Çok Tırsıyorum...

BirKulunuCokSevdim

Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa!
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2010
1.811
6.065
683
32
Merhaba hanımlar, ilk kez konu açıyorum lütfen bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum ^^

Ailemin durumu fena değil çok şükür. Tüm fedakârlıklarıyla beni okuttular, Allah razı olsun. Ama işte babamla tartıştığım bir an fevri bir karar vermiş bulundum. Normalde KYK bursuna başvurmuştum. Çıkmadı, kredi çıktı. Ben de babamla tartıştığım bu süreçte krediyi aldım. Tartışma sebebimiz kendime aldığım bir kıyafetin ücretini yüksek bulmasıydı. Bu parayı kendime ve üniversitede okuyan diğer kardeşime babama danışmaksızın kıyafet alış verişlerimizde kullandım. Tabii kardeşim de dahil hiçkimsenin bu durumdan haberi yoktu. Duysalar çok kızar ve üzülürlerdi. Ama yeri geldi bu parayla Ankara soğuğunda doğalgaz alabildik, mimarlık okuyan kardeşimin projelerine ödenek bulabildik. Zaten afaki bir ücret olmadığından bu durum çok da dikkat çekmedi.

3. Sınıfın 2. Donemi ocak ayında almaya başladım, 5 sınıfın sonuna kadar aldım. Toplam borç 10.984 lira. Otomatik olarak 2 sene sonrası Kasım 2017de başlayıp Haziran 2020ye kadar bir ödeme planı çıkartılmış.

Ben mezun olalı 1 sene olacak. Bir tanıdığımızın yanında asgari ücretle çalışıyorum. Sigortam başladı yani. Bu belirtilen tarihlerde ödemeye başlamazsam gecikme zammı uygulanacaktır. Kendi mesleğimi yapabileceğim bir iş arıyorum ama bulamadım. Bu kazandığım maaşla 10 ayda ancak 2.5 bin biriktirebildim. O parayı da geçen ay acil bir ödemesi çıkıp eli sıkıştığı için babama verdim. O muhakkak geri ödemek isteyecektir ama zaten onlarla beraber yaşıyorum. Parayı geri istemek istemem.

Çok uzattım sadede geleyim :)

- Şu an yüksek lisans yapıyorum. Öğrenciyim yani. Yine de 2 yıl sonra ödemeye başlamam mı gerekir?

- KYK ödemesi aldığımı kimse bilmiyor ve öğrenmesinler istiyorum ama o anki gaflet anında adrese kendi ev adresini yazdım. Bir tebligat belge falan giderse diye çok korkuyorum. Adres değişikliği için KYKya mail attım ama dönen olmadı. Bu konuda bir bilginiz var mı?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim, herkese iyi forumlar ^^

Kendime not: Bir daha kimseden gizli iş çevirme. Arkasında duramayacağın şeyler yapma.

Benim üniversite, 2008 de bitti. Kimse kağıt vb şeyler yollamadılar. Ama 2000 lira olan kredim 4000 kadar olmuştu. Geçen sene sanırım, toptan ödeyenlere yüzde kaç tam bilmiyorumda indirim vardı. babam kredi çekip toptan ödedi. Bizde ona geri ödüyoruz. 3000 kadar geri ödeme yaptık. Ödemezsen üzerine faiz geliyor. Beyaz eşya ya ne kadar faiz geliyorsa o kadarmış. Tam bilmiyorum..

10 bin çokmuş bence bir öğrenci için.
Kardeşinizin okul ihtiyaçları için babanızın laf edeceğini sanmıyorum eğitim sonuçta, o sadece kıyafet olayına kızmış diye anladım.
Alışveriş tutkunuz var ve bu yüzden bu kadar harcamışsınız.
Sizi yargılamak için söylemiyorum zaten farkındasınız durumun ama bence ailenizle paylaşın anlatın.

Bir yerde yıllık 750 tl faiz geldiğini okumuştum ne kadar doğru bilmiyorum ama geciktirince faiz biniyor haliyle.
Benim de ekim ayında ödemelerim başlıyor. Taksitlendirilmiş. Ancak eve herhangi bir belge gelmedi şuan için.

