- Konu Sahibi masal_prensesi2011
hiç ayına göre biberon başlığı değiştirmediğim için bilemiyorum.ama alışmıştı bizimki
daha kuvvetli çekiyor.2-3 dakika ya sürüyor yada sürmüyordur.
6 aydan önceki bebeklerde biberon kaşık,normal kaşık işe yaramıyor her kaşıkta ağlıyor.emme refleksi gelişmiş.
kaşığı emmek istiyor ve sürekli ağzıma emerek süt gelsin diyor.kaşığı çekince ağlıyor.
biberon ilk aylar kullanmadım ben.riske atmadım kendimi.ama ortalama 4 aylık bir bebek için 0 aylık biberon başlığı kullanımında
memeyi bırakacağını hiç sanmıyorum.
Ben de başlarda biberon kullanarak riske atmam istemediğim için enjektörle ya da damlalıkla verdim sağdığım sütümü. Sonra işe başlayınca biberonla besleneceği için biberona geçiş yapayım dedim ki o da ne. biberonu içmeyi beceremiyor bebeğim. 6 gun ardarda günde 1 öğünü biberonla vermek suretiyle (sadece avent ve dr browns kullanarak) biberona alıştırdım bebeğimi. Şimdi hem biberona hem memeye devam ediyor ama ben aylara gore emziği değiştiriyorum. Ancak sizin uyguladığınız, emziği değiştirmeme yontemi de bence gayet makul. İnşallah uzun süreler emzirebiliriz bebekelerimizi. Allah herkesin çocuguna sağlık sıhhat versin. Annelere de bol sütler tabi ki...