• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok utanıyorumm

Geçmiş gitmiş şeyler için üzülme artık. Bence de sen istemediğini belirttiğinde hemşirenin seni dinlemesi gerekliydi. Yok o yüzlerce meme görüyodur, seninkini görse de bişey değişmez diyenler olmuş, o her gün görmeye alışkın olabilir. Ama 18 yaşındaki bir genç kız her gün ekg çektirmeye gidip göğsünü açmıyor sonuçta. Utanması çok doğal, herkes 18 yaşını hatırlasın bence. :)
Aynen öyle ama ayıp bir durum değil demi

Aynen öyle ama ayıp bir durum değil demi

Ayıp bir durum tabi ki değil, ama senin yaşını göz önüne alıp istediğin şekilde davranmaları daha iyi olurdu. Kafana takmayı gerektirecek bir durum değil. Tecrübe olsun işte sana. Bundan sonra hasta haklarını daha iyi öğrenmiş oldun. :)

Arkadaşlar merhaba bugün doktora gittim kalbimde ağrı vardı ilk baş Ekg çektirilecek dediler neyse sıra bana geldi ve erkek stajyer vardı yani daha lise stajeri sağlık kolejine giden biri benimle aynı yaşta hemşire ablalar da vardı ve ben çok utandim sonuçta erkek vardı ve daha lise stajeri ben hemşireye söyledim rahatsız oluyorum stajerden dedim hemşire ablada utanma stajer O dedi onun da öğrenmesi lazim dedi ekg cektirenler bilir göğsünüzu aciyorsunuz Ekg'nin çekilmesi İcin ve ben çok utandım ya aynı yaştayim o cocukla ve daha lise stajeri yani hemşire o çocuğun yaninda açtı çok utandım çok utanıyorum kendimi çok kötü hissediyorum ya gogusumu gördü hemşire ablaya soyledim yok doktorlarda stajer oluyor stajerlerden cekinmene gerek yok dedi ama bu çocuk tıp fakültesi öğrencisi değil ki hani okulunu bitiripte doktor olmayacak ki mezun olduğunda ekg cekmeyecek doktorda olmayacak yani başka alanlarda calisacak simdi ztn saglik liselerinde 3 tane alan var hemsire yardimciligi ebe yardimciligi sağlık bakim teknisyenligi baska da bi alan yok mezun olunca hemsire fln olmuyorsun yani sinirim bozuldu utancımdan yerin dibine girdim :KK43:

valla herkes dert etme dert etme demiş ama ben hemşirenin hareketini doğru bulmadım
evet sağlıkta utanma olmamalı ama sen daha liseye giden bir genç kızsın
bunlar senin ilk deneyimlerin
ne kadar utandığını görüyor
birazcık daha duyarlı davranabilirdi
o çocuk da yaşıtın
gidip daha büyük hastalarda öğrenseydi ne öğrenecekse
ben hemşireyi çok duyarsız buldum

Arkadaşlar merhaba bugün doktora gittim kalbimde ağrı vardı ilk baş Ekg çektirilecek dediler neyse sıra bana geldi ve erkek stajyer vardı yani daha lise stajeri sağlık kolejine giden biri benimle aynı yaşta hemşire ablalar da vardı ve ben çok utandim sonuçta erkek vardı ve daha lise stajeri ben hemşireye söyledim rahatsız oluyorum stajerden dedim hemşire ablada utanma stajer O dedi onun da öğrenmesi lazim dedi ekg cektirenler bilir göğsünüzu aciyorsunuz Ekg'nin çekilmesi İcin ve ben çok utandım ya aynı yaştayim o cocukla ve daha lise stajeri yani hemşire o çocuğun yaninda açtı çok utandım çok utanıyorum kendimi çok kötü hissediyorum ya gogusumu gördü hemşire ablaya soyledim yok doktorlarda stajer oluyor stajerlerden cekinmene gerek yok dedi ama bu çocuk tıp fakültesi öğrencisi değil ki hani okulunu bitiripte doktor olmayacak ki mezun olduğunda ekg cekmeyecek doktorda olmayacak yani başka alanlarda calisacak simdi ztn saglik liselerinde 3 tane alan var hemsire yardimciligi ebe yardimciligi sağlık bakim teknisyenligi baska da bi alan yok mezun olunca hemsire fln olmuyorsun yani sinirim bozuldu utancımdan yerin dibine girdim :KK43:
Gün gelip doğumda belki sonradan mesleği bırakacak olan erkek doğum doktoruna da açmak zorunda kalabilirsiniz. Yani olayın o mesleğe devam edecek olup olmamasıyla alakası yok. O an orada size yardım etmekle mükellef. Meme yani bu sadece. Bildiğimiz emzirmek için orada bulunan meme. İnekte de var, kedide de var. Çok şeyapmayın. Ben memeden çok kalbimin içine kadar aleti bastırdıklarında küfürlerimi tutmaya harcadığım çabadan yakınmıştım şahsen çektirdiğimde.

