Merhaba hanımlar, ilk kez konu açıyorum lütfen bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum ^^
Ailemin durumu fena değil çok şükür. Tüm fedakârlıklarıyla beni okuttular, Allah razı olsun. Ama işte babamla tartıştığım bir an fevri bir karar vermiş bulundum. Normalde KYK bursuna başvurmuştum. Çıkmadı, kredi çıktı. Ben de babamla tartıştığım bu süreçte krediyi aldım. Tartışma sebebimiz kendime aldığım bir kıyafetin ücretini yüksek bulmasıydı. Bu parayı kendime ve üniversitede okuyan diğer kardeşime babama danışmaksızın kıyafet alış verişlerimizde kullandım. Tabii kardeşim de dahil hiçkimsenin bu durumdan haberi yoktu. Duysalar çok kızar ve üzülürlerdi. Ama yeri geldi bu parayla Ankara soğuğunda doğalgaz alabildik, mimarlık okuyan kardeşimin projelerine ödenek bulabildik. Zaten afaki bir ücret olmadığından bu durum çok da dikkat çekmedi.
3. Sınıfın 2. Donemi ocak ayında almaya başladım, 5 sınıfın sonuna kadar aldım. Toplam borç 10.984 lira. Otomatik olarak 2 sene sonrası Kasım 2017de başlayıp Haziran 2020ye kadar bir ödeme planı çıkartılmış.
Ben mezun olalı 1 sene olacak. Bir tanıdığımızın yanında asgari ücretle çalışıyorum. Sigortam başladı yani. Bu belirtilen tarihlerde ödemeye başlamazsam gecikme zammı uygulanacaktır. Kendi mesleğimi yapabileceğim bir iş arıyorum ama bulamadım. Bu kazandığım maaşla 10 ayda ancak 2.5 bin biriktirebildim. O parayı da geçen ay acil bir ödemesi çıkıp eli sıkıştığı için babama verdim. O muhakkak geri ödemek isteyecektir ama zaten onlarla beraber yaşıyorum. Parayı geri istemek istemem.
Çok uzattım sadede geleyim :)
- Şu an yüksek lisans yapıyorum. Öğrenciyim yani. Yine de 2 yıl sonra ödemeye başlamam mı gerekir?
- KYK ödemesi aldığımı kimse bilmiyor ve öğrenmesinler istiyorum ama o anki gaflet anında adrese kendi ev adresini yazdım. Bir tebligat belge falan giderse diye çok korkuyorum. Adres değişikliği için KYKya mail attım ama dönen olmadı. Bu konuda bir bilginiz var mı?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim, herkese iyi forumlar ^^
Kendime not: Bir daha kimseden gizli iş çevirme. Arkasında duramayacağın şeyler yapma.