• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mutsuzum yoruldum :'(

ya hay bu bohça işini icat edeni ya herşey bitmiş gibi birde bir sürü saçma sapan şeylerle uğraş en iyisi fazla yapmamak valla ben öle yapıcam baş edemem hepsiyle

böyle bir konu açmak isteyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama okadar çaresiz hissediyorum ki kendimi...
1,5 aylık nişanlıyım, çok iyi anlaşan gıpta ile bakılan bir çifttik herşey çok güzeldi ancak son birkaç hafta hariç...
nişanlım sürekli annesine gitmemi onla zaman geçirmemi sürekli arayıp sormamı bekliyor. zaten haftada 1 kez görüşüyorum kimi zaman 2-3 kez görüştüğümde oldu ama onlara göre ben mesafeliyim soğuk davranıyorum. Kız tarafı ağır olmalı bence. Ailem haklı olarak arka arkaya hergün oraya gitmeme izin vermiyo zaten bunu çevremdeki kimse hoş karşılamaz. Eşya bakılmaya gidilecek benim arayıpta hadi gidelim dememi bekliyolar böyle saçmalık olur mu ben mi onların peşinde koşturucam. Nişanlımın birkere ailemi arayıpta hal hatır sorduğunu görmedim. Bunu söylediğimde sen bize gelin geliceksin eve alışman lazım diyo. (Bu arada altlı üstlü oturucaz) Annesi okadar dolduruyo ki eskiden böyle olmazdı. Geçen gün bize geldiler nişanlımla mutfaktayken kayınvalidem anneme bizim adetlerimiz ağırdır kaynana kaynata bohçası hariç en az 15 tane bohça istiyoruz demiş. Duyunca sinirden ne yapacağımı şaşırdım. Biz adettir böyledir şöyledir diyerek onlardan hiçbirşey istemedik yük olmamak için... ki ailemin madden şuan sıkıntıda olduğunuda biliyor. kayınvalidem beni tek bulduğunda sürekli imalı konuşuyor yok bir gelin varmışda kaynanasına hiç yardım etmezmişte evini temizlemezmiş bulaşığını yıkamazmışda. Yok neymiş bilmem kim gelinini aynı eve alıcakmış daha iyiymiş. Tabi kafasında böyle bir fikir vardı biz onay vermedik bir dairenin kirasından oldu zavallım. Bu imalardan dolayı da görüşmek bana sıkıcı gelmeye başladı. 2 hafta önce kaplıcalara gittiler benide götürmek istediler ailem izin vermedi tabiki. Sürekli neden izin vermediler neden bize gelip gitmiyosun ailen neden bize gelmeni istemiyo ki bize güvenleri mi yok diye saçma sapan sorular soruyolar halbuki yok öyle bişey sadece ailemin prensipleri var ve anlayışla karşılıyorum Demekki oğluna; bak gördün mü bize güvenmiyolar böyle davranıyolar demiş. Kendi kızı olsa nasıl davranırdı okadar merak ediyorum ki. Birde nişan öncesinde çok yüksekten atıyolardı onu alırız bunu alırız evin eşyalarını dört dörtlük istediğin gibi yaparız ama şimdi spot ürünler bile düşünülüyor. Kayınvalidem keyif yapmayı çok iyi biliyor daha 39 yaşında gereksiz ona buna para harcadığını görünce çıldırmamam mümkün değil işlerine gelince para çok işlerine gelmeyince para yok oluyo :oklava:halbuki herşey ortada... sürekli gergin giden günlerin ardından dün gece aramız iyi olmaya başladı oda bu sabaha kadar sürdü. Çünkü hep hayalini kurduğumuz balayı tatili vardı. Balayına gidecek miyiz sorusuna bakarız para durumuna bağlı diye cevap verdi :1shok: bunlar onun kelimeleri değil biri bişekilde aklını dolduruyo ama anlam veremiyorum... :1no2: bir tartışmamızda "sen annemi annen gibi değilde kaynana gibi görüyosun annem seni kızı gibi görüyo çat kapı gelmeni istiyo ama sen soğuksun mesafelisin gelip gitmiyosun bakıyorumda nefretini anneme karşı kullanmaya başlamışsın sen bu aralar çok garipleştin" gibi sözler sarfetti şok oldum bir iyi bir kötü nereye kadar gider böyle ben kendimi ifade edemez oldum annesinin davranışlarını görmüyo :çok üzgünüm:

bize nazar mı değdi yoksa :nazar: :uhm:

nişanlıyken nişanlınızın ailesiyle ne kadar sıklıkla görüşüyodunuz o size gelip gidiyo muydu sürekli bir arada olmak doğru mu yoksa benmi yanlış düşünüyorum fikirlerinize yardımlarınıza ihtiyacım var... :çok üzgünüm:

