• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mutsuzum yoruldum :'(

Cnm bu nişanlılık devresi çok önemli bir o kadarda sıkıntılı bir süreç!Çünkü,ilerde seni bekleyen hayatın sınırlarını çiziyorsun.Bu şuna benziyor ,hani ev yapılmadan önce örnek olsun insanların karar vermesi kolaylaşsın diye 'maket ev' yaparlar ya onun gibi birşey.

Arkadaşların yorumlarınada tamamiyle katılıyorum sana karşı takınılan tavır çok erdem dışı.
Sana tavsiyem,kayınvalidene karşı özellikle olabildiğince sınırları korumandır.Aynı apartmanda oturmanız bir dezavantaj ama sen araya mesafe koyarsan hiçbirşey olmaz.

Bu noktada nişanlının gerekli dengeyi sağlaması lazım,uygun bir dille anlat.Şunun gibi ;'Hayatım,elbette annen ve babandır saygı duyarım ama benimde kendimce işlerim,senden öncede aldığım bir aile terbiyesi ve prensipleri var' de.

Allah sabır versin tatlım sana ama başaracaksın inanıyorum.Nişanlına güveniyorsan onları boşver.
(Bu arada ben de nişanlıyım)

Yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim. :1hug:
Rahatladım birazda olsa... Doğru bildiğimden şaşmicam o halde. Nişanlım bana sormadan hiçbişey yapmazken beni el üstünde tutarken birden bire bu tartışmalar baş gösterdi. Çok sevdiğini biliyorum yüzümü asık görse dayanamaz. Benle güler benle ağlar. Bana kıyamıyo da farkındayım ona kabahat veremiyorum çünkü gözüyle bişey görmedi kayınvalidem ona "benim bir beklentim yok sana iyi baksın yeter, ben onu kızım olarak görüyorum" şeklinde konuşup çaktırmadan terslik yapıyo kadın kendine hizmetçi arıyo belli fakat istediğini yapamicak ben saygıda yine kusur etmem ama eline oyuncak da olamam görseniz okadar kültürlü şeker gibi bir insan dersiniz. Nişanlımı 3 yıldır tanıyorum anlayışlı bir insandır. Düğünümüzede 3,5 ay kaldı herşeyin yoluna girmesini çok istiyorum :nazar: Peki ben nişanlıma bunları nasıl anlatıcam?. Kırmadan üzmeden tatlılıkla anlatmam lazım... :çok üzgünüm:

Umarım en kısa zamanda eskisi gibi kusursuz olur herşey :nazar: :Saruboceq:

ahh canım benım bunu niaşnlına anlatman biraz zor ,zaten senı dınlemez hatta annesine iftira attıgını soyler cunku suan annesının etkısınde.. bence bunları soylemede.. sadece kaynanan sana nasıl davranıyorsa sende oglunun yanında mustakbel kayınvalidecine oyle davranacaksınkı nişanlın sana hak versın..
oğluna karsı melek sana seytanı oynuyor anladıgım kadarıyla..
ne kadar anlatsan ,anlamaz ancak gozlerıyle gormesi gerek ama gozuıyle gorse bile ailesi sonucta sana ezdırmeyebılır..
çok iyi tanıyoruz derken bilmedigimiz huyları ortaya çıkıyor , tecrube konusuyor :)
sabret bak az kalmıs surda dugune , kaynananlada niaşnlının yanında melek olll , sonrasını sen karar verırsın ,damara gore serbet.. yerimseniben şakkıdı

benim çok uzun bir nişanlılık sürem olmadı.3 ay sonra evledik. Ama bende çok sık gitmezdim. Benim ailemde senin ailen gibi düşünüyor. Onlarında zaten böyle bir beklentisi olmadı. Anlayışla karşıladılar. Evlerine gittiğimde hep ailemle birlikte giderdik. Kayınvalidemin doğum gününe gitmiştim onun dışında yanlız gittiğimi hatırlamıyorum.

Direk güzel bir dille kayınvaldene söyle bence size sık gelip gitmemi bizim çevremiz nikah olmadan hoş karşılamıyor, yanlış anlamayın sizinle alakası yok falan de.