Haklısın ama sürekli bir erkek doktorunun onunde ekg cektirmiyoeu

Herkes bizim gibi dusunse keske erkekler memeyi afadersin baska bi amac goruyorlar o kadar sapık pislik insanlar var ki cevremizde insan korkuyor kime guvenip kime guvenmicez bilmiyorum
Ben memeden popodan ziyade şeyden korkuyorum. Hastanelerde bizim kaydımızı öğrenip peşimize düşerler mi diye? Hadi kontrol amaçlı gördü geçti de kafaya takıp peşimize düşer mi paranoyası var. Anamız danamız hepsi ekranda çıkıyor malum. o_O

Ben memeden popodan ziyade şeyden korkuyorum. Hastanelerde bizim kaydımızı öğrenip peşimize düşerler mi diye? Hadi kontrol amaçlı gördü geçti de kafaya takıp peşimize düşer mi paranoyası var. Anamız danamız hepsi ekranda çıkıyor malum. o_O
ahaha yok ya herkes bizim gibi bula bula bizi mi bulcaklar binlerce kisinin kaydi var orda oyle bisi olmaz ki

O bişey mi devlette spiral taktırdım dr erkekti ve tahminim sağlık lisesinden çocukta vardı.hadi drlara alıştım da küçücük çocuğun psikolojisini bozmayaydım iyiydi:KK53::KK53:
Şaka bi yana tesettürlü biri olarak mecburiyetten memeden vajinaya kadar gösterdim ne yazıkki..insan ister istemez utanıyor ama onlar mesleklerini yapıyor aklınıza kötü bişey gelmemeli

Aşırı lüzumsuz konu olmuş bende sğlık meslek lisesi mesunuyum onu da geçtim üni de de hemşirelik okudum çocugun ne olacağı belli değil ne demek hemşir olacaksa utanmayacaktın olmazsa utanır mıydın bağlantıyı çözemedim şuan benim de yanımda çalışan stajerler var bende yanımda cinsiyet farketmez ona derim sen yap sen yapma diye ki ekg tabiki çekecek yeri gelecek sonda takacak yeri gelecek iğne yapacak staj görmek için uygulamak için vardır sonra insanlar mesleklerini ellerine alıyor ama sahada elleri enjektör bile tutmuyor.

Ne münasebet yaaa nasıl bir hastane burası benim EKG çektirdiğim yerde kadın erkek ayrıydı devlet hastanesiydi kadın bile üstünü çıkar deyince şok olmuştum olan olmuş biten bitmiş doktor hemşire harici kim sizi niye öyle görsün saçmalık

Bu arada çok geçmiş olsun ya sonuçta üniversite stajeri değildi lise stajeri ileride ne olacağı belli dehil çocuğun o yüzden biraz tedirgin oldum[/QUOTE]
Niye tedirgin oldun ilerde insaat ustasi olursa seni bulup ben senin memeni gordum nihahaha diyeceginimi dusunuyorsun

Sağlık söz konusu ise utanma olmaz.
Rahat olun lütfen.
Gün icerisinde kaç kişi ile karşılaşıyor onlar bir bilseniz :)
Unutmuştur bile :)

Abartıyorsun diyenlere asla katılmıyorum. Ben kendim de hekimim üstelik yeni mezun oldum, aynı şeyleri biz de yaşıyoruz evet stajyerler de bi şekilde öğrenmek zorunda biz de bu şekilde öğrendik ama etik gereği hasta mahremiyeti cignenemez. Sağlıkta ayip olmaz sözü kesinlikle doğru, evet emin ol canım o cocuk sana bakarken meme gözüyle de bakmamıştır kol gibi bacak gibi sıradanlaşan bi organ durumuna geliyo her gun aynı şeyleri göre göre. Ama sen bu kadar hassas düşünmüşken, utandım hala utanıyorum diyerek bunu buraya yazacak kadar etkilenmişsen bu böyle olmak zorunda değildi. Kimse tek bir hastadan herşeyi ogrenmiyo, yaşın yada yaşam tarzın gereği bu durumdan rahatsız olduysan kimse seni utanma ya o da öğrenecek şeklinde ikna edemez. Dediğim gibi ben kendim hekimim, ancak ancak ben de radyograf alınırken yada herhangi başka bi işlemde oncelikle bayan personel istiyorum, eğer bayan yoksa sadece erkek varsa aaa o zaman çektirmem denilmez elbette işte o durumda sağlıkta utanma olmaz deyip kabul edebilirim. Tekrar aynı durumla karşılaşırsan istememe hakkına sahipsin, aklında bulunsun.

Amannnn bosver bayramda gelip elinimi öpecek :))) işin şakası bir yana. Şöyle düsünün kardiyoloji servisiveya kardiyoloji yogun bakiminda calisma ihtimali var. Stajyerler sabit yerde durmaz ikinci bi duruma geleyim. Erkek hastalara sonta takmasini ogrenirken hasta etrafinda yay biciminde dizilip cok dikkatli sekilde gozlem yaptigim oldu. Kimsede aaa sunun pipisi soyleymis bunun pipisi boyleymis muhabbeti yapmadi. Yapan var midir? Belki vardir ama saglik bu yapacak birsey yok malesef

Stajyer olarak orada bulunuyorsa bu onun görevidir.Bu olayı bu kadar dramatize etmeyin.
Emin olun sizin gögüsünüz umrunda bile olmamıştır.

Back