• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok zayıf olmanın dezavantajları nelerdir ?

vegan90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2012
49
7
86
Balıkesir
Merhaba arkadaşlar,

Herkes zayıf olmanın dezavantajlarını, tecrübelerini yazabılır mi? Biliyoruz ki yanlız değiliz... Mesela benim en büyük sıkıntım etek giyememem, pantolon bulamamam :(

1-Bir mağazaya girdiğimizde S bedenlerin bile olmaması haliyle kendimize göre kıyafet bulamamak.
2-Pantolonların bol durması tam oturmaması.
3-Elbiselerin üstümüzde ağlaması.
4-İnsanların rahatsız edici bakışları.
5-İnsanların laflarıyla moral bozması.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar:) Kocaman bir ooooofff çekmek istiyorum:)

dekolte veremiyorsunuz :p
aldığınız kıyafetleri terziye veriyorsunuz
istediğiniz her elbiseyi alamıyorsunuz, bedeni yok..
çocuk reyonuna göz atıyorsunuz..
küçük beden satan mağaza arayıp duruyorsunuz
yaşınızı göstermiyorsunuz
erkekler size "kadın" gözüyle bakmıyor
hastalıktan kurtulamıyorsunuz
"afrıkadan mı geldin" gibi sözlere maruz kalıyorsunuz
evlenemiyorsunuz..
öğretmenseniz, öğrencileriniz size hoca gözüyle değil de arkadaş gözüyle bakıyor..
iş başvurularında genellikle sizin "stajyer" için başvuruda bulunacağınızı sanıyorlar

ayakkabı kolay kolay bulamıyorsunuz, hele ki benim gibi 35 giyiyorsanız
etek/ elbise kesinlikle giyemiyorsunuz çünkü bacaklarınız tahta gibidir
yüzünüz çökük, yorgun, bitmiş tükenmiş gibi gözüküyorsunuz, gören "noldu sana" gibi moral bozucu şeyler söyleyip duruyorlar, ha bide göz atları çoooook kötü durur vs..........
VE BEN 22 bedenim düşünün halimi........................................................

Son düzenleme:
Miyanse, o kadar güzel anlatmışsın ki!! Bende artık yaşımı söylemekten çekiniyorum kimse inanamıyor yaşıma. Hem zayıf hem kısa olduğum için, bir pantolon bulabilmek tüm günümü alıyor. Onun birde paçalarını kısaltmak işi oluyor. Aldığım bluzleri kenarlarından almak, pantolonların arkasına pens yapmak. 35 numara ayaklara sahip olup babet bulamamak. Dediğin gibi çocuk reyonlarında dolaşırken buluyorum kendimi. 15 yaşında kızların yanında kardeşleri gibi duruyorum. İş görüşmeleri de ayrı bir dert. Sevgili edinenemek konusuna hiç girmiyorum bile....

Miyanse, o kadar güzel anlatmışsın ki!! Bende artık yaşımı söylemekten çekiniyorum kimse inanamıyor yaşıma. Hem zayıf hem kısa olduğum için, bir pantolon bulabilmek tüm günümü alıyor. Onun birde paçalarını kısaltmak işi oluyor. Aldığım bluzleri kenarlarından almak, pantolonların arkasına pens yapmak. 35 numara ayaklara sahip olup babet bulamamak. Dediğin gibi çocuk reyonlarında dolaşırken buluyorum kendimi. 15 yaşında kızların yanında kardeşleri gibi duruyorum. İş görüşmeleri de ayrı bir dert. Sevgili edinenemek konusuna hiç girmiyorum bile....

aynı dertten muzdaribim canım, kendimi bildim bileli 49-42 kilo arası gittim geldim ve artık çoook çook bunaldım bu durumdan..Acilen kilo almamız gerek bu böyle olmaz çünkü..!!

evlenemiyorsunuz..
öğretmenseniz, öğrencileriniz size hoca gözüyle değil de arkadaş gözüyle bakıyor..
iş başvurularında genellikle sizin "stajyer" için başvuruda bulunacağınızı sanıyorlar

yüzünüz çökük, yorgun, bitmiş tükenmiş gibi gözüküyorsunuz, gören "noldu sana" gibi moral bozucu şeyler söyleyip duruyorlar, ha bide göz atları çoooook kötü durur vs..........
VE BEN 22 bedenim düşünün halimi........................................................

boy kaç
22 beden nasıl oluyor yahu elbise bedeni olark mı?

