Çok utanıyorum kendimden..

tabiiki,ben her çocuk için üzülürüm,ister arap ister zambialı ister hindistanlı..
ama ben onlardan, böyle bizlerin yaptığı gibi protesto , bir yürüyüş görmedim biz türkler için. olduysa biilemem. kaçırdıysam.affola..
ama şunu hep derim bizler farklıyız..bizler çok duygusalız...
.ve bizlerin tek dostu yine bizleriz... istisnalar olsada.

Üzünülür çünkü çocuk heryerde çocuk.
Belkide haklısınız bizler çok duygusalız.
Gennelleme yapıldıgında bizler kadar canla başla başkasının derdini dert edinen yok sanırım.
Ama şükrediyorum ki böyle bir miletin evladıyım.
Yüreği her an sızlamaya hazır bekliyor halkımızın şükürler olsun.

Bu arada okypete siz bu konuda yetkilisiniz sanırım.
Konum taşındı sanırım.
Yanlış yere açtığım için mi taşınmıştır?

sekiz yaşında bir çocuğa tecavüz etmek için savaş ortamına gerek yok.....savaşta insanların birbirini tavuk gibi kesmelerini mantığıma sığdırabilirim ama savaş var diye çocuğa tecavüz etmeyi anlayamam.......bu tür olaylar maalesef senin arka sokağında ya da yetiştirme yurdunda yaşanıyordur

her geçen gün biraz daha fakirleştiğimiz biraz daha sahipsiz kaldığımız bu ülkede(hüseyin üzmez iddiasını hatırlayın) suriye ile ilgili bir haberi okuyup üzülmek dar bir bakış açısı gibi geldi

Siz önce gerçekleri araştırın, sonra saçma olanın ne olduğunu anlarsınız zaten. O masum çocukların neden o şartlar altında yaşamak zorunda kaldıklarını, kimlerin buna sebep olduklarını iyi bir araştırın. Bazı kanalların her gösterdiği habere inanırsanız olacağı bu. Gerçekleri bilmemek, yanlışa inanmak oradaki çocuklara en büyük kötülüğü yapmak demektir zaten. Ayrıca burada kendi ülkesinde dönen olaylarla ilgili, şehitlerimizle ilgili konu açmayıp, gidip Suriye, Filistin vs... konu açanlarında şehitlerimize üzüldüğüne inanmıyorum. Ya da bizim ülkemizdeki zor durumdaki masum çocuklarla ilgili konu açmayıp...

bu nasıl mantıktır anlamadım ben. sebebi ne olursa olsun hiçbir şey bir çocuğun ,bir tplumun veya ülkenin eziyet görmesini mübah kılmaz. konusahibi alenen herhangi bir ayrım da yapmamış ...
bir gün de şurda açılan bir konuya dert ortağı olmayı deneyelim, aynı fikirleri paylaşmasak da birbirimizi incitmeden durabilelim .

bu nasıl mantıktır anlamadım ben. sebebi ne olursa olsun hiçbir şey bir çocuğun ,bir tplumun veya ülkenin eziyet görmesini mübah kılmaz. konusahibi alenen herhangi bir ayrım da yapmamış ...
bir gün de şurda açılan bir konuya dert ortağı olmayı deneyelim, aynı fikirleri paylaşmasak da birbirimizi incitmeden durabilelim .

Çok tşk ederim.
Asla ayrım yapmadım hani nasıl diyeyim dolarsınız dolarsınız bir şeye taşarsınız ya aynen oyle oldum.
Zaten hergün haber vs.lerde kahroluyorum.
Bugünde haberlerde bir çocuk vardı kameranın içine içine nasıl kurtarın der gibi bakıyordu içim parçalandı anlatamam.
Belki kendimi yanlış ifade ettim herhalde bilemiyorum.

