaparım zaten ararım,en son anneme bile söyledim bana bir daha vurursa polisi ararım diye.Babama söylesem babam siz kedi köpek gibi yiyin birbirinizi benim birbiriyle kavga eden çocuklarım olamaz der.
Annemler zaten yanıma gelecek ve ben bunun bu şekilde devam etmeyeceğini onlarla da tekrar paylaşıcam.Ve biz yalnızca 20 gündür böyleyiz,aylarca devam edecek olsa düşünemiyorum bile...
Zaten okulumu bu şehirde bitirip bitiremeyeceğim bile belli değil ve ben bununla boğuşuyorum
Benim de kardeşim 19 yaşında ve aynen anlattığın gibi Anneme babama bile hiç saygısı korkusu yok bana neler yapabileceğini düşünmüyorum bile Evde annemden ayrı bi zulüm çekiyorum Şehir dışında üniversite okumama izin verilmedi Erkek kardeşim gideceğinde sen de onunla gidebilirsin dediler Gidip de annemden kurtulmak uğruna bile cesaret edemedim Sonum senle aynı olurdu galiba Ve annen baban bile çare bulamıyorsa inan ki uapılabilecek bişey yok Burda yorum yapıyorlar polisi ara vs diye O öyle kolay olmuyor işte Herkes uzaktan çok kolay yorum yapıyor

Benim de kardeşim 19 yaşında ve aynen anlattığın gibi Anneme babama bile hiç saygısı korkusu yok bana neler yapabileceğini düşünmüyorum bile Evde annemden ayrı bi zulüm çekiyorum Şehir dışında üniversite okumama izin verilmedi Erkek kardeşim gideceğinde sen de onunla gidebilirsin dediler Gidip de annemden kurtulmak uğruna bile cesaret edemedim Sonum senle aynı olurdu galiba Ve annen baban bile çare bulamıyorsa inan ki uapılabilecek bişey yok Burda yorum yapıyorlar polisi ara vs diye O öyle kolay olmuyor işte Herkes uzaktan çok kolay yorum yapıyor
Sonuçta reşit olsa bir dakika bile düşünmem ararım ama daha reşit bile değil.
Sen tekrar memlekete bizimle dön dese annemler okulu bırakır yine de hayatta dönmez...
Geçen mesela metro ve ev arasındaki mesafeyi yürüyeyim dedim dolmuşa para vermeyeyim diye gelip almaya tenezzül etmedi saat akşamın 10 u.Eve geldim niye dolmuşa binmedin diye soruyor,param az bu kadarcık mesafeye her gün aynı parayı vermek olur mu dedim.Sonra da aç mısın dedim,sana ne diye terslendi.Ne yedin ona göre bir şey yapayım dedim,kumandayı fırlattı.
İletişimimiz bu şekilde.10 dakka iyiyse aramız 24 saat kötüyüz.Hani benimde haksız olduğum zamanlarda vardır ama başkasına yapmaya cesaret edemediğini bana yapıyor ve ortada neden yok...

Sen tekrar memlekete bizimle dön dese annemler okulu bırakır yine de hayatta dönmez...
Geçen mesela metro ve ev arasındaki mesafeyi yürüyeyim dedim dolmuşa para vermeyeyim diye gelip almaya tenezzül etmedi saat akşamın 10 u.Eve geldim niye dolmuşa binmedin diye soruyor,param az bu kadarcık mesafeye her gün aynı parayı vermek olur mu dedim.Sonra da aç mısın dedim,sana ne diye terslendi.Ne yedin ona göre bir şey yapayım dedim,kumandayı fırlattı.
İletişimimiz bu şekilde.10 dakka iyiyse aramız 24 saat kötüyüz.Hani benimde haksız olduğum zamanlarda vardır ama başkasına yapmaya cesaret edemediğini bana yapıyor ve ortada neden yok...
Seninki benimkine göre daha bile iyiymiş inan ki Korkunç kardeşim Annemin bile üzerine yürüyor Size ihtiyacım diye yok diye hava atıyor sonra gelip para istiyor işi gücü gelip para isteyip gitmek ya da uyumak Başka bişey söylenir veya istenirse üzerimize saldırıuor Dev gibi zaten cüssesi Dengesizle aynı evde yaşasam ters bi hareketine bakar yanlışlıkla öldürür bile beni Ama bana en çok koyan da kardeşim böyleyken onu eleştirdiğimde anneöin bana o senden kıymetli bu evde onu eleştiremezsin deyişi olmuştu :(

Kardesin asiri ezik ve bunun acisini senden cikariyor.

Filmlerde olur ya boyle ezik tipler piskopatca oldurur falan birilerini. Korktum valla ve yerinizde olmak
Istemezdim.

