• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok Yorgunum, biraz dertleşsek nasıl olur??

canim cocuguyun bu kadar aglamasi bi kac saniyelik bile sana rahat vermemesi sadece kapris , benim oglumun bebekligi cok zor gecti cok aglardi su an 16 aylik ve rahatim hatta 1 yasindayken bile rahatca isimi gucumu yapardim benim uyguladigim yontemler bunlardir ve faydasini goruyorum:

1) aglamayi ve acizlenmeyi birakin cunku siz gerildikce cocugunuz huysuzlasir,
2) onunla konusun anlatin ona....... onun bu huysuzluklarindan dolayi cok uzuldugunuzu yiprandiginizi guzel bir dille sakin ona beni bitiriyorsun biktim senden anasiz kalirsin bu gidisle vs vs gibi laflar etmeyin
3) bu yaslardaki cocuklara kurallar koyulmali eger gec kalirsaniz cocugunuz kafasina gore hareket eder sizi takmaz her istedigini elde eder kisacasi o sizi yoneltir..... ve hayir kelimesi ona fayda etmez.
4) ben oglumun doktoruna su soruyu sormustum: oglum cok agliyor ve 9 aylikti o zamanlar hic pesimi birakmiyor yemek hazirlamakta zorlaniyorum kendime vakit ayiramiyorum demistim !!!!
doktorum bana bu ustte yazdiklarimi uygulamami hayir demesini bilmem gerektigini gerekirse poposuna vurmami veya eline, ama vurma son asama olmali once anlatin ornek firinla oynarsa oglum bu tehlikeli kurcalama bak yangin falan cikar dokunma emi oglum deyin devam ederse poposuna vurun baktiniz kar etmedi sana dokunma demistim senin iyiligin icin soyluyorum ama sen devam ediyorsun bu yuzdende seni yatagina koyacam goturun yatagina koyun birakin aglasin 5 dakika sonra tekrar yanina gidin ve sakin onu sakinlestirmeye calismayin yaptiginin yanlis oldugunu bilmesi icin yoksa annem kaprislerime boyun egiyor diye sizi takmaz ve onu yatagindan alin .
veya cok huysuzluk yaparsa aglarsa cunku 1 yasindaki cocugun gunluk aglamasi normal degil bunlar kapris gaz sorunu bu yaslarda gunluk olmaz, o zamanda kulaginizi tikayin duymazliktan gelin birakin aglasin siz uzerine gittikce o aglamaya devam eder ama kendi haline birakirsaniz bir muddet sonra aglamalarinin fayda etmedigini gorunce susar aglarsa bile takmayin isinizi yapin yemeginizi hazirlayin yatagina koyun yapin isinizi.
ve doktorum hakli fransizlarin uyguladigi metod bu, biz turk anneleri bebegimizin en ufak aglamasina kosuyoruz yanlis bir davranis oyle yaptikca onlarin kaprislerine boyun egiyoruz, sabah kalktiginda bile birakin yataginda hemen kosmayin yanina aglamadigi muddet.

paylaşımın için çok teş.

doktora götürmüşündür muhakak?? o ne diyor??
benim kzıım bugun 45 günlük 3. ayda bu dertler biter diyorlar?? demekki bitmeyende oluyormuş...
belliki süre uzadıkca yorgunluk kat kat artıyor .. sen benden de kötüsün...
sakinleştirici uyku getirici bitkisel damlalar varmış. doktorlar öneriyormuş...
konuştunmu doktorunla hiç??

canim benim oglum 1 yasinda
dogdugundan beri bole nerdeyse
ilk aylar zaten kabustu hatirlamak bile istemem o gunleri hep cok agliyodu
4. 5. aylarda biraz duruldu ama gene basladi
doktora gitmazmiyiz yine gidecez ama onunda soledigi tek sey bunun huyu bole yapacak bisey yok
aldirmiyorum aglasin diyorum en son bayildi kucagimda cok korktuk
bittim inan ki bittim bazen diyorum olsem keske
icimden hic bisey yapmak gelmiyor hele ev bole perisan halde dolapta bi kap yemek ble olamayinca yeminle ccuk digurduma pisman oluyorum

allahim diyorum sen ikincisinden koru
hatta ole bisy olsun ki ikinci cocugu isteme duygusunu bile verme icime o kadar yildim yanii

canim cocuguyun bu kadar aglamasi bi kac saniyelik bile sana rahat vermemesi sadece kapris , benim oglumun bebekligi cok zor gecti cok aglardi su an 16 aylik ve rahatim hatta 1 yasindayken bile rahatca isimi gucumu yapardim benim uyguladigim yontemler bunlardir ve faydasini goruyorum:

