• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok Yorgunum, biraz dertleşsek nasıl olur??

masal_prensesi2011

meleğim hoigeldin dünyama
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2011
428
4
46
İstanbul
Arkadaşlar kızım bugun itibarı ile 42 günlük, ilk bebeğim, ama ben inanılmaz yorgunum...

tek başıma bakıyorum kızıma ...

beğinim yorgun hemde çok...

bir kaç bebişi olan arkadaşlar siz nasıl yetişiyorsunuz herşeye...

nolur bana biraz destek verin ... çok yorgunum...

bu süreç nasıl düzelecek???

bunu atlatmak için neler yapmam lazım...

yardımınızı desteklerinizi bekliyorum :(((

masal_prensesi2011 bende cocugumu tek basima buyuttum, bir tane oglum var her kadin ilk cocukta tecrube sahibi olmuyor neden agladigini ? doyup doymadigindan mi usudugunden mi yoksa karnimi agriyor .... anliyamiyoruz bazen bebegimizin o aglamasi karsisinda caresiz kaliyoruz cirpiniyoruz onu sakinlestimek icin. canim stresten uzak dur bende yanliz buyuttum oglumu hic bir destek gormedim cok agladigim zamanlar oldu, bunaliyordum ne yapacagimi bilmiyordum bi bebege nasil bakilir yeni ogreniyordum ve tek basima netten arastirmalar yaparak doktora soru sorarak arkadaslarima sorarak ve artik bi bebek nasil buyutulur ogrendim.
benimde beynim yorgundu, uykusuz kaldigim gecelerde oldu !!! bebeginin nesi var cok mu agliyor gaz sorunumu ? sen ilk olarak bize bunu soyle. zamanla duzenini bulacaksin ve sende herseye yetiseceksin, cocugunun uyku saatlerinde islerini yapacaksin, daha 42 gunluk bebegin gece uykusu duzenli olmaz sabir canim sabir cok uzulme kendini yipratma yoksa emziriyorsan sutun kesilir ben cok uzuldum ve bebegimi sadece 3 ay emzirebildim sutum kesilmisti, ne kadar cok uzulursen bebegn hisseder ve oda huzursuz olur ben bunu ogrendim sen ilk basta sakin ol bosuna uzulme.

Son düzenleme:
canım bütün planlarım alt üst oldu aslında...

ben 4. ayda işe başlayacağımdan annem bakıcaktı kızıma fakat rahatsızlandı... şimdi artık bakacak durumda değil..
bakıcı arıyorum, parasal sıkıntı zaten olucak hadi ben giyinmem yemem içmem hallederim bi şekilde ama başkasına nasıl bırkıcam küçücük kızımı... nasıl güvenicem insanlara...

bakıcı yerine 0-2 yaşa da bakan kreşler var acaba onlara mı baksam diyorum..

oofffff offf

kızım daha 1 haftalıkken sütüm kesildi.. 2*3 gün gelmedi...
şimdi geceleri emziriyorum ama doymadığından mama ile destekliyorum...
hakketen zormuş anne olmak ... çok büyük sorumluluk...

ruhsal olarak uykusuzluk beni çok sarsıyor ....

ne bileyim sanki herşey dahada sarpa saracakmış gibi geliyor...

nasıl düzelicem bilmiyorum...

ne bakici ne kreste calisan gorevliler bi anne gibi bakamaz bebegine, aklin hep bebeginde olur bebegin gece uykusu 3 aydan sonra duzelmeye baslar belki gazi vardir cok mu agliyor ? birde sunu unutma ayagina hep corap giyin eger soguk alirsan sutunden bebegine gecer ve cocuk sancilanir gazi felan olur uyumaz, stres yapma artik bebegini al giydir usutmesin cik disari annene ugra arkadaslarina ugra ... kafan dagilsin birde sunu unutma bebegine meditasyon veya mozart chopin felan dinlet gor bak sakinlesir

