Çok üzgünüm çok..

Ablacım sana haksızsın, sen de hata yapmışsın diyen herkese çemkirmişsin. Toplanıp kocana sövelim diye mi açtın konuyu?

Bir ekmek almaya gitmeyen çocuğa laf söylenir, kusura bakmayın. Bu yaşta alttan alıp idare edebildiğin çocuklarının bir ömür arkasını toplamak zorunda kalırsın sonra. 30 yaşına gelip de sorumsuz biri olup çıkınca sen de kızarsın ama iş işten geçer. Evlat dahi olsa kimse sürekli alttan alınamaz.
Babayla oğlun arasına girme. Bu tavrın çocuğun psikolojisine sandığından çok çok daha fazla zarar veriyor.
Bir de çok merak ettim mesela oğlunuzun evdeki sorumluluğu nedir? (Ödevlerini yapmak dışında.)

Boşver canım anormal durumları normallestirip ertesi gün eşiyle kaldığı yerden devam edip tavrını sergileyemeyen kadınlar gibi olmak istemiyorum
Sizce tek sorun eşinizde mi?
Bence çocuğunuzu bir psikologa götürün, ileride önünü alamayacağınız sorunlar ile karşılaşabilirsiniz.
Böyle çocuklar ileride evlenince eşleriyle de sorun yaşıyorlar sorumsuzlukları yüzünden.

Yorum istedim yazdım diye size kayilmak zorunda degilim

Katılmanızı beklemiyorum hiç umurumda değil ancak kimseyi kendi çapınızda da olsa aşağılamamanız gerektiğini söylüyorum. Beğenmediğiniz yorum gelince hemen ben şöyle böyle bilmem ne tarzda bir kadın değilim demek kalitesiz bir davranış. Madem öyle bir kadın değilsiniz sormayın da insanlara.

Hiç kusura bakmayın hatalısınız. Biz de eşimle çocukları ekmeğe gönderirken kızarız bazen,sizin yediğiniz ekmeği biz mi alacağız diye.Bu kadar el bebek gül bebek büyütürseniz yine siz çekersiniz.
Eşinize tepki gösterdiniz,peki çocuğunuza hem sorumluluk almadığı hem de kahvaltıya küstüğü için siz ne yaptınız?

Bence bu cümle gerçekten çok ağır. Konu sahibinin eşinin durumla sizinki bir değil.

Şimdi çocuklar ve gençler maalesef bu kadar duyarsız. Bir de eşinizin tarafından değerlendirin konuyu. Oğlundan bakkala gitmesini istiyor kahvaltı için ekmek alınması için keyfi bir şey degil. Oğlu ise oralı olmuyor. Adam ister istemez gerilmiş ve normalde etmeyeceği sözler sarf etmiş. Siz bunları duydugunuzda yanlarına gidip biricik oğlum kahvaltı için ekmek lazım, babanın da söylediği gibi alıp gelir misin lütfen... gibi hem ortamı yumuşatan hem de babayı destekleyen kırmadan bir tutum sergileseydiniz olay büyümeden tatlıya baglanirdi. Diğer yandan çocuğunuzun sofraya gelmemesi de ayrıca bir saygisizlik. Bugün babasina diklenip evin ihtiyacını almayan, anne babaya saygısızlık yapıp sofraya gelmeyen çocuk yarın oburgun çok daha çirkin davranışlarda bulunabilir.
Eşinizle birlikte birbirinizi destekleyici davranışlarda bulunmanızı tavsiye ederim. Çocuğunuzla ilgilide yardım alabilirsiniz. Ergenlik, evde ki bu gerginlik halı onuda psikolojik olarak olumsuz etkiliyordur elbette.

Kizmanizi anlarimda "sizin yediğiniz ekmeği biz mi alacağız" gibi bir cümle çocuğa karşı neden kullanırsınız onu anlayamiyorum. Cocuklari yedirmek, giydirmek, temizlemek vb. temel ihtiyaçlarını sağlamak evet biz ebeveynlerin görevi. O ekmeği alması için sağlıklı iletişim kurmak da bizlerin görevi. Çocuklara karşıda saygılı olmamiz, örnek olmamız gerekiyor.
El bebek gül bebek yetistirmeyelim elbette ama saygı ve sevgide de kusur etmeyelim. Onlar bizim çocuklarimiz bizde onların rol modeliyiz.

Kusura bakmayın eşinizi haklı buldum . Evet pedagojik olarak üslup sert lakin belli ki evde adamın otoritesini bölüyorsunuz . Hangimiz yataktan kaldırılıp bakkala gönderilmedi cocuklugum böyle geçti . Siz iyi polis eşiniz kötü polis olmuş sizin sayenizde . Bu şekilde oğlunuz ne sorumluluk sahibi olan kural tanıyan birisi olur ne de babası ile iyi gecinebilir. Babası ile arası kötü erkeklerin ileriki zamanlarında kadın erkek ilişkilerinde ve iş hayatında nasıl cuvalladigini lütfen internetten araştırın . Eşinizle konuşup oglunuza hangi konuda nasıl paslaşarak davranacaginiz hakkinda ortak mutabakata varın . O yaşta bir çocuk babaya bakkal için hayır diyemez dememeli . Bu şekilde davranarak bence baba ile oğlun arasını bozuyorsunuz .

