• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok üzgünüm bebeğim...

Mart ayında öğrendim hamile olduğumu,evliliğimin 8. ayında.beklemiyorduk seni sürpriz yaptın bize.
ama elimde testle kalakaldım annecim,hoş geldin diyemedim gözlerim parlayarak,
olduğum yere yığıldım dizimin bağı çözüldü deyimini hiç anlayamazdım,anladım...

babanı aradım sevindi,idrak edemedi durumu,durumumuzu,
kızdım ona sinirlendim,sevinme geçen hafta ki doktor maceramızı hatırlattım,sustu.
sus pus olduk telefonda ne olacaktı şimdi?

Haberini almadan 1 hafta önce böbreklerimden rahatsız olduğumu sanıp,sık idrara çıkmam yüzünden(daha öncede böbreklerimde kumdan dolayı gitmiştim)doktor yolunu tuttuk.
doktor kan tetkiklerime bakıp bir de ivp çekelim dedi.muayene sırasında son adet tarihimi sorup daha adet tarihime 2 gün olmasına rağmen beklememiz gerekmediğini çekilebileceğini söyleyip ivp ye yolladı.
bu lanet ivp için 1 gece öncesi birkaç ilaç alıp bağırsakları boşaltmak lazım ertesi gün damara verilen ilacın böbreklerden geçişi izlenmesi gerekiyormuş.
işgence gibi bir gecenin sabahında hastaneye gidip röngene girerken teknisyenin sorusunu ciddiye almalıymışım bebeğim,
''hamile olabilir misiniz?''
zaten hastaneye gelmeden idrar testi yapmıştım bana göre yoktun sen,o gün gönül rahatlığıyla söyledim,
''yok değilim test yaptım''
yalancıymış annem o testler,
röntgene girip 6 kez röntgen çekindim.
sonrası hikayemizin başı...
gittiğim bütün doktorlar aynı şeyi söylediler.

''Erken bi dönemde çekinmişsin ama bu risk taşımadığı anlamına gelmez.''

''Risk çok büyük... yeni oluşum evresinde yüksek miktarda radyasyon verilmiş.engelli,zeka özürlü,eksik organla doğabilir...''

Bu liste uzadı gitti annecim,bi kaç muayeneden sonra söylenenler uğultu gibi gelmeye başladı.

tutunacak dal aradım,bi doktor da benim böyle bi hastam oldu sağlıklı doğdu bebeği deseydi,keşke...

8.haftanda sana veda ettim bebeğim,çıkmadı içimden acın,yüreğimden sızın,hep kendimi suçlayacağım,''acaba doğsaydın nolcaktı'' sorusunu hep sorucamhep suçlayacağım kendimi biliyorum.

annecim,bugün doğacaktın takvimimize göre ,

sen hep benimlesin

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN BEBEĞİM,HOŞGELDİN ARAMIZA..
özü dilerim çok uzun oldu.
Arkadaşlar anlatıp vicdanımın sesini size de duyurmak istedim,beni suçlayanlarınız olcak belki,bende suçluyorum ama alamadım ben bu riski 9 ay bu çelişkiyle yaşaymazdım.

Ay canım ya ağladım.. kolay kolay böylesine derin etkilenmem ben olaylardan ama sanırım konu çocuklar olunca…
Boğazımda düğümlendi ya şimdi diyeceklerim…
Annesi o şimdi cennette bir melek. Allah hayırlı evlatlar versin size.. Elinde olmandan olmuş her şey…Belki acıyı başka türlü yaşayacaktın ama Allah seni sevdiği için bu şekilde yaşattı. Çünkü her şeyi kaldırabilirsin de evlatla sınav edilmesi konusunu dahi insan tasavvur edemiyor. İnşallah başka bir topikte hamile olduğunu duyarız.
sevgiyle..

