- 12 Ocak 2009
- 88
- 121
-
- Konu Sahibi Albideburdanyak
Arkadaşım esinde histerik kişilik bozukluğu var.benim 13 yilim gitti asla ama asla duzelmez emin ol.ya şimdi daha çok yipranmadan ya da onun istediği bir zaman mutlaka bosanacaksin.1 bucuk yillik evliyim. Evlenmeden önce de 1 senelik bir flört oldu. Hicbir ilişkimde yasamadigim seyler bu ilişki de yaşadim.İlgisizliği, sert eleştirileri, kinciliği,ceza cektirmeyi , bedel ödetmeyi, saatlerce küsmeyi , iletisimsizligi, gururu, sahiplenilmemeyi, reddeilmeyi daha sayamicagim birçok seyi yaşadim.. hicbir iliskimde yasamadigim bir duyguyu da bu ilişki de yaşadim "aşk".Ya da sanirim pesinden koşmayi, çaba sarf etmeyi aşk sandim. Bu zamana kadar hep beni seven kisilerle iliski yasamistim benimle ilgilenir, her an sevdiklerini sölerlerdi, berber eglenirdik hayat guzelmis ozamanlar ben hic kiymet bilmemisim. Simariklik yapmisim ve hep ilgiden sikilip ayrilmistim. Nasil bir insanmisim. Kendimi affedemiyorum bu yuzden . Haksizlik etmisim die . Ama iş isten gectikten sonra farkina variyor insan bazi seylerin. Bu da hayatin cilvesi sanirim.
Sonra karsima cikti. Kapali kutu (kadinlar neden bole tiplerde bisey var saniyorlar anlamiyorum. Sanmayin . Hic biseyleri olmadiklari ici kapali kutular.bunu da gec anladim)
iliski basinda tutkulu bi yakinligimiz oldu. Biraz zaman gecince cok rahat biri oldugunu , ilişki insani olmadigini anladim. Fazla dürust pat pat herseyi soluyor. Daha iliskinin basinda oran soyle buran böyle. Ben uzun boylu kizlardan hoşlanirim. Baskalarinin vucutlarini gostermeler. Konuşmami elestirmeler. Goz temasi bile kurmadan anlattigim seyin bitmesini isteyen haller. Hep kendinden konusulsun istemeler. Benle ilgili olan konu 2 sn yede bitip tum gun o ve dertleri. Kirpiginden 1 tel düsse bu niye dustu diye dert edecek bi hale girmeler.. anlatamayacagim baska cok agir durumlar. Kendini agirdan satiyor , cok arayip sormuyor, beraber planlar yapmiyor, kadinin gönlunu hoş etmesini bilmiyor... ilişkileri en fazla 1 ay surmus. Iliski yasamayi bilmiyor. Tabi tum anac ruhumla ben buna ögretirim dedim . Basladi çalismalara ve omrumden 2 bucuk yil gecti. Simdi o kisi benim kocam ve ben niye bu kadar zorladigimi anlamaya calisiyorum. Mahvoldum ruhum yaşlandi. Yasamadigim sey kalmadi. Aramizdaki cinsellikte gitti.. net birsekilde benden etkilenmedigini bile soledi mahvoldum cunku hic öyle gorunmuyor ve herweyi birlikte yapabiliyoruz, durup durup bi hallere giriyor ve 30 kez ayrilma karari alip ayrilamadik ve biz bu hastalikli iliskiyi bitiremiyoruz.. cunku sanki 2 karakterli. Her ayrilma kararimdan sonra Bir anda kendini fark edeip cabalayan. Bir anda o sozleri solemesie ragmen tutkulu ve romantik olan. Sonra bi anda seni dunyanin en guzel kadini gibi hissettip ilgi bombardimanina tutan. Seni hayatinin merkezine koyan. Biri oluveriyor.. bu bole bu sekilde devam etti bi iyi bi kötüyüz.. cok degisti orasi kacinilmaz bi gercek ama ben ruhen mahvoldum. Napcagimi bilmiyorum. Artik sona geldigimi hissediyorum. Ailelerde hayatimizda sagligimizda fiziksel gorunumuzde sorun yok spor yapan hayatta aktif sosyal,üni mezunu , işi olan insanlariz ama iliskimiz de problem var. Boyle bi durum yasayan var mi .sadece rahatlamak icimi dokmek istedim o kadar..
evet bende evlendiğimden beri düşünüyodum. böyle bi ilişki olmaz yürümez çok mutsuzum diye. hatta ankaraya gidince dönmek istemiyodum artık herşey boğuyodu beni eşim annesi ablas.. sonunda bitti. diyorum evet yaşayamazdım bu şekilde ama neden üzülüyorum tayinim çıkana kadar onun evinde kalıyorum oda annesinde. neden garip duygular yaşıyorum artık evli olmamak mı hala seviyo muyum eski hayatıma dönmek mi garip işte çok garip inşallah atlatırım 1 hafta oldu boşanalı belkide şoktayım...
