çok üzücü...

hepimizin başı sağ olsun gerçekten çok çok üzücü bir durum kendi vatanımızda yataklarımızda rahat bir nefes alıp uyuyamaz çarşıda rahatla dolaşamaz olduk bu vatanı bu hale getirenlere bela okuyorum...

ne diyceğimi bilemiyorum..
konuşacak herşey burada çekilen fotoğraflar anlatıyo..içler acısı görüntüler var..
ama burada paylaşmak yasak mı onuda bilmiyorum..
en kötüsüde devleti tarafından sahiplenilmemiş olması...
basına yansıyanlar binnde onbinde biri..herşeyi güllük gülistanlık göstermeye,hayat normale dönmüş gibi göstermeye çalışılıyor.
aslında hiçte öyle değil.. korku filmi platosu gibi yaşıyor insanlar..
burada yaşamak bu saatten sonra çok zor..

Konu, icerigi nedeniyle ilgili başlığa tasinmistir.

çok üzücü gerçekten. Allah rahmet etsin şehit olan vatandaşlarımıza, mekanları cennet olsun.
sosyal paylaşım sitelerinde aslında ölü sayısı 150 den fazla vs diye haberler çıktı. bu da yine birilerinin ortamı iyice ısıtması..
asparagas haberler. Ölen vatandaşımız 50 ve giderek sayı artıyor, hiç az değil zaten bu sayı.. Üstelik orada yaşayan halkın huzursuzluğu, can güvenliklerinin olmayışı, hayat standartlarının birden bire değişmesi.. vs.
Hatayda değilim ama benzer sorunların yaşandığı bir yerde uzun süre yaşamıştım. Allah yardımcıları olsun.

asparagas değil cnm. yansıtılan ve ortalığı yatıştırmak adına söylenen yalan yada eksik rakam diyelim..
gerçekte ölü sayısı 177 ....................
700 işyeri kullanılamaz haldeyken nasıl 50 olur ölü sayısı..
ben Hataylıyım ve Hatay'da yaşıyorum.burada yaşananlar Türkiye'ye asla ve asla yansıtılmıyor...
dışar gerçekler gösterilimyor..
kimlikleri tespit edilemeyen yanarak patlayarak parça parça olan cesetlerde var..

Son düzenleme:
İnanamiyorum patlamadan ne kadar süre sonra ki görüntüler bunlar.
Hani sağlıkçılar,ambulanslar?
Neden yasak haberler,niçin orada yaşananlar hakkında bilgi alama hakkımız elimizden alınıyor.
Tamam cok kötü görüntüler sansurlenebilir o kadar.
Allah im sen yardımcıları ol.
Ne durumdalar su an haberimiz yok.
Ayrıca ölü sayısının yüksek olduguna inanıyorum maalesef.

Nurlum duyarliligindan dolayi tsk ederim.
Bu patlamadan soraki ilk dakikalar.
Yasak haberle cunku ortaligin karismasindan gerceklerin aciga cikmasindan korkuluyor.
Hatta bir gazeteci yasaga uymayip gercekleri acikladigi icin tutuklandi.
Suan ilce cenaze eviyle dolu ne icler acisi hkayeler var.. tum vucudu yanan hayat mucadelesi veren cok insan hatta cocuk var..
Gelinligiyle damatligiyla olaya yakalanan var.
Ayrica basbakanimiz ABD gezisi sebebiyle Reyhanli"yi ziyarete bile gelmedi..
Ortada bisuru donen oyun var.akil almayacak gercekler var.
duyunca insanin kanini donduracak cinsten.ama bunu hatay disinda hickimse bilmiyo malesef..duyurulmuyor cunku..

