Çok utanıyorum kendimden..

Sevdenurr

Bir yeşerdim bin soldum..
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2013
725
10
118
Samsun
Çok utanıyorum kendimden,dertlerimden..
Şimdi yine haberleri izledim,yine ağlıyorum.
Benim derdim insanlığın geldiği nokta.
Bir zamanlar Bosna sebebiyle içim yanmıştı.
Sonra sırayla Afganistan,Irak,Filistin,Arakan..
Ve şimdi de Suriye..
Her haberleri iziediğimde içim yanıyor.
O kameraya korkuyla bakan çocukları gördüğümde kendimden utanıyorum.
Ben ne kadar rahattayım bir kardeşim orada tecavüze uğrarken,işkence altındayken.
Ben çok kaçırdığım yemekten rahatsız olurken orada bir çocuğun açlıktan ağladığını düşündüğümde utanıyorum kendimden.
Yeğenimi her sevdiğimde orada öksüz,yetim kalmış çocuklar geliyor aklıma, utanıyorum.
Bilmiyorum yine çok kötüyüm.
Artık dayanamıyorum gördüğüm zulümlere..
Onlara yarım gün mesafede olupta birşey yapamamak..
Şimdi bir yazar anlatıyor.
8 yaşındaki cocuga camii de tecavüz etmiş askerler.
Aklım almıyor.
Bu sadece Suriye'yle sınırlı değil.
Şuan belki aynı semtte olupta aç olan,şiddet gören insanlar var ve benim tek derdimin kendi hayatım oluşundan utanıyorum.
N'olur beni ayıplamayın.buda dert mi demeyin.
Şuan ağlayarak yazıyorum bu satırları kalbim dinmek bilmiyor.
Bu utançla mutlu olamıyorum.
Bilmiyorum.
N'olur dua edelim.

Biraz da kendi ülkenizdeki şehit olan askerlere üzülseniz keşke. Hep Filistin, hep Suriye biraz da kendi ülkenizde neler dönüyor onları araştırın da üzülün az.

Maalesef dünyanın her yeri türlü pislikle dolu. Adaletsizliklere ah vah etmek de bir soruna çözüm olmuyor. Herkes kendi çapında, parasına, zamanına, enerjisine uygun bir şekilde çevresindekilere yardımcı olabilir. Çok uzaklara bakmaya gerek yok ki bizim sokağımızda da açlık çekenler, istismar edilenler, zulüm görenler vardır mutlaka. İnsan ya da hayvan, birinin hayatını biraz da olsa kolaylaştırmak bizim elimizde.

Yaşananlar gerçekten çok acı bizler burada rahat yaşarken onların acılarına sadece medyadan ortak olabiliyoruz.Dualarımızda yer vermeliyiz.Bakıp geçmemek gerekiyor bu durumlara acıya ortak olmalıyız yapabileceğimiz dua.O tecavüze uğrayan silahlar karşısında korkan ölen insanlar karşısında da kılını kıpırdatmayan bir duayı bile esirgyene korkarım ki vicdan müessesinden uzak unutmuş ve yarın için kendi başına ne geleceğini bilmeden yaşayan insandır.Dua edelim arkadaşlar sadece dua.

Son düzenleme:
Biraz da kendi ülkenizdeki şehit olan askerlere üzülseniz keşke. Hep Filistin, hep Suriye biraz da kendi ülkenizde neler dönüyor onları araştırın da üzülün az.

dönen olayların sorumlusu masum çocuklar değil..konu sahibi çocuklara üzülmüş..

Sizi bilemem ben ama şehitlerimizden duyduğumuz acıyla üzüntüyle oradaki masum silah altında kalan çocuklara duyduğumz acıyı biz ayrı tutuyor ve her iki duruma da vicdanen rahatsızlık duyuyup sadece dua ediyoruz.Vicdanen bu duruma o çocuklara üzülmek düşünmek demek kendi ülkemizde ki şehitleri düşünmediğimiz anlamına gelmez.Bu ikisini bir tutumak aynı kefeye koymak bile saçma kusura bakmayın da.