İnsallah canım. Sanki ilk gunler daha iyiydim galiba yeni yeni idrak ediyorum bittigini artik hiç benimle olmuycanı bu acı vermeye başladı. Umarım düzelirm. O ne hissediyo acaba mutlu mu üzgün mü nasil. Uzaktan görüyorum sadeceBoşluktasın. Alışkanlık başımıza gelen en kötü şey. İnsan her şeye alışır ? Nelere alışmıyoruz ki ?
Sadece buna gayret et. Kendini dış dünyaya kapama yeter canım benim.
Tayin olduğun an yepyeni huzurlu bir hayatın olacak.
O heyecan süper bir şey bence sadece onu düşün. Yeni hayat kurmak süper bir şey.
Ben onu düsünmeye başladigim an ayrilamiyorum daha cok üzuluyorum iste benim de cikmazim bu. Aciyorum sanki bana ihtiyaci varmis gibi dusunuyorum.. bu duruma kiziyorum.. cunku o benden once de yasiyordu gayet benden sonrada yasayacak.. ama benleyken mutlusuz oluyorum.. yanlis giden birseyler var biliyorum.. görüyorumm.. kabugumu kiricam gunu bekliyorum..İnsallah canım. Sanki ilk gunler daha iyiydim galiba yeni yeni idrak ediyorum bittigini artik hiç benimle olmuycanı bu acı vermeye başladı. Umarım düzelirm. O ne hissediyo acaba mutlu mu üzgün mü nasil. Uzaktan görüyorum sadece
En azindan caba gosteriyo devam edebiliyosun. Benimkinde o yoktu isine gelirse tavrinda öylede cekilmiyo isteBen onu düsünmeye başladigim an ayrilamiyorum daha cok üzuluyorum iste benim de cikmazim bu. Aciyorum sanki bana ihtiyaci varmis gibi dusunuyorum.. bu duruma kiziyorum.. cunku o benden once de yasiyordu gayet benden sonrada yasayacak.. ama benleyken mutlusuz oluyorum.. yanlis giden birseyler var biliyorum.. görüyorumm.. kabugumu kiricam gunu bekliyorum..
İnsallah canım. Sanki ilk gunler daha iyiydim galiba yeni yeni idrak ediyorum bittigini artik hiç benimle olmuycanı bu acı vermeye başladı. Umarım düzelirm. O ne hissediyo acaba mutlu mu üzgün mü nasil. Uzaktan görüyorum sadece
Ayni benBunu göz göre göre yaptigim icin kolay da vaz gecemiyorum. Sonunun farkindaydim.. hep kendimi suçluyorum. Tesekkur ederim inş
Of bunlari duydukca cok üzülüyorum.. ilk zamanalr geliyo aklima .. cok zor cookk.. kendine deger ve iyi ol gül , bak kendine, bi yerler git tek basina ben ole yapmistim cok iyi gelmisti bana da ona da .. ben bieeyaellikte biraz daha rayina oturdu amaa cok yorucu güclu ol canim benimHic farkimiz yok biliyormusun okurken sanki ben yazmisim.. benim gibi biridaha varmis. Seviyormuyum bilmiyorum. Hastalık mi bu. Mesela su an ayrilma karari aldi kavga ettik. Esyalarimi doktu git diyor sabah. Halennnn diyorum acaba benmi yaptim acaba nasil olir acaba acaba acaba. Kendimden nedret ediyorum bu kadar gurursuz oldugum icin...
