- 2 Ekim 2012
- 3.665
- 3.118
- 173
- Konu Sahibi Papatyadiyebiri
Tanimadigim insan olduktan sonra sorun olmazdi heralde benim icin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Guzel kardeşim tamam anladık derdini. Herkese aynı şeyi yazıyorsun. Rahatlatmaya çalışıyoruz yine yok stajyerdi doktor değildi diyorsun. Ne yapabiliriz ki biz başka?Ya şimdi doktor ayrı stajyer ayrı hani erkek doktor olsaydı bu kadar strese girmezdim stajyerle aynı yaşta olunca ve daha lise öğrencisi ne bileyim tuhaf oluyor insan sonuçta bu çocuk tıp fakultesi okumuyor
Canim liseyi vitirmek icin o staji yapmak zorubda ve bu butun meslek liseleri icin gecerli. Sanane 5 sene sonrasindan. BosverHaklısınız ama yani kendi bölümü değil liseyi bitirdiginde bu işi yapmayacak
İleride sağlık için kimlere nerelerini göstereceksin utanacak birsey yokArkadaşlar merhaba bugün doktora gittim kalbimde ağrı vardı ilk baş Ekg çektirilecek dediler neyse sıra bana geldi ve erkek stajyer vardı yani daha lise stajeri sağlık kolejine giden biri benimle aynı yaşta hemşire ablalar da vardı ve ben çok utandim sonuçta erkek vardı ve daha lise stajeri ben hemşireye söyledim rahatsız oluyorum stajerden dedim hemşire ablada utanma stajer O dedi onun da öğrenmesi lazim dedi ekg cektirenler bilir göğsünüzu aciyorsunuz Ekg'nin çekilmesi İcin ve ben çok utandım ya aynı yaştayim o cocukla ve daha lise stajeri yani hemşire o çocuğun yaninda açtı çok utandım çok utanıyorum kendimi çok kötü hissediyorum ya gogusumu gördü hemşire ablaya soyledim yok doktorlarda stajer oluyor stajerlerden cekinmene gerek yok dedi ama bu çocuk tıp fakültesi öğrencisi değil ki hani okulunu bitiripte doktor olmayacak ki mezun olduğunda ekg cekmeyecek doktorda olmayacak yani başka alanlarda calisacak simdi ztn saglik liselerinde 3 tane alan var hemsire yardimciligi ebe yardimciligi sağlık bakim teknisyenligi baska da bi alan yok mezun olunca hemsire fln olmuyorsun yani sinirim bozuldu utancımdan yerin dibine girdim
vajinal doğum gümbür gümbür nasıl oluyor çok merak ettim .Yaşın 18 miş. Seninle ilgilenen stajyer de senin yaşlarındaymış. Normalde muhafazakar değilim, ekg çekilirken yaldır yaldır meme de açtım, gümbür gümbür vajinal doğum da yaptım, kimse askıntı olmadı. Ama şu var, gençsin, ergensin, utanman normal. Hemşire belki sırf senin utanmaman için geçici önlem alabilirdi. Çekinilecek bir şey yok, sağlığımız tohturlara emanet. Onlar da stajyer olarak başladılar ama ne bilim ben hemşire olsam, ergenlik çağındaki bir genç kız, akranından utanıp sıkılmasın diye önlem alabilirdim.
Ama yine de büyütülecek bir şey yok. O stajyer seni hatırlamıyordur bile. Bütün gün Heyecanla iş kovalamıştır bence.
vajinal doğum gümbür gümbür nasıl oluyor çok merak ettim .
normal yoldan, doğal doğum yaptın desen de açıklayıcı olurdu zatenÇatala çıkıp, bacaklarını açıyorsun, oradan çıkıyor bebek. “Gümbür gümbür” ikilemesini, “doktordan utanmadım” anafikrini pekiştirmek için yazdım. Yeterince Açıklayıcı oldu mu sizin için?
Evet ama sonuçta stajer yani doktor olsa neyse ya da üniversite stajeri olsa neyse daha lise yani doktor olacağı kesin değil belki ilerde sağlıkçı olmayacak yani
normal yoldan, doğal doğum yaptın desen de açıklayıcı olurdu zaten
çatır çatır ya da gümbür gümbür diye pekiştirmeni anlayamadım.
Saglikta ayip, utanma olmaz.
Dusuncenize saygi duyuyorum.ben de sağlık personeliyim ve bu konuya kesinlikle katılmıyorum. Bu durumdan rahatsızlık duyan bir hanımın EKG'sini de görmeyiversin stajyer. Erkek hastalarınkini izlesin. Çok şart değil. Bu söz her durum için değil sadece zaruret olan durum için geçerli.
Ayrıca konu sahibi arkadaşım istemediğin hiç birşeyi kabul etmek zorunda değilsin. Senin bedenin senin kararın. Bir daha böyle bir durum oluştuğunda isteğinde ısrarcı ol lütfen. Ben devlet hastanelerinde benzer durumlarla karşılaştığımda rica ediyorum ve istediğim şekilde tedavimi oluyorum. Hatta hasta hakları bölümü de gayet yardımcı olacaktır.
Kimse orasini burasini stajer diye gostermek zorunda degil ama.. o stajer biseycik olmaz diyen bi saglikciyida dogru bulmuyorum. Hasta kendisi icin neyin dogru olup neyin dogru olmadigini kendisi daha iyi bilir. Emri vaki yapilamaz bu konuda! Onceden adabiyla sorulur.. onay verirse olur vermezse olmaz.Stajyer diye onu yapmasin bunu yapmasin derseniz nasil öğrenecekler bende saglikciyim stajimda çok EKG çektim hem biz oraniza buraniza odaklanmiyoruzkiodaklanmiyoruz ki
Aynen katılıyorum size.ben de sağlık personeliyim ve bu konuya kesinlikle katılmıyorum. Bu durumdan rahatsızlık duyan bir hanımın EKG'sini de görmeyiversin stajyer. Erkek hastalarınkini izlesin. Çok şart değil. Bu söz her durum için değil sadece zaruret olan durum için geçerli.
Ayrıca konu sahibi arkadaşım istemediğin hiç birşeyi kabul etmek zorunda değilsin. Senin bedenin senin kararın. Bir daha böyle bir durum oluştuğunda isteğinde ısrarcı ol lütfen. Ben devlet hastanelerinde benzer durumlarla karşılaştığımda rica ediyorum ve istediğim şekilde tedavimi oluyorum. Hatta hasta hakları bölümü de gayet yardımcı olacaktır.
Oldu bide soracaklarmi stajer olabilirmi diye sacmalamayin ki sole birşey var hic bir doktor EKG çekmez kan almaz enjektör yapmaz bunu hemşire yapar stajyer demek zaten o işi öğrenebilmesi için bolumu okuyan kişinin is basi eğitimi yapmasidir sizin keyfinize göre sağlık bakanligi ayarlama yapmaz yani ve hicbir stajyer sizin memenize oraniza buraniza bakmaz su saçma fikirlerinizi sagliga sokmayinKimse orasini burasini stajer diye gostermek zorunda degil ama.. o stajer biseycik olmaz diyen bi saglikciyida dogru bulmuyorum. Hasta kendisi icin neyin dogru olup neyin dogru olmadigini kendisi daha iyi bilir. Emri vaki yapilamaz bu konuda! Onceden adabiyla sorulur.. onay verirse olur vermezse olmaz.