• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen yardım.yeni evliyim ama kendimi kapana sıkışmış gibi hissediyorum.

benim en büyük hatam sevmediğim bir adamla evlenmem oldu.sevseydim çoğu şeye katlanabilirdim belki.ama katlanamıyorum.onun yanında olmaktan mutlu değilim.onunla birlikte olmak istemiyorum.dokunması benimle ilgilenmesi bile sıkıntı veriyor bana.napıcağımı şaşırdım.alışırmıyım acaba zamanla?

Alışabilirsin bence ama çabalaman gerek..
Bu düşüncelerle alışman mümkün değil.
Kafana da kendini şartlandırıyorsun sevmiyorum
soğudum diye.. Bana dokunmasını istemiyorum diye diye
mesafe oluşturursun evliliğin baştan biter canım:34:

bir kere bekar bir kız olarak boşanmış adamla evlenmemen gerekirdi adam daha önce becerememiş seninle olacağınımı sandın?
olabilir insanlar boşanabilrler ama baksana seninki hemen başlamış sıkıntılara demek ki ilk eşi boşamakta haklı, kim bilir neler yapmıştır ona.

hemen boşan arkadaşım. durma. öyle alışırsın geçer diyenlere kulak asma kendileri boşanamıyorlar diye seni de o yola çekmek istiyorlar. durma yani. bbu sorunlar artacak ileride emin ol.

öncelikle Allah yardımcın olsun gerçekten ah be güzelim evliliğin oturması biraz zaman alır ...birde zaten sevmeyerek evlendiğin için. zaman canım bol bol dua et. :5:

sıkıldığın istemediğin hareketlerinide konuş herşey konuşarak çözülür nihayetinde :nazar:

eşinizin davranışları normal değil tabı bide geç evlenınce ınsan özgurluğe alışıyor normal olanlar bıle batar ınsana ılk zamanlar sürekli sevmeden evlendım yazmışsınız sevecek gıbıde değilsiniz bu gisişle yol yakınken dönun ozaman

belki de siz kocanızı sevemediğiniz için her davranışı batıyor gözünüze... ama yalnızlık allah a mahsus.. dediğiniz gibi ailen hep başında olamayacak. allah onlara ömür versin ama birgün yalnız kaldığında sığınacak bir yuvan olmalı.. hasta olduğunda destek olacak biri.... eğer kocan ahlakı temiz ve dürüst bir adamsa lütfen sabret. sevmeye çalış... türk filmlerindeki gibi aşk dolu ilişkiler gerçek hayatta nerdedeyse yok... ayrıca ((( ilk evliliğini becerememiş seninle mi olacağını sandın) diyen ilginç arkadaşa sesleniyorum... kadının sorunlu huysuz olmadığı ne malum? tanımadan etmeden eleştirmeyin... evlilik kader işidir. bazen isteklere arzulara göre olmaz.... ve sakın boşanıp da kendini yalnızlığa mahkum etme.. dul kadın olmanın da sıkıntıları var ki bir mesleğin de yokmuş... dediğim gibi iyi dürüst ahlaklı bir adamsa vazgeçme derim.. hatta çocuğun olsa birçok şey değişebilir... .. boşanmak la iş bitmiyor.. bundan sonra karşına sana deli gibi aşık olacak romantik bir erkek filan çıkma hayaline kapılma... allah kimseyi yalnız koymasın... dört duvar arasında yalnız yaşamak ne işkencedir kimbilir......

sakın cocuk falan yapma bak 2cocuk var bosanmak ıstıyorum. mutsuzum ama 2cocukolunca olmuyo hem aılen sen mutlu olsın dıye evlen dedı. duzelmıcek derecedeyse bence dusun ölcüp tart kimse yanlız kalmaz 40da 50sınde evlenen ınsanlarda var ben cektım elımde ne var koskoca sıfır olan cocuklarıma oldu mantıklı dusun herseyden once kendını dusun canım allah yardımcın olsun sevgılerle

benim en büyük hatam sevmediğim bir adamla evlenmem oldu.sevseydim çoğu şeye katlanabilirdim belki.ama katlanamıyorum.onun yanında olmaktan mutlu değilim.onunla birlikte olmak istemiyorum.dokunması benimle ilgilenmesi bile sıkıntı veriyor bana.napıcağımı şaşırdım.alışırmıyım acaba zamanla?