Son düzenleme:
sekiz yaşında bir çocuğa tecavüz etmek için savaş ortamına gerek yok.....savaşta insanların birbirini tavuk gibi kesmelerini mantığıma sığdırabilirim ama savaş var diye çocuğa tecavüz etmeyi anlayamam.......bu tür olaylar maalesef senin arka sokağında ya da yetiştirme yurdunda yaşanıyordur

her geçen gün biraz daha fakirleştiğimiz biraz daha sahipsiz kaldığımız bu ülkede(hüseyin üzmez iddiasını hatırlayın) suriye ile ilgili bir haberi okuyup üzülmek dar bir bakış açısı gibi geldi

Bende insanların birbirini tavuk gibi kestiği, çocuk-yaşlı,hasta masum demeden üzerlerine bomba yağdırıldığı bir ortamda pekala çocuklara da tecavuz edılebılecegını dusunuyorum.
Ayrıca gercekten anlamıyorum sadece o cumleye neden odaklanıyorsunuz.
Ben bir tek onu yazmadım ki zaten yazının sonunda arka sokagımda da bu vahsetın olabılecegını yazdım.
Ayrıca beni hiç tanımadan yalnızca bir cümlemle dar bakış açısına sahip olduğumu düşünmeniz beni üzüyor.
Heralde buraya o bana şunu dedi şu bana böyle baktı diye bir konu açsam geniş ufkumdan dolayı tebrik edecektiniz.

Arkadaşım..
Sen kendini yeterince ifade ettin.
Ben de üzülüyorum çok, haberleri izlemekte güçlük çekiyoruz annemle..
Başka yerdeki insanlara üzülmek demek, ülkendekilerin harap haline göz yummak değildir zaten..
Farkındalığın yeri mekanı olmaz..
Ben bilirim ki, ortada bir insanlık ayıbı varsa; isterse yanı başımda olsun isterse dünyanın ötesinde..
Buna üzülmek, dua istemek, dua beklemek en doğal şeydir..

Yaşananlar gerçekten çok acı bizler burada rahat yaşarken onların acılarına sadece medyadan ortak olabiliyoruz.Dualarımızda yer vermeliyiz.Bakıp geçmemek gerekiyor bu durumlara acıya ortak olmalıyız yapabileceğimiz dua.O tecavüze uğrayan silahlar karşısında korkan ölen insanlar karşısında da kılını kıpırdatmayan bir duayı bile esirgyene korkarım ki vicdan müessesinden uzak unutmuş ve yarın için kendi başına ne geleceğini bilmeden yaşayan insandır.Dua edelim arkadaşlar sadece dua.

Bu mesajınızı oldukça samimiyetsiz buldum.Ben korkan ölen insanlar karşısında bir dua bile etmiyorum.Sen nasıl yargılarsın ?Bu seviniyorum demek değil söylediğini kendiniz yapacak olsanız 24 saat uyumadan dua etmeniz gerek.Dünyanın heryerinde zulüm ve işkence vardır.Biz üzülsekte bu bizde ilk etkiyi yaratmaz çünkü medya var.Gözlerimiz kulaklarımız aşina en fazla birkaç damla yaş dökülür gözümden.İçimden dua etmek geldiğinde dua ediyorum.Ve ben hiç utanmıyorum.Kusura bakmayın.Bu dram yazılarını genel olarak samimiyetsiz buluyorum.Ağlayıp dua edeceksen sürekli, haberleri takip etmeye devam et.Gaddarca gelmiş olabilir ama bütün samimiyetimle yazıyorum.

Arkadaşım..
Sen kendini yeterince ifade ettin.
Ben de üzülüyorum çok, haberleri izlemekte güçlük çekiyoruz annemle..
Başka yerdeki insanlara üzülmek demek, ülkendekilerin harap haline göz yummak değildir zaten..
Farkındalığın yeri mekanı olmaz..
Ben bilirim ki, ortada bir insanlık ayıbı varsa; isterse yanı başımda olsun isterse dünyanın ötesinde..
Buna üzülmek, dua istemek, dua beklemek en doğal şeydir..

