Çok uzun oldu üzgünüm:(

Mesela eşimin oğlu kardeşim olursa yandım ben rahat vermezse bana dedi.. dedim sence ben buna izin verir miyim? Hayır dedi.. zaten sen abisi olacaksın seni dinlemek zorunda.. sen de zaten kardeşine doğruyu yanlışı söyler gösterirsin dedim. Gösteririm tabi dedi.. kıskanırmıydı evet kıskanırdı bizimle yaşamadığı için.. ama kıskanmaması için elimden geleni yapardım.. hoş annesi doğurdu ama yavrum kardeşim diyo başka bişey demiyor..

Adam istemiyorum dememis 4 yıl sonra demiş. Evlenmeden çocuk konusunu konuşmadiniz mi? O zaman ne demişti?

Siz isteseniz de istemesiniz de 4 kişilik bir ailesiniz. Kardeşlerin tepkilerini sizin de düşünmeniz lazım.

Bir de merak ediyorum 28 yaşında çalışan bir kadın daha daha 1 yıllık evliyken neden cocuk ister. Hem sizin hem de evliliğiniz için çok erken.

Hep birlikteyiz gece yatmaya çıkıyorlar demişsiniz ya. İşinize geldiği şekli ile yumuşatmaya çalışmayın. O çocukların velayeti babada ve baba o çocukları babaanneye vermiş baksın diye. O çocukların babalarının evinde odasi/yatağı yok. Sizinle yaşamıyorlar.
1 yıl sonra bir bebek olsa o çocuklar ne hisseder. Kardeşim oldu iyi güzel ama biz babamızın evinde kalamıyoruz o babamın evinde babamla yaşıyor. Çok ciddi bir kıskançlık olacak. Eşiniz ve siz de bunu yonetemeyeceksiniz. Once eşiniz size geceleri rahat vermek için (siz bebekle uyuyabilirsiniz cunku) önce salonda uyuyacak sonra çocuklar kıskanıyor diyip üst katta kalmaya baslayacak. Olası senaryo bunlar.
Siz çocuğunuzu hafta içi çalışıyoruz sabah kahvaltı hazırlamak okula götürmek zor oluyor diyip hafta içi babaanneye bırakacak misiniz? Onu merak ediyorum bir de.
Bu güne kadar mümkün oldukça saygı çercevesinde yorumları değerledirip anlamaya çalıştım teşekkür ettim.Ama gerçekten bazı yorumlar had dışı .Yani bilip bilmeden konuşmak nasıl bir iştir anlamam.Diğer konularımı okudunuz mu ?Onlarla nasıl ilgilendiğimi aşağıdada odaları yatacak yerleri olduğunu,dahası her hafta sonu ve canları istediğinde hafta içleri yanı ne zamn istererse işte o zamn benimle kaldıkarını, sabahları okul saatlerinden 2 saat önce işe gittiğimiz için kendi istekleriyle yukarda uyuduklarnı okula gitmeleri için tutulan servin ücetrini benim ödediğimi her sabah ve her akşam bindimi indimi diye sevis annesini ve şöfürünü aradığımı çocuk olursa zaten işten ayrılıp temelli bir arada yaşama gibi bi planımız olduğunu, bilip bilmeden konuşmayın ne olur.Biraz vicdanlı olun değerlendirirken sanki benimle yaşıyomuş gibi konuşmayın.Sorun öğrenin sonra yargılayın.Ayrıca altlı üstlüyüz.Kapılar açık apartman bizim.Çocuklar gece gündüz nerde isterse orda yiyor içiyor yıkanıyor yatıyor.İki kattada odaları var.Ne olur eşeltirmek için yorum yapmayın lütfen .ZOR OLUYOR DİYE DEĞİL OLMUYOR DİYE YUKARDA KALIYORLAR SERVİS SATTİNDEN 2 SAAT ÖNCE KALKMAZ HİÇ BİR ÇOCUK YAPMAYIN NE OLUR.

