• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok sey mi istiyorum sanki?

Merhaba hanimlar, yeni evli degilim ama evleneli cok olmadi öyle diyelim. Benim rahatsiz oldugum konu esimin bana cook nadiren güzel söz söylemesi. Bazen kendimce diyorum acaba sorun bende mi? Cok sey mi istiyorum? Bütün yaptiklarimi bazen görmezden geliyor veya daha dogrusu sanki benim görevimmis gibi algiliyor, temizliktir ütüdür vs. Tesekkür etme veya iltifat etme geregi duymuyor. Yani ben bir kadinim sonucta, her kadin arada bi güzel laf duymak ister öyle degil mi?
Örnek vermek gerekirse, demin gece vakti yarin is yerine yemek götürmek istedigini söyledi, gece vakti aklina gelmis. Hic üsenmeden söylenmeden gittim mutfaga hazirladim herseyi. Insan bi tesekkür etmez mi? Oturma odasina gectim baktim uyumus. Cok zoruma gitti. Bir yemegi güzel yaptim diyelim, oh ne kadar güzel olmus ellerine saglik demez, hersey de bir nane bulmaya calisir, tuzu az, yagi az olmus gibi laflar, aslinda begendigini yiyisinden anlarim ama mesela. Annesine veya ablasina gelince öve öve bitiremez bu arada. Bundan rahatsiz oldugumu belirttigim de sen ablami mi kiskaniyorsun der onun icin hic bisey demek istemiyorum artik. Fakat kendimi aptal gibi hissediyorum. Uzun yildir evli olan ablalar; nasil davranmam gerekiyor?
Arkadaşım bunu sen yapacaksın adam böyle bir ailede büyümemiş babasından annesine bir tane iltifat ederken duymamış birinden bunu istemen ne kadar doğru belli ki kadın ruhundan da anlamıyor bu da çok normal benim eşimde anlamazdı ben şöyle yaptım. Örneğin ayakta ve bardak istedim bardağı verdiği zaman çok teşekkür ederim hayatım iyi ki varsın dedim şaşırdı ve yüzü güldü daha sonra tuz istedim (ilerleyen zaman) sofrada daha iyi oluyor.,verdi ve tekrar teşekkür ederim iyi ki varsın dedim dur durdu hayırdır birşey mi var söylemek istediğin dedi ve ben duymak istediğim şeyleri sana söylüyorum ne kadar mutlu oldun 2 lafıma ne kadar değerli hissettin 2 cümleme dedim ve yüzü kızardı. Neyse bu hep devam etti meyve kesti iltifat ettim kahve yapmaya başladı ellerine sağlık dedim bu böyle gide gide artık kendiside aynı şeyleri bana yapmaya başladı zaman alıyor ama oluyor sabırla dene

bunlar düzgün yetiştirilmemekten işte, bir yaşa kadar aile öğretir ondan sonra insan kendisi gelişir ,insanlar genelde gelişime iletişime açık ve heveslidir fakat sizinkisi odunsu ... ailede görmemiş bilmiyor ki uygulasın. :KK43:

E övgü görmediğiniz yerde neden hala pohpohlamak falan.
Yarın işe yemek götüresi varsa kalkıp yapsın ya da dışarıdan yesin.

Tatlim, nisanliyken nasildi? Sen ona bu beklentinin bahsetmis miydin?

Eline sağlık demek güzel söz ya da iltifat değildir ki!
Bir insan için, başkası bir şey yapıyorsa ve ayı değilsen teşekkür edeceksin, bu kadar basit.
Daha temelden olmamış bu, çok yontarsınız söyleyim…

8 yıllık evliyim suana kadar 8 kere teşekkür etmemiştir ne yaptığım yemek için ne yaptığım temizlik ne ütü ne cocuk bakmak..İlk başlarda zoruma gidiyordu şimdi aklıma bile gelmiyor sizin esinizinde değişeceğini sanmıyorum

Öncelikle herkese yorumlariniz icin tesekkür ederim. Nisanliyken fark etmedinmi diyenler icin, etmedim acikcasi cünkü uzak mesafe iliskimiz vardi. Yetistirme tarzinda bi sorun vardi diyen de cok olmus. Kayinvalidemin ve kayinbabamin hakkini yiyemem, onlar hep tesekkür eder, yemeklerimi överler sagolsunlar. Esim bu konularda neden zorlandigini henüz cözemedim.
Konuyu güncellemek gerekirse; bilmiyorum kirildigimi kendisi mi fark etti ama ben yemek yaparken yanima gelip yanagimdan öpüp tesekkür etti :) Yemegini yedikten sonra da ellerine saglik hatta Allah razi olsun bile dedi😂 Sanirim anladi benim kirildigimi cünkü ben kendim henüz birsey dememistim fakat duygularimi pek saklayamam, muhtemelen hissetmistir. Bilmiyorum bundan sonrasi ne gösterir, davranislari beni rahatsiz etmeye devam ederse ayni dediginiz gibi yapicam ki belki o zaman anlar. Cok tesekkür ederim hepinize tekrar

Back