Orada bir durun.
Benim vatanımla iigili araştırma yapmadığımı şehidlerimize üzülmediğim nasıl söylersiniz.
Beni ne kadar tanıyorsunuz.
Bir şehit haberinin içimi yakmadığımı nereden çıkardınız.
Başka bir ülkede ki vahşete üzülmek,kendi vatanıma üzülmediğimin göstergesi olabilir mi?
Aksine canana üzülen,can da yanar.
Şuan çok şaşkınım.bir de azıcık araştırın demişsiniz şaka gibi..
Size söylecek çok şeyim var ama sin beni baştan etiketlediğiniz içln fazla bir yazmayacağım.

Sizi bilemem ben ama şehitlerimizden duyduğumuz acıyla üzüntüyle oradaki masum silah altında kalan çocuklara duyduğumz acıyı biz ayrı tutuyor ve her iki duruma da vicdanen rahatsızlık duyuyup sadece dua ediyoruz.Vicdanen bu duruma o çocuklara üzülmek düşünmek demek kendi ülkemizde ki şehitleri düşünmediğimiz anlamına gelmez.Bu ikisini bir tutumak aynı kefeye koymak bile saçma kusura bakmayın da.

Siz önce gerçekleri araştırın, sonra saçma olanın ne olduğunu anlarsınız zaten. O masum çocukların neden o şartlar altında yaşamak zorunda kaldıklarını, kimlerin buna sebep olduklarını iyi bir araştırın. Bazı kanalların her gösterdiği habere inanırsanız olacağı bu. Gerçekleri bilmemek, yanlışa inanmak oradaki çocuklara en büyük kötülüğü yapmak demektir zaten. Ayrıca burada kendi ülkesinde dönen olaylarla ilgili, şehitlerimizle ilgili konu açmayıp, gidip Suriye, Filistin vs... konu açanlarında şehitlerimize üzüldüğüne inanmıyorum. Ya da bizim ülkemizdeki zor durumdaki masum çocuklarla ilgili konu açmayıp...

Orada bir durun.
Benim vatanımla iigili araştırma yapmadığımı şehidlerimize üzülmediğim nasıl söylersiniz.
Beni ne kadar tanıyorsunuz.
Bir şehit haberinin içimi yakmadığımı nereden çıkardınız.
Başka bir ülkede ki vahşete üzülmek,kendi vatanıma üzülmediğimin göstergesi olabilir mi?
Aksine canana üzülen,can da yanar.
Şuan çok şaşkınım.bir de azıcık araştırın demişsiniz şaka gibi..
Size söylecek çok şeyim var ama sin beni baştan etiketlediğiniz içln fazla bir yazmayacağım.

Bahsettiğiniz ülkedeki olaylara vahşet demeniz bile hiç birşey bilmediğinizin göstergesi. Neyse daha fazla yazmayacağım zaten anlamanızı beklemem hata olur:ssz:

Maalesef dünyanın her yeri türlü pislikle dolu. Adaletsizliklere ah vah etmek de bir soruna çözüm olmuyor. Herkes kendi çapında, parasına, zamanına, enerjisine uygun bir şekilde çevresindekilere yardımcı olabilir. Çok uzaklara bakmaya gerek yok ki bizim sokağımızda da açlık çekenler, istismar edilenler, zulüm görenler vardır mutlaka. İnsan ya da hayvan, birinin hayatını biraz da olsa kolaylaştırmak bizim elimizde.

Haklısınız zaten yazımın sonunda belirtmiştim sadece Suriye değil dünyanın her yerinde var bu acılar.
Ben haberde Suriye gördüğüm için hissiyatımı oraya yönelik yazdım.
Yoksa benim için acının,zulmün,vahşetin yeri,memleketi,ırkı yok.
Haklısınız herkes mümkün olduğunca maddi yada manevi destek olmalı.
İnşaAllah daha aşklı,şevkli koşarız kanayan yaraları sarmaya.
Yorumunuz için teşekkürler.