Mesela eşimin oğlu kardeşim olursa yandım ben rahat vermezse bana dedi.. dedim sence ben buna izin verir miyim? Hayır dedi.. zaten sen abisi olacaksın seni dinlemek zorunda.. sen de zaten kardeşine doğruyu yanlışı söyler gösterirsin dedim. Gösteririm tabi dedi.. kıskanırmıydı evet kıskanırdı bizimle yaşamadığı için.. ama kıskanmaması için elimden geleni yapardım.. hoş annesi doğurdu ama yavrum kardeşim diyo başka bişey demiyor..
Çocuklar çok masum hiç bir günahları yok ki.

Çocuklar çok masum hiç bir günahları yok ki.

Evet canım hiç bir günahları yok.. bazı olumsuz davranışlarında uyarıyorum güzel bir dille.. bak böyle yaparsan böyle olur ama böyle yaparsan daha temiz olur, daha güvenli olur, daha tatlı olursun vs. gibi.. çok eğitim veremiyoruz belki ama elimizden geldiğince olumsuzlukları olumluya çevirmeye çalışıyoruz eşimle.. diyorum 15 günde bir görüyoruz sevgimizi verebiliriz eğlenmesini sağlayabiliriz ama bazı eğitimleri veremeyiz.. mesela 10 yaşında hala çatal kaşık kullanmayı bilmiyor.. evdeysen sorun değilde dışarda ya da misafirlikte hoş olmuyor.. şimdi uzun zamandır bunu öğretmeye çalışıyoruz..

Gerçekten çok üzgünüm artık yıldım vazgeçesim geliyor her şeyden.Eşimi çok seviyorum zaten ondan bu hallerim.1,5 sene flört ettik 6 ay nişanlı kaldım ve 9 aydır evliyim. .Çok iyi bir insan evine bağlı kötü alışkanlığı yok.Kavga esnasında hep benim alttan almamı susan taraf olmamı istiyordu bunu da aşıyoruz yani şimdilerde beni daha çok dinliyor. Bana karşıda çok ilgili istekli.Ama bir sorunumuz var ki onu aşamıyoruz.Meselemiz çocuk.Komşular kv ye henüz 9 aylık evli olmama rağmen çocuk olmuyor mu bir sorun mu var gibisinden bir şeyler sormuşlar belkide sormadılarda merakından ağız arıyor bilmiyorum orasını. Akşam otururken dile getirdi. Bende bir sorun yok sadece daha erken dedim.

Kendi evimize indik eşime anlattım.Güldük geçtik.İkimizin kendini hazır hisettiği bir zamanda olsun o çocuk herhangi birimizin zorlamasıyla yada aile baskılarıyla vs.ile değil tamamen sevgi ve istekle olsun istiyorum dedim.Oda ben kendi açımdan hazırım dedi.Bende ödemelerimiz şubatta bitiyor hap ile korunmayı bırakırım başka türlü korunuruz o zaman yazın doktora gideriz bir sorun yoksa ondan sonra çocuk yapabiliriz dedim.Bu kadar çabuk mu dedi bende erken olduğunu düşünüyorsan bekleriz sen hazırım deyince ben fikrimi söyledim dedim.Çok acele ediyosun bekleyelim dedi.Olur dedim bekeyelim sorun yok da seni bekletmeye iten nedir dedim.