Seninki benimkine göre daha bile iyiymiş inan ki Korkunç kardeşim Annemin bile üzerine yürüyor Size ihtiyacım diye yok diye hava atıyor sonra gelip para istiyor işi gücü gelip para isteyip gitmek ya da uyumak Başka bişey söylenir veya istenirse üzerimize saldırıuor Dev gibi zaten cüssesi Dengesizle aynı evde yaşasam ters bi hareketine bakar yanlışlıkla öldürür bile beni Ama bana en çok koyan da kardeşim böyleyken onu eleştirdiğimde anneöin bana o senden kıymetli bu evde onu eleştiremezsin deyişi olmuştu :KK43:
kusura bakmayın ama bu zhniyetin nesli tükenmedikçe olan bu adamlarla evlenen gariban kızlara oluyor, evrim mi geçiriyo kadınlar erkek çocuk doğurunca noluyo, sürekli oğluna aşık, geline kan kusturan kaynana topikları gırla
bi anlatsanıza erkek çocuk anneleri, nasıl bi his, evrim mi geçiriliyo bi noktada noluyo
(mutlaka vardır bu kalıba uymayan anneler, onlar üstüne alınmasın lütfen)

kusura bakmayın ama bu zhniyetin nesli tükenmedikçe olan bu adamlarla evlenen gariban kızlara oluyor, evrim mi geçiriyo kadınlar erkek çocuk doğurunca noluyo, sürekli oğluna aşık, geline kan kusturan kaynana topikları gırla
bi anlatsanıza erkek çocuk anneleri, nasıl bi his, evrim mi geçiriliyo bi noktada noluyo
(mutlaka vardır bu kalıba uymayan anneler, onlar üstüne alınmasın lütfen)
Oğluna aşık değil ki Oğlunun ne mal olduğunu biliyor Annemin tek sorunu benimle aslında O kadar aşağılık olan oğluna bile ses etmeme izin vermeyişi sırf beni aşağılamak için Sırf beni üzmek için öyle konuşuyor

Oğluna aşık değil ki Oğlunun ne mal olduğunu biliyor Annemin tek sorunu benimle aslında O kadar aşağılık olan oğluna bile ses etmeme izin vermeyişi sırf beni aşağılamak için Sırf beni üzmek için öyle konuşuyor
hepsi aynı tek kalıp demiyorum zaten ama var bi oğlum da oğlum manyaklığı yani çoğunda

hepsi aynı tek kalıp demiyorum zaten ama var bi oğlum da oğlum manyaklığı yani çoğunda
Yok işte o manyaklardan olsa Huyu bu der geçerim Annem hiç sevmez hareketlerini de hiç tasvip etmez oğlunun Diğer kızlarını da öyle bi korur ki ondan Ama bana gelince demek istediği şu ki "o bu kadar kötü ama yine de senden çok seviyorum "'

Seninki benimkine göre daha bile iyiymiş inan ki Korkunç kardeşim Annemin bile üzerine yürüyor Size ihtiyacım diye yok diye hava atıyor sonra gelip para istiyor işi gücü gelip para isteyip gitmek ya da uyumak Başka bişey söylenir veya istenirse üzerimize saldırıuor Dev gibi zaten cüssesi Dengesizle aynı evde yaşasam ters bi hareketine bakar yanlışlıkla öldürür bile beni Ama bana en çok koyan da kardeşim böyleyken onu eleştirdiğimde anneöin bana o senden kıymetli bu evde onu eleştiremezsin deyişi olmuştu 
Ne diyeceğimi bilemedim şimdi ama çok zor hele de anne böyle demişken...Biz iyiyken bir anda birbirimize giriyoruz ve sonuç...Böyle dengesizlikler yüzünden inssn problem bende mi acaba diye kendini de yiyor..

Yok işte o manyaklardan olsa Huyu bu der geçerim Annem hiç sevmez hareketlerini de hiç tasvip etmez oğlunun Diğer kızlarını da öyle bi korur ki ondan Ama bana gelince demek istediği şu ki "o bu kadar kötü ama yine de senden çok seviyorum "'
sizle problemi nedir ?

düzelecektir kardeşin... ergenliğin en sıkıntılı evresinde....fakat sizin anlaşamadığınızı bildiği halde aynı evde yaşamanıza göz yuman anne babalarınız çok hatalı...çünkü sende küçüksün...onu idare etmek senin yapabileceğin bir şey değil...ayrıca senin görevin de değil....benim oğlumda zor bir ergenlik geçirdi...öfke patlamaları yaşardık...o yüzden çok iyi bilirim bu dönemi...sabırlı olun ve onu azdıracak konuşmalar yapmayın....Allah ikinizi de korusun....

düzelecektir kardeşin... ergenliğin en sıkıntılı evresinde....fakat sizin anlaşamadığınızı bildiği halde aynı evde yaşamanıza göz yuman anne babalarınız çok hatalı...çünkü sende küçüksün...onu idare etmek senin yapabileceğin bir şey değil...ayrıca senin görevin de değil....benim oğlumda zor bir ergenlik geçirdi...öfke patlamaları yaşardık...o yüzden çok iyi bilirim bu dönemi...sabırlı olun ve onu azdıracak konuşmalar yapmayın....Allah ikinizi de korusun....
Aslında bu konuda annemle babamı hatalı bulmayı gerçekten çok isterdim ama olay kardeşimin inadından dolayı bu hale geldi.Tamam ergenlik çağında ama ben artık hazmedemiyorum bunu.Televizyonda kadına şiddet içerikli haberleri görünce morali bozulur,adamlara demediğini bırakmaz ama kendi sanki çok farklı bir şey yapıyor.Anlayacağınız ne yaptığının farkında ve bilincinde değil...

Sanirim yapilacak en iyi sey onun sorumluluklarini ustlenmemek. Aciksa da gerektiginde sormamak. Madem ilgilenilmesi hosuna gitmiyor ne yarsa yapsin modunda yasamak. Asiri fedakarlik yaomayin. Ona ait sorumluluklari da yapmayin. Kendi halinde takilsin. Isterse ac gezsin umursamayin. Siz derslerinize bakin. Derdi neyse kendisi cozsun. Madem sana ne diyor birakin problemlerini o cozsun.

Back