• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok sey mi istiyorum sanki?

btxx

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2017
408
315
53
Merhaba hanimlar, yeni evli degilim ama evleneli cok olmadi öyle diyelim. Benim rahatsiz oldugum konu esimin bana cook nadiren güzel söz söylemesi. Bazen kendimce diyorum acaba sorun bende mi? Cok sey mi istiyorum? Bütün yaptiklarimi bazen görmezden geliyor veya daha dogrusu sanki benim görevimmis gibi algiliyor, temizliktir ütüdür vs. Tesekkür etme veya iltifat etme geregi duymuyor. Yani ben bir kadinim sonucta, her kadin arada bi güzel laf duymak ister öyle degil mi?
Örnek vermek gerekirse, demin gece vakti yarin is yerine yemek götürmek istedigini söyledi, gece vakti aklina gelmis. Hic üsenmeden söylenmeden gittim mutfaga hazirladim herseyi. Insan bi tesekkür etmez mi? Oturma odasina gectim baktim uyumus. Cok zoruma gitti. Bir yemegi güzel yaptim diyelim, oh ne kadar güzel olmus ellerine saglik demez, hersey de bir nane bulmaya calisir, tuzu az, yagi az olmus gibi laflar, aslinda begendigini yiyisinden anlarim ama mesela. Annesine veya ablasina gelince öve öve bitiremez bu arada. Bundan rahatsiz oldugumu belirttigim de sen ablami mi kiskaniyorsun der onun icin hic bisey demek istemiyorum artik. Fakat kendimi aptal gibi hissediyorum. Uzun yildir evli olan ablalar; nasil davranmam gerekiyor?

Eşin bildiğin kaba,odun 😒
Kusura bakma direk söylemek istedim.
Aslında davranışları,hitabı biraz düzeltebilirsiniz ama hem alışması için zaman alır hem sabır lazım.
Bazı insanların içinden gelir o güzel söz söylemek,teşekkür etmek,kibar davranmak.

İşine yarar mı bilmem ama ben eğer eşim eline sağlık,teşekkür ederim falan diye hiç tepki vermezse yaptığım şeye,yüzüne dimdik bakarım.
Dikkatini çeker bende evet ne diyosun derim hemen söyler.
Öyle öyle onda refleks oldu hemen söylüyor.
Ama dediğim gibi içinde olması lazım insanın.
Benim eşim sürekli yapar,söyler ama unuttuğu de ben hemen atlarim.

Senin eşinde ailesine karşı normal sana gelince kaba olmasını değiştirilebilir diye düşünüyorum.
Çok uzun yazmışım kusura bakmayın 🙈

Merhaba hanimlar, yeni evli degilim ama evleneli cok olmadi öyle diyelim. Benim rahatsiz oldugum konu esimin bana cook nadiren güzel söz söylemesi. Bazen kendimce diyorum acaba sorun bende mi? Cok sey mi istiyorum? Bütün yaptiklarimi bazen görmezden geliyor veya daha dogrusu sanki benim görevimmis gibi algiliyor, temizliktir ütüdür vs. Tesekkür etme veya iltifat etme geregi duymuyor. Yani ben bir kadinim sonucta, her kadin arada bi güzel laf duymak ister öyle degil mi?
Örnek vermek gerekirse, demin gece vakti yarin is yerine yemek götürmek istedigini söyledi, gece vakti aklina gelmis. Hic üsenmeden söylenmeden gittim mutfaga hazirladim herseyi. Insan bi tesekkür etmez mi? Oturma odasina gectim baktim uyumus. Cok zoruma gitti. Bir yemegi güzel yaptim diyelim, oh ne kadar güzel olmus ellerine saglik demez, hersey de bir nane bulmaya calisir, tuzu az, yagi az olmus gibi laflar, aslinda begendigini yiyisinden anlarim ama mesela. Annesine veya ablasina gelince öve öve bitiremez bu arada. Bundan rahatsiz oldugumu belirttigim de sen ablami mi kiskaniyorsun der onun icin hic bisey demek istemiyorum artik. Fakat kendimi aptal gibi hissediyorum. Uzun yildir evli olan ablalar; nasil davranmam gerekiyor?
Babasından annesine bir iltifat incelik gormediyse eğer yapmıyordur. Davranış olarak iki kısım insan vardır ailesinin verdikleri ile yetinenler ve kendini geliştirenler. Babadan anneye gösterilen davranışı bilinçsiz şekilde size aktarıyor olabilir.
Diğer insanlarla kıyaslama yerine uzun süre daha çok teşekkür edin daha çok iltifat edin.(Gereken durumlarda.) Bir de böyle deneyin.