Olaylarin perde arkasi her ne olursa olsun
8 yasinda bir cocuga tecavuz edilmesine hangi vicdan dayanir?

Olaylarin hangi ulkede oldugunun onemi yok bence

Hani dil ,din , irk ayrimi yapmiyorduk?

Bunlari yaptiranlar belli ama neresi olursa olsun masum insanlarin vahsetle oldurulmesine insan dayanamiyor :(

Siz önce gerçekleri araştırın, sonra saçma olanın ne olduğunu anlarsınız zaten. O masum çocukların neden o şartlar altında yaşamak zorunda kaldıklarını, kimlerin buna sebep olduklarını iyi bir araştırın. Bazı kanalların her gösterdiği habere inanırsanız olacağı bu. Gerçekleri bilmemek, yanlışa inanmak oradaki çocuklara en büyük kötülüğü yapmak demektir zaten. Ayrıca burada kendi ülkesinde dönen olaylarla ilgili, şehitlerimizle ilgili konu açmayıp, gidip Suriye, Filistin vs... konu açanlarında şehitlerimize üzüldüğüne inanmıyorum. Ya da bizim ülkemizdeki zor durumdaki masum çocuklarla ilgili konu açmayıp...

Olayların arkasındaki gerçekler her neyse peki o çocukların yaşadığı korkuyu değiştirecek mi ? Ya da ölenleri geri getirecek mi ? İnsanların huzurlarını geri verecek mi ? Gerçekler nedir sizin bildiğiniz bilemem ama o çocukların gözündeki korkuyu kabul edemem.Gerçekler ne olursa olsun o çocukların ne silahtan ne de sizin dediğiniz gerçeklerden haberi yok.Yaşadıkları bildikleri tek bir şey var. O da KORKU.
Bizim ülkemizdeki zor durumda çocukların durumu nedir silah altındalar mı ? Aileleri yok mu edildi ? Tecavüz mü edildi ?
Benim ülkemdeki şehitlerle ufacık günahsız çocuklara duyulan üzüntüyü biz aynı kefeye koymuyoruz siz koyuyorsanız bilemem sizin düşünceniz.

Bahsettiğiniz ülkedeki olaylara vahşet demeniz bile hiç birşey bilmediğinizin göstergesi. Neyse daha fazla yazmayacağım zaten anlamanızı beklemem hata olur:ssz:

siz bir kendinize gelseniz.
Kendi vatanımdan hariç bir ülkeye üzülmem benim kendi vatanıma üzülmediğimin göstergesi olabilir mi?
Olduğunu düşünen birinin dünya görüşünü paylaşmasam da olur.
Ayrıca ben haberde gördüm ve o hissiyat yoğunluğu ile burada paylaşmak istedim.
Ben paylaşırken dur ne suriyesiymiş şehitlerimiz için yazayım diye bir kaygıya düşmedim.
Bir gün Allahnasip etmesin ama bir şehidimiz için yazarsam konuma teşrif edin o zaman.
Yüksek dünya görüşünüz ben gibi dünyadan bihaber birinin konusunda heba olmasın.

Ona az üzülmek buna çok üzülmek diye bir şey yok ki:50: Her yerde acıyan canlar bizim de canımızı acıtır.. Çok üzücü bütün bunlar dünyanın neresinde olursa olsun :31:

vahşet olan karışıklık çıkarıp bir halkı iç savaşa sürüklemek değil çocuklara yapılan eziyetler olmasın?

nedeni ne olursa olsun ortada bir sonuç var o da masumların öldürüldüğü..

ben senin ne demek istediğini anlıyorum aslında ama bu konu için geçerli değil bu bence.

hala neyin tartışıldığını da anlayamadım zaten.

Olaylarin perde arkasi her ne olursa olsun
8 yasinda bir cocuga tecavuz edilmesine hangi vicdan dayanir?