2) onunla konusun anlatin ona....... onun bu huysuzluklarindan dolayi cok uzuldugunuzu yiprandiginizi guzel bir dille sakin ona beni bitiriyorsun biktim senden anasiz kalirsin bu gidisle vs vs gibi laflar etmeyin
3) bu yaslardaki cocuklara kurallar koyulmali eger gec kalirsaniz cocugunuz kafasina gore hareket eder sizi takmaz her istedigini elde eder kisacasi o sizi yoneltir..... ve hayir kelimesi ona fayda etmez.
4) ben oglumun doktoruna su soruyu sormustum: oglum cok agliyor ve 9 aylikti o zamanlar hic pesimi birakmiyor yemek hazirlamakta zorlaniyorum kendime vakit ayiramiyorum demistim !!!!
doktorum bana bu ustte yazdiklarimi uygulamami hayir demesini bilmem gerektigini gerekirse poposuna vurmami veya eline, ama vurma son asama olmali once anlatin ornek firinla oynarsa oglum bu tehlikeli kurcalama bak yangin falan cikar dokunma emi oglum deyin devam ederse poposuna vurun baktiniz kar etmedi sana dokunma demistim senin iyiligin icin soyluyorum ama sen devam ediyorsun bu yuzdende seni yatagina koyacam goturun yatagina koyun birakin aglasin 5 dakika sonra tekrar yanina gidin ve sakin onu sakinlestirmeye calismayin yaptiginin yanlis oldugunu bilmesi icin yoksa annem kaprislerime boyun egiyor diye sizi takmaz ve onu yatagindan alin .
veya cok huysuzluk yaparsa aglarsa cunku 1 yasindaki cocugun gunluk aglamasi normal degil bunlar kapris gaz sorunu bu yaslarda gunluk olmaz, o zamanda kulaginizi tikayin duymazliktan gelin birakin aglasin siz uzerine gittikce o aglamaya devam eder ama kendi haline birakirsaniz bir muddet sonra aglamalarinin fayda etmedigini gorunce susar aglarsa bile takmayin isinizi yapin yemeginizi hazirlayin yatagina koyun yapin isinizi.
ve doktorum hakli fransizlarin uyguladigi metod bu, biz turk anneleri bebegimizin en ufak aglamasina kosuyoruz yanlis bir davranis oyle yaptikca onlarin kaprislerine boyun egiyoruz, sabah kalktiginda bile birakin yataginda hemen kosmayin yanina aglamadigi muddet.

canim cok tesekkurler bilgiler icin
su anki aglamalar sadece kapris bunu doktorda soluyor hatta solemsine gereke yok o kadar bariz ki..herkes anliyor

su an icin yaptigim tek sey birak aglasin metodu
onceleri icim sizliyodu yazik diyodum ama canima hic bisey bu kadar tak etmemisti
birakiyorum gliyo ama ne aglama kafam beynim vucudm titriyo artik o agladimi
kendimi hic bu kadar aciz hissetmedim su yasima kadar..inan bazen kucagima alip sevmek bile gelmiyo

sadece dua ediyorum gecsin bu kara gunler..buyusun okula gitsin hatta evlensin karisyla yasasin evden ayrilsin o kadar yani

ben oglumdan cok artik kendime uzulmeye basladim ..bnde psikaytriste gidecem
hayat isigim sondu..sadece uyumak istiyorum htta hic uyanmamak..
inan intahar etmek guah olmasa bu zamana kadar vurmustum kendimi dayanilir gibi degil
esim aksamdan aksama dayanamiyo bn hep onlayim
bilmiyorum..sadece cok yorgunum
hatta simdi bile agliyoo allahim al canimii yaa

yenicherry evden disari cikmiyormusun ? oyle bir hal sezdim ... bak psikiatriste gitmeyi dusunmen iyi birsey bence bunu yap .... masal_prensesi2011 o sakinlestirici uyku duzenleyici ilaclar bitkisel de olsa 3 yasindan once verilmiyor benim bildigim senin durumunda bir duzelme var mi masalcim sekerli kimyonu denedin mi veya anason cayi ???