Önce ekonomik gerekçeler sundu şartlarımız biraz daha iyileşsin dedi ki ikimizde çalışıyoruz ev bizim arabamız var .Arsa ve tarlada var.Sadece bir banka kredimiz var oda şubatta bitiyor.Sonra biraz gezelim tozalım başbaşa kalalım çocuk olunca zor olur diyor .Şimdi gezip tozuyomuyuz dedim.Evden işe işten eve ne gezmemiz var bizim dedim şimdi çocuk yok mu iki tane çocuk var. (eşimin ilk evliliğinden)Balayına gidemedik.Gerdek gecemin sabahı çocuklar bana geldi 1 hafta evlilik iznimde çocuklar hep bende kaldı.Normalde kv dede kalıyorlar biz çalıştığımız için zaten altlı üstlüyz o zamnlar dip dibe binalardaydık gündüzü geçtm bari akşam yanına alsaydı çocukları.O süre içerisinde nereye gidildiyse 4 kişi olarak gittik.El öpmeye aileme gittiğimde bile.Yalnız bir kahve içmeye bile gitmedik.Şimdide 4 kv kp de bize eklenince6 kişilik ördek ailesi gibi tuvalet hariç her yere beraber gidiyoruz.Tek başına gittiğimiz tek yer iş.Ağzımı açıp tek bişi söylemiyorum çocuklara annesine babasına ne zaman eşime bişi desem onlarda benim ailem diyor kıyamıyorum onlara bende susuyorum.Yatılı bir misafirliğe gitsek küçük kız babasıyla uyumak istiyor ben ablasıyla oda babasıyla yatıyor.Bizde kaldıkları geceler yatak odama biz uyurken girip girip çıkıyolar çocuk deyip susuyorum ne diyebilirm ki.Bu yalnız kalmak mı dedim. Ne yapayım çocuklarımımı atayım diyor.Ben at demedim dedim sadece kendinide benide kandırma yok yalnız kalalım yok hayatımızı yaşayalım gibisinden olmayacak hayalleri bana kurdurtma dedim.Bu sefer küçük kız 9 yaşında onu gerekçe gösterdi .Daha küçük Kıskançlık yapar mı üzülür mü çocuk olunca ,büyüsün istiyorum ablası kadar olsun b( geçen ay 12sine girdi )büyük kızdaiyi bir lise kazansın dersleri etkilenmesin.dedi.

Tabi bende artık dayanamdım.İste dedim benden daha neler istiyceksin çok merak ediyorum iste.Şey iste mesela büyük kız üniversiteye gitsin küçük kız liseye gitsin o zaman yaparız.Ama yok ozmanda evlilik çağı gelir birinin en iyisi ikisini evlendirelim onların çocuklarına bkarız dedim olmaz mı?Yada şey yapalım mesela ben çocuklara bakayım sen yeniden evlen hayatını yaşa gez dolaş ben annene babana çocuklarına bakar bakıcılık yaparım.İste dedim bunlarıda iste.Ben bu kadar eşek olduktan sonra senin vurduğun semer az gelir bana .

Elimden gelen tüm fedakarlıkları yapıyorum.O çocuklar için bu evlilik için.Kv kendi ağzıyla senin bu çocuklara yaptıklarını öz anneleri yapmadı diyor.Eşimi tanıdığım günden beri çocuklarla ilgiliyim.Zaten çocuk çok seven biriyim.Çalıştığımı kendimden çok o çocuklara eğitimlerine harcıyorum yeterki eksiklik hisetmesinler diye veli toplantlarına giderim her etkinliklerine katılırım benimsedim onları ama bana da yazık.Kendi çocuğumu istemem suç mu?Evet belki daha çok yorulucam ama şimdide az yorulmuyorum ki.En azından o zamn çocuğuma odaklanırım işten ayrılırım. Evlenmeden öncede bunu konuştuk ben çocuk çok severim isterim dedim.Bende isterim sorun yok dedi.Şimdi kırk dereden su getiryor .Evet yapmam demiyor ama ne zamn belli değil 28 yaşındayım oda 37 sine girdi .Yoruldum benden bunu istemeye hakkı yok ki .Evlendim evleneli evlilik hayatının tadını çıkaramadan 2 çocuk annesi oldum artık kendi çoçuğumunda annesi olmak istiyorum ilk çocuktan sonra biraz büyüsün diyede beklemek istyrm o zamnda 2.çocuğumu ne zamn yapıcam yaşı geçiyor.Hem ha deyince hemen olur mu olmaz mı belki bunun içinde bi zaman gerekicek bunun nesi anlaşılmıyor?Bu kadarını benden istemeye hakkı var mı?Tamam çocuklarını düşünmesi iyi bir şey babalığını takdir ediyorum ama bende insanım ve karısyım benide düşünmesi gerekemez mi?

