• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok üzgünüm bebeğim...

felicitty acını paylaşıyorum arkadaşım,ne kadar zor bir karar olduğunu tahmin ediyorum.her zaman içinde kalacak bir ukde olacak bebeğin..
umarım sağlıkla yeniden hamile kalır,bebeklerini kucağına alırsın..
bu kürtaj tartışmalarını daha önce,yasalaşması gündeme geldiğinde burada çok yaptık..ne kadar seviyeli tartışan kadınlar varsa ,bir o kadar da körü körüne inanmış,ve kesin dille insanları dini yönden yargılayıp,yaralayan kadın da vardı o konularda..hala google daki saçma sapan,doğruyla alakası olmayan,sadece insanların duygularını sömürmek için hazırlanmış kürtaj videolara inanıp yorum yapıyolardı..
o yüzden arkadaşım herkesin inancı kendisine,hesabını verecek kişi de kendisi öldüğünde..kimsenin kimseye hiçbir konuda günaha girdin deme hakkı olduğunu düşünmüyorum hiçbir konuda..

iş ki inanca gelsin
o çelişkili zamanlarımda müftülere de danıştım,''sağlıksız olduğu bilinen bir bebeğin dünyaya getirilmesi vebal almaktır ''da dendi bana,
hariçten gazel okumak en kolayı.

Konu sahibinin gunahi sevabi beni tabikide ilgilendirmezki ben zaten cehennemde yanacaksin demedim. Bana gore yanlis oldugunu belirttim. Fazlada uzatmak istemiyorum. Allah adini agzina almak yetmiyor onun emir ve yasaklarinida bilmek gerekiyor.

Bravo utanmasanız bunuda söyleyeceksiniz değilmi..

Arkadaşımızın zaten üzüntüsü çok fazla birde siz tuz biber ekmeyin buna ..

iş ki inanca gelsin
o çelişkili zamanlarımda müftülere de danıştım,''sağlıksız olduğu bilinen bir bebeğin dünyaya getirilmesi vebal almaktır ''da dendi bana,
hariçten gazel okumak en kolayı.

Takma kafanı güzel kardeşim duymamazlığa gel biraz...

Sen doğru olanı yapmışsın belkide zor bşr karar aşamasından geçmişsin ama olması gerkende buydu zaten...

benim erken menopoz durumum var tedavi görüyorum, böyle konulara fazlasıyla hassasım, aslında elimden geldiğince okumamak istiyorum ama konuyu okuyunca nasıl içim burkuldu anlatamam.ağlamaktan cevap yazmam zaman aldı.
nasıl içli yazmışsın sen öyle. ama üzülme ne olursun. sakat bir çocuk getirseydin dünyaya onun vebalini nasıl ödeyecektin
en azından hamile kalabilme yetisine sahipsin Rabbim sana yine bir evlat verecektir en hayırlı zamanda

benim erken menopoz durumum var tedavi görüyorum, böyle konulara fazlasıyla hassasım, aslında elimden geldiğince okumamak istiyorum ama konuyu okuyunca nasıl içim burkuldu anlatamam.ağlamaktan cevap yazmam zaman aldı.
nasıl içli yazmışsın sen öyle. ama üzülme ne olursun. sakat bir çocuk getirseydin dünyaya onun vebalini nasıl ödeyecektin
en azından hamile kalabilme yetisine sahipsin Rabbim sana yine bir evlat verecektir en hayırlı zamanda

rahim naklinin olduğu,yaşı geçmiş 60 yaşında insanların doğum yaptığı bi devirdeyiz,elbette bi tedavi yöntemi vardır sizin için,
her ne kadar yıprtıcı olsada mis kokulu bi bebeğe değmez mi:emir_bebek:

Kendini hiç suçlama bilemezdin böyle olacağını,
bu yaşadıklarını da unutmaya çalış maalesef geri dönüşü yok...
en doğru kararı vermişsin, doğduktan sonra kaybetsen çok daha acı bir deneyim olacaktı senin için

fazla uzatmak istemiyorum ama söylemeden geçmeyeyimmm cehennemde yanacaksın diye belirteyim diyosun,
çok sığsınız çookkk
şimdiye kadar sustum ama siz artık bunalttınızz.