Arkadaşım kusura bakma da kendin etmiş, kendin bulmuşsun.

Bir insan sevmediğini bile bile, ilerde alışırım umuduyla neden ve nasıl evliliği göze alabilir,
aklım almıyor.

Sevmediğiniz için de her şeyi dokunuyor size...

Keşke böyle bir şeye kalkışıp o adamın da canını yakmasaydınız ama bu durum alışılacak bir şey degil...

Konu sahibi arkadasim canim, okudugum kadariyla aslinda esinin seni gercekten sevdigini ve seni kaybetmemek icjn boyle yaptigini dusunuyorum ama kesinlikle bunlara eziyet diyemem.

Bende asik oldugum insanla evlendim ama evliligimizin ilk 6 ayi resmen kedi kopek gibiydik, o alisma donemi biraz zor olabiliyor.

Benim anladigim kadariyla sende biraz kafanda kendini sartlandirmissin, zaten evlilikten hep korkuyordum diyorsun ve bunun icinde evlilige hala pozitif bakamiyorsun bence. Disi kus yuvayi yapar canim kocanda durduk yere deli degil ya bagirsin tartisma esnasinda tabi bagiriliyor sonucunda yeterki siddet yada baska bisey olmasin.

Tamam severek evlenmek gercekten onemli ama seni seveninde kiymetini bilmekte cok onemli. Bence sen bu evlilige birazcik sans tani canim. Kendine ve esine zaman ver evliligin ilk 1 senesi her zaman zordur.

biraz sabır göstermeni ve beklemeni tavsiye derim. evliliğin ilk zamanları çiftler alışma süreci geçiriyor o yüzden sorunlar oluyor derler.... biraz daha beklemen daha mantıklı olur.... ayrıca yalnızlık zordur aile yanında bir yere kadar rahat edersiniz.... yaşınız da çok genç değil insanın kendine ait yuvası olması herşeye rağmen güzeldir..... benim imkanım olsa yuvamı yıkmazdım ama ben gerçekten büyük eziyetler gördüm.... arkladaşların dediği gibi kendinizi geliştirebilir kurslara gidebilir işe girebilir kafanızı biraz dağıtabilirsiniz kendinize ve eşinize şans verin.... bu arada eşinin arkasından bir erkek ağlıyorsa çabalıyorsa birşeyler için çok büyük bir şey olmadıkça bunlar güzeldir..... sevgiler.....

Bende kesinlikle sabır göstermeni diliyorum.Bende eşimi sevmeden görücü usulü ile evlendim.Başta bizim de tartışmalarımız oldu Ama şu an çok mutluyum alışma dönemi senin biraz daha zor geçiyor çünkü sen kendini şartlandırmışsın.Alkolü yoksa seni dövmüyorsa evini geçimini sağlıyorsa bence geri kalan sorunlar çözümsüz değil bence eşinde seni kaybetmek istemiyor ki kapıyı üstüne kilitlemiş bunu eziyet olarak görme birde eşinin hep güzel huylarını hareketlerini görmeye çalış.Kendini de sürekli telkin etmelisin eşimi seviyorum diye düşün kimse dört dörtlük değildir. ''güzel gören güzel düşünür,güzel düşünen hayatından lezzet alır'' bu sözü lütfen sürekli görebileceğin bir yere yaz ve sürekli tekrarla sorunu asıl sebebi sensin öncelikle kendi içinde çözmen gerekli aşk evliliklerin çoğu hayal kırıklığı ile bitiyor bunu da unutma yada flört zamanında böyle değildi evlenince değişti diyen de çok var

Ne güzel bir yuva kurmuşsun eşine de daha anlayışlı davranıp bunu ona da belli edersen emin ol ki oda sana karşı aynı tavırları gösterir.Cinsel hayatın da daha zamanla yoluna girer.eğer ki hala kendi düşününcelerin de bir değişiklik görmezsen ayrılmadan önce bir aile terapistine yada psikologa gitmeni tavsiye ederim.En azından verdiğin karar ne olursa bunun pişmanlığını da duymazsın unutma ki birşeyler için emek harcanmadan hiçbirşey kazanılmaz lütfen pes etme ve bir şans ver öncelikle kendin için.......

GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR,GÜZEL DÜŞÜNEN HAYATINDAN LEZZET ALIR.....

Alışmak için kendine biraz zaman ver, ölç biç, bu arada bir meslek edinip çalışmaya başlayabilirsin. Biraz meşguliyetini arttırmak sana iyi gelebilir.

Ancak baktın ki bu süre sonrasında mutlu değilsin, etrafını çok da düşünme. Şunu hiç unutma ki; o insanla yaşayacak olan sensin, ailen,etrafın mutsuz olacak diye yürütemediğin bir şeyi sürüklemen doğru değil. Hayat kriterin bu olmamalı.

Bir yaştan sonra evliliğe alışmak zor, bunda haklısın, bende seninle akranım hala bu kararı verebilmiş değilim üstelik düzgün giden bir ilişkim var. Konuya yorum yazan arkadaşlar doğru söylemişler, alışma süreci zor olabilir, belki de bunun sıkıntısını yaşıyorsundur. Bizler hayatının içinde değiliz o yüzden değerlendirecek olan sensin. Umarım çok mutlu olursun.

evlendiğimiz ilk günden itibaren bana en ufak bişeyde bağırıp çağırması ailemin yanına gideceğimde kapıları kitlemesi ve telefonumu saklaması.(kavga sırasında)bunlar eziyetmi yoksa her insan böyle şeyler yaşayabilirmi?

bence bunlar eziyet evet. kimse kimsenin bir yere gitmesinini engellemek için eve hapsedemez ve özgürlüğünü kıstlayamaz. hele ailesine gitmek isterken.. bağırıp çağırmak ve bunu devaml yapmakta eziyet. psikolojik işkence..

bende 4 aylık evliyim yeri geliyo kedi köpek gibi yiyoruz birbirimizi bazen düşünüyorum acaba yanlış bir tercih miydi diye sonra sinirimiz geçince düzeliyoruz tabi arada sevgi varken bile insanlar bu süreci kolay atlatmıyorken , sizin birbirinize daha fazla sabır ve anlayış göstermeniz gerekiyor, ilk 1-2 aylıkken yaptığımız tartışmalara bakıyorum da ne kadar saçma sebeblerdenmiş şimdi gülüp geçiyoruz aynı durumlara sizde zamanla birşeylerin oturduğunu görürsünüz umarım

yanlız kendinizi şartlandırmayın sevmiyorum alışamam diye hem eşinize hem kendinize bir şans verin...

Birak bosanmayi söz, nisan atmanin bile sebebi önemlidir. Nasil önemsemeyip sormazsiniz, ögrenmezsiniz? Ille de evlenilecek kiside degildir kusur. Ayrildigi kisiden de kaynaklanabilir. Bunu bilmek size referans olurdu. Tabii ki insanlar degisir, kimseye karsi önyargili olmamak lazim ama siz eski halini bilmiyorsunuz ki degisir diyorsunuz. Insanlar görücü usulü evliliklerde ask veya heyecan bulamayabilir ama dürüstlük, saygi, hürmet mutlaka olmali. Istemeden sevmeden öylesine evlendim diyorsunuz. Tahminime göre bu is öyle kapi kilitlemeyle kalmaz. Bu adamin öfke sorunu var. Daha ilk günden bagirip cagirmalar ses yükselterek konusmalar. Bosanma sebebi eski ese siddet gösterme olabilir.

