böyle bir konu açmak isteyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama okadar çaresiz hissediyorum ki kendimi...
1,5 aylık nişanlıyım, çok iyi anlaşan gıpta ile bakılan bir çifttik herşey çok güzeldi ancak son birkaç hafta hariç...
nişanlım sürekli annesine gitmemi onla zaman geçirmemi sürekli arayıp sormamı bekliyor. zaten haftada 1 kez görüşüyorum kimi zaman 2-3 kez görüştüğümde oldu ama onlara göre ben mesafeliyim soğuk davranıyorum. Kız tarafı ağır olmalı bence. Ailem haklı olarak arka arkaya hergün oraya gitmeme izin vermiyo zaten bunu çevremdeki kimse hoş karşılamaz. Eşya bakılmaya gidilecek benim arayıpta hadi gidelim dememi bekliyolar böyle saçmalık olur mu ben mi onların peşinde koşturucam. Nişanlımın birkere ailemi arayıpta hal hatır sorduğunu görmedim. Bunu söylediğimde sen bize gelin geliceksin eve alışman lazım diyo. (Bu arada altlı üstlü oturucaz) Annesi okadar dolduruyo ki eskiden böyle olmazdı. Geçen gün bize geldiler nişanlımla mutfaktayken kayınvalidem anneme bizim adetlerimiz ağırdır kaynana kaynata bohçası hariç en az 15 tane bohça istiyoruz demiş. Duyunca sinirden ne yapacağımı şaşırdım. Biz adettir böyledir şöyledir diyerek onlardan hiçbirşey istemedik yük olmamak için... ki ailemin madden şuan sıkıntıda olduğunuda biliyor. kayınvalidem beni tek bulduğunda sürekli imalı konuşuyor yok bir gelin varmışda kaynanasına hiç yardım etmezmişte evini temizlemezmiş bulaşığını yıkamazmışda. Yok neymiş bilmem kim gelinini aynı eve alıcakmış daha iyiymiş. Tabi kafasında böyle bir fikir vardı biz onay vermedik bir dairenin kirasından oldu zavallım. Bu imalardan dolayı da görüşmek bana sıkıcı gelmeye başladı. 2 hafta önce kaplıcalara gittiler benide götürmek istediler ailem izin vermedi tabiki. Sürekli neden izin vermediler neden bize gelip gitmiyosun ailen neden bize gelmeni istemiyo ki bize güvenleri mi yok diye saçma sapan sorular soruyolar halbuki yok öyle bişey sadece ailemin prensipleri var ve anlayışla karşılıyorum Demekki oğluna; bak gördün mü bize güvenmiyolar böyle davranıyolar demiş. Kendi kızı olsa nasıl davranırdı okadar merak ediyorum ki. Birde nişan öncesinde çok yüksekten atıyolardı onu alırız bunu alırız evin eşyalarını dört dörtlük istediğin gibi yaparız ama şimdi spot ürünler bile düşünülüyor. Kayınvalidem keyif yapmayı çok iyi biliyor daha 39 yaşında gereksiz ona buna para harcadığını görünce çıldırmamam mümkün değil işlerine gelince para çok işlerine gelmeyince para yok oluyoklava:halbuki herşey ortada... sürekli gergin giden günlerin ardından dün gece aramız iyi olmaya başladı oda bu sabaha kadar sürdü. Çünkü hep hayalini kurduğumuz balayı tatili vardı. Balayına gidecek miyiz sorusuna bakarız para durumuna bağlı diye cevap verdi :1shok: bunlar onun kelimeleri değil biri bişekilde aklını dolduruyo ama anlam veremiyorum... :1no2: bir tartışmamızda "sen annemi annen gibi değilde kaynana gibi görüyosun annem seni kızı gibi görüyo çat kapı gelmeni istiyo ama sen soğuksun mesafelisin gelip gitmiyosun bakıyorumda nefretini anneme karşı kullanmaya başlamışsın sen bu aralar çok garipleştin" gibi sözler sarfetti şok oldum bir iyi bir kötü nereye kadar gider böyle ben kendimi ifade edemez oldum annesinin davranışlarını görmüyo :çok üzgünüm:
bize nazar mı değdi yoksa:uhm:
nişanlıyken nişanlınızın ailesiyle ne kadar sıklıkla görüşüyodunuz o size gelip gidiyo muydu sürekli bir arada olmak doğru mu yoksa benmi yanlış düşünüyorum fikirlerinize yardımlarınıza ihtiyacım var... :çok üzgünüm:
mesela arkadaşlar bohça meselesinde kadın böyle bir densizlik yaptığında calistanın annesinin "bizde de ne adetler var ama siz zorlanmayın diye söylemek istememiştik, her adet yerine getirilecekse biz de söyleyelim" (daha kibar bir şekilde de olabilir) gibi birşey demesi uygun olmaz mıydı?