Arkadaşlar anlatıp vicdanımın sesini size de duyurmak istedim,beni suçlayanlarınız olcak belki,bende suçluyorum ama alamadım ben bu riski 9 ay bu çelişkiyle yaşayamazdım.

Siz kendinizi garantilemissiniz daha ne istiyorsunuz. Buraya vicdaninizi dindirecek sozler duymaya gelmissiniz. Vicdaninizi hortlatip canlandirdigim icin kusuruma bakmayin. Ayrica ben ''cehennemde yanacaksin diye belirteyi''m gibi birsey yazmadim. Tekrar okuyun isterseniz sakin kafayla.

Arkadaşlar anlatıp vicdanımın sesini size de duyurmak istedim,beni suçlayanlarınız olcak belki,bende suçluyorum ama alamadım ben bu riski 9 ay bu çelişkiyle yaşayamazdım.

Siz kendinizi garantilemissiniz daha ne istiyorsunuz. Buraya vicdaninizi dindirecek sozler duymaya gelmissiniz. Vicdaninizi hortlatip canlandirdigim icin kusuruma bakmayin. Ayrica ben ''cehennemde yanacaksin diye belirteyi''m gibi birsey yazmadim. Tekrar okuyun isterseniz sakin kafayla.

ben dahil konuyu okuyan onca insan sizi anlayamadı bizim eksiğimiz
siz sizi anlayacaklarla muhatap olun o vakit...

Felicity senin adına çok üzüldüm.
Umarım bir sonraki hamileliğinde bebegini sagsalim kollarına alırsın...

Bu kararı vermek elbette çok zordur,
kimi aldıracagım der, kimi engelli de olsa doguracagım der...

Bu noktada kimse kimsenin kararını sorgulayamaz.

Tuyan25; engellilerin yaşamasını istemiyorsunuz, sorumlulugunu almıyorsunuz demişsiniz,
Ben de bir Özel Eğitimci olarak şayet bu durumu yaşasaydım kararım aldırmaktan yana olurdu.

Çünkü ben her gün 10'ca engelli arasındayım.
Çünkü işim bu ve kendim isteyerek okudum bölümümü.
Buna ragmen ben de aldırırdım diyorum ve o nedenle genelleme yapmamanızı rica ediyorum...

Cevap vermeyeyim dedim ama tutamadım kendimi
Farklı düşüncede olabilirsiniz ama kimseyle bu şekilde konuşamazsınız.:20:
Heleki acılı bir insana.
Kadın bu duruma yeterince üzülmüş, doğmamış bebeğinin doğum gününü kutlayacak kadarda sevgi varmış içinde.
Hani ''oohh ne güzel aldırdım kurtuldum, ona mı bakacağım? vs.'' gibi cümleler kullansa anlayacağımda.
Bu yersiz, sert, saygısız tepkinizi bir türlü anlayabilmiş değilim.:19:
---------------------
Gel gelelim konuya
Engelli çocuğa fiziksel bakmakmı zor yoksa vicdan gözüyle bakmak mı?
Ben engelli bir çocuk dünyaya getirmek istemem
Bakımı hiç zor gelmez kendi canımdan parça bakarım
Ama o kendini sorgulayacak yaşa geldiğinde, kendisinin farklı olduğunu anladığında üzülmeyecek mi?
Bana hesap sormayacak mı? Her gün bir arkadaşı koşarken misal o adım atamadığında ne hisseder?
Benim yavrum 1 damla göz yaşı döküyorsa ben 1000 damla göz yaşı döküyorum.
Neden ona bu üzüntüyü yaşatayım?
Elimde böyle bir hak varsa onu kullanmak zorundayım.
Ben anasınıfı öğretmeniyim, Benimde engelli öğrencilerim oldu.
Benim çocuğum olmadığı halde onlara üzülürken birde annesi olarak kendimi düşünemiyorum.
Vicdansa işte bu bana vicdansızlık gibi geliyor, onun acı çekeceğini, üzüleceğini bile bile dünyaya getirerek ben vicdan acabı çekerim.