Son düzenleme:
yenicherry evden disari cikmiyormusun ? oyle bir hal sezdim ... bak psikiatriste gitmeyi dusunmen iyi birsey bence bunu yap .... masal_prensesi2011 o sakinlestirici uyku duzenleyici ilaclar bitkisel de olsa 3 yasindan once verilmiyor benim bildigim senin durumunda bir duzelme var mi masalcim sekerli kimyonu denedin mi veya anason cayi ???

şükürler olsun benim bebeğimde sorunlu ama sakınleştirici alacak kadar değil :(m ben arkadaşa önerdim onun bebişi büyük diye...

şekerli kimyonu denemedim çünkü yeni bir sorunum oluştu...

süütüm kesildi gibi bişi...sabatan beri bebişim emmeye çalışıyor fakat süt gelmiyor... artık göğüs uçlarım acıyor acısından emziremiyorum şimdi..

rezene içtim humana bitki çayı içtim bulgur plavı yedim sabahtan beri süt gelmiyor....

eşim arkadaşlarıyla konuşmuş her gece sütüm azaldığından mama veriyoruz fazla veriyorumuşuz ...

alışıyormuş sütten kesiliyormuşum.....

ağlamak istiyorum...

moral sıfır...

şimdi gitti malt içeceği almaya =((

şükürler olsun benim bebeğimde sorunlu ama sakınleştirici alacak kadar değil :(m ben arkadaşa önerdim onun bebişi büyük diye...

şekerli kimyonu denemedim çünkü yeni bir sorunum oluştu...

süütüm kesildi gibi bişi...sabatan beri bebişim emmeye çalışıyor fakat süt gelmiyor... artık göğüs uçlarım acıyor acısından emziremiyorum şimdi..

rezene içtim humana bitki çayı içtim bulgur plavı yedim sabahtan beri süt gelmiyor....

eşim arkadaşlarıyla konuşmuş her gece sütüm azaldığından mama veriyoruz fazla veriyorumuşuz ...

alışıyormuş sütten kesiliyormuşum.....

ağlamak istiyorum...

moral sıfır...

şimdi gitti malt içeceği almaya =((

istedigin kadar ye masalcim .... ben sana demedim mi moralini yuksek tut uzme kendini sutum olmuyor vs gibi seyler kafaya takma diye taktikca sutun zalir ben stresten dolayi oglumu en fazla 3 ay emzirebildim diye !!! bende cok caba sarfettim herseyi denedim sutum arttsin diye ama nafile hersey beyinde bitiyor bogazda deil ... mama veriyorsun evet alisir ve seni emmez emmedikcede beyin uyarilmaz sut olusmasi icin o yuzden sutun azalir ve kesilir ....

yakınsan getir bakıyım kızına bende aynı sorunları yasadım ama zamanla rayına oturuo ciddi ben bebek bakmayı istiyorum az bi ücretle bakarım halkalı atakent civarındayım

canım bütün planlarım alt üst oldu aslında...

ben 4. ayda işe başlayacağımdan annem bakıcaktı kızıma fakat rahatsızlandı... şimdi artık bakacak durumda değil..
bakıcı arıyorum, parasal sıkıntı zaten olucak hadi ben giyinmem yemem içmem hallederim bi şekilde ama başkasına nasıl bırkıcam küçücük kızımı... nasıl güvenicem insanlara...

bakıcı yerine 0-2 yaşa da bakan kreşler var acaba onlara mı baksam diyorum..

oofffff offf

kızım daha 1 haftalıkken sütüm kesildi.. 2*3 gün gelmedi...
şimdi geceleri emziriyorum ama doymadığından mama ile destekliyorum...
hakketen zormuş anne olmak ... çok büyük sorumluluk...

ruhsal olarak uykusuzluk beni çok sarsıyor ....

ne bileyim sanki herşey dahada sarpa saracakmış gibi geliyor...