şimdi evli arkadaşlara ben de sorayım bari bu örnek üzerinde :uhm:

mesela arkadaşlar bohça meselesinde kadın böyle bir densizlik yaptığında calistanın annesinin "bizde de ne adetler var ama siz zorlanmayın diye söylemek istememiştik, her adet yerine getirilecekse biz de söyleyelim" (daha kibar bir şekilde de olabilir) gibi birşey demesi uygun olmaz mıydı?

şunu gelini şöyle bunun gelini böyle konularında "anne o eskidenmiş, şimdi herkes çalışıyor kendi evine bile yetişemiyor " gibi bir tepki vermesi çok mu abartı olurdu?

yani terbiyeli davranmak, onların seviyesine inmemek adına taviz verilmesi iyi mi?
biraz da cazgır olmak gerekmez mi?

bir de calista nişanlın maddi olarak ailesine mi bağımlı yani babası ile falan mı çalışıyor?bu da size karışmalarında etken olabilir.tabi bir de onların evinde oturacağınız için sürekli onlara gebe olma durumu da var.

ayrıca nişanlının ailesinin tavırları hiç hoş değil, nişanlının tepkileri de pek iyi değil bence...

mesela arkadaşlar bohça meselesinde kadın böyle bir densizlik yaptığında calistanın annesinin "bizde de ne adetler var ama siz zorlanmayın diye söylemek istememiştik, her adet yerine getirilecekse biz de söyleyelim" (daha kibar bir şekilde de olabilir) gibi birşey demesi uygun olmaz mıydı?

- canım annem o an ne diyeceğini şaşırmış biz zaten aileye bohça düşünüyoduk ama o kadar değil o yüzden ani bir çıkış yapmamış.Oda keşke söyleseydim bir an dilim tutuldu dedi ve zaten bu konuyu konuşmayı düşünüyor.

şunu gelini şöyle bunun gelini böyle konularında "anne o eskidenmiş, şimdi herkes çalışıyor kendi evine bile yetişemiyor " gibi bir tepki vermesi çok mu abartı olurdu?

- bu konuda kırıcı olmadan gerekli tepkiyi aynen verdim canım

yani terbiyeli davranmak, onların seviyesine inmemek adına taviz verilmesi iyi mi?

- onları görsen herşeyin en mükemmelini yapıyolar öyle yaşıyolar bende ikilemleri yeni yeni görmeye başladım. Bu durumlardan sonrada davranışlarımı baskın tutmaya karar verdim

dediğim gibi ben karşı tarafın yaptıklarından bahsettim durumu tam olarak bilmeniz adına.

valla onu bunu bilmemde genelde olan kız annelerine oluyor kızların mutluluğu için maddi durumu olmasa yapmaya çalışıyor

- canım annem o an ne diyeceğini şaşırmış biz zaten aileye bohça düşünüyoduk ama o kadar değil o yüzden ani bir çıkış yapmamış.Oda keşke söyleseydim bir an dilim tutuldu dedi ve zaten bu konuyu konuşmayı düşünüyor.

- bu konuda kırıcı olmadan gerekli tepkiyi aynen verdim canım

- onları görsen herşeyin en mükemmelini yapıyolar öyle yaşıyolar bende ikilemleri yeni yeni görmeye başladım. Bu durumlardan sonrada davranışlarımı baskın tutmaya karar verdim

dediğim gibi ben karşı tarafın yaptıklarından bahsettim durumu tam olarak bilmeniz adına.

ben bu tür tepkiler verirdim diye düşünmüştüm canım ama mutlaka o andaki şokla insan ne olduğunu şaşırır, ağzını bile açamaz eminim ki.
bir de ben evli ya da nişanlı değilim, böyle dışarıdan konuşmak kolay genelde başına gelince çok farklı davranıyor insan, o yüzden özellikle bu konuda tecrübeli olanlara sormak istedim. bizim de başımıza gelirse ne yapmak lazım öğrenelim diye yerimseniben

Bence ilk başta düğün tarihini ileriye alın canım yaa. Aceleye gelmesin, iyice tanı bu aileyi isteklerini konuş, yapamayacaklarını kabul ettir, herşeyden emin olduktan sonra evlenin bence. Şu durumda hemen evlenip kendini yakma derim ben..