benim bebeğim de şu anda 3 aylık. 40'ı çıktığından beri gündüzleri hiç uyumuyor. ilk zamanlar sabaha karşı 4:30'da kalkardık. ve inanmazsınız ama aksamustu 4:30'a kadar uyumazdı 1 aylık bebeğim. şimdi Allahtan bu saat 6:30'a kadar geldi de uykusuzluk biraz azaldı. Çok huzursuz olduğunda fön makinesini açıyordum kesinlikle rahatlatıyordu. Sonradan bu şekilde başa çıkamayacağımız için (tehlikeli çünkü) eşim internetten Buzuki Orhan'ın kolik albumu olduğunu bulmuş. Hemen aldık vve hala bebeğim çok huzursuz olduğunda çok sesli olarak açarım bu muzik CD'sini. kesinlikle tavsiye ederim çok rahatlatıyor. Mutfakta is yapacagim zaman ise koyarim bebisimi pusetin icine onunla konusa konusa, bazen de pusete oyuncak asarak yaparım yemegimi. Ama artık malesef durmuyo pusetin icinde poposunu attıra attıra cikmaya calisiyo icinden. Buyudukce bazi seyler duzeliyor ama bazi rahatlıklar da ortadan kalkıyo.

Stres yapma yavas avas bazi seylerin duzene oturacak. Bebegin saglikli oldugu icin bol bol sukret, aklina hep bunu getir.

canım bütün planlarım alt üst oldu aslında...

ben 4. ayda işe başlayacağımdan annem bakıcaktı kızıma fakat rahatsızlandı... şimdi artık bakacak durumda değil..
bakıcı arıyorum, parasal sıkıntı zaten olucak hadi ben giyinmem yemem içmem hallederim bi şekilde ama başkasına nasıl bırkıcam küçücük kızımı... nasıl güvenicem insanlara...

bakıcı yerine 0-2 yaşa da bakan kreşler var acaba onlara mı baksam diyorum..

oofffff offf

kızım daha 1 haftalıkken sütüm kesildi.. 2*3 gün gelmedi...
şimdi geceleri emziriyorum ama doymadığından mama ile destekliyorum...
hakketen zormuş anne olmak ... çok büyük sorumluluk...

ruhsal olarak uykusuzluk beni çok sarsıyor ....

ne bileyim sanki herşey dahada sarpa saracakmış gibi geliyor...

nasıl düzelicem bilmiyorum...

Annen hasta bile olsa gelsin 4-5 aylık olana kadar bakıcının başında dursun.Davranışlarını izlesin.Sütle ilgili kafaya takma.Sadece aklında olsun gündüzleri sağmaya devam etmezsen gece emzirsende 1 ay içinde sütün tamamen kesilir arkadaşım.Buradaki herkes benzer şeyler yaşamıştır inan.Yanında biri olsada olmasa da ilk 40 gün çok zor geçer.Duyduğun bir tavisyedir illaki ama bebeğin uyuduğunda sen de uyu;küçük portatif beşikler var heryerde 100 lira civarı kolayca tekerlek monte ediliyor.İmkanın varsa onlardan al.7 aylık oldu kızım hala kullanıyorum.Banyonun kapısına getiriyordum inan öyle duş alıyordum.Ben de yalnız büyütüyorum kızımı.5.aydan sonra verdim ama bakıcıya.Ben de sürekli ağlıyordum sonra kalkıp kızımın altını değiştiriyordum.Onun sana ihtiyacı var.Allah yardımcın olsun...

ne güzel başlık olmuş,
gelip bebeğine bakmaya yardım edesim geldi,
ama bugünler geçecek:31:

ne bakici ne kreste calisan gorevliler bi anne gibi bakamaz bebegine, aklin hep bebeginde olur bebegin gece uykusu 3 aydan sonra duzelmeye baslar belki gazi vardir cok mu agliyor ? birde sunu unutma ayagina hep corap giyin eger soguk alirsan sutunden bebegine gecer ve cocuk sancilanir gazi felan olur uyumaz, stres yapma artik bebegini al giydir usutmesin cik disari annene ugra arkadaslarina ugra ... kafan dagilsin birde sunu unutma bebegine meditasyon veya mozart chopin felan dinlet gor bak sakinlesir

çoraplarımı hiç çıkarmıyorum inanın...