Son olarak çocuklarına bu kadar düşünüyorsan evlenmeyip hayatını onlara adasaydın.Kendin yapmamışsın bunu evlendin şimdi benden hayatımı onlara adamamı bekliyorsun ne diyim yazık benden ne istesen az gelir bana iste dedim.Zaten bu saaten sonra çocuk falan yapmam dedim.Bir sürü konuştu ama ben hiç anlamadım kafam kazan gibiydi halada ağrıyor yattım uyudum hiç bişi demeden oda uyudu bana sarılarak seni çok seviyorum diye sağolsun beni çok seviyomuş. :KK43: Evlenmeden düşünseydin bunları ,neden çocuklu adamla evlendin ,Kendin ettin kendin buldun vs.gibi yorum yapacak arkadaşlara duyrulur sadece içimi döküyorum incitmeyin lütfen.

Eşinizin sizi oyaladığı hissine kapıldım. Benim zaten var 1 çocuğa daha gerek yok kafasında gibi. Tabi bunuda doğrudan size söylemek istemiyodur. Hep birlikte ördek ailesi gibi gezme konusundada hem haklısınız hem haksız. Çocukları olan bi adamla evlendiğinize göre çocukların ömür boyu eşinizin çocukları olduğunu evlenince bunun değişemeyeceğini ve çocukları bırakamayacağını biliyodunuz. Ama sizde yeni evlisiniz. Kayınvalidenizinde eşinizinde düşünmesi gerekenler var. Mesela evliliğinizin ertesi günü çocukları size göndermesi çok yanlış. Yada el öpmeye giderken bile çocuklarla gitmeniz mantıksız. Kayınvalideniz bakabilir sonuçta. Ne deyim bilemedim. Allah yardımcınız olsun..

Evet canım hiç bir günahları yok.. bazı olumsuz davranışlarında uyarıyorum güzel bir dille.. bak böyle yaparsan böyle olur ama böyle yaparsan daha temiz olur, daha güvenli olur, daha tatlı olursun vs. gibi.. çok eğitim veremiyoruz belki ama elimizden geldiğince olumsuzlukları olumluya çevirmeye çalışıyoruz eşimle.. diyorum 15 günde bir görüyoruz sevgimizi verebiliriz eğlenmesini sağlayabiliriz ama bazı eğitimleri veremeyiz.. mesela 10 yaşında hala çatal kaşık kullanmayı bilmiyor.. evdeysen sorun değilde dışarda ya da misafirlikte hoş olmuyor.. şimdi uzun zamandır bunu öğretmeye çalışıyoruz..
Allah yardımcın olsun.Biz Allah için sevrek koruyor ve sevgiyle eğitmeye çalışırken insanların sanki aç susuz bırakıyor dövüyormuşuz gibi dengesiz dengesiz tepkilerine rağmen ki bu platformda da var böyleleri yinede bende vicdanımla yetiştiriyorum onları.

Eşinizin sizi oyaladığı hissine kapıldım. Benim zaten var 1 çocuğa daha gerek yok kafasında gibi. Tabi bunuda doğrudan size söylemek istemiyodur. Hep birlikte ördek ailesi gibi gezme konusundada hem haklısınız hem haksız. Çocukları olan bi adamla evlendiğinize göre çocukların ömür boyu eşinizin çocukları olduğunu evlenince bunun değişemeyeceğini ve çocukları bırakamayacağını biliyodunuz. Ama sizde yeni evlisiniz. Kayınvalidenizinde eşinizinde düşünmesi gerekenler var. Mesela evliliğinizin ertesi günü çocukları size göndermesi çok yanlış. Yada el öpmeye giderken bile çocuklarla gitmeniz mantıksız. Kayınvalideniz bakabilir sonuçta. Ne deyim bilemedim. Allah yardımcınız olsun..
Çok sağolun.Evet tabiki evlerine gelecekler kalacaklar bizimle gezicekler bunlara zaten bir itrazım yok.Ama itirazım o ki mesela iş çıkısı bir kahve içelim başbaşa desem eve gidelim çocukları alalım öyle gelelim der eşim.Yani her yerede çocuklarla gidilmiyor ki .Yada evlendiğim gecenin sabahı kv çocukları göndermeyebilirdi.Henüz uykudayken geldi çocuklar.Şikayetim bu yöne benim.