Çok tşk ederim.
Zaten artık haberlere yürek dayanmıyor.
Kanal kanal gezmekten bihal olduk.
Orayı açıyorsun kadına şiddet/cinayet burayı açıyorsun haksız yere öldürülmüş 3 çocuk babası, baska yerde bu haberler.
Çok kötü insanlığın geldiği nokta.
Bir yerde okumuştum orada yazar bir konu için 'Asrın çıldırtılıcığı' diyordu.
Şuan okadar iyi anlıyorumm ki ne kastettiğini..
Bu asır insanı delirtir.

Bu mesajınızı oldukça samimiyetsiz buldum.Ben korkan ölen insanlar karşısında bir dua bile etmiyorum.Sen nasıl yargılarsın ?Bu seviniyorum demek değil söylediğini kendiniz yapacak olsanız 24 saat uyumadan dua etmeniz gerek.Dünyanın heryerinde zulüm ve işkence vardır.Biz üzülsekte bu bizde ilk etkiyi yaratmaz çünkü medya var.Gözlerimiz kulaklarımız aşina en fazla birkaç damla yaş dökülür gözümden.İçimden dua etmek geldiğinde dua ediyorum.Ve ben hiç utanmıyorum.Kusura bakmayın.Bu dram yazılarını genel olarak samimiyetsiz buluyorum.Ağlayıp dua edeceksen sürekli, haberleri takip etmeye devam et.Gaddarca gelmiş olabilir ama bütün samimiyetimle yazıyorum.

Samimi bulup veya bulmamak sizin düşünceniz.Siz dua etmiyorsanız düşünmüyorsanız bu durum tamamiyle sizin vicdanınıza kalmış bir durum.Sizin kendi iç meseleniz.Benim o cümledeki kastım da zaten sadece dua etmekle alakalı bir durum değil oraya açıklık getireyim düşünmemek umursamamaktı. Ben kendi vicdanım el vermediği için dua ediyorum vicdanen bu manzaralar karşısında rahatsız olan üzülen bir insanın da yapabileceği bir şey olmadığı için duaya yönelmesi gerektiğini söyledim hepsi bu. İçinizden gelince dua ediyorsanız ne güzel düşünüyorsanız üzülüyorsanız benim zaten yazdığım yazı düşünmeyen umursamayanlar içindi.O yüzden sizin üstünüze alınacak veya samimiyetsiz bulacağınız bir durum yok.
Yazdığımı dram yazısı olarak algılamışsınız ama sizin bana düşüncelerinizi,duygularınızı ifade ettiğiniz gibi ben de içimdekileri ifade ettim.Bunlarda benim duygularım ister samimi bulun ister bulmayın ya da dram deyin ya da onun yerine doğrular duyguları deyin.

Son düzenleme:
Bu arada okypete siz bu konuda yetkilisiniz sanırım.
Konum taşındı sanırım.
Yanlış yere açtığım için mi taşınmıştır?
bu bölümlerin yetkilisi değilim.
ama tahmin ettiğiniz gibi,konu yanlış yerde olduğu için taşınmıştır..

Ooo sizin bölümler gerçekten güzelmiş.
İnşAllah bana da nasip olur gelinlik bölümüne uğramak:)

Siz önce gerçekleri araştırın, sonra saçma olanın ne olduğunu anlarsınız zaten. O masum çocukların neden o şartlar altında yaşamak zorunda kaldıklarını, kimlerin buna sebep olduklarını iyi bir araştırın. Bazı kanalların her gösterdiği habere inanırsanız olacağı bu. Gerçekleri bilmemek, yanlışa inanmak oradaki çocuklara en büyük kötülüğü yapmak demektir zaten. Ayrıca burada kendi ülkesinde dönen olaylarla ilgili, şehitlerimizle ilgili konu açmayıp, gidip Suriye, Filistin vs... konu açanlarında şehitlerimize üzüldüğüne inanmıyorum. Ya da bizim ülkemizdeki zor durumdaki masum çocuklarla ilgili konu açmayıp...