dün gece uyuduğumuzda sabaha karşı 4 tü...

arttık dayanamadım ağladım

nasıl toparlanıcam onu düşünüyorum

kendimde o gücü bulamıyorum

benim bebeğim de şu anda 3 aylık. 40'ı çıktığından beri gündüzleri hiç uyumuyor. ilk zamanlar sabaha karşı 4:30'da kalkardık. ve inanmazsınız ama aksamustu 4:30'a kadar uyumazdı 1 aylık bebeğim. şimdi Allahtan bu saat 6:30'a kadar geldi de uykusuzluk biraz azaldı. Çok huzursuz olduğunda fön makinesini açıyordum kesinlikle rahatlatıyordu. Sonradan bu şekilde başa çıkamayacağımız için (tehlikeli çünkü) eşim internetten Buzuki Orhan'ın kolik albumu olduğunu bulmuş. Hemen aldık vve hala bebeğim çok huzursuz olduğunda çok sesli olarak açarım bu muzik CD'sini. kesinlikle tavsiye ederim çok rahatlatıyor. Mutfakta is yapacagim zaman ise koyarim bebisimi pusetin icine onunla konusa konusa, bazen de pusete oyuncak asarak yaparım yemegimi. Ama artık malesef durmuyo pusetin icinde poposunu attıra attıra cikmaya calisiyo icinden. Buyudukce bazi seyler duzeliyor ama bazi rahatlıklar da ortadan kalkıyo.

Stres yapma yavas avas bazi seylerin duzene oturacak. Bebegin saglikli oldugu icin bol bol sukret, aklina hep bunu getir.

buzuki orhan bende de var .. bizim kızda pek işe yaramadı ..

allah şükürler olsun sağlığı yerinde

çoraplarımı hiç çıkarmıyorum inanın...

dün gece uyuduğumuzda sabaha karşı 4 tü...

arttık dayanamadım ağladım

nasıl toparlanıcam onu düşünüyorum

kendimde o gücü bulamıyorum

bebegin hic uyumuyor mu geceleri ??? kiz mi oglan mi ? belki karni agriyor 1 cay kassigi kimyon at sekerli suya ve ona icir

Son düzenleme:
sabaha karsi 5 ten beri ayaktayiz ve benim oglum 1 yasinda
inanin sizi cok iyi anliyorum bende yoruldum hem de coook yoruldum
bi imtahan gozuyle bakiyorum artik

tek hayalim okula baslayip evden 1 kac saatligine de olsa uzaklastigi gunu gormek
sikayet etmeyim ececek diyorum ama insanin cani yaninca diline vuruyor..dayanamiyor
psikolojim bozukk hemde coookkk

ustelik benim oglum surekli ama surekli bayilana kadar aglayan bi cocuk
ben herseye raziyim kirsin doksun dagaitsin ic sorun degil yeterki beni 5 dak olsa wc yollasin
evimin yemegini yapabileyim,hic olmaz sa sabahlari yataklari toplayabileyim
yerde yureyemiyorum artik tozdan..coraplarimiz simsiyah..aylardir ev temizlemedim..yemek yok..camasirlar dag gibi..
ve herseyden kotusu ben surekli agliyorum cunku intihar etcem nerdeyse..bi zman geliyo mezardaki olulelere bile imreniyirum o kadar bunaldim ki..

allahim surekli surekli surekli agliyoooo gecen gun aglamaktan bayildi kolumda
su icmeye mutfaga bile yollamiyo beni..
gecsin bu gunler allahim sana yalvariyorum 1 sendeir bu imtian ne zaman bitecek
neden benm cocoum bu kadar huysuz..