Allah yardımcın olsun.Biz Allah için sevrek koruyor ve sevgiyle eğitmeye çalışırken insanların sanki aç susuz bırakıyor dövüyormuşuz gibi dengesiz dengesiz tepkilerine rağmen ki bu platformda da var böyleleri yinede bende vicdanımla yetiştiriyorum onları.

Rabbim yüreğin gibi güzel evlat nasip etsin sana.. Ben annesinden çok çektim.. biz evlendikten 1 yıl sonra o da evlendi de kurtuldum çok şükür.. çocuğu da etkiliyordu.. ilk 1 yılımız sıkıntılıydı.. çocuk ben yokmuşum gibi davrandı.. beni görünce ağlıyordu.. yapma denileni inadına yapıyordu.. annesinin yaptıklarından dolayı çocukta itici geliyordu ne yalan söyliyeyim.. ama büyüdü benim ona yaklaşımımı gördü.. şimdi çok iyiyiz çok şükür.. bazen bizden gitmek istemiyor.. çünkü sevdiği yemekleri yapıyorum.. onun bizim evimizde misafir gibi hissetmemesi için sorumluluk veriyorum.. şimdi çok şükür Rabbime..

Çok sağolun.Evet tabiki evlerine gelecekler kalacaklar bizimle gezicekler bunlara zaten bir itrazım yok.Ama itirazım o ki mesela iş çıkısı bir kahve içelim başbaşa desem eve gidelim çocukları alalım öyle gelelim der eşim.Yani her yerede çocuklarla gidilmiyor ki .Yada evlendiğim gecenin sabahı kv çocukları göndermeyebilirdi.Henüz uykudayken geldi çocuklar.Şikayetim bu yöne benim.
Anladım sizi gerçekten. Geçmiş konularına bi göz attım şimdi. Haklısınız. Siz bişeylerden fedakarlık ederken eşinizinde bunları göz önüne alarak arada bir hadi bu akşamda başbaşa olalım 2 saatliğine gidelim bi çay kahve içelim demesi gerekir. Yada herhangi bişey işte. Siz iyi niyet gösterdikçe sorumluluğunuz arttırılmış. Eşinizle uygun bi dille konuşun bence.

Biri 9 digeri 12 yasimda olan cocuk bagımlı degildir. Konu sahibi baska birseyden bahsediyor. Çarptırmayın.
Pardon da neyi çarpıtıyorum ?Konu sahibine ben çocuk isteme demiyorum ki.
Ama konu sahibi sürekli birlikte olduklarından da bahsetmiş. Bu konuda sizce yakınması normal mi?
Bence değil. Bende bunu dile getirdim ve özellikle tırnak içerisine aldığım şey beni inanılmaz rahatsız etti.

Saldırganlık derken ? Nasıl bir üslup acaba?
Ben düşüncelerimi yazdım , doğru olmak zorunda değil . Biliyorsunuz değil mi? Çok kabasınız.
Kendi adıma diyeblirm ki tabi ki düşünceleriniz doğru olmak zorunda değil ki değil de zaten.Şahsınızı bilemem bir şey diyemem ama kaba derken kendinizide değerlendirin.Sizin diliniz oldukça kaba .Tutumunuz eleştirmek değil saldımak vasfı taşıyor.Şahsi kanaatim.Doğru olmak zorunda değil tabi.

Kendi evimize indik eşime anlattım.Güldük geçtik.İkimizin kendini hazır hisettiği bir zamanda olsun o çocuk herhangi birimizin zorlamasıyla yada aile baskılarıyla vs.ile değil tamamen sevgi ve istekle olsun istiyorum dedim.

