Çok utanıyorum kendimden..

vahşet olan karışıklık çıkarıp bir halkı iç savaşa sürüklemek değil çocuklara yapılan eziyetler olmasın?

nedeni ne olursa olsun ortada bir sonuç var o da masumların öldürüldüğü..

ben senin ne demek istediğini anlıyorum aslında ama bu konu için geçerli değil bu bence.

hala neyin tartışıldığını da anlayamadım zaten.

Askerler tarafından tecavüze uğramış ve bunu bir yazardan dinledim derse, ben onu yazdıklarında hiç ama hiç samimi bulmam, bulmuyorum da zaten. Neyse üzülsün, izlesin bol bol, yazarlardan dinlesin arkadaş.

vahşet olan karışıklık çıkarıp bir halkı iç savaşa sürüklemek değil çocuklara yapılan eziyetler olmasın?

nedeni ne olursa olsun ortada bir sonuç var o da masumların öldürüldüğü..

ben senin ne demek istediğini anlıyorum aslında ama bu konu için geçerli değil bu bence.

hala neyin tartışıldığını da anlayamadım zaten.

Bende anlayamadım arkadaşın neye celallendiğini.
Bir ülkede karışıklık çıkmış olmasının faturasını masumların ödemesine üzülmek kötü bir şey mi?
Sebeplerdir sonuçları doğuran ama benim sonuca üzülmem sebebi inkar etmem değil ki.

Siz önce gerçekleri araştırın, sonra saçma olanın ne olduğunu anlarsınız zaten. O masum çocukların neden o şartlar altında yaşamak zorunda kaldıklarını, kimlerin buna sebep olduklarını iyi bir araştırın. Bazı kanalların her gösterdiği habere inanırsanız olacağı bu. Gerçekleri bilmemek, yanlışa inanmak oradaki çocuklara en büyük kötülüğü yapmak demektir zaten. Ayrıca burada kendi ülkesinde dönen olaylarla ilgili, şehitlerimizle ilgili konu açmayıp, gidip Suriye, Filistin vs... konu açanlarında şehitlerimize üzüldüğüne inanmıyorum. Ya da bizim ülkemizdeki zor durumdaki masum çocuklarla ilgili konu açmayıp...

ee araştırdık diyelim nolacak üzülenler üzülmeyecek, ölenler ölmeyecek mi?

'olayın gerçek yüzü böyleymiş o yüzden oh iyi mi olmuş' diyecekler. pffff

Ben kendimdeyim zaten. Bir yazar söylüyor 8 yaşındaki çocuğa asker tecavüz etmiş diyorsun. Yani Esad'ın askeri değil mi? Bir yazar anlattı diye mi duygulandın? Gördün mü gözünle peki? Askerler demenden bile belli oluyor yalan yanlış kişilerden dinlediklerin. Muhaliflerin neler yaptığını araştır ve kimlerin desteklediğini. Bende diyorum ki yazar dinleyip üzüleceğine, gerçekleri araştır da öyle üzül. Emin ol o zaman kulaktan dolma şeylere üzülmek yerine elle tutulur birşeye üzülürsün. Neyse kime anlatıyorumki.

peki sen ne kadar eminsin
gizli toplantılaramı katıldın
askeriyeye mi sızdın esad okuldanımı arkadaşın nedir yani
iki bişey okuyup araştırmacı olup çıkıyoruz sonrada siz nerden bileceksiniz havaları....
git urfaya antepe hataya ordaki kamplarda yetim öksüz kalmış çocuklara bak
muhalifmiş esadmış ne haltlarsa hiçbiri o çocukların yaşdıklarından önemli değil..
çocuklar ,masum insanlar; ülkesi, dini kökeni ne olursa olsun zulüm altındalarsa insan olan herkes üzülür

Son düzenleme:
Ya sabır ya selamet.
Arkadaşım koskoca yazıda bir tek yazarı mı görüyorsun.
O bir örnekti siz inanmazsınız ben inanırım bu beni bağlar.
Tecavüz edildiğini ben gözümle görmediğim gibi sizde edilmediğine emin olamazsınız.
Sürekli benim boş biri olduğumu iddia ediyorsunuz ya muhattap olmayın ozaman.

Askerler tarafından tecavüze uğramış ve bunu bir yazardan dinledim derse, ben onu yazdıklarında hiç ama hiç samimi bulmam, bulmuyorum da zaten. Neyse üzülsün, izlesin bol bol, yazarlardan dinlesin arkadaş.

nereden dinlemiş olursa olsun,sebep ne olursa olsun diyorum ki ortada kocaman bir sonuç var..