bazen diyorum neden cocuk dogurdum neden neden neden?
eski hayatimi cok ozledim benn

esimle de aramiz bozuluyo
ikimzde gerginiz,patlamaya hazir bomba gibi
su cocuk agladimi zaman duruyo
hele yvastan baslayip kusana kadar bagirmiyo mu
sacimi basimi paralayasim geliyo..
allahim sen hayirlisni ver su cocugu islah et
ama ben biktim biktim biktimmmmmmmmmmm

bebegin hic uyumuyor mu geceleri ??? kiz mi oglan mi ? belki karni agriyor 1 cay kassigi kimyon at sekerli suya ve ona icir

kimyon suyu içiriyorumda içine şeker atıldığını senden duydum...
bazen geceleri inanılmaz derecede ağlıyor
haftada 2 gün falan sanki o cadı kız gitmiş melekler gibi ... anlamıyorum vallahi.. atlatıcam dimi???

esimle de aramiz bozuluyo
ikimzde gerginiz,patlamaya hazir bomba gibi
su cocuk agladimi zaman duruyo
hele yvastan baslayip kusana kadar bagirmiyo mu
sacimi basimi paralayasim geliyo..
allahim sen hayirlisni ver su cocugu islah et
ama ben biktim biktim biktimmmmmmmmmmm

Kader arkadaşım senin bebişin kaç aylık???

tek hayalim okula baslayip evden 1 kac saatligine de olsa uzaklastigi gunu gormek
sikayet etmeyim ececek diyorum ama insanin cani yaninca diline vuruyor..dayanamiyor

ben herseye raziyim kirsin doksun dagaitsin ic sorun degil yeterki beni 5 dak olsa wc yollasin
yerde yureyemiyorum artik tozdan..coraplarimiz simsiyah..aylardir ev temizlemedim..yemek yok..camasirlar dag gibi..
ve herseyden kotusu ben surekli agliyorum cunku intihar etcem nerdeyse..bi zman geliyo mezardaki olulelere bile imreniyirum o kadar bunaldim ki..

doktora götürmüşündür muhakak?? o ne diyor??
benim kzıım bugun 45 günlük 3. ayda bu dertler biter diyorlar?? demekki bitmeyende oluyormuş...
belliki süre uzadıkca yorgunluk kat kat artıyor .. sen benden de kötüsün...
sakinleştirici uyku getirici bitkisel damlalar varmış. doktorlar öneriyormuş...
konuştunmu doktorunla hiç??

Valla 5 aylık olacağız hala gaz çıkarmaya uğraşıyo benim oğlum,bugün hiç ilaç vermedim çıkarıyo ama sancısı mı oluyo nedir ağladığı zamanlar oluyo..
nette okuyorum sürekli bişeyler bende etkileniyorum artık.ne okusam bu bizde de var diyorum..2-3 gündür sulu yapıyor hele mukuslu kakası hiç bitmedi doğduğundan beri,bugünde süt ürünleri alerjisi diye bişey okudum bende onun derdindeyim..
ağlamalarının altında mutlaka bi neden oluyor..insan bunalıyor,ağlıyor ama sonra anladığında da içi cız ediyor...ben şimdi bikaç ay öncesini düşündüğümde demek şu olmuş vs vs diyorum..hala oynatırken birden ağlıyor mesela (normalde çok ağlamaz)huysuz diyorum,kızıyorum beni yoruyor diye sonra bi bakıyorum gaz çıkarıyor ardından,hala gaz şikayeti oluyormuş meğer diyorum..
sürekli ağlayan bi bebek zor gerçekten Allah kolaylık versin..bebeklerede gazsız günler,gaz başa bela..

kimyon suyu içiriyorumda içine şeker atıldığını senden duydum...
bazen geceleri inanılmaz derecede ağlıyor
haftada 2 gün falan sanki o cadı kız gitmiş melekler gibi ... anlamıyorum vallahi.. atlatıcam dimi???

seker agriya iyi gelirmis, ogluma dogum yaptigimin ertesi gunu doktor gelmisti topugundan kal almak icin ( yani gizli sakatliklar var mi diye kontrol etmek ) bende agliyordum igne yapmayin cani acir diye, doktor mecbur dedi bebegimin agzinada kucuk siringayla bi sivi veriyolardi ben o nedir diye sorunca doktorum seker bebekleri sakinlestirir agriyi hissetmez dedi ve gercekten oyle olmustu kanini aldilar ama hic aglamamisti.