Yoruldum benden bunu istemeye hakkı yok ki .Evlendim evleneli evlilik hayatının tadını çıkaramadan 2 çocuk annesi oldum artık kendi çoçuğumunda annesi olmak istiyorum

şimdi benden hayatımı onlara adamamı bekliyorsun ne diyim yazık benden ne istesen az gelir bana iste dedim.

Bunların hepsi sizin çelişki dolu cümleleriniz.
Konunun başında gayet mantıklı şekilde 9 aylık evlilik için çocuk çok erken derken, konunun sonunda sanki adam size çocuk falan istemiyorum demiş gibi durumu iyice dramatize etmişsiniz.
Sanki konunun girişini 3 yıl önce, gelişme ve sonucunu 3 yıl sonra yazmışsınız gibi, insan bir kaç saat içinde bu kadar çok duyguyu nasıl bi arada yaşayabilir.

Eşiniz size kendini çocuklarıma ada dememiş ki; siz bi galeyana getirmişsiniz kendinizi olmadık yere.
Ben tavrınıza ve eşinizin sırf çocukları olduğu için bu kadar laf yemesine anlam veremedim kusurabakmayın.

Kendi adıma diyeblirm ki tabi ki düşünceleriniz doğru olmak zorunda değil ki değil de zaten.Şahsınızı bilemem bir şey diyemem ama kaba derken kendinizide değerlendirin.Sizin diliniz oldukça kaba .Tutumunuz eleştirmek değil saldımak vasfı taşıyor.Şahsi kanaatim.Doğru olmak zorunda değil tabi.
mesela size nerede saldırmışım?
Ben sadece fikrimi söyledim. Hoşunuza gider ya da gitmez. Ama kimseye saldırıyorsun vs demem.
Burada bazen bende konu açınca hoşlanmadığım yorumlar olabiliyor ama kimseye sizin söylemlerinizle yaklaşmadım. Burada herkes aynı düşüncede olsa zaten çekilmez. Ama yazdıklarınızı baştan sona okuyun olur mu? Sürekli yanımızdalar vs diye yakınıyorsunuz ama zaten yanınızda yaşıyorlar ve babalarına da sanırım fazla düşkünler. Keşke bunları bilerek evlenebilseydiniz. Yani keşke bir süre onları gözlemleseydiniz. Bu ömür boyu böyle devam edecek çünkü.. Halamdan biliyorum.

Konunun başında gayet mantıklı şekilde 9 aylık evlilik için çocuk çok erken derken, konunun sonunda sanki adam size çocuk falan istemiyorum demiş gibi durumu iyice dramatize etmişsiniz.
Sanki konunun girişini 3 yıl önce, gelişme ve sonucunu 3 yıl sonra yazmışsınız gibi, insan bir kaç saat içinde bu kadar çok duyguyu nasıl bi arada yaşayabilir.

Eşiniz size kendini çocuklarıma ada dememiş ki; siz bi galeyana getirmişsiniz kendinizi olmadık yere.
Ben tavrınıza ve eşinizin sırf çocukları olduğu için bu kadar laf yemesine anlam veremedim kusurabakmayın.
Aman bunu söylemeyin, çünkü konuyu çarpıtmış sayacaklar sizi de az sonra.

Yorum için teşekkür ederim.Evet olaylar hızlı geliştiği için anlaşılması güç olabilir.Ancak sorun şu ki ben hazırım dedikten sonra ard arda gerekçeler sunması ve sunduğu gerekçelerde tatmin edici oladığı için ve sanki oyalıyormuş hissi uyandırdı bende.Kaldık ki erken olduğunu ifade ettim ama onun erkeniyle benim ki bir değil ki küçük çocuk 12 olucak diğeri iyi bir lise kazanıcak sonra yani bahsi geçen zaman dilimleri çok uzun sitemim buna.Çocuklu oluşuna değil.

X