Cok sinirliyim!

Seso35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Herkese iyi akşamlar hayırlı iftarlar dilerim şimdiden :) Konuyu dün açacaktım vaktim olmayınca şimdi açmak zorunda kaldım ama içim içimi de yedi dünden beri. Direkt konuya giriyorum.
2 haftalık evliyim. Ve eşimin ailesini de pek sevmiyorum. Nişanlılık döneminde o kadar da sevimli olmadıklarının sinyallerini ara ara verdikleri için de her daim mesafeli olmaktan yana oldum.
Ailesi çok geri kafalı, anlayış konusunda bazı konularda esnek olmayan, kendi dediği olsun isteyen, ben büyüğüm lafım dinlenmeli kafasında, biraz gelenekçi biraz cahil değişik insanlar. Bu laflarim özellikle babasına.. Çok sessiz ama konuştuğunda da üslubu hiç hoş olmayan dik konusan bi adam.
Geçen gün annesi eşimi aradı ve amcan iftar verecek geleceksiniz diye emr-i vaki yapmaya başladı. Ben de sesini duyuyorum o esnada. Eşim de sen bize sordun mu diye biraz kizdi o esnada annesine. Ama annesi laftan anlamadi tabi geleceksiniz olmaz herkes orda falan diye diretmeye devam ediyor. Ben de gitmiyorum hic bi yere dedim. Eşim de bizim adımıza başkalarına söz verme bi daha diye söylendi annesine ve kapattı telefonu. Ben de çok gerildim. Cocukmusuz gibi yönetmeye çalışıyor rica etmek yok. Geçen gün de aradı kendi evinde iftar vereceklermiş. Peki tamam dedim ve dün iftara kayinvalidemlere gittik. Koloni gibi bütün akrabaları iftara almışlar. Bi 15 dk öncesinde onlarda olduk. Ve kayinpederim beni görür görmez nerdeydiniz kızım siz dedi evdeydik dedim güldüm geçtim sonra bu sertleşti çok geç kaldınız bir daha böyle geç gelmek yok dedi dik bi şekilde. Ben ne olduğumu şaşırdım bozuldum üslubukarşısında. Eşime de aynı şeyi demiş eşim de ben de iftar bitiminde gergin bi şekilde ayrıldık evden. Tabi o süre içinde bütün akrabalar nerdesiniz siz hiç görmüyoruz sizi vs diyip duruyorlar ağız birliği yapmış gibi. En sonunda amcasına dedim biz daha 2 haftalık evliyiz evimizde vakit geçiriyoruz diye. Adam durmuş pişkin bi şekilde ne 2 haftası 1 .haftadan gelecektiniz diye. Asla saygıları yok. Onlar gibi kabile halinde takılmam lazım. Hizmet edip pervane olmam lazım. Ne deseler gülüp gecmem lazım. O tarz bi kafaları var. Ve beni ciddi anlamda sinirlendiriyorlar. Allahtanki bütün bunları eşim de görüyor ve o da ciddi manada bu yobazlıktan rahatsız. Mesafe koymaya izin yok resmen. Ben bu insanlarla naparim daha şimdiden pürüz çıkartıyorlar. Ailemden de 8 saat uzakliktayim. Hem bu uzaklık hem de bunların bu kafa yapıları canımı çok sıkıyor. Kayinpederimden de iyice soğumaya başladım. Nişanlılık döneminde de cirkinlesmisti bir kez ve kendi kulagimla duymuştum. O yüzden de o adamı ne göresim var ne de yalandan sempatik gorunesim var. Ne yapmalıyım nedir bunun ayari tecrübeli evliler bana bi akıl verin lütfen uzun oldu sanırım okuyabilenlere çok teşekkür ederim

Eşimin ailesi biz nişanlıyken bosanmamizi isteyen bir aile. Annem onlara bise yapmamasına rağmen anneme bile cephe almış telefonlarına cevap vermemiş insanlar. Bu yaptıkları şeylerden sonra onları gözümün bile göresi yokken ben yine de 15 dk önceden de olsa nezaketen gittim. Arkasından yapılacak isleri yapıp evime döndüm. Kimisi bunu saygısızlık olarak görmüş ancak yapılan samimiyetsizliklerden sonra onların gönlünü hoş tutmak gibi bi zorunluluğum olduğunu düşünmüyorum. Sizler yaşadığınız problemlere rağmen hiç birşey olmamış gibi davranabiliyorsaniz isteklerine razı olabiliyorsaniz sizi azarlar gibi konuşmalarına razı olabiliyorsaniz o sizin tercihiniz. Saygı duyarım. Ama ben yaptıkları şeylerden sonra hiç birsey olmamis gibi davranamıyorum. Sülalesinin ve ailesinin hizmetini görmeye, harem selam takılmaya gelmedim ben buraya. Eşimle mutlu olmaya geldim. Bunu da müdahalesiz bir şekilde yönlendirmeler, emri vakiler olmadan 2 kişilik bir aile olarak yapmak istiyorum. Ben yaptıkları şeye rağmen asla onlara terbiyesizlik saygısızlık yapmadım. Aynı saygıyı da bekliyorum.