Bir bebegi engelli olabilir diye oldurmek kusura bakmayin bana insanlik disi geliyor. Ne yani evladiniz sonradan engelli olsaydi olmesinimi isteyecektiniz? Benim bir yakinima bebegin beyninde sorun oldugu ve dogsa bile yasamayacagi soylendi ama o 9 ay karninda tasidi bebek dogduktan 1 ay sonra eceliyle vefat etti. Allahin verdigi cani Allah alir ben karismama dediler esiyle. Oyle koyu muhafazakar bir aile olmamasina ragmen bunu diyebildi. Engelli de olsa o bir canli olacakti.

Bir bebegi engelli olabilir diye oldurmek kusura bakmayin bana insanlik disi geliyor. Ne yani evladiniz sonradan engelli olsaydi olmesinimi isteyecektiniz? Benim bir yakinima bebegin beyninde sorun oldugu ve dogsa bile yasamayacagi soylendi ama o 9 ay karninda tasidi bebek dogduktan 1 ay sonra eceliyle vefat etti. Allahin verdigi cani Allah alir ben karismama dediler esiyle. Oyle koyu muhafazakar bir aile olmamasina ragmen bunu diyebildi. Engelli de olsa o bir canli olacakti.

Anne baba bir kazada ölürse ne olacak? O yavruya kim bakacak?

Anne baba bir kazada ölürse ne olacak? O yavruya kim bakacak?
sokakta kalmis bir engelli gordunuzmu bugune kadar?

Ayrica kazada olme meselesine gelince saglikli bir bebegin anne babasi olunce kim bakacaksa engelliyede o bakar. Engelli bakimi sandiginiz gibi cok zor degildir icinizde sabir merhamet sevgi olmasi yeterli.

Son düzenleme:

Sonradan engelli olması ile başından engelli olacağının belli olması aynı şey mi sizce ? Verdiğiniz örneklerin arasındaki mantık bağına bir bakın lütfen.
Size şöyle söyleyeyim, bir haber okumuştum bundan birkaç yıl önce. Belki okuyanlar da hatırlayacaktır.
Bir baba, polis. Oğlu var engelli. Ve de karısı. Oğlu büyük . Adamla eşi de artık yaşlanmışlar.
Baba oğlunu gezdirmek için çıkartıyor, şoför koltuğunun yanına oturttup, sırf oğlu silahı görüpte korkmasın ! diye koltuğun arkasından oğlunu vuruyor.
Sonra da kendini vuruyordu. Neden ? Çünkü karısıyla kendisi öldüğünde oğluna nolacaktı ? Oğluna kim bakacaktı ? Belki o engelli haliyle ona tecavüz edeceklerdi gittiği yerlerde? Belki döveceklerdi. Belki çook acı bir biçimde ölecekti. Çünkü o enggelli çocuk anne ve babasından başka kimseyle yapamazdı.
Adam arkasında bıraktığı mektupta bunları söylüyordu. Biz öldükten sonra oğlumun nolacağı düşüncesi ile yaşayamadım demiş.

Bu size insanlık dışı gelen olay, annenin yaptığı bir olay değil. O engelli yavrucak ömrü boyunca hep çekecek ve annesine ve ya babasına bir şey olduğunda ise hayatta cehennemi yaşayacaktı. Nasıl insanlık dışı diyebiliriz ki böyle bir karara? Başında engellenebilecekken engellemeyip göz göre göre onu bu şekilde yaşamaya mahkum etmek bence , sırf "günaha girmeyeyim" diye yapılan bencilliktir !

Felicity , lütfen atlatmaya bak... Senin yaptığın en doğrusuydu. ALLAHım çok büyük konuşturtmasın, aynı şey başıma gelse sanırım senin gibi davranırdım.
ANNELİK, için deli gibi onu kucağına almak istese de, sırf onun için ondan vazgeçmektir. Sen çocuğun için çocuğundan vazgeçmek zorunda kaldın. Üzülme ...

Bu mantıktan hareket edilebilir mi Allah aşkına? Ben doğurayım da ne de olsa sokakta kalmaz. Anne babasının merhametine muhtaç yavruyu elbet birileri sahiplenir(?)