Nişanlının ailesinin davranışları elbette hatalı .Ama eşya alma konusunda aynı şeyi düşünmüyorum .Ailesinin maddi gücü neyse elbette onu alacaktır .Ben de oğlumu veya kızımı evlendirdiğim zaman gelinin tercih ettiği markalar değil , benim maddi gücümün yettiği eşyalar alınacaktır .Beğenmiyorsa hiç alınmayacaktır :)Aynı şekilde kızım için ,evleneceği insanın maddi gücü neyse o alınacaktır .Benim hiçbir talebim olmayacaktır .Eğer oğlumun evleneceği kızın benden maddi beklentileri varsa veya kendi istekleri doğrultusunda hareket etmemizi bekliyorsa o kız benim zaten gelinim olamaz.Çünkü ailelerin hiçbir zaman böyle bir mecburiyetleri olamaz .Lütfen hiç kimse zora girmesin .Ben bohça gibi adetleri de saçma buluyorum .Ne bana bohça yapsınlar ne ben onlara .Önemli olan gençleri elbirliğiyle evlendirmek ve maddi güçler doğrultusunda bir ev kurmalarını sağlamak .Sakın ola markalara takmayın .Nasıl olsa ilerde kendi paranızla sahip olursunuz .Anne babaları zora sokarak istekleri yaptırmak hiç hoş değil .Sakın bana kızmayın .Ben evlenecek yaşta hem kızı hem oğlu olan bir anneyim .Kızıma da her zaman söylerim " sakın fazla beklentin olmasın "diye .Kızımı bu şekilde eğittiysem gelinim olacak kişiden de aynı özgüveni ve sağlam kişiliğini göstermesini beklerim .Kızım veya gelinim hiç fark etmez.Herkese sevgiler....

Tamam biz de demiyoruz ki erkek tarafı herşeyin en iyisini alsın neden almıyorlar.. Ama eğer bir aile kız tarafından 15-20 bohça istiyorsa, karşılığında altın kemer (adı ne bilmiyorum) 15-20 de burma bilezik v.s istenince paşalar gibi alacak, herşeyin en iyisini yapacak. Arkadaşım eğer onlar sizden istiyolarsa siz de isteyeceksiniz belki o zaman anlar nasıl oluyomuş. Yok öyle ben herşeyi isterim ama ben alamam. Kısasa kısas.. :jeyyar:

Tamam biz de demiyoruz ki erkek tarafı herşeyin en iyisini alsın neden almıyorlar.. Ama eğer bir aile kız tarafından 15-20 bohça istiyorsa, karşılığında altın kemer (adı ne bilmiyorum) 15-20 de burma bilezik v.s istenince paşalar gibi alacak, herşeyin en iyisini yapacak. Arkadaşım eğer onlar sizden istiyolarsa siz de isteyeceksiniz belki o zaman anlar nasıl oluyomuş. Yok öyle ben herşeyi isterim ama ben alamam. Kısasa kısas.. :jeyyar:

Canım bak işte anlatmak istediğim bu .Asıl hata ailelerde ve eğitimde .Evliliği ticari bir kurum gibi görürsek çocuklarımızı adeta bir mal gibi üç , beş burma bilezikle eşdeğer tutarsak çok büyük hata yaparız .Siz gençlerin bu konuda çok daha bilinçli ve eğitici olmanız gerekli .Yani kısasa kısa yapmayacaksınız .Tam tersine size bir eşya muamalesi yapan zihniyete karşı çıkıp utandıracaksınız.Yoksa mutsuz olan sizler olursunuz .İnanın bu gibi şeylerin hiç değeri yok .Kendi alınterinizle yapılan her eşya , alınan her şey size çok daha fazla haz verecektir .Siz eğitimli ve bilinçli bireyler olun ki evlatlarınız da sizleri örnek alsın .Böylece sizden fikir soran arkadaşlarınızı çok daha güzel ve doğru şeylere yönlendirebilirsiniz.Sevgiler..

