- Konu Sahibi masal_prensesi2011
canim cocuguyun bu kadar aglamasi bi kac saniyelik bile sana rahat vermemesi sadece kapris , benim oglumun bebekligi cok zor gecti cok aglardi su an 16 aylik ve rahatim hatta 1 yasindayken bile rahatca isimi gucumu yapardim benim uyguladigim yontemler bunlardir ve faydasini goruyorum:
1) aglamayi ve acizlenmeyi birakin cunku siz gerildikce cocugunuz huysuzlasir,
2) onunla konusun anlatin ona....... onun bu huysuzluklarindan dolayi cok uzuldugunuzu yiprandiginizi guzel bir dille sakin ona beni bitiriyorsun biktim senden anasiz kalirsin bu gidisle vs vs gibi laflar etmeyin
3) bu yaslardaki cocuklara kurallar koyulmali eger gec kalirsaniz cocugunuz kafasina gore hareket eder sizi takmaz her istedigini elde eder kisacasi o sizi yoneltir..... ve hayir kelimesi ona fayda etmez.
4) ben oglumun doktoruna su soruyu sormustum: oglum cok agliyor ve 9 aylikti o zamanlar hic pesimi birakmiyor yemek hazirlamakta zorlaniyorum kendime vakit ayiramiyorum demistim !!!!
doktorum bana bu ustte yazdiklarimi uygulamami hayir demesini bilmem gerektigini gerekirse poposuna vurmami veya eline, ama vurma son asama olmali once anlatin ornek firinla oynarsa oglum bu tehlikeli kurcalama bak yangin falan cikar dokunma emi oglum deyin devam ederse poposuna vurun baktiniz kar etmedi sana dokunma demistim senin iyiligin icin soyluyorum ama sen devam ediyorsun bu yuzdende seni yatagina koyacam goturun yatagina koyun birakin aglasin 5 dakika sonra tekrar yanina gidin ve sakin onu sakinlestirmeye calismayin yaptiginin yanlis oldugunu bilmesi icin yoksa annem kaprislerime boyun egiyor diye sizi takmaz ve onu yatagindan alin .
veya cok huysuzluk yaparsa aglarsa cunku 1 yasindaki cocugun gunluk aglamasi normal degil bunlar kapris gaz sorunu bu yaslarda gunluk olmaz, o zamanda kulaginizi tikayin duymazliktan gelin birakin aglasin siz uzerine gittikce o aglamaya devam eder ama kendi haline birakirsaniz bir muddet sonra aglamalarinin fayda etmedigini gorunce susar aglarsa bile takmayin isinizi yapin yemeginizi hazirlayin yatagina koyun yapin isinizi.
ve doktorum hakli fransizlarin uyguladigi metod bu, biz turk anneleri bebegimizin en ufak aglamasina kosuyoruz yanlis bir davranis oyle yaptikca onlarin kaprislerine boyun egiyoruz, sabah kalktiginda bile birakin yataginda hemen kosmayin yanina aglamadigi muddet.
paylaşımın için çok teş.