canim cocuguyun bu kadar aglamasi bi kac saniyelik bile sana rahat vermemesi sadece kapris , benim oglumun bebekligi cok zor gecti cok aglardi su an 16 aylik ve rahatim hatta 1 yasindayken bile rahatca isimi gucumu yapardim benim uyguladigim yontemler bunlardir ve faydasini goruyorum:

1) aglamayi ve acizlenmeyi birakin cunku siz gerildikce cocugunuz huysuzlasir,
2) onunla konusun anlatin ona....... onun bu huysuzluklarindan dolayi cok uzuldugunuzu yiprandiginizi guzel bir dille sakin ona beni bitiriyorsun biktim senden anasiz kalirsin bu gidisle vs vs gibi laflar etmeyin
3) bu yaslardaki cocuklara kurallar koyulmali eger gec kalirsaniz cocugunuz kafasina gore hareket eder sizi takmaz her istedigini elde eder kisacasi o sizi yoneltir..... ve hayir kelimesi ona fayda etmez.
4) ben oglumun doktoruna su soruyu sormustum: oglum cok agliyor ve 9 aylikti o zamanlar hic pesimi birakmiyor yemek hazirlamakta zorlaniyorum kendime vakit ayiramiyorum demistim !!!!
doktorum bana bu ustte yazdiklarimi uygulamami hayir demesini bilmem gerektigini gerekirse poposuna vurmami veya eline, ama vurma son asama olmali once anlatin ornek firinla oynarsa oglum bu tehlikeli kurcalama bak yangin falan cikar dokunma emi oglum deyin devam ederse poposuna vurun baktiniz kar etmedi sana dokunma demistim senin iyiligin icin soyluyorum ama sen devam ediyorsun bu yuzdende seni yatagina koyacam goturun yatagina koyun birakin aglasin 5 dakika sonra tekrar yanina gidin ve sakin onu sakinlestirmeye calismayin yaptiginin yanlis oldugunu bilmesi icin yoksa annem kaprislerime boyun egiyor diye sizi takmaz ve onu yatagindan alin .
veya cok huysuzluk yaparsa aglarsa cunku 1 yasindaki cocugun gunluk aglamasi normal degil bunlar kapris gaz sorunu bu yaslarda gunluk olmaz, o zamanda kulaginizi tikayin duymazliktan gelin birakin aglasin siz uzerine gittikce o aglamaya devam eder ama kendi haline birakirsaniz bir muddet sonra aglamalarinin fayda etmedigini gorunce susar aglarsa bile takmayin isinizi yapin yemeginizi hazirlayin yatagina koyun yapin isinizi.
ve doktorum hakli fransizlarin uyguladigi metod bu, biz turk anneleri bebegimizin en ufak aglamasina kosuyoruz yanlis bir davranis oyle yaptikca onlarin kaprislerine boyun egiyoruz, sabah kalktiginda bile birakin yataginda hemen kosmayin yanina aglamadigi muddet.

Valla 5 aylık olacağız hala gaz çıkarmaya uğraşıyo benim oğlum,bugün hiç ilaç vermedim çıkarıyo ama sancısı mı oluyo nedir ağladığı zamanlar oluyo..
nette okuyorum sürekli bişeyler bende etkileniyorum artık.ne okusam bu bizde de var diyorum..2-3 gündür sulu yapıyor hele mukuslu kakası hiç bitmedi doğduğundan beri,bugünde süt ürünleri alerjisi diye bişey okudum bende onun derdindeyim..
ağlamalarının altında mutlaka bi neden oluyor..insan bunalıyor,ağlıyor ama sonra anladığında da içi cız ediyor...ben şimdi bikaç ay öncesini düşündüğümde demek şu olmuş vs vs diyorum..hala oynatırken birden ağlıyor mesela (normalde çok ağlamaz)huysuz diyorum,kızıyorum beni yoruyor diye sonra bi bakıyorum gaz çıkarıyor ardından,hala gaz şikayeti oluyormuş meğer diyorum..
sürekli ağlayan bi bebek zor gerçekten Allah kolaylık versin..bebeklerede gazsız günler,gaz başa bela..

atlatıcaz bugunleride dimiii

Back