Son düzenleme:
Ya Bismillah..

Daha 2 hafta olmuş evleneli .

İftara 15 dk. kala gitmek hoş olmamış bence. İftar için lokanta ya gitsen daha erken gidersin emin ol.

Bu kadar dik olmaya gerek . Davete gidilir. Hele yeni gelinsen illaki gidilir.

Kayınpederinin yapısı bu değiştiremezsin.

En güzel günlerini böyle şeylerle rezil etme.

Rahat ol bak o zaman mutlu olursun.

Taktıkça mutsuzluğun devam eder.

Annesi ve babasinin emrivakilerini asla kabul etmeyin. Sinirlarinizi cizin asla asmalarina izin vermeyin. Zamanla anlarlar. Cocuk azarlar gibi konusmak da neyin nesi. Buna asla izin vermeyin. Karakterinizi ortaya koyun, guclu durun. Taviz vermeyin. Onunde sonunda anlamak zorundalar. Yoksa kendileri kaybeder.

Eşimin ailesi tam tersi şükür çok fazla deneyimli konuşamayacağım canım ama mesafeni korumaya çok önem ver. Hele amcasi halası vs hiç takılma. Bazi zamanlar toplanabilirsiniz tabiki ama sürekli herkesin içinde olmamaya çalış eşin de destekçi ise sana şimdiden yolunuzu çizin kimsenin emrivakisine gelmeyin.

vala iftara 15 dk bencede yanlış sen artık o evin gelinisin kızısın erkenden gidip yardım etmelisin sevmiyorsan bile onlar senden büyük senin gibi görmüş geçirmiş elit olamayabilirler ama evinde iş varsa yardım etmelisin bugun yarın senin çocugun olunca aynısını size yapacak gelin terslicek ve seni istemicek cahilse cahil .iş konusunda insanlara biraz daha anlayışlı olabilrsin sonuçta buda ramazan senede 1 kere, ömür boy eşinlesin biraz akraba içine çıkmakta zarar yok yeni evlisin belki senide görmek istiyorlar zamanla koparsın zaten , .siz yine ezdirmezsiniz kendinizi de sinrlenmeye gerek yok eşiniz idare ediyor güzelce. olayı abartmıssınız

Evlilikte eş tarafının ailesi ile her zaman için resmiyetten yanayım.. Çok fazla sıkı fıkı olmayı bende sevmem açıkcası.. İlerde sorun yaşayacağımıza baştan mesafeli olayım mantığında olmanın faydalı olacağını düşünüyorum..
Ama bence ne güzel size değer veriyorlar ki iftara davet ediyorlar.. Teklifi geri çevirmeniz, gitmemeniz çok doğru olmamış bence..
Birde çalışıyormusunuz o yüzden mi iftara 15 dk kala gittiniz? Eğer çalışmıyorsanız daha erken gitmeliydiniz.. Ne kadar hoşlanmasanızda artık onlarla bir ailesiniz.Biraz erken gidip yardım etmeniz, veya gönüllerini almanız daha uygun olurdu bence.. 13 yıllık evli bir abla tavsiyesi olsun sana, mutluluklar

Bence siz olaylar büyümeden aranızdaki ilişkiyi soğutun diğer aile üyeleri ile. Eşiniz bahaneler uydursun nadiren gidin. Baktınız gittiğinizde laf çarpıyorlar hiç gitmeyin. Ne biçim aileler var arkadaşım ya valla okurken ben daraldım.

Herkes sizin gibi kabile olarak yaşamak ve kabile reisine biat etmek zorunda mı. Allah kızlarımızı böyle ailelerden korusun...