Görmedim ben. Ama yurtta yaşayan engelli çocukları gördüm.
Bitanesi tecavüze uğramış , bir tanesi ergenliğe girdiği için orada öğretmenleri taciz ediyor, yaptığı şeyin taciz olduğunu bilmeden.
Öğretmenin gözünden bir an kaçması demek, o yeni ergenliğe girmiş çocuğun diğer engelli kız çocuğuna bir zarar vermesi demek.

[SUB]off gözlerim doldu kötü oldum .. ne de güzel anlatmışsın sanki bebişinle dertleşir gibi :43::43::43: allah eşine ve sana sağlık huzur versin ,demekki allah ona böyle bir kader yazmış,senin suçun günahın yok ki kendini harab etme sakın,eminim allah sağlıklı bir bebiş vericektir size..allah sabır versin [/SUB]

üzücü bir durum yapıla yorumları da okudum.fakat aldırmak çok günah bütün insanlığı öldürmüş giibi günaha giriyorsunuz niyetim sizi üzmek değil yanlış anlamayın. ama RABBİM SİZİ BİR SINAVDAN GEÇİRMİŞ VE SİZ SINAVI BAŞTAN KAYBETMİŞSİNİZ BENCE DÜNYAYA GELMELİYDİ BELKİ DE ÇOK SAĞLIKLI DOĞACAKTI BUNU RABBİMDEN BAŞKA KİMSE BİLEMEZ. ÇOK ÖNCEDEN DUYMUŞTUM BUNA BENZER OLAY DR. ÖZÜRLÜ DOĞACAK DEDİKLERİ HALDE ALDIRMIYOR BEBEĞİNİ VE O GÜN GELDİĞİNDE SAĞLIKLI BİR BEBEK DÜNYAYA GETİRİYOR BU DA RABBİMİN TAKDİRİ O SINAVI KAZANDI.BU DÜNYADA ÖZÜRLÜ OLAN BİR ÇOK İNSAN ,ÇOCUK VE BEBELER VAR ONLARINDA YAŞAMAYA HAKLARI VAR ONLARIN GÜNAHI NEYDİ ONLARDA ANA RAHMİNDEYKEN HAYATLARINA SON VERİLSELERDİ BU OLAY RABBBİMİN SİZE SUNDUĞU BİR SINAVDI OLAYA BÖLE BAKSAYDINIZ KEŞKE AMA KEŞKELER FAİDASIZ.ÇOK ÖZÜR DİLERİM ASLA SİZİ ÜZMEK İÇİN YAZMADIM BELKİ BAZILARININ KARARLARINA YARDIMCI OLUR TEKRAR KUSURA BAKMAYIN :50:

Bana gore bir insanin engelli dogmasi yada sonradan engelli olmasi arasinda bir fark yok. Dogacak bebegi engelli olabilir dusuncesiyle oldurmek benim insanlik anlayisima ters. Yurtlarda sadece engelliler degil normal cocuklarda cinsel tacize ugrayabiliyor. Bu yuzden engelli yasamasin demek asil mantik disi. Benim ablamda engelli babamda polis. Bir gunde bizden sonra ne olur bu kiz demedi. Cekip vurmayada kalkmadi tam tersi o olurse allah gecinden versin babam annem yikilir. Cunku iclerinde sonsuz bir insan sevgisi merhamet var. Bunu herkesin anlamasi beklenemez. Engellimi aman yasamasin basimizi agritmasin mantigi var sizde.

bu konu kesinlikle tartışılacak bişey değil arkadaşlar...doğsaydı şöyle olur muydu,böyle mi olurdu...bu tamamen takdiri ilahi...bunu yaşayarak öğrendim.benimle aynı dönemde bir komşumuzda hamileydi,ikili testinde risk çıktı,bebeğin ensesinde ödem çıktı,kısacası down sendromu dediler...çok yıprandılar,aldıracaklardı,sonra bir doktor amniyosentez önerdi .yaptırdılar sonuç normaldi,bende bütün testlerimi yaptırdım,hepsi normaldi,ufacık bir risk bile yoktu...sonuç onun bebeği normal doğdu benim bebeğim down sendromlu...şimdi düşünüyorum karnımda belli olsaydı bende aldıracaktım belki,tüylerim diken diken oluyor.çünkü o kadar tatlı bir bebeğim varki...hiçbir sağlık sorunu yok,gelişimi çok normal.kısacası Allah kullarını nasıl dilerse öyle yaratır,bu çok hassas bir konu ve insan başına gelmeden anlamıyor,Allah kimseye kaldıramıyacağı yükler yüklemesin...