- canım annem o an ne diyeceğini şaşırmış biz zaten aileye bohça düşünüyoduk ama o kadar değil o yüzden ani bir çıkış yapmamış.Oda keşke söyleseydim bir an dilim tutuldu dedi ve zaten bu konuyu konuşmayı düşünüyor.
şunu gelini şöyle bunun gelini böyle konularında "anne o eskidenmiş, şimdi herkes çalışıyor kendi evine bile yetişemiyor " gibi bir tepki vermesi çok mu abartı olurdu?
- bu konuda kırıcı olmadan gerekli tepkiyi aynen verdim canım
yani terbiyeli davranmak, onların seviyesine inmemek adına taviz verilmesi iyi mi?
biraz da cazgır olmak gerekmez mi?
- onları görsen herşeyin en mükemmelini yapıyolar öyle yaşıyolar bende ikilemleri yeni yeni görmeye başladım. Bu durumlardan sonrada davranışlarımı baskın tutmaya karar verdim
dediğim gibi ben karşı tarafın yaptıklarından bahsettim durumu tam olarak bilmeniz adına.
Tamam biz de demiyoruz ki erkek tarafı herşeyin en iyisini alsın neden almıyorlar.. Ama eğer bir aile kız tarafından 15-20 bohça istiyorsa, karşılığında altın kemer (adı ne bilmiyorum) 15-20 de burma bilezik v.s istenince paşalar gibi alacak, herşeyin en iyisini yapacak. Arkadaşım eğer onlar sizden istiyolarsa siz de isteyeceksiniz belki o zaman anlar nasıl oluyomuş. Yok öyle ben herşeyi isterim ama ben alamam. Kısasa kısas.. :jeyyar:
canım hani düğünden sonra akraba ziyaretleri olurya bohçayla küçük çapta hediyeler götürülür hadi yakın akrabalara dese yine gam yemicem bu arada ben 15 sanıyodum 20 tane istiyoruz demiş senağlama
ama çok beklerklava:
Canım bak işte anlatmak istediğim bu .Asıl hata ailelerde ve eğitimde .Evliliği ticari bir kurum gibi görürsek çocuklarımızı adeta bir mal gibi üç , beş burma bilezikle eşdeğer tutarsak çok büyük hata yaparız .Siz gençlerin bu konuda çok daha bilinçli ve eğitici olmanız gerekli .Yani kısasa kısa yapmayacaksınız .Tam tersine size bir eşya muamalesi yapan zihniyete karşı çıkıp utandıracaksınız.Yoksa mutsuz olan sizler olursunuz .İnanın bu gibi şeylerin hiç değeri yok .Kendi alınterinizle yapılan her eşya , alınan her şey size çok daha fazla haz verecektir .Siz eğitimli ve bilinçli bireyler olun ki evlatlarınız da sizleri örnek alsın .Böylece sizden fikir soran arkadaşlarınızı çok daha güzel ve doğru şeylere yönlendirebilirsiniz.Sevgiler..
Nişanlının ailesinin davranışları elbette hatalı .Ama eşya alma konusunda aynı şeyi düşünmüyorum .Ailesinin maddi gücü neyse elbette onu alacaktır .Ben de oğlumu veya kızımı evlendirdiğim zaman gelinin tercih ettiği markalar değil , benim maddi gücümün yettiği eşyalar alınacaktır .Beğenmiyorsa hiç alınmayacaktır :)Aynı şekilde kızım için ,evleneceği insanın maddi gücü neyse o alınacaktır .Benim hiçbir talebim olmayacaktır .Eğer oğlumun evleneceği kızın benden maddi beklentileri varsa veya kendi istekleri doğrultusunda hareket etmemizi bekliyorsa o kız benim zaten gelinim olamaz.Çünkü ailelerin hiçbir zaman böyle bir mecburiyetleri olamaz .Lütfen hiç kimse zora girmesin .Ben bohça gibi adetleri de saçma buluyorum .Ne bana bohça yapsınlar ne ben onlara .Önemli olan gençleri elbirliğiyle evlendirmek ve maddi güçler doğrultusunda bir ev kurmalarını sağlamak .Sakın ola markalara takmayın .Nasıl olsa ilerde kendi paranızla sahip olursunuz .Anne babaları zora sokarak istekleri yaptırmak hiç hoş değil .Sakın bana kızmayın .Ben evlenecek yaşta hem kızı hem oğlu olan bir anneyim .Kızıma da her zaman söylerim " sakın fazla beklentin olmasın "diye .Kızımı bu şekilde eğittiysem gelinim olacak kişiden de aynı özgüveni ve sağlam kişiliğini göstermesini beklerim .Kızım veya gelinim hiç fark etmez.Herkese sevgiler....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?