boy kaç
22 beden nasıl oluyor yahu elbise bedeni olark mı?

boy 1.56, bedeni yanlış yazdım 34 beden olmadığına göre 32 bedenim...:43::43: aldğım her pantolonları terziye vermekten terzileri zengin ettim :)

miyanse kaç kilosun ? bende çok zayıfım.. inanın kıyafet almak istemiyorum :43:
keşke bu zayıflığın bi serumu iğnesi filan olsa.. offf offfffff :43: :43: :43:

En azından bana 34 beden oluyo ama onuda bulamıyorum malesef tesettürlüyüm benim boyum uzun ayakkabı problemim yok.
Ama kıyafet işte bulamıyorum alamıyorum 34 beden elbise dans ediyo üstümde etekler düşüyo aşşağı tam benime oturan bişey bulamadım
Hayalim boru paça bir kot bulmak üstüme oturan ama yok mağazalardada dalga geçiyolar :14:
Yaram deşildi bak şimdi.
Milletin alaycı bakışları evet ama koca bulmada problem yok kızlar ne yani zayıflar evlenemiyomuki?
Ben evliyim 170 boyum 43 kilo idim düğünümde.

spraktin şurup kullanan varmı? Ben aldım ama henüz imedim başlıycam 1 hafta sonra..

22 bedeni duyunca gözlerim yuvalarından fırladı adeta yarabbim meğer ben zayıf değilmişim dedim :1: neyse ben zayıf değilim zaten kemiklerim iri sayılır :52::52:

Benim tek sorunum etek giyememek,bacaklarım ince old için hiç yakıştırmıyorum kendime...ayakakbıda da sorun yaşamıyorum 38 nu giyiyom:15: dar paça pantolon giyiyorum ama çok da yakışmıyo doğrusu,ince duruyotrum içinde onun için genelede bol paöçalı bol pantolonlar giyiyorum...:ssz:

miyanse kaç kilosun ? bende çok zayıfım.. inanın kıyafet almak istemiyorum :43:
keşke bu zayıflığın bi serumu iğnesi filan olsa.. offf offfffff :43: :43: :43:

39 kiloydum şimdi daha da zayıflamışımdır..!! valla her şeyi denedim prakten ilacı kullandım, bebe bisküvisi denedim, geceleri yarım ekmek tükettim, günde 2 yumurta yedim ama nafile! doktora da gittim her hangi bir hastalığım da yok ama KİLO da ALAMIYORUM !! diyetisyen liste verdi ama olmadı!! anlican ben her yolu denedim ama 1 gr kilo alamadım aksıne iyice zayıfladım..

En azından bana 34 beden oluyo ama onuda bulamıyorum malesef tesettürlüyüm benim boyum uzun ayakkabı problemim yok.
Ama kıyafet işte bulamıyorum alamıyorum 34 beden elbise dans ediyo üstümde etekler düşüyo aşşağı tam benime oturan bişey bulamadım
Hayalim boru paça bir kot bulmak üstüme oturan ama yok mağazalardada dalga geçiyolar :14:
Yaram deşildi bak şimdi.
Milletin alaycı bakışları evet ama koca bulmada problem yok kızlar ne yani zayıflar evlenemiyomuki?

Aslında evlenememek değil konu. Hem zayıf hemde kısaysan ne yazıkki karşındaki erkekler seni ufak sanıyorlar. Miyanse'nin dediği gibi kadın gözüyle bakmıyorlar. Bu sefer haliyle yalnız kalıyorsun. Demek istediğimiz bu yani.. Sana da mutluluklar dilerim ayrıca ;)

evlenemiyorsunuz..

dekolte verilemiyor evet, kadın değil çocuk gözüyle de bakılıyor. Yaşımızı göstermiyoruz falan filan ama mesela hastalığım yok çok şükür, evlendim de 5 senelik evliyimeşimde 1.80 boyunda ben 1.49 boyunda ve 36-39kg atasında değişe bir kilodayım ama herkes bizi birbirimize yakıştırıyor aslında benim kilom boyuma göre iyi, kalçam ve bacaklarım da zayıflığıma göre öyle cılız değil etek falan yakışıyor. Ama beden bulmak sorun o yüzden kilo almak istiyorum xs bedenleri bile daraltıyorum kot bulamıyorum. Dün alışveriş sitesinde 2xs pantolon buldum da şansa, sipariş verdim kumaşlar bluzlar etekler en küçük beden alınıp terziye gidiyor illa. Ama afrikalı gibi, tükenmiiş bitmiş gibi gözükmüyorum belki oyum da kısa olduğu için kilom normal görünüyordur ama bana da diyorlar kilo al diye. Biraz barışık olmalısınız kendinizle terzide de yaptırsanız daha renkli iddialı giyinmeli, makyaj yapmalı, saçlarınızı da bakımlı tutmalısınız insanın yaydığı enerji önemli insanlar tarafından beğenilmek için mesela bana enerjimin yüksek olduğunu söyler çevremdekiler.