nasıl düzelicem bilmiyorum...
canım ilk zamanlar gerçekten çok zor oluyor.
benimkide zor büyüdü.bırak yemek yapmayı tuvalete girecek zaman yoktu.
beş dakika durmuyordu.sürekli kucakta.büyüdükçe rahatladım.
şimdi daha rahatım en azından sadece bana bağımlı değil.6-7 aydan sonra rahatlamaya başladım
ilk zamanlar gereçekten çok zor oluyor.
iyi bir bakıcı bulamassan kreş mantıklı yada annenin yanında bakabilir bakıcı,eğer annen kabul ederse
bende tek büyüttüm biliyorum zorluğunu,annem yakınımda oturuyordu ama hastaydı.diyeceğim her 3 ay attıkça rahatlıyorsun

ya canım güzel yapmışsında benim oğlum 10.5 aylık ve dediklerini yapıyor.kucağına almassan ağlıyor felan ama nasıl gözünden yaş geliyor.bende fazla inatlaşmak istemiyorum yoksa iyice hırslanıyor.dayanamıyorumda.yani uygulamak çok zor.oğlum şımarık haylaz bir çocuk olacak sanırım

bazen zaman biran önce geçsin istiyorum sonra vazgeçiyorum 4. ayda işe başlıcam ya içim acıyor...

oooff çok bulalıyorum sütümde bu yüzden gidiyor...

meleğim o benim yaaa...

ben onu nasıl bırakıcam ... çok moralim bozuk hep aynı şeyleri kafamda kuruyorum...

canım kızım inşallah senin istediğin gibi bi anne olabilirim sana... =(

ya canım güzel yapmışsında benim oğlum 10.5 aylık ve dediklerini yapıyor.kucağına almassan ağlıyor felan ama nasıl gözünden yaş geliyor.bende fazla inatlaşmak istemiyorum yoksa iyice hırslanıyor.dayanamıyorumda.yani uygulamak çok zor.oğlum şımarık haylaz bir çocuk olacak sanırım[/QUOTE]

gozunden yas geliyorsa aglatma erkek cocuklari anneye cok duskun oluyorlar ... benim oglumda pesimi birakmaz gozunun onunden 1 saniye kayboldum mu baslar acizlenmeye beni arar evin icinde .... :))) bide erkek cocuklari cok ilgi istiyorlar oglum bana tv izlettirmez gelir tv yi kapatir oyuncak getirir dizlerime yatar .... hep pesimde olur :))) ilgi gostermedigim zaman yaramazlik yapar :))) iltifatida cok severler

bazen zaman biran önce geçsin istiyorum sonra vazgeçiyorum 4. ayda işe başlıcam ya içim acıyor...

oooff çok bulalıyorum sütümde bu yüzden gidiyor...

meleğim o benim yaaa...

ben onu nasıl bırakıcam ... çok moralim bozuk hep aynı şeyleri kafamda kuruyorum...

canım kızım inşallah senin istediğin gibi bi anne olabilirim sana... =(

Bence işe başlayana kadar bu konuyy kafanızdan uzaklaştırın. Ben oyle yaptim çünkü çok uzuluyor insan bebegimin yaninda olamıvcam diye. Işe başlayınca herşey yapboz gibi oturuyor yerine. Gonlunuzu ferah tutun, sutunuzu dusunun.

Bence işe başlayana kadar bu konuyy kafanızdan uzaklaştırın. Ben oyle yaptim çünkü çok uzuluyor insan bebegimin yaninda olamıvcam diye. Işe başlayınca herşey yapboz gibi oturuyor yerine. Gonlunuzu ferah tutun, sutunuzu dusunun.

allaha şükürler olsun sütüm biraz arttı amaşimdide sanki akşama doğru sütüm azalınca çektiğinde az geliyor ya kıyameti koparıyor... bende 2 gündür geceleri takviye yapıyorum... şimdi dedim sütümü sağmaya çalışayım bi baktım evet az geliyor ama 30 cc çıktı.. şimdi eşimle dedik ki bu kız biberona alıştı orda çat çat çekince hemen geliyor... memeden az gelince kıyameti koparıyor...

yrn acil durumlarda elimde bulunsun diye kaşık biberonlar varmış onlardan alayım diyorum... en azından emme refleksini unutur.. benden emdiğinde de sıkıntı olmaz...