Çok azmış sizinki. Kaç ay aldınız ki?
Ben o zamana kadar para biriktirisem eğer peşin ödemek istiyorum aslında. Böylece faize de para ödememiş olurum. Tabii iş bulabilirsem

Aslında düşününce aylık 300 liradan 30 ay almış oldum yaklaşık olarak bu rakamı bekliyordum. Çok ciddi inanın ilk bir iki ay kendime bir şeyler aldım o kadar. Sonrası hep kardeşimle kendi çıktığımız evin giderlerine ve kardeşimin eğitim masraflarına gitti. Tabii daha rahat yaşadık bu sayede ama alışveriş çılgınlığı gibi bir durum pek de yok yani. Babama söylesek muhakkak her anlamda yardımcı olurdu ama ikimiz de baba harçlıklara zam yap diyecek ya da sık sık babadan para isteyen insanlar değiliz. Ama öyle olsa da ne fark edecek tablo bu aileme kesinlikle söyleyemem borç yapmaktan imtina eden insanlar. Çok üzülürler.

Bir arkadaş yıllaaaaaaarca ödememişti, ama akıbetini bilmiyorum.

O arkadaşınızın halini hatırını bir sorsanız :) belki laf lafı açar KYK borcunu ne yaptığını anlatır ben de faydalanırım

Eve belge gelmemiş olmasına sevindim ama ben biraz bahtsızımdır. Kimseye gitmese bile bana gider o belge... Bakalım o zamana kadar en azından yarısını biriktirip peşin verip sonraki yarısı için belki taksitlenme yaparım. İstediğimiz gibi taksitlendirebiliyor muyuz?

Eve belge geliyor vergi dairesinden taksitlendirebilirsiniz.ama icra vs olmuyor hatirlatma yapiliyor sizi unutmadik heyyy borcun var diye

Eve belge geliyor vergi dairesinden taksitlendirebilirsiniz.ama icra vs olmuyor hatirlatma yapiliyor sizi unutmadik heyyy borcun var diye
Peki adres değişikliği için nereye bildirmem gerekiyor? En azından başka bir yeri adresim olarak göstereyim de adamcağızın kalbine inmesin görünce bir de ne zaman gönderiyorlar süre bitince mi?

Ben 2006 mezunuyum 2008 de hemen geldi ödeme planı ve ben ödeyemedim tabi faiz aldı başını gitti ödemeye niyet etmiştim bir forumda ödeme yapmayın af gelecek dendi ama ben iki gözü iki çeşme günlerce ağladım Nasıl öderim diye... Ki ben bu aldığım parayla okudum başka bir ek gelirim yoktu mecburdum. Neyse ki af geldi ve benim 6000 küsür olan borç tek kalemde ödem ile 3500 tl kadar indi zaten biraz birikmişim vardı gittim hemen ödedim... Vergi dairesine gidip görüşün tebligat gelmeden önce ödeme planı çıkarın zaten 3 ayda bir ödemesi var. O kağıt illaki gelecek ihmal etmeyin derim...

Şu an ödeyebilecek bir durumum yok maalesef yani gidip görüşsem bile pek bir faydası olmaz... Şans yüzünüze gülmüş resmen. Keşke benim için de aynısı olsa

Peki adres değişikliği için nereye bildirmem gerekiyor? En azından başka bir yeri adresim olarak göstereyim de adamcağızın kalbine inmesin görünce bir de ne zaman gönderiyorlar süre bitince mi?
Gulum sen hangi muhtarliga bagliysan adresin otomatik cikiyor.
Ya tebligat degil gelen hatirlatma kagidi borcun uzerine eklenen faiz taksilendirme imkani vs. Yaziyor.
Sanirim mezun olduktan 2 yil sonra basliyir hatirlatmalar.am su var kuzenim.ogretmen mezun olali 8 yil oldu arada hatilatiuorlar odeyemedi ama icra filan gelmedi maasina.sende bak netten borcuna kagit gelmeden kos ergidairesine taksitlendir ozaman gelmez.yada evdekikere size bir suprizim var benim kredi borcum var yokmu sponsor olacak aranizda de

