• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok utanıyorumm

Bu çocuk tıp fakültesinde okumuyor doktor olmayacak yani liseyi bitirdiginde bu cocuk ekg'de çalışmayacak ztn 3 tane alanlari var ebe yardimciligi hemsire yardimciligi ha bide sağlık bakım teknisyenligi
dikkat ettimde Sen saglik lisesine falan gitmek istedinde gidemedin mi :) utanmandan bahsettin tamam bide surekli her yazisinda bu cocuk hemsire olmayacak saglik meslek liselerinde yardimcilik bolumleri var sadece diyip durdun :)

inan çeken insanda utanıp gerilen insanlardan geriliyor.bi yerlerini görmek zorunda kaldığı için değil gerildiğin için.

ben anlıyorum bu arkadaşımızı daha aynı yaşta olduğu bir çocuk sonuçta stajyer dediği
aslında ekg leri hep kadınlar çekiyor benim denk geldiğim bu

17-18 yaşlarındayken akciğer filmi çektirmeye gitmiştim ben de. 2 tane kadın görevli vardı tam ben kabine girdim o arada kapı açıldı içeriye bir tane de erkek görevli girdi. Biraz bekledim baktım adam gitmiyor gömleğimi giyip çıktım, affedersiniz siz burada mı çalışıyorsunuz dedim, hayır dedi, çıkar mısınız o zaman dışarıya dedim. odadaki herkes şok :KK59: çıktı adam ben de rahatça dışarı çıkıp çektirdim filmi. Ama sonrasında başka sağlık çalışanlarına göğsümü de açmam gerekti, adet düzenimi de anlatma durumum oldu, adam neler neler sordu hepsine de cevap verdim. Utanmayın, sağlıkta utanma olmuyor, iğne vurulurken bazen erkek hemşire denk geliyor popomuzu da açıyoruz. Ha belki çocuğa direkt söyleyebilirdiniz, başkasınınkine bakar da öğrenirdi, ama geçmiş artık, utanılacak bir şey yok.

Iste
Hm ama ben çok tedirgin olmazdim sonuçta doktor ama benimkisi daha stajyer ve liseyi bitirince ekg fln çekmeyecek bu onun görevi değil çünkü ve liseyi bitirince de ne olacagi belli degil baska bi alandan mezun olacaklar
iste sonuc olarak belki bi daha asla gormeyeceksin o cocugu rahatsiz olma tabiki utaniyoruz cok normal ben ilk jineko randevumda hayatimda ilk kez gidip asiri tedirgindim muane olduktan sonra midem bulanmisti :/ ama sen rahat ol belki hic karsilasmicaksin daha

benim çalıştığım hastanede kadın ekg bölümü ile erkek ekg bölümü ayrı, kadın ekg bölümünde de bayan stajyerler var. erkek kısmında bayan olması sorun olmuyor zaten.

ama bence stajyerin yaşına yakın bi bayan hastaya illa o erkek stajyer ekg çekmek zorunda değil, kız rahatsızlığını da söylemiş, o hastadan da çekmeyi öğrenmeyiverseymiş canım.

kardiyoloji bölümüne giden tüm hastalara ekg çekiliyor sonuçta, bir sürü hasta var.

senden birkaç yaş büyükken bir operasyon olacaktım, önce meme kontrolu gerekiyordu. bu kontrolu yapacak olan doktor da erkekti ve öğrenciydi henüz. utandım tabi, üstü kapalı kadın dr istediğimi belirttim. adam kibarca sağlıkta kadın ya da erkek diye cinsiyet olmadığını söyleyince çok utandım o an. o günden sonra da birdaha böyle birşey düşünmedim. jinekoloğum erkek. işini çok iyi yapan,şakacı esprili ve nüktedan bir insan. Belki de bir kadın dr.un yanında bu kadar rahat edemezdim diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Haklısınız ama işte üniversite öğrencisi değil sonuçta daha lise öğrencisi ne olacağı belli değil belki ünide sağlık okumayacak hani eskisi gibide degil sağlık liseleri üni okuman zorunlu artık

doktorda belki doktorluğu bırakır ege de küçük bir kasabada cafe işletir :D onunda sonu belli değil üzülmeyin.

Haklarınız var .Doktor tercih etmek gibi .Kaldı ki stajyer saglıkcı ,lütfen dısarı çıksın demeliydiniz .Baska hastada ögrenebilir..Hemsirenin isgüzarlığı.Haklarımızı iyi bilmeliyiz ,kimse sizi zorlayamaz .Bu sizin kisisel tercihiniz.

Yaşınız küçük olduğu için böyle düşünüp çekinmeniz normal,
Ama hiç kafaya takmayın bundan sonra.

Alt tarafı meme, dünyadaki insanların yarısında var, görse ne görmese de. Şuan sağlıkçı mı sağlıkçı, ileride başka mesleği seçerse bu şimdiyi değiştirmiyor ya. Ne onun ne senin utanmanıza sıkılmanıza, çekinmenize gerek yok.

boşuna dert ediyorsun ilk gördüğü memede son gördüğü memede senin ki değil :D
Bu kadar stres yapma ilerde doğumunada stajer ebe yardımcısı girer çık burdan mı diyeceksin :D
Benim göğsümde kitle vardı ilk muayene erkek doktora denk geldim sonra ulturasonda soyundum sonra lokal ameliyat kararı verildi yine erkek doktorve direk onun üstüne çalışıyor yani yeşil örtüyle çercevelenmiş bir meme düşün :D:D:D
ben baya gülmüştüm (lise okuduğum dönem) dotora sen yapamıyorsan ben yardımcı olayım şu ipi ben tutayım mı demiştim :D hatta stajer cağırmıştı hepsi başka ameliyattadı öyle denk gelmedi yani takılacak bir durum yok bunda

Ben olsam ben de rahatsız olurdum sağlıkçı diye benim mememi görmek zorunda değil(cinsel anlam yuklemiyorum) kaldıki doktor da değil,doktorun erkeği kadını fark etmez benim için ama daha lise öğrencisi stajyer asla istemezdim.

Yasin ufak galiba.
Ben ufakken yani ergenlige girecegim zamanlarda kalbimde problem vardi. Ekg cekilirken cok utanmistim. Cunku o an onlarin da doktor veya bu meslege hazirlanan insanlar oldugunu anlayamiyordum. Tek bildigim utanmakti.. Zamanla elbette doktorlardan veya stajyerlerden cekinmemem gerektigini ogrendim. Onlarin isi bu. Ne senin ne de bir baskasinin goguslerinin tarifini yap desek yapamayacak durumdalar. Yani akillarina kazinmiyor emin ol. Bunu meslek olarak goruyor onlar. O nedenle bir daha bu cocuksu korkulara kapilma.

boşuna dert ediyorsun ilk gördüğü memede son gördüğü memede senin ki değil :KK70:
Bu kadar stres yapma ilerde doğumunada stajer ebe yardımcısı girer çık burdan mı diyeceksin :KK70:
Benim göğsümde kitle vardı ilk muayene erkek doktora denk geldim sonra ulturasonda soyundum sonra lokal ameliyat kararı verildi yine erkek doktorve direk onun üstüne çalışıyor yani yeşil örtüyle çercevelenmiş bir meme düşün :KK70::KK70::KK70:
ben baya gülmüştüm (lise okuduğum dönem) dotora sen yapamıyorsan ben yardımcı olayım şu ipi ben tutayım mı demiştim :KK70: hatta stajer cağırmıştı hepsi başka ameliyattadı öyle denk gelmedi yani takılacak bir durum yok bunda
Hihihi:D

Back