bence siz her şeyin bu kadar bilincindeyken bu ilişkiden öyle pat diye kurtulamazsınız, boşanmak çözüm mü diyorsunuz da o adamı atamazsınız bence
eşinizin psikolojisi ne kadar bozuksa, sizinki de o kadar bozuk bence (sizi üzmek, eleştirmek için değil gerçekten böyle düşündüğüm için yazdım)
sizin olayınızı 2 şey çözebilir
1) bir müsibet
2) uzman yardımı
yapabiliyorsanız çift terapisine gidin
yapamıyorsanız madem maddi gücünüz var kendiniz iyi bir psikiyatriste gidin, bence sizin kurtuluşunuz bu çünkü belki terapi göre göre kendinizi sevmeyi, huzurun da güzel bir şey olduğunu, yaşadığınız hayatın normal olmadığını öğrenirsiniz
şimdi burada "sen buna layık mısın, kendine değer ver, neden evlendin, hemen boşan" vs vs vs yazılacak
oysa siz bunları zaten biliyorsunuz
mutlaka bir uzmandan yardım alın derim ben
bir de bence ilişkiniz böyleyken çocuk yapmayın
Su an arkadasla ayni durumdayim. Annesigile gitmedim 3 gun dinlenecegimden tartisma basladi ve ben sinir krizleri geçiriyorum sanirim. Su an esyalarimi doktu sabah git diyor. Boyle durumda oneriniz varmibence siz her şeyin bu kadar bilincindeyken bu ilişkiden öyle pat diye kurtulamazsınız, boşanmak çözüm mü diyorsunuz da o adamı atamazsınız bence
eşinizin psikolojisi ne kadar bozuksa, sizinki de o kadar bozuk bence (sizi üzmek, eleştirmek için değil gerçekten böyle düşündüğüm için yazdım)
sizin olayınızı 2 şey çözebilir
1) bir müsibet
2) uzman yardımı
yapabiliyorsanız çift terapisine gidin
yapamıyorsanız madem maddi gücünüz var kendiniz iyi bir psikiyatriste gidin, bence sizin kurtuluşunuz bu çünkü belki terapi göre göre kendinizi sevmeyi, huzurun da güzel bir şey olduğunu, yaşadığınız hayatın normal olmadığını öğrenirsiniz
şimdi burada "sen buna layık mısın, kendine değer ver, neden evlendin, hemen boşan" vs vs vs yazılacak
oysa siz bunları zaten biliyorsunuz
mutlaka bir uzmandan yardım alın derim ben
bir de bence ilişkiniz böyleyken çocuk yapmayın
Dengenizi sarsmis tavriyla aslinda cok da anormal bir durum degil sarsilmaniz.Bi ara komplekse girdim bu zaman kadar hic fark etmedigim kadinlari görmeye başladim etrafimda.. kendimi seve seve yasayip gidiyordum.. sonra degersizlik algisina girdim ister istemez iste o cok kötü bir deneyim oldu. Zor bir sürecti. Ama yakistiramadim kendime gayret ettim sevdigim seyleri yaptim. Ona da kendime guvendigimi , kendimi sevdigimi gosterdim zaten ondan sonra isler degisti.. beni her sarsmaya calistiginda ben guclendikce uzaklastikca o baglandi.. bu sefer duygular yiprandi .. cok karmasik bir hal haldi
Parmak kaldırıyorum ben ben 8 senelik evliyim 2 çocuğum var çocuğun yoksa düşünme1 bucuk yillik evliyim. Evlenmeden önce de 1 senelik bir flört oldu. Hicbir ilişkimde yasamadigim seyler bu ilişki de yaşadim.İlgisizliği, sert eleştirileri, kinciliği,ceza cektirmeyi , bedel ödetmeyi, saatlerce küsmeyi , iletisimsizligi, gururu, sahiplenilmemeyi, reddeilmeyi daha sayamicagim birçok seyi yaşadim.. hicbir iliskimde yasamadigim bir duyguyu da bu ilişki de yaşadim "aşk".Ya da sanirim pesinden koşmayi, çaba sarf etmeyi aşk sandim. Bu zamana kadar hep beni seven kisilerle iliski yasamistim benimle ilgilenir, her an sevdiklerini sölerlerdi, berber eglenirdik hayat guzelmis ozamanlar ben hic kiymet bilmemisim. Simariklik yapmisim ve hep ilgiden sikilip ayrilmistim. Nasil bir insanmisim. Kendimi affedemiyorum bu yuzden . Haksizlik etmisim die . Ama iş isten gectikten sonra farkina variyor insan bazi seylerin. Bu da hayatin cilvesi sanirim.
