- 13 Aralık 2020
- 1.028
- 1.390
- Konu Sahibi legendary1
Duygularını yönetebilen dünyayı yönetir unutma. Tabii o kadar abartı kimse yapamaz ben de yapamam ama 4 senelik evliyim ve şunu gördüm ne kadar sakin, soğukkanlı kalıp olayları idare edebilirsin eşinin de sana saygısı o derece yükseliyor. Her haklı olduğumda bağırıp çağırsaydım bir süre sonra kabak tadı verirdi. Elbet bağırışlar yükselen sesler oluyor. Önemli olan eşinin/ sevgilinin huyunu, tepkilerini iyi analiz etmek ve kendini frenlemek. Cok öfkelendiğinde derin bir nefes al, hemen cevap verme bir düşün.evet ona da şikayetlerini sorsanız benle ilgili oda bir şeyi çok uzatıyor ufak şeylerden problem yaratıyor öfke kontrolu yok der maalesef beni iyi çözdünüz evet anneniz de ben gibiymiş aslında anneniz de yapıcı bir insandır aynı anneniz gibi benimde canıma tak edince ulan karşı taraf madem alttan almıyor deyip bende can yakıcı şeyler söylüyorum ama maalesef işte öfkem bir sa sürüyor sonra hayde pişmanlık başlıyor bende diyorum ki hakaret edecek ne vardı o hareketleri haketmedi vicdan yapmaya başlıyorum yaşanmışlıklardan da bu huyum arttı ama sanırım normalde de ben baya sinirliyin herhalde aslında benim de sorunlarım var arkadaşlarımın büyük bir kısmı çalışıyor ediyor ben yüksek lisansa kadar yaptım hala bi iş bulamadım herkes işinden gücünden ben kadar emek vermeyen insanları görünce fotoğrafları içim aşırı dağlanıyor o kadar haklısınız ki siniri törpüle me konusunda bunu çok gördüm sakin kalmayı başaran kadın erkeğine her şeyi yaptırıyor ama bağıran çağıran hakkını savunduğunu düşenen kadınlar pek değerli olamıyor maalef he bu hak savunmayacağız anlamına gelmiyor en azından güzel bir dille ve kavgayı hissettiğim an çekilebilseydim zzaten ilişkim de bu kadar yıpranmayacaktı
iş meslek konularına gelince bu memlekette diplomasız doktorlar, sülalesi için kadro açan yöneticiler, akademisyenler var. Hak ettiğini yaşayabilen sınırlı sayıda insan var. Hayat amacını ümidini kaybetme, fırsatları kovalamaya çalış.
ilişkini de dedigim gibi, sevgilin depresyona girmiş olbilir pandemi dönemi herkesi alt üst etti zaten. Herkesin de terapi alacak ne vakti ne parasi olmayabiliyor. Bir psikiyatri gitsin bakalım, konuşsun kısa dönem bi ilaç tedavisi bile olur belki tabii o da isterse ama konuşma işini erteleme derim