canım hani düğünden sonra akraba ziyaretleri olurya bohçayla küçük çapta hediyeler götürülür hadi yakın akrabalara dese yine gam yemicem bu arada ben 15 sanıyodum 20 tane istiyoruz demiş senağlama
ama çok bekler :oklava:

oooo ama bukadrda olmaz. benim kayınvalidem beyaz eşyayı kendisi gidip alsa bana sormadan tabiki, kesinlikle evimden içeri sokmam o eşyaları yada uygun bi dille o evde kendisi değil benim yaşayacağımı belirtirim. ufff güzelim Allah yardımcın olsun diyecek bişey bulamıyorum. inşallah evlendikten sonra evinize barkınıza eşinle arandaki problemlere kadar karışmaz.

Canım bak işte anlatmak istediğim bu .Asıl hata ailelerde ve eğitimde .Evliliği ticari bir kurum gibi görürsek çocuklarımızı adeta bir mal gibi üç , beş burma bilezikle eşdeğer tutarsak çok büyük hata yaparız .Siz gençlerin bu konuda çok daha bilinçli ve eğitici olmanız gerekli .Yani kısasa kısa yapmayacaksınız .Tam tersine size bir eşya muamalesi yapan zihniyete karşı çıkıp utandıracaksınız.Yoksa mutsuz olan sizler olursunuz .İnanın bu gibi şeylerin hiç değeri yok .Kendi alınterinizle yapılan her eşya , alınan her şey size çok daha fazla haz verecektir .Siz eğitimli ve bilinçli bireyler olun ki evlatlarınız da sizleri örnek alsın .Böylece sizden fikir soran arkadaşlarınızı çok daha güzel ve doğru şeylere yönlendirebilirsiniz.Sevgiler..

Yok yanlış anladınız siz, ben gelinlik çağında bir genç kız olarak yazmadım. benim de başımdan evlilik geçti.. Ne ben şunu istiyorum dedim ne de karşı taraf.. Şimdi kardeşim nişanlı, ne biz isteriz, ne de onlar, bunların lafı dahi olmaz..
Böyle birşey mümkün değil, ama diyelim ki oldu, kardeşimin kayınvalidesi 15-20 bohça ya da muadili birşey istedi, karşılığında ben de kardeşimin kilosu kadar altını isterim, istemeliyim ki silkelensin ve kendine gelsin.
Arkadaşa da altın kemer v.s iste o zaman dedim kayınvalidesi alabilecek mi? Hayır ama, insanları gördükleri rüyadan uyandırmak gerekiyor bazen, lütfen kayınvalide tarafından değil kız tarafından da bakın olaya. Ben demiyorum ki herşeyi alsınlar, altınlar taksınlar v.s.. Evi döşemek zorunda da değiller, evlenen çift çalışarak taksitle de ödeyebilir alınan şeyleri, ama yapılan hareketler yanlış. Vermeden almak Allaha mahsustur. Kötü bir davranışla karşılaşınca susarak, sineye çekerek utandırmak filmlerde oluyor. Siz böyle yapmayın utandırın demişsiniz ama utanacak insan zaten düşüncesizce davranmaz, maddi sıkıntı içinde olan insanlardan beklenti içine girmez ve bunu dillendirmez.

Daha fazla uzatmak istemiyorum; benim o zaman siz de altın isteyin dememi ciddiye alıp kızları mal gibi altınla eş değer görmek olarak yorumladınız, ama burda kasıt karşı tarafın kendine gelmesini sağlamak olduğunu eminim ki arkadaş da anlamıştır, kaldı ki şimdi ki gençler zaten altınla falan ilgilenmiyor, bunlar eskide kalan şeyler.
Neyse ben sizin de bir kayınvalide adayı olarak konuya hassas yaklaştığınızı ve konuya kayınvalide açısından bakarak beni yanlış anladığınızı düşünmek istiyorum. Sevgiler..