çocuklar tecavüze uğramasa bile ölüyor..ne fark eder? bombalar patlıyor yanlarında..bunu kimseden dinlemeye gerek yok,görüyoruz tv lerde..

ve yapabildiğimiz sadece üzülmek..bosna savaşını o iğrneç savaşı hatırlıyorum ben..daha çocuktum,Allah'ım her gece ağlayarak dua ederdim kurtar onalrı diye..neden,kim yapmış bilmeden sadece bunu dilerdim.öyle büyük travma yaşatmış ki bu savaş bana bosna lafını duyunca bile içim bi garip olur..ve emimin o dönemde olanlara şahit olan herkes de böyle hisseder..

bazen nedeni niçini önemli değildir sadece üzülürsün ve paylaşmak istersin.ben bu konuyu böyle görüyorum.

peki sen ne kadar eminsin
gizli toplantılaramı katıldın
askeriyeye mi sızdın esad okuldanımı arkadaşın nedir yani
iki bişey okuyup araştırmacı olup çıkıyoruz sonrada siz nerden bileceksiniz havaları....
git urfaya antepe hataya ordaki kamplarda yetim öksüz kalmış çocuklara bak
muhalifmiş esadmış ne haltlarsa hiçbiri o çocukların yaşdıklarından önemli değil..
çocuklar ,masum insanlar; ülkesi, dini kökeni ne olursa olsun zulüm altındalarsa insan olan herkes üzülür

Bildiklerim var çok şükür. Senin birşey bilmediğin kesin zaten ortaya da çıkmıştı diğer konuda hatırlıyorsan:ssz: O yüzden burada da laf yetiştirme çabasına girme sen bence:34:

nereden dinlemiş olursa olsun,sebep ne olursa olsun diyorum ki ortada kocaman bir sonuç var..

çocuklar tecavüze uğramasa bile ölüyor..ne fark eder? bombalar patlıyor yanlarında..bunu kimseden dinlemeye gerek yok,görüyoruz tv lerde..

ve yapabildiğimiz sadece üzülmek..bosna savaşını o iğrneç savaşı hatırlıyorum ben..daha çocuktum,Allah'ım her gece ağlayarak dua ederdim kurtar onalrı diye..neden,kim yapmış bilmeden sadece bunu dilerdim.öyle büyük travma yaşatmış ki bu savaş bana bosna lafını duyunca bile içim bi garip olur..ve emimin o dönemde olanlara şahit olan herkes de böyle hisseder..

bazen nedeni niçini önemli değildir sadece üzülürsün ve paylaşmak istersin.ben bu konuyu böyle görüyorum.

Ben bu konuyu böyle göremiyorum maalesef. Başka türlü açılmış olsaydı, yine Suriye'deki çocuklar ile ilgili olsaydı o zaman tabii ki üzüntülerimizi bildirirdik.

Bu sadece Suriye'yle sınırlı değil.
Şuan belki aynı semtte olupta aç olan,şiddet gören insanlar var ve benim tek derdimin kendi hayatım oluşundan utanıyorum.
N'olur beni ayıplamayın.buda dert mi demeyin.
Şuan ağlayarak yazıyorum bu satırları kalbim dinmek bilmiyor.
Bu utançla mutlu olamıyorum.
Bilmiyorum.
N'olur dua edelim.

burada arkadaş belirtmiş zaten zor şartlarda yaşayan şiddet gören insanlar için üzülmüş
ki belirtmeseydi de olabilirdi ufacık savunmasız bi çocuktan bahsediyoruz sonuçta
ne olursa olsun bi çocuğun yaşadıklarına içi sızlamayacak insan yoktur bence yani öyle umut ediyorum

izleme arkadaşım, çok samimi söylüyorum izleme..

bosna savaşı olduğunda yanılmıyorsam ilkokula gidiyordum.. bir jenerik müziği eşliğinde orada ki katliamı çarşaf çarşaf izledim.. günlerce uyku uyuyamadım, yemek yiyemedim, sürekli ağlama krizlerine varmıştı iş.. sonra eve haber yasağı getirdi babam, iyi ki de getirmiş diyorum herhalde ciddi tedavilik olma yolunda ilerliyordum.. hala o jenerik müziğinden nefret ederim.. dua etmekten başka elimizden birşey gelmiyor ve ailenizin, çocuklarınızın size ihtiyacı var.. siz onları izleyip depresyona girerseniz bundan bütün aileniz etkilenecek.. siz yine dua edin ama izlemeyin, okumayın.. ne yazık ki yapacağımız başka birşey yok..

bu arada şu son 3 günde yaptığım kib'i son 6 senede yapmamıştım.. bu düğmeyi ben bozacağım herhalde..