Olaylarin hangi ulkede oldugunun onemi yok bence

Hani dil ,din , irk ayrimi yapmiyorduk?

Bunlari yaptiranlar belli ama neresi olursa olsun masum insanlarin vahsetle oldurulmesine insan dayanamiyor :(

Cudana ablacım benim için sokakta çocukların hışımına uğramış bir kedi bile o kadar iç yaralayıcı ki.
Hala anlayamıyorum nasıl konu şehidlerimize getirildi.
Ben Çanakkale türküsünü hem söyleyip hem ağlayan biriyim.
Daha bugün kaçırılan memurların teslimatını izlerken yaşlar döküldü gözlerimden.
Acının,zulmün dili,dini olur mu?
Perde arkasında kimlerin olduğu zaten bellidir.
Bu sadece sayın arkadaşın bildiği bir sır değil ki.

Tanımadığı bir insana 'Hiç bir şey bilmiyorsun.' demek nasıl bir kibirdir Allah'ım...

Kibrinize diyecek lafım yok.
Hangi sebep benim ufacık çocukların cinsel tacize maruz kalmasına, açlıkla sınanma, öksüz-yetim kalmasına üzülmemi engelleyebilir acaba.
Sebebi babamda olsa ufacık bi çocuğun gözünden damlayacak her yaş için içim acır benim.
Bu çocuk ister Türk olsun, Suriyeli , Afgan, Filistin, Amerikan, İsrailli ne farkeder?
Masum insanların ölmesini vahşet diye nitelendirmeyen bi insan kalkıpta kimseye ahlak dersi vermeye çalışmasın.

Vatan müdafası için ölen her asker veya sivil için ne kadar içim yanarsa.
Ufacık yavrular içinde o kadar üzülürüm.

Arkadaşın açtığı bu konuya neden bu kadar tepkili yaklaştığınızı anlayamadım.arkadaş insancıl olarak cami avlusunda askerler tarafından zorbaca tecavüze uğramış bir yavru için üzülüyor
bu demek değildirki bizim şehitlerimizi hiçe sayıyor bu kanıya nasıl vardınız hayret!
aklı salim her kişi gerek dünyada dönen kirli oyunları gerekse memleketimiz sınırları içerisinde sağ veya sol görüşler aracılığıyla dönen veya döndürülmeye çalışılan oyunları farkediyor kimse mal değil
konu orda eli silahsız masum kadın çoluk çocuğa duyulan acıma hissi umarım biraz anlamaya çalışırsınız.

siz bir kendinize gelseniz.
Kendi vatanımdan hariç bir ülkeye üzülmem benim kendi vatanıma üzülmediğimin göstergesi olabilir mi?
Olduğunu düşünen birinin dünya görüşünü paylaşmasam da olur.
Ayrıca ben haberde gördüm ve o hissiyat yoğunluğu ile burada paylaşmak istedim.
Ben paylaşırken dur ne suriyesiymiş şehitlerimiz için yazayım diye bir kaygıya düşmedim.
Bir gün Allahnasip etmesin ama bir şehidimiz için yazarsam konuma teşrif edin o zaman.
Yüksek dünya görüşünüz ben gibi dünyadan bihaber birinin konusunda heba olmasın.

Ben kendimdeyim zaten. Bir yazar söylüyor 8 yaşındaki çocuğa asker tecavüz etmiş diyorsun. Yani Esad'ın askeri değil mi? Bir yazar anlattı diye mi duygulandın? Gördün mü gözünle peki? Askerler demenden bile belli oluyor yalan yanlış kişilerden dinlediklerin. Muhaliflerin neler yaptığını araştır ve kimlerin desteklediğini. Bende diyorum ki yazar dinleyip üzüleceğine, gerçekleri araştır da öyle üzül. Emin ol o zaman kulaktan dolma şeylere üzülmek yerine elle tutulur birşeye üzülürsün. Neyse kime anlatıyorumki.

Back