ölü sayısı 177 demek, 177 tane ceset var demektir. ben demiyorum ki kesin ölü sayısı 50 dir diye. hala kaıyp insanlar var, patlamanın şiddetiyle parçalanan cesetler var ve henüz ağır yaralı olup yoğun bakımda olanlar var.. tabi ki bunlar tespit ediildikçe sayı 50 nin üzerine çıkacaktır ama 177 demek doğru değil. basın var internet var, hangi ailenin cenazesini kapatabilirler? bu mümkün mü?
bende çatışmalarda şehit verdiğimiz yerlerde yaşadım. üstelik oraların hastanesinde görev yaptım. aynı durum o zamanlarda yaşanıyordu. şehit sayısı 8 ise, halk arasında en az 30 şehit var, saklıyorlar deniliyordu. halbuki görüyoruz orda, sayı belli, yaralılar belli. anlatmak isteediğim halkı kışkırtmak için böyle asparagas haberler çıkarırlar. zaten biz sayı 50 ise de 150 ise de üzüleceğiz. her biri birer rakam değil, insan onlar.. yaşanmışlıkları, hayatları vardı..bu üzücü konuda sizinle polemiğe girmeyeceğim. hatayda iseniz zamanla siz de biz de göreceğiz zaten. sadece uyanık olmak lazım diyorum.

cnm patlamanın şiddetini görmedin mi?
polemik değil amacım gerççek olanı söylemek.
tabiki dışarıya azaltarak söylenecek.
zaten belediye hizmet binasında sadece 50 den faazla insan var..
ama ben burda yaşıyorum ve birebir yaşayan insanlardan duyuyorum..
işte medyanın amacıda bu zaten..haklısın sende..
birde anlamdım cnm.. cenaze kapatmak demişsin?

Son düzenleme:
Maalesef açıklanandan fazla hayatını kaybedenlerin sayısı.
Paramparça olan, dna testiyle kimliği belirlenecek masumlar var henüz açıklanmamış.
İnfial olmasın diye haber ve yayın yasağı konuldu zaten.
you tube da buna benzer çok fazla video var.
İnsanın seyretmeye yüreği dayanmıyor ama izlerseniz durumun vehametini insan daha açık farkediyor.

girdiğim linkte zaten çok sayıda video var dediğin gibi..onlarıda izlemenizi isterim..

evet duyduğum kadarıyla durumu ağır olan sırf 20 kişi varmış. Allah hepsine hayırlı şifalar versin, inşallah hayata sıkı sıkı tutunurlar.
cenaze kapatmak derken, düşün ki sayı 50-60 deniyor . geriye kalan 100 evin cenazesini nasıl saklayabilirler. bu insanlar bağıra bağıra haykırmaz mı? zaten kimlikler tespit edildikçe isim listesi olarak ta yayınlanacaktır ilerleyen zamanlarda.
insanlar bu listelerde kendi cenazelerinin adını görmeyince isyan etmezler mi? üstelik bu bir değil iki değil, 100 aile olursa??
basın yasaklandı ama sosyal medya denen şey var çok şükür. bak oralardan izleyebiliyoruz. tek dileğim bu sayının çok fazla artmaması. sizinde Allah yardımcınız olsun. oradaki halkın paniğini de çok iyi anlıyorum. terör mide bulandıran sinek gibidir.

basımız sagolsun hepımızın
aslıdna cok sey var soyleyecegım
bu kadar ınsanı kaybettıkten sonra
soylesem ne yazar soylemesem ne ...
Allah belasını versın bu hukumetın ve yandas medyanın

basımız sagolsun hepımızın
aslıdna cok sey var soyleyecegım
bu kadar ınsanı kaybettıkten sonra
soylesem ne yazar soylemesem ne ...
Allah belasını versın bu hukumetın ve yandas medyanın

Benmde cok sozum var soylenmeyi bekleyen..
Asil ilginc olan ne biliyomusun?
Olaydan bir gun once 71 mobese kamerasinin calismamasi
Olaydan once suriyelilerin ortada yok olmasi evlerini bosaltmis olmasi..
Ve suan bizi ulkemiz daha guvenli diyip yavas yavas burayi terketmeleri....
Cok soru isareti var coookk....
Bilinmeyen cok gercek var.
Istedigim tek sey bu gercekleri sadece Hatay degil tum Turkiye"nin duymasi..

benım yuregım dayanmadı haberlerı ızlemeye facebookta bı foto gordum aklımdan cıkmıyor o kare
hersey o kadar net ve ortada kı ama goremeyen bazı aptal ınsanlar var ıste malesef onlar yuzunden bu hallerdeyız
aynı gokyuzunun altında yasıyoruz aynı Allah a ınanıyoruz ama ınsanlar dınle nasıl somuruluyor degılmı bu kadar kor olmuslar ıste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…