Son düzenleme:
Her dediğiniz de haklısınız da evli misiniz ya da annemisiniz bilmiyorum ama bu durumda benim ne kadar yiprandigimi tahmin edemiyorsunuz belli mi
Evet evli ve anneyim büyük oğlum 17 yaşına girmek üzere..Emin olun hâlâ benzer sorunlar bizde de oluyor. Erkek çocuğu yetiştirmenin zorluğunu ben de yaşıyorum.babasıyla oğlumun arasında kaldığım zamanlar yine oluyor. Kesinlikle en önemli kural baba davranışında hatalı da olsa çocuğun yanında bunun tartışmasını yapmamak ve çocuğa aşırı hassas bir eşya muamelesi yapmamak.ben ne zaman ki babaya bazı konularda müdahale etmeyi bıraktım hatta istemediğin konularda “baban bilir” “babanla konuş” demeye başladım inanın rahatladım. Bırakın baba oğul bazen tartışsınlar anlaşamasınlar ama babanın otoritesini sarsmayın.baba haksızsa yanlış davranıyorsa oğlunuz duymadığı an konuşursunuz.

Size artık cevap vermek istemiyorum
Hanımefendiye cevap vermek istememişsiniz, ben sorayım yaptırımınız ne oldu? Psikolojisi bozulmasın diye alttan almak ne kadar doğru, hayatı boyunca herkes alttan alacak mı bu çocuğu? Baba öyle bir laf etmeyip markete gitseydi, döndüğünde bu ekmekten yiyemezsin deseydi yine kırılacaktınız. İnsanlara kzımayın gerçekten 30 yaşına gelip annesinin bu tavrı yüzünden çocuk gibi davranan koca adamlar dolu ortalık

Bana da öyle geldi yazın kardeşimle oğlu bendeydi annesi yırtındı ekmek git al diye gitmedi,benim karnım burnumda,kendisi de gitmiyor,en son ben de dedim “oğlum alacağın ekmeğin yarısını sen yiyorsun gitme sen bilirsin biz evde olanı yeriz sen aç kalırsın” sonra gitti belki ayıp oldu annesine ama gerçekten o 3kişilik yiyorsa kı..kaldırıp almayı da bilecek..
Benim de kardeşim yanlış davranıyor oğlu alacağına milleti arar bana ekmek alın der

Evde otoriteyle tanışmayan çocuklar hayatları boyunca otoriteyi kabul etmekte zorlanıyor. Benim karşıma bana ödev veremezsin, ben istemeden ders çalıştıramazsın, bu sınıfın kuralları var dediğinde sen bana kural koyamazsın diyen çocuklar çıkıyor. Anne baba otoritesi olmayınca öğretmen otoritesini de kabullenmiyorlar. Erişkinliklerini düşünemiyorum. Ben kimseden emir alamam deyip bir baltaya sap olamayan yetişkinler olacaklar muhtemelen.

Nefret ettiğim baba tipi ,çocuğuna sofrayı dar eden... Benim eşimde böyleydi takmıştı çocuğa ekmek yemiyor diye , her sofrada aynı muhabbet ,konuştum olmadı,kavga ettim olmadı ,olmadı,olmadı... En sonunda yavrumun yemeğini ayırdım başka bir tepsiye güzelce hazırlıyorum odasında huzur içinde yiyor . Benim çocuğum senden çok daha önemli kusura bakma ... Öyle babaya ,böyle muamele.

Zaten ülkemizde nezaketli kişiler genel olarak zayıf algilandigindan oluyor bu dediğiniz.Hiç bir baba mesela "ulan" li konuşmamalı, küfür çıkmamalı ağzından çocuklarına karşı. Her saniye melek olmak değil bu.Biz en başta ,daha çocuklarımız bebek iken kurallar koymuyoruz ,ebeveyn otorite dengesi kurmuyoruz .Sizin bahsettiğiniz filmdeki süper babalar ,aslında süper değil olması gerekenler.Cok eksiğiz bu konularda toplum olarak.Benim çocuğum büyüdü, ben de çok hatalar yapmışımdır illaki büyütürken. İnsan sonradan anlıyor,geniş perspektif açılınca. Şimdi cocuk buyutsem mesela çok çok daha iyi yetiştirirdim mesela.Anne ve babalara yönelik ,ücretsiz ebeveyn danışmanlık seminerleri düzenlenmeli tr nin her yerinde.Hoş tabii ,yüzde kaç ilgili ebeveyn gider de bizim toplumda.Hiç birimiz bilmeden anne baba oluyoruz,oysa çocuk yetiştirmek sanattır. Eskiler her şeyin iyisini bilmiyor maalesef.

