çok uzunca iç dökme, her şeyden biraz

yorumunuz için teşekkür ederim. evlenip aynı zamanda kpss sürecine devam eden insanlar da var, eşleri destek oluyor. ben de biraz bunları görünce ve karşımdaki insandan da bu tavrı görüp söz aldığım için güvendim. en azından üzerimdeki baskıyı eşimle paylaşırım, hayatın yükünden ferahlayacağım mutlu bir alan oluşur diye düşündüm yani benim için bu sürecin bir sonu olacak diye düşünmedim, hemen de çocuk düşünmüyoruz zaten. en başından karşımdaki insanla bunları konuşarak kendisiyle bir ilişkiye ikna oldum.

ama bir yanımda olumsuz örnekleri gördüğü için yanlış mı düşünüyorum kaygısını yaşıyorum haliyle ve bu kararsızlık içinde de yoruluyorum.

Malesef evlilik ve ev sorumluluğu almanızı önermiyorum sizin durumunuzda. Kimler Kimler ne sözler alıyor ama acaba o sözlerin kaci tutuluyor üstelik düğün ceyiz hazirliklari normal bir süreç bile olsa evlilige eşe yeni aileye alışma dönemi olacak bence enerjinizi bunlara suan için harcamayın çünkü siz anladığım kadarı ile evliliği bulunduğunuz hayat standardını yükseltmesi size alan tanıması ekonomik olarak ayakta tutması için istiyorsunuz tabi bunlar hakkınız ama pişman olma ihtimaliniz var evlilik çocuk taşınma iş değiştirme vs kararlar bence ne çok mutlu ne çok mutsuz zamanlarda yapılmamalı kritik kararlar için fikirlerin olgunlasmasini beklemeliyiz. Yaşınız genç hiçbir şey bitmiş değil

Matilda evlilik kolay değil yeni evlendigimde kocam isden eve gelince koşup boynuna sariladim gelirdi şimdi hiç biseyde hevesim kalmadı şeker hastalığıyla uğraşıp duruyorum bazen iç perdeleri bile açmak içimden gelmiyor

Ben kayıtlı üyeyim kadınlar kulübü diverkilit yazınca yazdıklarımı görürsün bana yazmanı rica ederim yaşadığım çoğu şeyi yazarak rahatlıyorum iyi günler sana

Kendini güzel ifade etmişsin üzülme sabret herşey geçecek. Ben terapiye hiç gitmedim ama on senedir fulsak diye bı hap kullaniyorum zaman zaman herkes boşluğa düşebilir sağlık diliyorum sana

Bu yaziyi okuyabilenler alkisliyorum

Yanlis anlamayinda universitede hic virgul, paragraf, falan ogrenmedinizmi ya
Gercekten cok yorucu

Yazarken hic yorulmadinizmi

Okuyamadım. Nasıl öğretmensiniz yahu, nokta, virgül, paragraf gibi ögelerden bi habersiniz. İnsaf bu kadar karman çorman şeyi nasıl okuyalım.
size katılıyorum

bence de atanmadığı iyi olmuş, ben yurtdışına İngilizce e-mail gönderirken bile, büyük küçük harf, noktalama işaretleri, parağraf yapıyorum yahu. kaldı ki, kendi özdilim değil.

yakın arkadaşımın çocuğunun İngilizce ödevlerini kontrol ediyorum, çocuğun Türkçesi de , yazı becerisi de o kadar kötü ki, yemin ederim başka bir dili öğrenemiyor resmen, öğrendiğini de siz, Çin alfabesi gibi çözmeye okumaya çalışıyorsun. işte bir nesil böyle helak oldu valla

mesleği h
mesleği hakkıyla yapabilme endişesi
hatta mesleği sonradan istemediğini bile düşünebilirsin , herşeyi anlarım da, ömür boyu çalışmayı isteyecek miyim diye kendini sorgulamana şaşırdım , muhtemelen 22-23 yaşında bir gençsin ama hayatın gerçeklerinden bu kadar mı uzaksın, ya da ailen çok zengin ve sen öylesine okudun diyeceğim, ya da çok zengin koca hayalin mi vardı da okul bittikten sonra bunlar en büyük derdin oldu resmen..

ekonomik durumda çok, kız çocuğu dışarda okumasın zihniyeti ile üniversiteye gidemeyen
19 yaşında komşu çocuğu ile aşk sanıp, evlenmek
2 sene geçmeden boşanmak ve karşı tarafın terörist çıkması
İzmir'e gelin gidip, Erzurum'un ilçesinde mağazada çalışıp hem 40 kilo vermek , hem baba evinin kirasını ödemek için çalışmak için mağazada çalışmak
Güç bela tehlikeli bir adamdan boşanmak
Dışardan üniversite okumak, hatta yüksek lisans yapmak, hatta KPSSS'de derece yapmak
Anne-babanın tüm geçimini sağlamak
Toplumda dul olmak
Özel dersanede asgari ücretten az almak....

2012 'den önce olanları da anlattım, sonrasını da. Atandığı okula bakmaya gitmeyen, en yakın dostumun hikayesi. O da, bir öğretmen... Senin yaşında ve senden farklı başladığı bir hikayede... şu an 36 yaşında...

bence sorun ettiğin şeyleri, yeniden düşün derim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…