Seni çok iyi anlıyorum.
Aynı şeyleri yaşadım.
Beynimden bir rahatsızlık geçirdim 15 gn hastanede tedavi gördüm, taburcudan sonrada ağır ilaçlar kullanmaya devam ettim.
Rahatsızlığımın üzerinden 7 ay sonra evlendim. İlk haftası hamile kaldım.
4 haftalıkken inanılmaz derece yorgun sürekli istifra ediyordum yerimden kalmamıyor, dengede bile duramıyordum.
Doktora gittik geçirdiğim rahatsızlığı anlattım doktora kulladığım ilaçları halada devam ettiğim bir kaç ilaç vardı.
Bir çok testler yapıldı.
Sonra ultrasyonda hamile olduğum anlaşıldı.
Ultrasyon uzmanı diğer doktora anlattıklarımı bilmiyordu sevinçle ''hamilesin, hayırlı olsun'' dedi. Ve bundan sonra yapmam gerekenleri bir çırpıda anlattı.
Sevinçten ağladım, çok erkendi ama sevindim anne olacaktım.
Kolidorda hayallere dalmışken 3 doktor bir odaya girip konuşmaya başladılar.
Aradan 1-1,5 saat geçti
Beni çağırdılar,
Bana '' Bu bebeği doğuramazsın'' dediler.
Yıkıldım, dünyam karardı derlerya öyle bomboş sonraki söylenenleri eşim dinledi ben duymuyordum o anda.
Anladıkki vucudum hamileliği kaldıramıyormuş, en fazla 6. ayına kadar gidebilirmişim, ya bebeği kaybedebilir yada ben ölebilirmişim. Yada bebeğim engelli doğabilirmiş.
Peki normal olma imkanı yok mu? ''Çok düşük bir ihtimal'' diye karşılık verdiler.
Uzun uzun bir doktor benimle konuştu, ikna etmek için. Yarın için randevu verdi.
Bütün gece ağladım, rüyamda bile ağlamışım eşim söylüyor.
ertesi sabah gidip kendim canına kıydım yavrumun bir hapla.
Şimdi 1,5 yaşında bir kızım var. Ama hala eğer olsaydı nasıl olurdu diye düşünürken buluyoruz kendimizi.
Biliyorum hiç unutmayacağım, hastalık benim suçum olmasada yinede o hapı kendim içtiğim için ve başka bir doktorada gitmediğim için suçluluk duyuyorum.
Doğsaydı şimdi 3 yaşında olacaktı meleğim

Son düzenleme:
konuyu buraya yazarak ben tartışmaya açtım biliyorum
ama arkadaşlar yorum yaparken lütfen büyük konuşmadan düşünerek yazı çünkü her okuduğum kelime benim kendimi tekrar tekrar suçlamama sebep oluyor,ben istermiydim bunları yaşamayı,Allah kimseye yaşatmasın çok zor,yaşamadığı için üzülüyorum ama doğupta engelli olsaydı o zaman daha da çok üzülecektim ben bile bile sırf kendim için onu bu hale getirdim diye.

Bana gore bir insanin engelli dogmasi yada sonradan engelli olmasi arasinda bir fark yok. Dogacak bebegi engelli olabilir dusuncesiyle oldurmek benim insanlik anlayisima ters. Yurtlarda sadece engelliler degil normal cocuklarda cinsel tacize ugrayabiliyor. Bu yuzden engelli yasamasin demek asil mantik disi. Benim ablamda engelli babamda polis. Bir gunde bizden sonra ne olur bu kiz demedi. Cekip vurmayada kalkmadi tam tersi o olurse allah gecinden versin babam annem yikilir. Cunku iclerinde sonsuz bir insan sevgisi merhamet var. Bunu herkesin anlamasi beklenemez. Engellimi aman yasamasin basimizi agritmasin mantigi var sizde.