Evde devamli mutsuz huzursuzsaniz bu da esinizi sinirlendiriyor olabilir. Keske evlenmeden önce biraz beraber zaman gecirseydiniz esinizle diyecegim ama keskenin bir faydasi yok simdi. Asla ve asla cocuk yapmamaniz lazim hic icinden cikamazsiniz. Simdi bir kurtulus imkaniniz var iyi düsünün. Anneniz babaniz iki gün üzülür sonra gelir gecer. O ne der bu ne der diye kendinize kiyarsaniz ömrünüz heba olur gider.

Bazı psikolojik sıkıntılarım vardı demişsiniz; bunun için destek aldınız mı ?
Evliliğin alışma süreci çok zor geçebiliyor, önemli olan bu süreçte ilişkiyi yıpratmadan akıllıca hareket etmek gerekiyor.
Bağırmasından hoşlanmıyorsanız her defasında kırgın ama tatlılıkla bundan hoşlanmadığınızı ona anlatın.

Eğer her kavgada evden çıkmaya çalışıyorsanız kapıyı kitlemesi normal.
İki tarafta sinirliyken yaşanılan fevri hareketler kaçınılmaz oluyor.

Alışmak için kendinize zaman verin. Bu yaşınıza kadar bir eş sorumluluğunda olmadığınızdan mı bu şekildesiniz, psikolojik sıkıntılarınız olduğundan mı yoksa gerçekten onu sevmediğinizden önce buna karar vermelisiniz
Bu ayrıma ancak onunla kavgalı olmadığınız zamanlarda varabilirsiniz.

evlilikte aldatma şiddet kumar içki bağımlılığı gibi sorunlar yoksa gerisi çözülür bence. yani zamanla insan birbirine ve evliliğe alışır.ilk aylar hatta yıllar genelde sorunlu geçer evlilik zamanla oturur bu nedenle biraz zaman ve şans ver evliliğine ve eşine derim baktın olmadı mutlu değilsen o zaman kimse için evli kalma.önce kendini düşün hemen çocuk da yapma

şiddet uyguluyorsa boşanmalısın ...
ama şiddet yoksa sevmeye çalış alışırsın belki ... sevmeden evlenmen hata tabi ama üff bilemedim yaa .iki türlüsüde zor senin için şimdi ... allah yardımcın olsun ..

merhaba ben 37 yaşında bir bayanım 2 ay oldu evleneli ama kendimi mutsuz hissediyorum bu yaşıma kadar evlenmemiştim ailem bu duruma çok üzülüyordu bende istiyordum evlenmeyi ama çok sevdiğim biri olmalıydı hemde bazı psikolojik sorunlarım vardı evlenmekten korkuyordum ama ailem evlenmemi ve çocuk sahibi olmamı çok istiyordu bunun için çok üzülüyorlardı.ayrıca bilirsiniz etrafın baskısı falan. benimde karşıma biri çıktı iyi bir işi ve evi vardı.onun ikinci evliliğiydi ilk eşinden boşanmıştı ve çocuğu yoktu.bende ailemi mutlu etmek ve baskılardan kurtulmak için sevmediğim halde evlendim.ama evlenene kadar sorunlarımız oldu.birkaç kere ayrılmak istedim ama her seferinde beni ikna etti.ayrıca ailemi üzmek istemedim.evlendikten sonrada çok sorun yaşadım.eşim çok sinirli biri bana daha evliliğin ilk günlerinde birsürü eziyet etti.ondan çok soğudum.evde hep mutsuzum bunu eşimde hissediyor ve ben buna da üzülüyorum.boşanmak istiyorum ama ailem üzülecek eşim üzülecek benim bir mesleğim yok ileriki hayatta napıcam ailem başımda baki kalacak değil.kısacası kendimi kapana sıkışmış hissediyorum.çok mutsuzum fikirlerinize ihtiyacım var..

çok ön yargılı ve tedrginsiniz.öncelikle gevşeyin.alışmak uzun sürebilir.sizi seven birine şans verin.yalnızlık çok zor.şimdi biraz olumlu olun ve deneyin

Back