Çok Mutsuzummmm

SerenityMamoru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2016
184
68
Merhaba, kendimi çok yalnız çaresiz yapacak hiç bir şeyi yokmuş , monoton bir hayata mahkum kalmış hissediyorum. Korkuyorum. 1 yıllık Evliyim ve Hamileyim. Eşimle sıkıntılarım var bunu daha öncede yazmıştım. ama bn çok yoruldum. hamileyken mutsuz olmakta istemiyorum hep arkama attım mutsuzluklarımı ama tıkandım artık sanırım sizden yardım istiyorum :KK43:
Neden erkekler (tabi hepsi değil) , evlendikten sonra nasılsa aldım moduna giriyor. sıfır ilgi sıfır alaka . hata yaptığında gönül alma gbi bir şey yok. üzüldüğünüzde umrunda değil. birde üzen kendisi. küstüğünüzde o da küsüyor sanki bni o küstürmemiş. ağlamamak için kendimi sıkıyorum artık. dün akşam patladm. kimse yokken oturup hüngür hüngür ağladım. eşim gelmesine yakın da yüzümü yıkadm. yemeğimi yaptım önüne koydum. başka odaya geçtim erkenden uyudum. ama bu bile umrunda değil. eşim evlenmeden önce bni sever sayar bi hata yapsa düzeltmeye çalışır. mutlu olmamıza çabalar. şimdi değil. herşeyi benden bekliyor. ilgi göstermeyor. bni umursamıyor. ben iyiysem çok iyiyiz. ama onn dediği bir şey olmaz ve ya bn küsmüşsem ya da bi problem varsa bn gidip adım atıp haklı veya haksız hiç farketmez o hiç gelmiyor. adım atmıyor. ben artık çok yoruldum. güzel bi söz söylesin. iyi davransın. anlayışlı olsun. bi karar varsa biz artık evliyiz oturup birlikte alalım (kiii herşeyi hala annesine danışır o da ayrı konu). ben napıcam şimdi?
Küs davranim diyorum konuşmuyoruz hatalı biliyorum ama içim kaldırmıyor. ona sarılmadan onnla ii olmadan mutlu olamıyorumm. barışim diyorum ii davranıyor mutlu gibiyiz ilk bir şey çktgnda yine bnden bekliyor. hem çalışıyorum hem hamileyim ama bn yapmadan bir iğne yapmıyor evde. hepsi bnm görevimmiş. peki ya eşin görevi nedir ? bari mutlu et. yok. nasıl bitecek bu işgence. eve git işe gel evde anlaşamadığın bir koca. hayattan soğudum artık. devam edemiyorum. sussam olmuyor. konuşsam çare değil. nasıl bir yol izlicem bıktım.
Bir insan bu kadar anlayışsız olabilir mi? senin görevin. senin işin. keyfin bilir. nasıl istersen. anneme sorim. kardeşimi çağırim. dışarı çıkmıyoruz bir şey paylaşmıyoruz. onn ailesiyle ilgili bir şeyse kalk gitmemiz lazm. bnmkilerle ilgili bir şeyse sabahtan surat beş karış bn gelmesem. artık dayanamıyorum.
Sizce ne yapmalıyımm?

Hamilesin, calisiyorsun bir de gelince onune yemek mi hazirlayip koyuyorsun? Kocan ne yapiyor?

Edit: Ne oluyor bu adamlara ya? Hepsinin burnu kaf daginda. Kadin calisacak, ev isi yapacak, hamile kalip cocuk doguracak, guler yuzu eksik etmeyecek, tabi bir de valide sultanin ve sehzadelerin gonlunu hos tutacak... E bu kocalar sperm bagisi ve golgeden baska ne temin ediyor yuvaya?

Edit 2:Konunu okuyunca ben bile mutsuz oldum. Senin mutsuz olman cok normal.

Son düzenleme:
Çok yıpratıcı bir durum Allah yardımcınız olsun..
Ciddi ciddi konuştunuz mu böyle yürümez mutlu değilim dediniz mi?

Dedim. Ayağına kadar gittim bir keresinde. Bak böyle devam edemeyiz. bir sorun varsa konuşarak halletmemiz lazım dedim. Böyle olmak istemiyorum dedim. Tek dediği inat ediyormuşum. onun istedikleri olursa mutlu olurmuşuz. ot gbi yaşıyoruz artık.

Kendini niye ona bu kadar cok bagliyorsunki..
kendini onsuz cok degersiz goruyorsun yapma bunu
Hayat kocadan ibaret degil.
Bak calisiyorsun zaten kafani dahitacak bi isin var ya ev hanimi olsaydin aksama kadar onun yolunu gozleseydin.
Hamilesin yasadiklarindan bebeginde etkileniyor kendini uzme
Kocanin ustunede o kadar dusme . aranizda bi tartisma oldugu zaman eger hakliysan kesinlikle ilk adimi sen atma. Oyle alisiyorlar sonra ne yaparsam yapayim nasilsa affeder diye dusunuyorlar gerekirse 2 ay sursun kararli ol kendini basit yapma...
Once sen kendine deger vereceksin ki karsi tarafta sana deger versin. Kendini ona muhtac gorme sen ayaklarinin ustunde duran bi bayansin.. Akilli ol kendini ezdirme yakinda anne baba olacaksiniz lohusalik suresi zaten cok zor daha cok bunalima girersin...
Bebegini kucahina aldiginda butun sevgini ona vereceksin zaten bebekten firsat bulup kocanla ilgilenemiyeceksin bu seferde o senden ilgi bekliyecek az sabret...