Nişanlının ailesinin davranışları elbette hatalı .Ama eşya alma konusunda aynı şeyi düşünmüyorum .Ailesinin maddi gücü neyse elbette onu alacaktır .Ben de oğlumu veya kızımı evlendirdiğim zaman gelinin tercih ettiği markalar değil , benim maddi gücümün yettiği eşyalar alınacaktır .Beğenmiyorsa hiç alınmayacaktır :)Aynı şekilde kızım için ,evleneceği insanın maddi gücü neyse o alınacaktır .Benim hiçbir talebim olmayacaktır .Eğer oğlumun evleneceği kızın benden maddi beklentileri varsa veya kendi istekleri doğrultusunda hareket etmemizi bekliyorsa o kız benim zaten gelinim olamaz.Çünkü ailelerin hiçbir zaman böyle bir mecburiyetleri olamaz .Lütfen hiç kimse zora girmesin .Ben bohça gibi adetleri de saçma buluyorum .Ne bana bohça yapsınlar ne ben onlara .Önemli olan gençleri elbirliğiyle evlendirmek ve maddi güçler doğrultusunda bir ev kurmalarını sağlamak .Sakın ola markalara takmayın .Nasıl olsa ilerde kendi paranızla sahip olursunuz .Anne babaları zora sokarak istekleri yaptırmak hiç hoş değil .Sakın bana kızmayın .Ben evlenecek yaşta hem kızı hem oğlu olan bir anneyim .Kızıma da her zaman söylerim " sakın fazla beklentin olmasın "diye .Kızımı bu şekilde eğittiysem gelinim olacak kişiden de aynı özgüveni ve sağlam kişiliğini göstermesini beklerim .Kızım veya gelinim hiç fark etmez.Herkese sevgiler....

canım sende beni yanlış anladın sanırım o yüzden açıklama gereği hissettim. Maddi durumları çok çok çok güzel olmasına rağmen. Ben şuana kadar onlardan herhangi bir talepte bulunmadım beklenti içinde de olmadım. Beni üzen alınan eşyaların markası yada ucuz olması değil. Beni üzen daha önce verilen sözlerin göz boyamak için olması. Keşke en kötüsü olsaydıda beraber seçseydik bende yaşayacağım eve bişeyler alınmasının heyecanını tatsaydım. Yoksa o olmuş bu olmuş hiç önemi yok. a.s.

Canım benim bu hayatta ne yapsan yaranılmaz...
Birincisi araya mesafe koyman kadar normal birşey yok. Yüzgöz olmaktansa saygıda kusur etmeyecek şekilde sınırlı davranmak daha güzel..
Sen gittiğin halde evlerine, çok sıklıkla gitmediğinden söylenen kayınvalidecin eminim sık gidişlerinde de ''Niye bize bu kadar sık geliyor annesi babası birşey demiyor mu? Nasıl bir kız böyle vs' gibi sözler sarfedecek gibime geliyor.
Erkeklerin genelinde bu huy var sanırım. Ben nişanlı değilim sadece erkek arkadaşımla kendi aramızda söz var..Aileler ilişkimizi biliyor...Bayramlarda felan giderim ailesini ziyaret etmeye..Erkek arkadaşım sürekli annesini babasını ablasını aramamı her bulduğum fırsatta gitmemmi istiyor. Bende bu konuda çok tattıştım...Aileminde gitmesini istiyor. Kız tarafının daha ağır olması gerektiği aynı sen gibi anlattım...
Önceden çok arardım şimdi pek aramıyorum...Yani onları seviyorum ama şimdiden bazı değerleri kaybetmek istemiyorum..........
Eğer kayınvaliden annene bizim adetlerimiz ağırdır deyip sizi birşeylere zorluyorlar ise bu onların görgüsüzlüğü ,onların saygısızlığıdır. Sen ve ailen olduğunuz gibi görünün...
Her aile evlatlarına en iyisini almak ister ama imkanlar doğrultusunda..Elinde olmayınca nerden alsın ailen..Bunu nişanlının beynine sok...Sen sakın ailesine söyleme..Daha çok yüklenirler sana...Nişanlınla oturup bir güzel konuş canım..Ufak tefek şeyler miğde bulandırır zamanla içinde nefret oluşur..Bunu önlemek için şimdiden konuşmalısın...
İnşallah herşey gönlünce olur..Mutluluklar diliyorum
[/B]

