- 10 Kasım 2006
- 6.246
- 1.616
- 373
- Konu Sahibi tacsizprenses
eski insanların çocuk sevindirmekten anladığı şeker, çikolata, bisküvi vermek, markete götürmek, oyuncakların ne olduğuna bakmadan kendi gözüne hoş geleni almak falan filanmış.
şimdiki nesil her anlamda kendini geliştirmeye çalıştığı için yeniliklere de açık ve çoğumuz artık biliyoruz ki bunlar çok zararlı şeyler. ama eskinesil bilmiyor. hala bi çocuğu şekerle çikolatayla mutlu etmeye çalışıyor.
aslında şimdiki zamanda çocuklarımızın ihtiyacı ne şeker ne oyuncak. sadece arkadaş lazım onlara.. benim de bi kızım var haline çok üzülüyorum dışarda çocuk görmesin, hemen peşinden koşuyo.. neyse konuyu dağıtmayayım :)
diyeceğim şu, aynı dert annesi, kayınvalidesi sağ olan çoğu insanda vardır herhalde..
ben de 1 yaşına kadar tuzlu baharatlı vermedim bana kendi annem de dahil herkes ilk zamanlar uzaylı muamelesi yaptı. genç akrabalarımdan yakın zamanda çocukları olmuş bi kaç kişi de eski yöntemlerle çocuk büyütüyor olunca ben tam 'kendi yiyen çocuğuna tatsız tutsuz yediren anne' moduna düşmüştüm :)
ama sonra zamanla herkes alışıyor. he hala babannemize gittiğimizde dedemizinilk işi markete gidip şeker çikolata almak oluyo ben de her seferinde eşimle kaynıma veriyorum kız görmeden. onlar da afiyetle yiyorlar. her seferinde de ekliyorum işte kızım muzu çok seviyor, mandalinaya bayılıyor, geçen gün şöyle meyve yedi böyle ceviz yedi falan diye. zamanla bu abur cuburların yerini de meyveler çerezler alır inşallah.
çok uzattım ama şunu da söylemek istiyorum. bence eşinle bu konuyu öyle telefonda falan değil de evde bi etraflıca konuşmalısın. erkekler biz kadar çocuk eğitimine zaman ayırıp bilgi edinmedikleri için durumun ciddiyetini bilmiyorlar bence tek sorun bu. rahatsızlıklarını eşine gerekçeleriyle anlatırsan eminim ki olayın gelin kaynana tartışmasının çok ötesinde olduğunu eşin de kavrayacaktır. eşin destek olduktan sonra gerisi kolay inşallah.
çok uzattım kusura bakma![]()
Kesinlikleeee..
bANA daha ağır şeyler söylemişlerDİ :))
Kendi öz teyzem bana bayramda baklava yedirmiyorum diye Senin yaptığını üvey anne bile yapmaz dedi..Valla teyzem ne dersen de ben böyle yetiştiriyorum dedim kızdı..Anneciğim de sen karışma abla o senden benden iyi biliyor dedi =)))
Valla bende çok söylüyorum ama inşallah değişirler beni anlarlar..
Haklısın canım defalarca denedim tamam dedi ama annesinin yapısı yüzünden ben konuşsam da aynılar konuşmasamlar da ne gerek var yüz göz olmaya diyor bende sen olma ben olurum ben doğurdum benim oğlum diyorum e benim oğlum değil mi diyor..Ok ama çaba göster ya diyorum..Kadayıf yüzünden var ya birbirimize girdik hep de böyle misafirlerin büyüklerin yanında vermeye kalkar ki ben susayım..Valla kendi annem olsa tanımam 8 aylık bebek kadayıf yemez ise - olmaz + olur..Aaa erkek o şişer bir yeri 8 aylık bebek neyi biliyor ki şişsin diyordum..