Dedim. Ayağına kadar gittim bir keresinde. Bak böyle devam edemeyiz. bir sorun varsa konuşarak halletmemiz lazım dedim. Böyle olmak istemiyorum dedim. Tek dediği inat ediyormuşum. onun istedikleri olursa mutlu olurmuşuz. ot gbi yaşıyoruz artık.
Nasıl bir bencilliktir bu.sadece onun istedikleri olursa mı mutlu olacakmış sınız?

Hamilesin, calisiyorsun bir de gelince onune yemek mi hazirlayip koyuyorsun? Kocan ne yapiyor?

Edit: Ne oluyor bu adamlara ya? Hepsinin burnu kaf daginda. Kadin calisacak, ev isi yapacak, hamile kalip cocuk doguracak, guler yuzu eksik etmeyecek, tabi bir de valide sultanin ve sehzadelerin gonlunu hos tutacak... E bu kocalar sperm bagisi ve golgeden baska ne temin ediyor yuvaya?

Edit 2:Konunu okuyunca ben bile mutsuz oldum. Senin mutsuz olman cok normal.

Hiç bir şey. o işten geliyor. çok yorgun bütün gün çalışmış. önüne yemek konmasını bekliyor. ben birde karşı yakada çalışıyorum. işten eve geliyorum. hamile halimle midem de bulansa yorgunda olsam yemek yapıp önüne koyuyorum. kaldırıyorum. yıkıyorum. temizliğimi yapıyorum. çamaşırım bulaşığım. bir çöp alimde yardım edim yok. Birdeeeee ben bazen çok aşırı kızıyorum artık tavrına. küstüm yemek vermedim iki kere. dünyayı başıma yıktı. ben napıyormuşum. kadınlığımın görevlerini yerine getrmiyormiyormuşum. ona yemek yapmak mecburiyetindeymişim. yoksa kötü olcakmış felan filan. bnde kızdım anlattım bu böyle olmaz dedim. o da yapmak zorundasın dedi. şimdi mecbur hır gür çıkmasın diye yapyrm...

Üzgün olabilmeyi başarabildiğiniz kadar öfkeli ve kararlı olmayı da başarsanız ve ağzınız da biraz laf yapsa ne sorun kalacak ne dert.
Bu yaştan sonra olur mu bunlar bilmem de,o kararlılıkta ısrar etmezseniz daha çok üzüleceksiniz.
Her öneri de her insana uymayabilir.
Benim de eşim başta öyleydi,ben Allah ne verdiyse daldım ,o ondan anlıyormuş çünkü.Eski sakin halim iş yapmayınca tersini denedim.Ağzım iyi laf yapar ,o da iyi bilir ve bir daha canımı sıkacak tek bir hareketi olmadı şükür.

O zaman sende onun taleplerini es geç yorgunum de hastayım de sadece kendi işlerini yap bırak ne hali varsa görsün zaten senin şu konuda ki en büyük hatan maalesef eşini çok önemsemen bırak sarılmayı ver mutsuz olsun esin o senin onu düşündüğünün yarısı kadar bile düşünmüyor çalışan bir kadınsın birde eve gelip destek olacağına köstek mi oluyor tövbe estağfurullah ne ise yariyor peki bu adam semirmekten başka ?

kimse yokken oturup hüngür hüngür ağladım. eşim gelmesine yakın da yüzümü yıkadm. yemeğimi yaptım önüne koydum. başka odaya geçtim erkenden uyudum.

hamilesiniz, çalışıyorsunuz, mutsuzsunuz yemek yapmak zorunda da değilsiniz. Adam neden umursasın ki. Yediği önünde yemediği arkasında. Yorgunum yapmadım bu kadar. Bu erkekleri sizin gibi naif insanlar çekmeye devam ettikçe azalarak bitemezler ki.