Bence doğru yoldasın şimdiden tavrını belli edip, devamını da bu şekilde getirirsen alışırlar. Nasıl alistirirsan öyle gider. 15 dakika ya katılıyorum biraz daha erken gidebilirdin

Biz daha 2 haftalık evliyiz filan demeniz çiğ geldi. Öyle müsait olduk deyip geçebilirdiniz. Ayrıca iftara çağırılan kişinin sebepsiz 15 dakika kala gelmesini kaba buluyorum. Biraz daha erken gelinebilir. Lokantaya gelmiş gibi yiyip içip gitmeniz ayıp. Gitmek istemiyorsanız gitmezsiniz. Zaten yeni evli olunca iftara gitmek niye zor geliyor anlamadım. Evlenince acıkılmıyor mu ?

Bence biraz sakin olun. Yeni bir aileye alışmak zor olabilir. Kendi ailenize alışmak zor olabilir. Ben "biz büyüdük" edaları gördüm biraz yazınızda. Yaşlar 20 lerin başı gibi geldi.

Yazınızı okuyunca gözümde; birileri tarafından evlilik ve eş ailesine karşı doldurulmuş, gaza gelmiş bişeyler yapmış ama şimdi ne yapması gerektiğini bilmeyen, sorun çıkararak çözüme kavuşableceğini düşünen, mesafe dediğimiz şeyin sürekli problem aramak olduğunu zanneden bir kadın canlandı.

Eşinizin herşeyi görüyor olması sizi haklı çıkarmaz, siz eşinizin ailesinden hiçkimseye karşı saygı duymuyorsunuz ki saygı görmeyi bekleyesinz.

İşte bu benim konum:) Emrivaki ile her istediği olsun isteyen bir adet kayınvalide ve kayınpeder, kendi ailesi uzakta gelin. Evlendiğim andan beri başımı ağrıtan şey
Müsait değilizden asla anlayamayan istediği olana kadar telefonla taciz eden, hatta ağlayan, her gittiğimizde şöyle yapıcaz bunu yapıcaz birlikte diye bizim fikrimizi bile sormadan nereye ne zaman gideceğimizin bile planını yaparlar.
Biz gelemeyiz deyince bağıran hatta bana telefon açıp senin yüzünden oğlum gelmiyor diye bana bağıran kayınvalide.
Kayınvalidemi doldurup üstüme salan onların akrabaları, yok bizim gelin haftada 3-4 kez bize geliyor seninki bir kere geliyor diye vs diye. Bunlardan güç alıp habire azarlayan, laf sokan asla yetinmeyen elini verince kolunu kaptırdığın bi cins kv.

Ben ne yaptım senin gibi önceleri gitmek istemediğim yerlere aman aramız bozulmasın deyip gittim
Aman iyi insanım onlar büyük deyip elimden geldiğince yapmaya çalıştım.
Ama o emirlerin sonu gelmiyor. Bir yapıyorsun iki yapıyorsun üçüncüyü yapmayınca senin görevindi yapmadın oluyor
Ve bunların hepsini ailen uzakta diye yalnızlığından güç alıp yapıyorlar.
Ben çareyi çok net hayır demekte bulmuştum istemediğim her şeye hayır diyordum ister bağırsınlar ister çağırsınlar yapmak istemediğim şeyleri yapmıyordum. Ve gerçekten mutluydum o zamanlar.
Ama sonra kv hasta oldu tekrar benim her istediğimi yapacaksınız çünkü ben öyle istiyoruma döndü olay.
Artık kv ile görüşmüyorum kp ile de arama oldukça uzun mesafe koydum

Evet bir işiniz yoksa gitmek için 15 dakika kalana kadar beklemenize gerek yok.

Bugün eşimin amcasına iftarda gideceğiz haftaya onlar bize gelecek, bayağı da kalabalık olacağız bu sefer.

Ben akraba ilişkilerine önem veriyorum siz buna kabile hayatı olarak bakıyorsunuz nereden baktığımızla alakalı sanırım. İnsanlar sizinle diyalog kurup hic göremedik demişler tatlı bir üslupla gecistirebilirdiniz bunu.

Hoşlanmıyorsanız bu tarz ilişkilerden baştan kesmek en doğrusu. 15 günde 1 görüşmede bu kadar sinirlendiyseniz en güzeli görüşmemek iki taraf içinde sanırım.

Birde insanları yobaz diye etiketlemek bu kadar basit olmamalı.

Bana tavrınız itici geldi.
1. Evet- ramazanda iftara gidilir ve davet edilir
2. Evet ramazanda kabile stilinde yemekler yenir ki kabile dediginiz insanlar amca ,hala
3. İftara 15 dakika önce gitmek terbiyesizlik sınıfına girer

Lütfen ben yeni evliyim triplerine girmeyin- gercekden cok itici oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…