Bildiklerim var çok şükür. Senin birşey bilmediğin kesin zaten ortaya da çıkmıştı diğer konuda hatırlıyorsan:ssz: O yüzden burada da laf yetiştirme çabasına girme sen bence:34:

amaaan sen o musun anlaşıldı
boşuna uğraşmayın arkadaşlar gerek yok
arkadaş dünyanın tüm gizli bilgilerine vakıftır zaten geri kalan herkes bişey bilmez..
mossafd cıa mit ajanı maşallah herşeyi bilir
yazık sen olduğunu bilsem hiç yazmazdım..boş!! a vakit kaybı:ssz::31:

Son düzenleme:

bosna savaşı olduğunda yanılmıyorsam ilkokula gidiyordum.. bir jenerik müziği eşliğinde orada ki katliamı çarşaf çarşaf izledim.. günlerce uyku uyuyamadım, yemek yiyemedim, sürekli ağlama krizlerine varmıştı iş.. sonra eve haber yasağı getirdi babam, iyi ki de getirmiş diyorum herhalde ciddi tedavilik olma yolunda ilerliyordum.. hala o jenerik müziğinden nefret ederim.. dua etmekten başka elimizden birşey gelmiyor ve ailenizin, çocuklarınızın size ihtiyacı var.. siz onları izleyip depresyona girerseniz bundan bütün aileniz etkilenecek.. siz yine dua edin ama izlemeyin, okumayın.. ne yazık ki yapacağımız başka birşey yok..

bu arada şu son 3 günde yaptığım kib'i son 6 senede yapmamıştım.. bu düğmeyi ben bozacağım herhalde..

aynı şeyleri yazmışız..o savaşa tanık olan o dönemin çocukları yani bizler aslında savaşın ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz..o yaşta öğrendik bunu..

Bugun tartisma konusu da bu. Sen cok uzuldun, sen az uzuldun, sen buna uzulmedin ama suna uzuldun. Insanlari kategorize etmeyi ne kadar seviyoruz. Sustum...

üzücü gerçekten. herkes üzülür.
keşke onlarda ,araplar yani bizim şehitlerimize üzülseler. mesela böyle konu açsalar,bizlerin yaptığı gib protesto edip yürüseler. bizim bu acıma insan sevgisi taşıyan güzel duygularımızın bir kısmıda onlarda olsa.

Arkadaşlar yorum yazan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Aksi gibi şuan internetim gidip geliyor.
Benim ilk konu mesajımı baz alarak yorum yapın n'olur.
Yoksa tartışmadan öteye gitmeyecek bu konu.

8 yaşındaki çocuğa tecavüz edenler Esad'ın askeri değilmiş madem üzülmeyelim o zaman. Umarım bunu yazan kibrinin ve ne kadar saçmaladığının farkındadır. Esad falan konu sahibinin ve bizim umrumuzda değil. Umrumuzda olan küçücük çocukların ölmesi, eziyet görmesi. Elbette şehidlerimize de üzülüyoruz ama bizim vatandaşımız değil diye küçücük çocuklar ölsün mü yani?

Bir de ":ssz:" koyunca buradakilerden üstün olmuyorsunuz bunu da söylemek isterim.

Son düzenleme:
meksika' da mafyanın iki adamın kafasını elektrikli testereyle kestiği videoları sanki esad' ın adamları muhaliflere yapıyormuş gibi de lanse etmişlerdi her habere itibare etmeyin hele de suriye haberlerinde bu çarptımalar çok sık yapılıyor.

bende Filistinli bir kız çocuğunun şiirini dinlemiştim
anne babasını öldürmüşler
ağlayark nerdesiniz diye bir şiir okumuştu
Allahım o ses halen kulaklarımda bende artık izleyemiyorum

Sizde haklısınız ama ben gözümü yumsamda beynimde kazılı bu ahval.
Kendimi suçluyorum çünkü acaba az mı dua ediyorum diyorum.
Bilmiyorum belki de izlememek gerekir.

Back