Son cümlendeki önyargı, hayatın ne kadar insanlık dışı olduğunu kanıtlıyor ve gösteriyor. Fazla söze gerek yok .

peki bunu yaşamış ve aldırma yönünde karar vermiş bir kadına ve o kadın böylesine acı çekerken bu şekilde cevp yazmak nasıl geliyor size? bırakın bunun hesabını Allah sorsun.

ne kadar acımasızca bir yorum bu..

siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama engelli olup da sokaklarda yaşayan ve başlarına çok çirkinn şeşyler gelen insanlar da var..

konuyu ve arkadaşı eleştirmek yerine onu motive edici bişiler söyleseniz nasıl olur acaba
zaten yeterince pişmanlık içinde kafasında hep acabalar var ve hassas bi dönemden geçiyor yapmayın kızlar

inşallah senin sağlığın yerinde olur da sağlıkla bebeğini alırsın kucağına canım düşünme bunları arındır artık kafanı geçmişte kaldı dönme o günlere mahvetme kendini.

artık olan olmuş geri dönüp getirme imkanın yok ama şunu söyleyeyim bir bebek ana rahmine düştüğü anda annenin adet gününe kadar onu Allah korur adet günü geçtikten sonra yapılacak davranışlardan sadece siz sorumlusunuz diye okumuştum bi yerde Allah sana sabır versin sende istemezdin ama olmuş bi kere inşallah yakında güzel sağlıklı hayırlı bi bebeğin olur.

peki bunu yaşamış ve aldırma yönünde karar vermiş bir kadına ve o kadın böylesine acı çekerken bu şekilde cevp yazmak nasıl geliyor size? bırakın bunun hesabını Allah sorsun.

ne kadar acımasızca bir yorum bu..

siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama engelli olup da sokaklarda yaşayan ve başlarına çok çirkinn şeşyler gelen insanlar da var..

Bende size kurtaj sirasinda bebegin neler yaptigiyla ilgili yapilan arastirma sonucunu google da arayarak okumanizi tavsiye ediyorum. Ben okudugumda dehsete dustum ve canli bir bebegi oldurenlere karsi dusuncem bugunku halini aldi. Ben ankarada yasiyorum ve sokakta durumu kotu insanlar goruyorum ve gerekli yerleri telefonla arayarak yardimci olmalarini istiyorum. Ama aralarinda engelli olanini hic gormedim :) cogu evsiz kalmis yada ayyas sizmis kalmis

Bende size kurtaj sirasinda bebegin neler yaptigiyla ilgili yapilan arastirma sonucunu google da arayarak okumanizi tavsiye ediyorum. Ben okudugumda dehsete dustum ve canli bir bebegi oldurenlere karsi dusuncem bugunku halini aldi. Ben ankarada yasiyorum ve sokakta durumu kotu insanlar goruyorum ve gerekli yerleri telefonla arayarak yardimci olmalarini istiyorum. Ama aralarinda engelli olanini hic gormedim :) cogu evsiz kalmis yada ayyas sizmis kalmis

ben yanlış yaptığım için pişmalık içindeyim zaten,
farklı düşünceler olan insanlar olacağını bilerek açtım bu konuyu ama
konuyu tartışırken uslubunuzu lütfen yumuşatın.
sokağa düşen,tecavüze uğrayan engelliler,kürtaj sırasında bebeğin neler yaptığı,bunlar hepimizin bildiği amaaaaaaaaaaa
benim şu an hiçççç düşünmek istemediğim şeyler.
bu ifadeyi kullanmak istemezdim fakat size söyle söyleyeyim,
benzer bi duruma düşerseniz siz benim yaptığımı yapmayın.
size son sözüm bu lütfen artık kimseyle tartışmayın.lütfenn..........

Son düzenleme:
Back