Son düzenleme:
eşim başka bir ilde görevde olduğu için ben ve ailesi aynı şehirdeydik.nişanlıyken bana hiç öyle şeyler demedi eşim.istediğin yerde istediğin kadar kal dedi.eşimin ailesi beni günde iki kere arardı ama ben pek aramazdım evlendik iki sene oldu hala öyle ben sıksık aramam ama eşimin ailesi sık arar sorar .eşim evlendik hala bana niye aramıyorsun falan demedi hiç.ben de ararım ama onlar kadar sık değil.hep mesafe vardır.sen de o şekilde davran mesafeli ol,yani nişanlın şimdiden bu kadar müdahale ediyorsa evlenince işiniz var.

canim bana göre yapacagin tek şey nişanlinla ciddi ciddi konuşmak.."annenle benim arama girme..olan hepimize olur..sen kendi ailenle benim ailemle ilgilen..bana karişma..beni rahat birakirsan ben annenle daha iyi anlaşirim" de..

eşimle nişanliyken aynen bunlari söylemiştim hiç bi problem yokken..sakin annenle arama girme dedim..bugune kadarda ne o ailesi hakkinda bana bişey söyler (sunu yap bunu yap diye) ne de ben ailem hakkinda bişey söylerim..tam tersi ona kendi anne babasini arattiririm,aradinmi diye sorarim..ama benim ailemi aradinmi diye asla sormam..

senin tavirlarin gayet güzel..nişanliyken öyle zirt pirt gidilmez zaten..gelin degilsin daha..ama gelin olunca bile mesafeni koru..her kim olursa olsun fazla muhabbet tez ayrilik getirir..her zaman araniz samimi olsun,ara sor devamli gözetle onlari kizlari gibi..ama suyunu cikarip cikarmamak senin elinde..yeterki eşini uzak tutmayi basar..

Kızlar keyfim yerine geliyor çok şükür herşey yavaş yavaş düzene giriyor.
Nişanlımla dün konuştum yanlış anlaşmalar sıkıntılar çözüldü ve nişanlım bir anda evin anahtarını elime vererek hadi gidiyoruz dedi... bana harika bir sürpriz hazırlamış. :asigim: Annesinin davranışlarının sebebi olarak 15 yaşında eşine kaçmış olmasını bu yüzdende bu tatlı telaşları yaşayamadığını söyledi. Onlar bizden heyecanlı ne yapacaklarını şaşırıyolar ve düşüncesizce davranabiliyorlar dedi. Ben annemle konuştum bunları dedi. Bohça konusuna şok oldu ve sinirlendi benim bu konudan hiç haberim yok siz sakın yapmaya kalkmayın ne yapabiliyorsanız o olucak böyle saçma şey olmaz dedi. Günün sonunda da kayınvalidemle görüştüm ve sıkıntımı bir bir söyledim (bohça hariç onu annem salı günü konuşucak) yaptığının farkına vardı. Bu sabahta evi aradı salı günü için davet ediyomuş. Umarım herşey yolunda gider :Saruboceq:

Herkese yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim.a.s.

arkadasım hemen hemen aynı sorun bende de war...ama ben ewlendım cunku cok sevıodum gırmemısımm bu huylarını...hep kendı aılesıyle ılgılenmem beklenıo kendı aılemden ustun tutmam beklenıo..senın dedgın gıbı esımde ole cok sık sık aılemle gorusmess..ona klasa saygıdanmıss..ama ben ole ıstemıorumm sıkı sık gıtmekk aılemle daha yakın olmasını ıstıorumm ama olmuo iştee..yanı anlıcagınn nasıl baslarsa ole gıderr..cok ıyı dusun tasınn..anne sozune bakann erkek kısılıgı tam oturmamıstırr..allahtan benımkının ole huyları yokk ..yanı cok ıyı tartt dusunn..ayrılmak ıcın ewlenmezz kımse bı haytt gecırceksınn..ya ewlendıkten sonra sana derlerse kı ssenı aılen bıse gondermıodu sende gıdemzsıın dıee???

Back