Siz doğru kanallardan doğru bilgi edindiğinizden adınız gibi eminsiniz, tafraya bakılırsa. Başını çektiği adamın PKK kamplarında teröristlerle faslı muhabbet ettiği, ülkenin lehine olan her şeyden karın ağrısına yakalanan, sahte antikapitalist, yalancı Amerikan karşıtı, İmralı’daki insan müsveddesinin kardaşı, yoldaşı, sırdaşı olan herifin kanalından ediniyorsunuz doğru bilgileri, üslup onu gösteriyor. Suriye’de yaşananlara vahşet demiyorsunuz! Orada yaşananların tek suçlusu olarak Türkiye’deki şu anki iktidarı görüyorsunuz. Esad’ı kahraman ilan ettiniz! Bu kanal sayesinde 50 yıllık dikta rejiminin son varisinin antikapitalist olduğunu da öğrendik! Ne diyelim, körlerle sağırlar birbirini ağırlar. Çok üzülürler(!) şehit olanlara filan. Onun için PKK kamplarına takılırlar; yiye içe, güle oynaya, sırıta kırıta soruna çözüm ararlar(!). Ekranlarda da tribünlere şov yaparak vatanseverliği, milliyetçiliği kimselere yar etmezler. Ben de sizin şehitler için üzüldüğünüze hiç inanamıyorum. Esadçı-Ulusalcı aşkınıza dokunduğu için konu sahibine çıkışmışsınız. Değmez ama yazdım.

Siz doğru kanallardan doğru bilgi edindiğinizden adınız gibi eminsiniz, tafraya bakılırsa. Başını çektiği adamın PKK kamplarında teröristlerle faslı muhabbet ettiği, ülkenin lehine olan her şeyden karın ağrısına yakalanan, sahte antikapitalist, yalancı Amerikan karşıtı, İmralı’daki insan müsveddesinin kardaşı, yoldaşı, sırdaşı olan herifin kanalından ediniyorsunuz doğru bilgileri, üslup onu gösteriyor. Suriye’de yaşananlara vahşet demiyorsunuz! Orada yaşananların tek suçlusu olarak Türkiye’deki şu anki iktidarı görüyorsunuz. Esad’ı kahraman ilan ettiniz! Bu kanal sayesinde 50 yıllık dikta rejiminin son varisinin antikapitalist olduğunu da öğrendik! Ne diyelim, körlerle sağırlar birbirini ağırlar. Çok üzülürler(!) şehit olanlara filan. Onun için PKK kamplarına takılırlar; yiye içe, güle oynaya, sırıta kırıta soruna çözüm ararlar(!). Ekranlarda da tribünlere şov yaparak vatanseverliği, milliyetçiliği kimselere yar etmezler. Ben de sizin şehitler için üzüldüğünüze hiç inanamıyorum. Esadçı-Ulusalcı aşkınıza dokunduğu için konu sahibine çıkışmışsınız. Değmez ama yazdım.

Yorulmuşsunuz yazmışsınız ama arkadaşımız bizi hiç dinlemedi ki lafını söyleyip 'zaten siz anlamazsınız' diyip gitti.
Zaten konu da suriye'de olanlar yada Suriye iç savaşının suçlusu kim diye açılmamıştı.
Mecburen tüm arkadaşları konunun uzağına çekti arkadaş.
Ben yorumunuz için tşk ederim.

tamamen ınsani duygularla yazmıssınız duygulandım bende..ınsallah daha guzel bır dunya bırakırız cocuklarımız bunları görmez :((

tamamen ınsani duygularla yazmıssınız duygulandım bende..ınsallah daha guzel bır dunya bırakırız cocuklarımız bunları görmez :((

Çok teşekkür ederim.
Beni anlamanıza çok sevindim.
Onları yazarken çok duygu yogunlugu yasıyordum once bır kagıda yazayım dedım sonra burada kı arkadaslarla paylasayım dedım.
Haklısınız çocuklarımıza bu dünyayı emanet edecek olmak çok zor.
Dünya neresinden tutsak elimizde kalıyor.
Allahın inayeti olmadan bu bataklıktan kurtulamıyacagız sanırım:(

malesef türkiyede suriyeden kalmıyor...her gün kadın cinayeti..aç insanlar türkiyede çok...önce oturup kendi halimize ağlayalım...daha sonra diğerlerine el uzatalım...

Back