tüm sayfaları okumadım ama anladığım kadarıyla arkadaşa aldırdığı için tepki gösterenler olmuş.aslında sabah da okumuştum bu konuyu o an birşey yazamadım ama böyle tepkiler geleceğini tahmin de ettim.ben de allah korusun böyle birşey duysam da bebeğini aldırmaya karşı olanlardanım.hatta bu yüzden konuyu okurken keşke aldırmasaydı dedim içimden açık söyleyim.bu arada allah kimsenin başına vermesin çok zor durum.hepimizin başına gelebilir allah korusun.ama bunu tutup da arkadaşa yazmak ne kadar yanlış ve acımasızca bence.yazıda görülüyor ne kadar acı çektiği aldırmıştır o onun görüşüdür.bu böyle düşünmeyene garip gelebilir ama zaten bu insan bundan dolayı ne kadar üzülmüş sıkıntı çekmiş hala unutamıyor.tek derdiniz nasıl aldırırsın diye yazıp onu eleştirmek mi.

öncelikle cok geçmiş olsun

Allahım tekrarını yasatmasın

benim yakın arkadsım hamile olduğunu bilmeeden 4tane bel bölgesinden röntgen cektirdi ama bebeği masallah turp gibi

ben hamileliğimden önce folic asitler aspirinler kan ilaçları kullanmaya basladım, 9 ay hep sağlıklı beslendim

ama bebeğimi doğumda kaka yemesinden kaybettim

yani kısmet arkdasım

elbette acın çok belkide pişmanlığın ama acıyı en en dibine kadar yasamıs bir insan olarak diyorum ki (2düşük bir ölü doğum yasadım)Allah ne derse o oluyor yapabileceğimiz malesef bazen birsey olmuyor

Rabbim isteyen herkese tez zamanda sağlıklı bebekler nasip etsin

öncelikle cok geçmiş olsun

Allahım tekrarını yasatmasın

benim yakın arkadsım hamile olduğunu bilmeeden 4tane bel bölgesinden röntgen cektirdi ama bebeği masallah turp gibi

ben hamileliğimden önce folic asitler aspirinler kan ilaçları kullanmaya basladım, 9 ay hep sağlıklı beslendim

ama bebeğimi doğumda kaka yemesinden kaybettim

yani kısmet arkdasım

elbette acın çok belkide pişmanlığın ama acıyı en en dibine kadar yasamıs bir insan olarak diyorum ki (2düşük bir ölü doğum yasadım)Allah ne derse o oluyor yapabileceğimiz malesef bazen birsey olmuyor

Rabbim isteyen herkese tez zamanda sağlıklı bebekler nasip etsin
allah sanada sabır versınn çok zorr evlat kaybetmek bende 3 kayıptan sonra yavruma kavuştum yazdıklarını okurken içim cız ettı konuyu unuttum yaşadığım o günlere döndum şimdi bebeğin varmı bılmıyorum yoksa inşallah en kısa zmanda hayırlı evlatlar nasip etsın allahım

Yaşamadan, başa gelmeden eleştirmek kolay derler. Allah kimseye yaşatmasın evlat acısını ama söz konusu bir anne adayı da basit sebeplerle kürtajı seçmez.

Allah size mis kokulu, güzeller güzeli, sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah. Okadar içten diledim ki bunu, cidden okurken acınızı ben burdan hissettim içimde:14: Lütfen kendinizi yıpratmayın daha fazla...

seni o kadar iyiki anlıyorumki.bende 8. haftamda anneler gününde kaybettim bebeğimi.2 ay yerimden kalmadan yattım düşük tehlikem vardı.son kontürolüme gittiğimde 2 haftada bir gitttiğim kontürolüme artık ayda 1 geliceksin dediğinde sevinçten ağladım ama o hafta düşük yaptım ne yazıkki.hayatımda hiçbişey ne beni ne eşimi bu kadar üzmemişti.gün gün saydım senin gibi.önümüzdeki ay doğum yapmam geriyordu ama bomboşum.senin yazdıklarını okurken ağladım hüngür hüngür yaşamayan bilemez.uzaktan konuşmak o kadr kolayki.eşim haricinde herkes beni suçladı niye düşük yapmışım diye of of hala içim acıyor aklıma geldikçe.ikimiz içinde cnm hayırlısı böyleymiş demekten başka çare gelmiyor aklıma.gün gelir yine hamile kalırız yine burdan paylaşırız inş