Kendini niye ona bu kadar cok bagliyorsunki..
kendini onsuz cok degersiz goruyorsun yapma bunu
Hayat kocadan ibaret degil.
Bak calisiyorsun zaten kafani dahitacak bi isin var ya ev hanimi olsaydin aksama kadar onun yolunu gozleseydin.
Hamilesin yasadiklarindan bebeginde etkileniyor kendini uzme
Kocanin ustunede o kadar dusme . aranizda bi tartisma oldugu zaman eger hakliysan kesinlikle ilk adimi sen atma. Oyle alisiyorlar sonra ne yaparsam yapayim nasilsa affeder diye dusunuyorlar gerekirse 2 ay sursun kararli ol kendini basit yapma...
Once sen kendine deger vereceksin ki karsi tarafta sana deger versin. Kendini ona muhtac gorme sen ayaklarinin ustunde duran bi bayansin.. Akilli ol kendini ezdirme yakinda anne baba olacaksiniz lohusalik suresi zaten cok zor daha cok bunalima girersin...
Bebegini kucahina aldiginda butun sevgini ona vereceksin zaten bebekten firsat bulup kocanla ilgilenemiyeceksin bu seferde o senden ilgi bekliyecek az sabret...

doğru diyrsun. bende bu fikirle hareket etmeye çalıştım hep. bir şey dedi bağırsada çağrsada bnde istediğimi fikrimi söyledim her ne kadar tınlamasada direttim. çünkü yaptığı çoğu şey evlilikten sonra çok mantıksız şeyler. anlayış yok sevgi yok gbi şeyler. sonra dayanamıyorum işte barışıyorum yine aynı. bn mutsuz olmamıza bile dayanamıyrm. ki sevgiliyken hiç böyle biri değildi. şimdi nasıl dayanıyor. o zaman kıymet biliodu. şimdi yk. aldım naslsa modu heralde. çok çirkinnnn

Evlilik işi zor yeni evli çftlerde bu ilgi alaka olayı özellikle bayanlarda beklenenin tam tersi olunca sonuç konu sahibi gibi hüsran, bir çatı altına girmeden kimse ikinci yüzünü göstermez mallesef ,ya birbirinizin karakterini öğrenene kadar bu çatışmalara alışacaksınız yada sen sağ ben selamet diyeceksiniz. bugün bu şekilde okuduğum kaçıncı konu bilemedim ,

Evlilik işi zor yeni evli çftlerde bu ilgi alaka olayı özellikle bayanlarda beklenenin tam tersi olunca sonuç konu sahibi gibi hüsran, bir çatı altına girmeden kimse ikinci yüzünü göstermez mallesef ,ya birbirinizin karakterini öğrenene kadar bu çatışmalara alışacaksınız yada sen sağ ben selamet diyeceksiniz. bugün bu şekilde okuduğum kaçıncı konu bilemedim ,

evet böyle insanlardan nefret ediyorum. bu resmen ikiyüzlülük. ayrıca mutlu olmak karşılıklı anlaşmak varken. bencil olup mutsuz olmak niyedir

doğru diyrsun. bende bu fikirle hareket etmeye çalıştım hep. bir şey dedi bağırsada çağrsada bnde istediğimi fikrimi söyledim her ne kadar tınlamasada direttim. çünkü yaptığı çoğu şey evlilikten sonra çok mantıksız şeyler. anlayış yok sevgi yok gbi şeyler. sonra dayanamıyorum işte barışıyorum yine aynı. bn mutsuz olmamıza bile dayanamıyrm. ki sevgiliyken hiç böyle biri değildi. şimdi nasıl dayanıyor. o zaman kıymet biliodu. şimdi yk. aldım naslsa modu heralde. çok çirkinnnn

Sevgiliyken ikimizde çalışıyoruz ben sana yardım ederim mi dedi? Nişan düğün aşamalarında hep sizin fikrinizi mi sordu?
Ben inanamıyorum hamile eşine bile evde birazcık yardım etmeyen, eşini adam yerine koymayıp hala annesinin fikrinden çıkmayan bir adam sevgiliyken hiç belli etmesin.

Üzgün olabilmeyi başarabildiğiniz kadar öfkeli ve kararlı olmayı da başarsanız ve ağzınız da biraz laf yapsa ne sorun kalacak ne dert.
Bu yaştan sonra olur mu bunlar bilmem de,o kararlılıkta ısrar etmezseniz daha çok üzüleceksiniz.
Her öneri de her insana uymayabilir.
Benim de eşim başta öyleydi,ben Allah ne verdiyse daldım ,o ondan anlıyormuş çünkü.Eski sakin halim iş yapmayınca tersini denedim.Ağzım iyi laf yapar ,o da iyi bilir ve bir daha canımı sıkacak tek bir hareketi olmadı şükür.

sizin adınıza sevindm. inş bizim de hallolur.

O zaman sende onun taleplerini es geç yorgunum de hastayım de sadece kendi işlerini yap bırak ne hali varsa görsün zaten senin şu konuda ki en büyük hatan maalesef eşini çok önemsemen bırak sarılmayı ver mutsuz olsun esin o senin onu düşündüğünün yarısı kadar bile düşünmüyor çalışan bir kadınsın birde eve gelip destek olacağına köstek mi oluyor tövbe estağfurullah ne ise yariyor peki bu adam semirmekten başka ?

evet bi müddet sonra unutup affediyorum. sonra ilk bi konu oldgnda yine çekinmeden bni kırabiliyor. bunu yapmaktan çekinmeli eskisi gbi. elimden geleni yapacağım bu konuda

X