Sonra karsima cikti. Kapali kutu (kadinlar neden bole tiplerde bisey var saniyorlar anlamiyorum. Sanmayin . Hic biseyleri olmadiklari ici kapali kutular.bunu da gec anladim)
iliski basinda tutkulu bi yakinligimiz oldu. Biraz zaman gecince cok rahat biri oldugunu , ilişki insani olmadigini anladim. Fazla dürust pat pat herseyi soluyor. Daha iliskinin basinda oran soyle buran böyle. Ben uzun boylu kizlardan hoşlanirim. Baskalarinin vucutlarini gostermeler. Konuşmami elestirmeler. Goz temasi bile kurmadan anlattigim seyin bitmesini isteyen haller. Hep kendinden konusulsun istemeler. Benle ilgili olan konu 2 sn yede bitip tum gun o ve dertleri. Kirpiginden 1 tel düsse bu niye dustu diye dert edecek bi hale girmeler.. anlatamayacagim baska cok agir durumlar. Kendini agirdan satiyor , cok arayip sormuyor, beraber planlar yapmiyor, kadinin gönlunu hoş etmesini bilmiyor... ilişkileri en fazla 1 ay surmus. Iliski yasamayi bilmiyor. Tabi tum anac ruhumla ben buna ögretirim dedim . Basladi çalismalara ve omrumden 2 bucuk yil gecti. Simdi o kisi benim kocam ve ben niye bu kadar zorladigimi anlamaya calisiyorum. Mahvoldum ruhum yaşlandi. Yasamadigim sey kalmadi. Aramizdaki cinsellikte gitti.. net birsekilde benden etkilenmedigini bile soledi mahvoldum cunku hic öyle gorunmuyor ve herweyi birlikte yapabiliyoruz, durup durup bi hallere giriyor ve 30 kez ayrilma karari alip ayrilamadik ve biz bu hastalikli iliskiyi bitiremiyoruz.. cunku sanki 2 karakterli. Her ayrilma kararimdan sonra Bir anda kendini fark edeip cabalayan. Bir anda o sozleri solemesie ragmen tutkulu ve romantik olan. Sonra bi anda seni dunyanin en guzel kadini gibi hissettip ilgi bombardimanina tutan. Seni hayatinin merkezine koyan. Biri oluveriyor.. bu bole bu sekilde devam etti bi iyi bi kötüyüz.. cok degisti orasi kacinilmaz bi gercek ama ben ruhen mahvoldum. Napcagimi bilmiyorum. Artik sona geldigimi hissediyorum. Ailelerde hayatimizda sagligimizda fiziksel gorunumuzde sorun yok spor yapan hayatta aktif sosyal,üni mezunu , işi olan insanlariz ama iliskimiz de problem var. Boyle bi durum yasayan var mi .sadece rahatlamak icimi dokmek istedim o kadar..
Ben dürüst olmak istiyorum icimden ne geciyorsa onu solemek istiyorum bi iliskide rol yapmak istemiyorum diye mantik cercevesine bürüyüp solenmicek seyleri bile söledi..olumlu karsilamaya calistim ama etkilendim.. bunlari solerken benim oz saygim sarsildi dogal olarak.. bu durumda dedigin gibi sorun burda başladi.. ben onu soledikleri icin suçlamaya basladigim an film koptu.. acik olamam , sana durust olunca suclu oluyorum .. diye diye iletisim koptu.. ben de geei kazanmak icin ugrastim durdum.. ben çabalamaya kafayi ole takmisim ki bu durum hayatimin merkezi haline geldi.. ki bir sorun hayati merkezi olunca sorun cozumlenmiyor ..cözüm sorunun dişinda.. disari cikip soruna baktikca dugumler yavasa yavas cozuluyo.. cözüldukce de umitleniyosun böle gidiyorr..Dengenizi sarsmis tavriyla aslinda cok da anormal bir durum degil sarsilmaniz.
Kendinizi severken begenirken ya da kendinizle barişikken biri cikip aslinda ne kadar kusurlu biri oldugunuzu surekli vurgulayip kafaniza işliyor.
Sizin iliskinizde sorun bu noktada basliyor gibi.
Yani esiniz en basta kontrolu ele geciriyor ve iliskiniz bu dengede sekilleniyor.
Siz zaman zaman iskankar tavirlarla kontrolu ele alip iyi bir denge kurmaya calissanizda bu uzun surmeyip esiniz tarafindan sabote ediliyor.
Cunku asıl ezici karakter o olmus iliskinin başinda.
Ayrilik durumunda pismanliklar af dilemeler kendimi duzeltecegimler de bir yere kadar gidiyor.
Iliskide bir turlu bir denge saglanamamis hep bir inis cikis hep bir huzursuzluk hali.
Esiniz bundan mi besleniyor acaba?
Sizi birarada tutan ne ki?
Zit kutuplarin birbirini cekme durumu mu nedir
Pek
Su an arkadasla ayni durumdayim. Annesigile gitmedim 3 gun dinlenecegimden tartisma basladi ve ben sinir krizleri geçiriyorum sanirim. Su an esyalarimi doktu sabah git diyor. Boyle durumda oneriniz varmi
Acimasiz yaklasimini mantik çercevesine koyup filozofca bir kurguyla sana sunmus.Ben dürüst olmak istiyorum icimden ne geciyorsa onu solemek istiyorum bi iliskide rol yapmak istemiyorum diye mantik cercevesine bürüyüp solenmicek seyleri bile söledi..olumlu karsilamaya calistim ama etkilendim.. bunlari solerken benim oz saygim sarsildi dogal olarak.. bu durumda dedigin gibi sorun burda başladi.. ben onu soledikleri icin suçlamaya basladigim an film koptu.. acik olamam , sana durust olunca suclu oluyorum .. diye diye iletisim koptu.. ben de geei kazanmak icin ugrastim durdum.. ben çabalamaya kafayi ole takmisim ki bu durum hayatimin merkezi haline geldi.. ki bir sorun hayati merkezi olunca sorun cozumlenmiyor ..cözüm sorunun dişinda.. disari cikip soruna baktikca dugumler yavasa yavas cozuluyo.. cözüldukce de umitleniyosun böle gidiyorr..