hakkında hayırlısı böyleymiş canım inşallah birdaha bebeğin olurda bu vicdan acısını onu çok severek gül yerine koklayarak giderirsin üzülme:5:

allah sanada sabır versınn çok zorr evlat kaybetmek bende 3 kayıptan sonra yavruma kavuştum yazdıklarını okurken içim cız ettı konuyu unuttum yaşadığım o günlere döndum şimdi bebeğin varmı bılmıyorum yoksa inşallah en kısa zmanda hayırlı evlatlar nasip etsın allahım

amin canım amin

daha cocuğum yok mallesef

senin nasıl oldu anlatırmısın

Allahım bu evladına uzun ömürler versin

bu sefer kavusucam sanarken doğumda kaybettim,bir daha yasamam insallah böyle bir acıyı

Mart ayında öğrendim hamile olduğumu,evliliğimin 8. ayında.beklemiyorduk seni sürpriz yaptın bize.
ama elimde testle kalakaldım annecim,hoş geldin diyemedim gözlerim parlayarak,
olduğum yere yığıldım dizimin bağı çözüldü deyimini hiç anlayamazdım,anladım...

babanı aradım sevindi,idrak edemedi durumu,durumumuzu,
kızdım ona sinirlendim,sevinme dedim,geçen hafta ki doktor maceramızı hatırlattım,sustu.
sus pus olduk telefonda ne olacaktı şimdi?

Haberini almadan 1 hafta önce böbreklerimden rahatsız olduğumu sanıp,sık idrara çıkmam yüzünden(daha öncede böbreklerimde kumdan dolayı gitmiştim)doktor yolunu tuttuk.
doktor kan tetkiklerime bakıp bir de ivp çekelim dedi.muayene sırasında son adet tarihimi sorup daha adet tarihime 2 gün olmasına rağmen beklememiz gerekmediğini çekilebileceğini söyleyip ivp ye yolladı.
bu lanet ivp için 1 gece öncesi birkaç ilaç alıp bağırsakları boşaltmak lazım ertesi gün damara verilen ilacın böbreklerden geçişi izlenmesi gerekiyormuş.
işkence gibi bir gecenin sabahında hastaneye gidip röngene girerken teknisyenin sorusunu ciddiye almalıymışım bebeğim,
''hamile olabilir misiniz?''
zaten hastaneye gelmeden idrar testi yapmıştım bana göre yoktun sen,o gün gönül rahatlığıyla söyledim,
''yok değilim test yaptım''
yalancıymış annem o testler,
röntgene girip 6 kez röntgen çekindim.
sonrası hikayemizin başı...
gittiğim bütün doktorlar aynı şeyi söylediler.

''Erken bi dönemde çekinmişsin ama bu risk taşımadığı anlamına gelmez.''

''Risk çok büyük... yeni oluşum evresinde yüksek miktarda radyasyon verilmiş.engelli,zeka özürlü,eksik organla doğabilir...''

Bu liste uzadı gitti annecim,bi kaç muayeneden sonra söylenenler uğultu gibi gelmeye başladı.

tutunacak dal aradım,bi doktor da benim böyle bi hastam oldu sağlıklı doğdu bebeği deseydi,keşke...

8.haftanda sana veda ettim bebeğim,çıkmadı içimden acın,yüreğimden sızın,hep kendimi suçlayacağım,''acaba doğsaydın nolcaktı'' sorusunu hep sorucamhep suçlayacağım kendimi biliyorum.

annecim,bugün doğacaktın takvimimize göre ,

sen hep benimlesin

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN BEBEĞİM,HOŞGELDİN ARAMIZA..
özür dilerim çok uzun oldu.
çok üzüldüm arkadaşım şuan aynı şeyleri yaşıyorum bende hamile olduğumu bilmeden akciğer filmi çektirdim bebeğim 11 haftalık inşallah sağlıklı bir çocuğum olur senin kadar cesaretli olamadım..

Back