Bunu ona söyledin mi bence söylemediysen söyle. Bunlara duymaya ihtiyacım var diye açıkca söyle baktın anlamıyor halen demiyor her istediğini yapma bu saatte yemek yapamam de malzeme yok de yapma. Biraz kıymetin bilinsin erkek milletinin her dediğini yapmamak lazım yapıyosan da gözüne soka soka yap ki kıymetin olsun

Yapmazsanız yaptığınızda kıymete biner ama hep yapınca görmezden geliniyor işte… yemek ütü sizin göreviniz değil, evin ortak işleridir. Kocanız da yapsın, yapmazsa siz de yapmayın kalsın her şey. En azından sonradan yaparsanız kıymetini anlar

Esiniz bir anda mi boyle oldu? Yani sevgiliyken her gun guzel laflar eden adam bir anda degisti diyorsunuz ilginc.

Size eline saglik bile demeyen adama gece vakti usenmeyip yemekler yapmaniz falan daha da ilginc. Yaptiginiz yemege laf ettiginde sen daha guzelini yap ben yerim dediniz mi?

Eşin kaba biri ev hanımısın heralde?böyle kaba birine hizmet edeceğime bir işe girer çalışırım.şimdi evde olup ev işi yapmazsan göze batar.kaba birine bir kap yemek bile yapmam sizde gerekenden fazlasını yapmayın dediklerini takmayın sebebini soracak olursa davranışlarından dolayı soğuduğunuzu değer görmediğin sürece aynen böyle devam edeceğini söyleyin.

Bu adam diger kadınlara nazik ,kibar klasik evlendikten sonra aileci olan tiplerden.
Yerinizde olsam önemsem terbiye nezakat küçük yaşta verilir ona verilen eğitim kadına nasıl kaba davranacagı olmuş

Benim eşim de başlarda böyleydi ama genel huyu buydu. Bende özenmişim ilgi övgü bekliyorum tabi. Yağı çok mu ki? Şöyle kızartsaydın aslında tarzı 2 tabak yediği yemeği eleştirme durumlarına girince sinirlenip 2 3 gün sadece makarna yaptım. Kıymalı, peynirli, sebzeli. Neden dediğinde makarna işte, düz pişme tekniği basit, eleştiriye kapalı kafa yormayan bir yemek dedim ve ondan sonra herşey değişti sadece eline sağlık hayatım diyordu şimdi efso olmuş bayıldım tarzı şeyler diyor ben hiç yorum beklemiyorum gözünün içine bakmıyorum yani birşey desin diye. Ama bana demeyip annesinin yemeklere iltifat yağdırsa ciddi yemek yapma olayını bırakırım. Tost yaparım en fazla. Çünkü konuşabilen biriymiş huyu böyle diyip geçemez insan. Sana gelince mi ağzı yoruluyor yani.

Böyle davranan adama hicbisey yapmazdım.
Eli ayağı tutuyorsa kalksın hazırlasın madem kendine.
Açık açık bana teşekkür et, iki güzel söz söyle dedikten sonra da bir kıymeti kalmaz ki.

madem öyle ertesi günü yüzüne vuracaksın , tüşekkür edince kokrma ağzına yapışmaz de ,

baktın tşk etmiyor birdaha da gece vakti kalkıp yemek yapma

Yoo adam annesine ablasına kibarmis.
Bu eşe kaba olma durumu da ayri bişey herhalde.
Simarmasin mi diyor acaba 🤷
Çocuğum; doktor, hakim, mühendis, öğretmen vb. olsun diye çaba gösterene kadar, önce çevresine saygılı, insan ilişkilerinde duyarlı, iyi bir insan olması için çaba göstermek ve öyle yetiştirmek lazım.
Onun için özünde odun dedim ya, yetiştiren o şekilde yetiştirmiş.

Eşiniz odundan öte saygısız birisi bence. Bir insanın iltifat etmemesini güzel söz söylememesine odunluk derim ama bir teşekkürü nezaketi çok görmesini saygısızlık olarak düşünüyorum. Böyle gelmiş böyle gider geçmiş olsun. Nezaketi öğrenene kadar eksik bırakırdım onu. Yaptığınızda teşekkür etmesi gereken ne varsa yapmayı yavaş yavaş azaltın

Canınızın kıymetini bilmediğinizden oluyor bunlar
gece gece ne yemeği yapıyorsunuz mesela

teşekkür etmeyip eline sağlık demeyi unutmaz benimki
unutunca da bişey değil veya afiyet olsun diye tepki veririrm
sizde böyle yapabilirsiniz
sakın bir daha gecenin bir yarısı yemek pişirmeyin

Back