E siz normalleştirmeyip yine kaldığınız yerden devam ediyorsunuz. Ne farkınız var bu kadınlardan?Boşver canım anormal durumları normallestirip ertesi gün eşiyle kaldığı yerden devam edip tavrını sergileyemeyen kadınlar gibi olmak istemiyorum
Sen bu çocuğu böyle yaptın diyen ebeveynler genelde çocuğun bakımona katkısı olmayan ebeveyn oluyor. Bebeklikten ilgilenmediği için çocuğun karakterini tanımıyor. Mesela kızım kıyafet konusunda çok hassas , aglamalı krizler vs ama eşim ya da ben bunu sen böyle yaptın demeyiz çünkü biliyoruz ki bebeklikten bu yana bu konuda hassas.Merhabalar 40 yaşındayım maalesef için paramparça çok üzgünüm ..12 yaşında oğlum var fazlasıyla inat bir çocuk ..Onun psikolojisini iyice bozmamak adına biraz alttan alıyorum .Bir oğlum daha var yedi yaşında ..Eşim sürekli bunu sen böyle yaptın vs diye üzerime gelir bazen fazla alttan alsam da birazda şifresini cozdugum için çok üzerine gitmeden analigimi yürütmeye çalışıyorum.Gel gelelim son konumuza sabah eşim kahvalti için büyük çocuğumu markete göndermek istedi sanırım .ben kahvaltı hazirliyordum duymadım .Gitmedi çocuk belli ki .Baktım bağırıyor bir buçuk ekmeği sen yiyorsun ben değil sen otur ben giderim sesimi çıkarmadım ama hançer yemiş gibi de oldum
Ekmek alıp geldi kızdım öyle konuşulur mu cocukla gibi ne diyorsun sen dedim .Başladı sen bunları ayiriyorsun oysa hiç öyle değil olamazda.Cocik kahvaltıya gelmedi haliyle bak gelmiyor diyor çünkü sen bunu böyle yaptın.Kafam çok bozuldu kulaklarımda hala o bor bucuk ekmek çınlıyor.Agzima geleni saydim aynı sekilde ben de kazanıyorum aen yedirmiyorsun dedim canım yandığı için çok üzgünüm soluğu burda aldim
Boşver canım anormal durumları normallestirip ertesi gün eşiyle kaldığı yerden devam edip tavrını sergileyemeyen kadınlar gibi olmak istemiyorum
Bunları derkenki üslup çok önemli ama.Bir de böyle şeylerdeki tepkiler kişiye göre değişir.Kimi gülebilir bile ,kiminde inanın travma bile yaratabilir.1,5 ekmek yiyorsun lafi ,gayet de karşıdaki kişiyi çocuk olsun,büyük olsun acıtır. Ben baba haksız demiyorum ama çocuk üzerinde otorite böyle sağlanmaz.Daha da soğur babadan.Yapacagi şuydu ; gitmiyor musun oğlum? Tamam ,bu sabah ekmeksiz kahvaltı edebiliriz ,nasıl istersen deyip (bağirmadan ama)gerçekten o sofraya ekmeksiz oturacaklardi ve anne de buna uyum gösterecekti.Ebeveyn olmak bunu gerektirir.Ohoo benim .babam ulan bir fırın ekmek yeyin bide benim yeyin ama erindinizden altınıza edersiniz diye bağırırdi bizde arsız arsız gülerdikya bu kadar neden takıldınız ki
+1Evet, eşiniz daha farklı şekilde söyleyebilirdi ama bizler de ergen olduk. Çocuklara cam vazo muamelesi yapılmasına karşıyım.
Ekmek alınacaksa siz ya da eşiniz değil evin 12 yaşında çocuğu o ekmeği itirazsız alıp gelmeli..özellikle erkek çocuk üstünde baba otoritesi önemli. Siz çocuğun duyacağı şekilde babayla bunun tartışmasını yaparsanız daha da çocuğa laf dinletemezsiniz. Aman psikolojileri bozulmasın ,aman incinmesinler diye diye çok değişik bir kuşak yetişti.Z kuşağı denen kesim evlere şenlik.Biraz da üzülüp kırılmalılar herkes hep bizim onlara davrandığımız gibi davranmayacak maalesef.
Bu sabah ekmeksiz kahvaltı edip sofraya oturmak mi bunu filmdeki süper babalar dışında kim yapar sizce biraz gerçekçi olmakta fayda var . Herkes her saniye melek olamıyor malasef ben bir anneyim benimde sinir anım cokca oluyor hangi bir gün nezaketten kırılalımBunları derkenki üslup çok önemli ama.Bir de böyle şeylerdeki tepkiler kişiye göre değişir.Kimi gülebilir bile ,kiminde inanın travma bile yaratabilir.1,5 ekmek yiyorsun lafi ,gayet de karşıdaki kişiyi çocuk olsun,büyük olsun acıtır. Ben baba haksız demiyorum ama çocuk üzerinde otorite böyle sağlanmaz.Daha da soğur babadan.Yapacagi şuydu ; gitmiyor musun oğlum? Tamam ,bu sabah ekmeksiz kahvaltı edebiliriz ,nasıl istersen deyip (bağirmadan ama)gerçekten o sofraya ekmeksiz oturacaklardi ve anne de buna uyum gösterecekti.Ebeveyn olmak bunu gerektirir.
Pardon benim yanlışım nedir evlat ayırıyorum diye suçlandığim miEşinizin tutumu yanlış ama kesinlikle diğer söylediklerinde haklı.
Sofraya ailecek oturma kavramına uymayan kişi çocuğunuz ? Eşiniz kırgın, sinirli, öfkeli de olsa gitmiş ekmeği almış? Sizin yaptığınız doğru mu sizce?
Her dediğiniz de haklısınız da evli misiniz ya da annemisiniz bilmiyorum ama bu durumda benim ne kadar yiprandigimi tahmin edemiyorsunuz belli miEvet, eşiniz daha farklı şekilde söyleyebilirdi ama bizler de ergen olduk. Çocuklara cam vazo muamelesi yapılmasına karşıyım.
Ekmek alınacaksa siz ya da eşiniz değil evin 12 yaşında çocuğu o ekmeği itirazsız alıp gelmeli..özellikle erkek çocuk üstünde baba otoritesi önemli. Siz çocuğun duyacağı şekilde babayla bunun tartışmasını yaparsanız daha da çocuğa laf dinletemezsiniz. Aman psikolojileri bozulmasın ,aman incinmesinler diye diye çok değişik bir kuşak yetişti.Z kuşağı denen kesim evlere şenlik.Biraz da üzülüp kırılmalılar herkes hep bizim onlara davrandığımız gibi davranmayacak maalesef.
Esirgemiyor ama boğazına diziyor.Hayir çocuklarından bir şey esirgeyen biri değildir .ama dili çok agir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?