Valla bu kağıt gelmesin diye başka muhtarlığa bile geçebilirim ödeyeceğim borcum borç ama ailem duymasın istiyorum... İnşallah öğrenmezler çok ama çok büyük olay çıkar. Tahmin bile etmek istemiyorum

Ödemeye başlarsanız ve bir süre ödemezseniz vergi borcu olarak vergi dairesine borçlanırsınız. Hiç ödemeyen arkadaşlarım olmuştu, faizi affetmişlerdi ana parayı ödedi kurtuldular. Ama ben 2010'da yüksek lisansımı tamamladım, 5 yılda lisansta aldım yani hem lisans hem yüksek lisans toplam 15 bin civarı ödedim, sizin 3 yıl için 10 bin çok uçuk. Ne kadar aldınız en son aylık olarak.

Benim de ödeyemediğim de oldu ama öyle ciddi faiz binmedi, sonra ayda 2 bin 3 bin erkenden bitirdim.

Emin olun ağır aksak ödeyen, hiç ödemeyen, 15 yıl ödemeyip sonra faizi afolup cüzi rakamlar ödeyenler bile gördüm. Ödeniyo bi şekilde.

Ha bir de çalışmıyorum diyip borcu erteletebiliyorsun, asıl faiz ona biner...

kendine notuna bayıldım
kyk kursunu geç ödediği için ciddi sıkıntıya gireni görmedim ,ama güncel durumları bilmiyorum tabiki 2007 mezunuyum 2009 da ödemeye başlamıştım meblağ da sizinki kadar yüksek değildi.

Şu an ödeyebilecek bir durumum yok maalesef yani gidip görüşsem bile pek bir faydası olmaz... Şans yüzünüze gülmüş resmen. Keşke benim için de aynısı olsa
Siz gidip görüşmez bir ödeme planı yapmazsanız o kağıt kesinlikle gelir evli olsanız hem baba evinize hem eşinizin ailesine gidiyor öyle birşey yani birde icra olayına girmeyin ilerde kara listeye girebilirsiniz cüzi miktarda ödemeler var illaki ödersiniz bence gidip görüşün ancak böyle sessizce halledersiniz...

280 ile başladım diye hatırlıyorum. Sonra 300e, sonrada 350ye çıktı sanki. Çok hatırlamıyorum açıkçası yani şimdi düşününce çok para aslında ama o zaman öyle gelmiyordu. Yüksek lisans yaptığınız süre uzatma olmadı mı? Benim sistemde görülen ödeme olanım direkt 2017de başlıyor. Bir dilekçe falan versem süre uzar mı? Bir bilginiz var mı?
Malesef babamın ısrarıyla bir yerde asgari ücretle çalışıyorum. Eczacılık mezunuyum ama iş bulamadım. Atama
Bekliyorum. Eczane açmayacağım. Atanırsam biriktirip ödemeyi düşünüyorum. Yani 33 taksitle değil de 2-3 taksit mesela. Belki taksit günü gelene kadar af falan çıkar diye bu şekilde düşündüm. Bu şekilde ödesem yine de faiz uygulanır mı?

Ah valla hep gizli saklı şeyler yaparım aslında ama bu herhalde en büyük vukuatım öğrenilirse başım belada...
2013de almaya başladım o zaman 280 falandı. Sizin zamanınızda 150 falandır herhalde. E o zaman 5 sene bile okusanız 9 bin civarı eder. Ama benim aldığım zaman en son 350 civarındaydı o yüzden daha fazla borçlandım. Üstelik benim 5 sene boyunca KYK kredisi alan arkadaşlarım vardı kim bilir onlarıki kaç bindir :S

Taksitli ödeme tarihim kasım 2017. Şimdiden gidip görüşmem gerekir mi?

babaları öder muhtemelende haberleri vardır sen düşün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…