nasıl fikir...???

bu arada s2 gündür sütüm çok iyi allah bozmasın... çok mutluyummmmmmmm

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

allaha şükürler olsun sütüm biraz arttı amaşimdide sanki akşama doğru sütüm azalınca çektiğinde az geliyor ya kıyameti koparıyor... bende 2 gündür geceleri takviye yapıyorum... şimdi dedim sütümü sağmaya çalışayım bi baktım evet az geliyor ama 30 cc çıktı.. şimdi eşimle dedik ki bu kız biberona alıştı orda çat çat çekince hemen geliyor... memeden az gelince kıyameti koparıyor...

yrn acil durumlarda elimde bulunsun diye kaşık biberonlar varmış onlardan alayım diyorum... en azından emme refleksini unutur.. benden emdiğinde de sıkıntı olmaz...

nasıl fikir...???

bu arada s2 gündür sütüm çok iyi allah bozmasın... çok mutluyummmmmmmm

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

emzirdikten sonra sağdıysan 30 cc cikmasi normal. Benden sana tavsiye her zaman için önce kendini sağ, sağdığını dipfirize koy, sonra bebeğini emzir. inan ki sütün kat kat daha artar cunku sağmakla meme boşalmıyo. sağdıktan sonra emzirirsen memen daha güzel boşalır yerine daha çok süt gelir. Ben her zaman oyle yapiyorum. Bir de hangi biberonu kullanıyorsun sen? avent ya da dr. browns kullanırsan ayına göre emziğini de değiştirirsen sürekli, biberondan rahat çekemez cunku onlar anne memesinden ne kadar geliyorsa ona göre tasarlanmış emzikler. Boyle ce senin memenler biberon arasında fark kalmaz. ben soylediğim 2 biberonu kullanıyorum. ne biberonu ne de memeyi yadırgıyo ikisini de emiyor sen de bu biberonları denersen belki faydası olur. olmadı kaşıklı biberon denersin. ne veriyosun bu arada biberonla? mama veriyosan bence kes ve sadece memeye devam et. çok tavsiye tavsiye gibi oldu ama bebeğin ve senin için üzüldüğümden aklıam ne geldiyse yazdım lütfen yanlış anlama.

canım küçük bebeklerde kaşık biberon işe yaramıyor.
bende aldım.kullanamadım.hep döktü.fiyatıda az değil.
bebeklerde emme refleksi var.biberon yada meme dışındaki şeyleri istemiyorlar
benimki 10.5 aylık oldu ben hala 0 aylık biberon ağzını kullanıyorum.memeyi bırakmasın diye
ayına göre hiç değiştirmedim.alıştırmadım deliği büyüdükçe memeyi istemez.
şimdilik bi sıkıntımız yok ayrıca

canım küçük bebeklerde kaşık biberon işe yaramıyor.
bende aldım.kullanamadım.hep döktü.fiyatıda az değil.
bebeklerde emme refleksi var.biberon yada meme dışındaki şeyleri istemiyorlar
benimki 10.5 aylık oldu ben hala 0 aylık biberon ağzını kullanıyorum.memeyi bırakmasın diye
ayına göre hiç değiştirmedim.alıştırmadım deliği büyüdükçe memeyi istemez.
şimdilik bi sıkıntımız yok ayrıca

Evet bak bu da yi fikirmiş ama bu seferde emme süresi bayağı uzuyordur değil mi?

Evet bak bu da yi fikirmiş ama bu seferde emme süresi bayağı uzuyordur değil mi?
hiç ayına göre biberon başlığı değiştirmediğim için bilemiyorum.ama alışmıştı bizimki
daha kuvvetli çekiyor.2-3 dakika ya sürüyor yada sürmüyordur.
6 aydan önceki bebeklerde biberon kaşık,normal kaşık işe yaramıyor her kaşıkta ağlıyor.emme refleksi gelişmiş.
kaşığı emmek istiyor ve sürekli ağzıma emerek süt gelsin diyor.kaşığı çekince ağlıyor.
biberon ilk aylar kullanmadım ben.riske atmadım kendimi.ama ortalama 4 aylık bir bebek için 0 aylık biberon başlığı kullanımında
memeyi bırakacağını hiç sanmıyorum.

Back