Yaram deşildi bak şimdi.

Aynen bende 1.49 boyundayım eşim 1.80 beğenmiş almış 5 senedir çok mutluyuz valla gözünü almaz benden. Evkendiğimde stresten iyice zayıflamuştım 35 kiloydum galiba gelinlik kaç kere düzeltildi. 34 beden aynen bana da olmuyor xs yi bile daraltıyorum ya 3-4 kilo alsam ancak xs olucam. Tek sorunum kıyafet bulamamak kollarım biraz da yüzüm dolgun olsun istiyıorum yoksa kalça ve bacaklarda sorun yok benim etek falan yakışıyor kaynanam hep etek giy sen diyor mesela ama en küçük bedeni daraltarak alıyorum tabi..

dekolte verilemiyor evet, kadın değil çocuk gözüyle de bakılıyor. Yaşımızı göstermiyoruz falan filan ama mesela hastalığım yok çok şükür, evlendim de 5 senelik evliyimeşimde 1.80 boyunda ben 1.49 boyunda ve 36-39kg atasında değişe bir kilodayım ama herkes bizi birbirimize yakıştırıyor aslında benim kilom boyuma göre iyi, kalçam ve bacaklarım da zayıflığıma göre öyle cılız değil etek falan yakışıyor. Ama beden bulmak sorun o yüzden kilo almak istiyorum xs bedenleri bile daraltıyorum kot bulamıyorum. Dün alışveriş sitesinde 2xs pantolon buldum da şansa, sipariş verdim kumaşlar bluzlar etekler en küçük beden alınıp terziye gidiyor illa. Ama afrikalı gibi, tükenmiiş bitmiş gibi gözükmüyorum belki oyum da kısa olduğu için kilom normal görünüyordur ama bana da diyorlar kilo al diye. Biraz barışık olmalısınız kendinizle terzide de yaptırsanız daha renkli iddialı giyinmeli, makyaj yapmalı, saçlarınızı da bakımlı tutmalısınız insanın yaydığı enerji önemli insanlar tarafından beğenilmek için mesela bana enerjimin yüksek olduğunu söyler çevremdekiler.

canım sana bu tarz şeyler söylememiş insanlarla karşılaşmana çok sevindim ama emin ol benim çevrem hep moral bozucu şeyler söyledi..iddialı giyin demişsin, ne gibi mesela?? bende ne göğüs var ne de kalça :( makyajımı yapıyorum, saçıma fön çekmeden asla dişarı çıkmam ama yok kimse beni beğenmiyor ;)) enerji konusunda katılıyorum ama eleştirel bir çevreye sahipsen enerjini ne kadar yüksek tutabilirsin, muamma.. ben aşırı zayıf olduğum için doğal olarak bünyede zayıf ee haliyle hastalıktan kurtulamıyorum..bağışıklık sistemim dirençsiz..bügün ilk defa etek aldım bi hevesle ama bir giydim ki FİYASKO ! bacaklar kürdandan da beter !!!!! benim boyum 1.56 kilom da 40.2 dün tartıldım, bir kaç gram almışım :) yani anlayacağın zayıf olmak berbat bir şey!!

Kızlar siz zayıf olmaktan biz kilolu olmaktan şikaytetçiyiz. Sevgilim yanında bana "senin diyet'e ihtiyacın var" diyenler bile oldu. Bende hep keşke sizin gibi olsam dedim ama bazı şeyler idealdir mesela 1.60 boya 44-45 kilo ideal bende öyle olmaya çalışıyorum. Kilom 56 idi benim 48'e düştüm bazen bacaklarım biraz çırpı gibi şikayet ediyorum bende. Çünkü asıl sorunum üst kısmım. Gecen bir pantolon giydim üstüne de uzun bir kot gömlek giyindim bacaklarım çok çırpı durdu çıkarttım. Ama şu üstümün gitmesi için hala zayıflıyorum hedefim 44-45 ehehe :32:

Back