Ben kendi yaptirimimi kendin hakarete varmayan yollarla uyguluyorum siz yorum yapmayan lütfen herkes kendi yasadigini kendi biliyor belki de temelde başka sorunlar vardır nerden biliyorsunuz
Bu yorumu da şimdi gördüm. Yani ben pazar kahvaltısında sizinki gibi olası bir tartışmada babasını değil oğlumu ekmek almaya gönderip, eğer gitmezse ekmeksiz kahvaltı yaptırdım diye “hakarete varan bir yol mu “ uygulamış oluyorum? Yoksa büyük büyüklüğünü evin çocuğu çocukluğunu bilsin diye şımarıklığının dozunu ayarlasın diye mi öyle davranıyorum. Ben ayrıca oğlumu okul zamanı dışında bir iş yerinde çalıştırıyorum da. Ne kadar gaddar bir anneyim Orda da bazen sorunları oluyor benim hoşuma bile gidiyor. Gidip patronuyla mı tartışayım?Hayatı öğrenecek mecbur. 10 yıl sonra anasının dizinin dibinden ayrılamayan, iş yerinde ya da okulda en ufak lafa söze zorluğa gelemeyen bir erkek yetiştirmek istemiyorum. Altı üstü bir ekmek alınacak evin çocuğu bi koşu gidip alamıyorsa baba 2 çift laf etti diye aman yavrum diye çocuğu pohpohlamanın anlamı yok bana göre.varsın bizimki hakarete varan bir uygulama olsun.ben biraz anam babam usulü çocuk yetiştirme taraftarıyım yoksa bu Z kuşağı denen nesilden daha çok sıkıntı çekeriz biz.

Siz evde çocuk duyacak şekilde çocuğu babaya karşı savunmaya geçip korursanız o çocuk baba lafı dinlemez maalesef. Umarım çocuğun duymayacağı şekilde bu konuları konuşup, çocuk karşısında babası ile ortak olduğunuzu ona yansıtıyorsunuzdur.
Babanın benzetmesi evet yanlış, sayı belirtmek yerine "sende kahvaltıda o kadar ekmek yiyorsun, tabiki gideceksin" deseydi daha doğru olurdu. Ama o yaştaki inatçı çocuklar da insanın sinirlerini maalesef fazlasıyla oynatıyorlar, ebeveyn arada çıldırabiliyor. Sizin yapmanız gereken eşiniz ile sakince konuşmak, verdiği örneği değiştirmesini istemek, çocuğu kahvaltı masasına getirip baba ile konuşup sorunu çözmekti. Evde genç bir çocuk varken baba da ekmek almaya gitmesin bi zahmet. Çocuk bunun sorumluluğunu da alabilsin. Kaldı ki bakın çok inat diyorsunuz. Bunu kırmak içinde biraz sizinde çaba harcamanız lazım, babayla destekli şekilde hareket edip birçok sorumluluk vermeniz lazım. Mesela Pazar günleri sabahları ekmeği o alıp gelecek. Bu kesin ve net olacak, yoksa ekmeksiz kahvaltı yapacak aile.
Biraz fazla abartmışsınız durumu bana kalırsa. Eşinizle aranızda bir soğukluk, sevgi eksikliği mi bitti diye düşündüm ya da fazla korumacı bir annesiniz. Ama bu iki durumu da çözmeniz lazım. Zira bu tarz tartışmalar çoğumuzun evinde olmuştur, çocuk ekmek almaya gitmez ebeveyn sinirlenir 1000 tane laf söyler en sonunda çocuk o ekmeği alır gelir :) Kendi ailemle yaşadığım evde de bu oldu, kuzenlerimde de çok denk geldim.

Kırılmanızı ve duygularınızı anlıyorum bu yorumumu da sizin iyiliğiniz için sadece sizi düşündüğümden yapıyorum. Babanın otoritesini sarsarsanız sonrasında yine en çok siz üzülürsünüz. Acı da olsa işler o raddeye geldikten sonra o çocuk o ekmeği alıp getirmeliydi, odasında oturup babasına trip atamaz. Karşısında babası var. Babası 1.5 ekmek yiyorsun değil sen de ekmek yiyorsun demeliydi ancak bunu eşinize çocuğun gözü önünde değil başbaşayken dile getirmelisiniz.

İyi de biz eşimle ekmek tüketmeyiz,çocuklarda bilir bunu.Dolasıyla onlar yiyor,onlar alacak.Odalarını kendileri temizler,mutfakta babalarına bana yardım ederler.Büyük temizlikte mutlaka bir işin ucundan tutarlar.Her şeye pohpohlayınca maalesef sorumluluk alamıyorlar.
Onu dedik, bunu dedik bu kadar kafaya takarsak insan olduğumuzu unuturuz.Hele şimdiki ebeveynler çocuk oldu,çocuklar ebeveyn,asıl yanlış olan bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…