ama dediğine bakılırsa kayınvaldenin beklentileri çok daha farklı. evinin işini falan yaptırmak istemesi aynı evde oturmanızı istemeleri. Eşin bu konularda senin yanında olmadıkça çok üzülürsün

sen en dogrusunu yapıyorsunda.bır tek yaptıgın yanlıs var.oda onlara yuk olmamak ıcın fazla bısey ıstememen..ısteyeceksın..o senın annenden nasıl ıstedı sende annenı tembıhle ıstesın..pılavdan donenın kasıgı kırılsın yaptır kız her ıstedıgını yaptır yaptırmazsan zaten suclu olursun..valla bende bısey ıstemedım..aman yuk olmasın soyle olsun boyle olsun..dedım ama olmuyor..bu devırde ıyılık yapan yaranmıyor..aklında hıc bırsey kalmasın..kendını agırdan sat..olabıldıgınden daha fazla agıra..sana bısey mı anlatıyor..lafmı sokuyor kalk gıt..bır mazeretle yanından uzaklas..yanı konusturma..konustukca yuz bulur konustukca daha cok konusur..ama sunu unutma sakın ama sakın.yuz goz olma altlı ustlu oturacakmıssınız..pek fazla ıclı dıslı olma..cabuk suyu cıkıyor..calıcakmısın evlendıkten sonra bılmıyor..eger calıssırsan ev işlerini bahane edıp fazla ugramazsın

sen en dogrusunu yapıyorsunda.bır tek yaptıgın yanlıs var.oda onlara yuk olmamak ıcın fazla bısey ıstememen..ısteyeceksın..o senın annenden nasıl ıstedı sende annenı tembıhle ıstesın..pılavdan donenın kasıgı kırılsın yaptır kız her ıstedıgını yaptır yaptırmazsan zaten suclu olursun..valla bende bısey ıstemedım..aman yuk olmasın soyle olsun boyle olsun..dedım ama olmuyor..bu devırde ıyılık yapan yaranmıyor..aklında hıc bırsey kalmasın..kendını agırdan sat..olabıldıgınden daha fazla agıra..sana bısey mı anlatıyor..lafmı sokuyor kalk gıt..bır mazeretle yanından uzaklas..yanı konusturma..konustukca yuz bulur konustukca daha cok konusur..ama sunu unutma sakın ama sakın.yuz goz olma altlı ustlu oturacakmıssınız..pek fazla ıclı dıslı olma..cabuk suyu cıkıyor..calıcakmısın evlendıkten sonra bılmıyor..eger calıssırsan ev işlerini bahane edıp fazla ugramazsın
. .

Son düzenleme:

Doğru söze ne hacettt Şeniz
sen ne kadar hiçbirşey istemesen okdar degersiz.. ne akdar altta alsan o kadar üstten gelecekler...!!!
bırak en iyisi bu.. yüz göz olma ama nişanlını elinde tut..
ona sevecen davran ne kadar trahatsız olsanda bu durumdan çaktırma..
kaynanalada çok yüz göz olma..
seninki belliki tam kaynananalık yapacak sana..
şimdiden uzak dur..

ne denilebilir ki buna
ailenib gerçek yüzü ortaya çıkıyor gibi
ama partnerinle sen acab biraz tsres yapıp büyütüyor olabilir misiniz..çok hassa ve dikkat edilmesi gerekn dönmelr bunlar..umarım çok az sıyrıkla atlatabilirisn canım..şimdiden mutluluklar

Allah yardımcınız olsun ... altlı üstlü yaşayacağız demişsiniz bence kayın validenizin bakış açısı anlattığınız gibiyse size çok rahat veremyebilir, çok anlayışlı iç açıcı görülmüyor davranışları....öyle bir ihtimal olursa eğer bence ayrı oturmaya çalışın çünkü nişanlınız etkileniyor olabilir, yada yönlendirilebilir size karşı ters bir durumda......mecbursanız ama altlı üstlü oturmaya baştan mesfeyi koyun ..nişanlınıza "annenle aramdaki ilişkiyi ben ayarlayabilirm ,karışma" gibi bir konuşma yapın...ve hiç bir özelinizide ikinizden başka kimse bilmesin bence. karıştırmayın...kötü,soğuk desinler varsın olsun ama ezemesinler ....inşallah yanlış bir şey söylememişimdir....mutluluklar...

sana tek bir kelime nişanlın şimdiden alısacaksın diyosa ki (şimdi kapında uyması ailenin elini ayagını öpmesi gerekir) evlenince seni bile takmaz benim bir tanıdıgım var gelinini sevmiyo ve sürekli bu sekilde imalı laflar ediyo kaynanada az değil kız evi bahseder adetlerden ona noluyo yolcan böylelerini evlilikte hersey bambaska dısardan göründüğü gibi diil gülüm çok i düşün allah yardımcın olsun sen haklısın sonuna kadar...

Yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim. :1hug:
Rahatladım birazda olsa... Doğru bildiğimden şaşmicam o halde. Nişanlım bana sormadan hiçbişey yapmazken beni el üstünde tutarken birden bire bu tartışmalar baş gösterdi. Çok sevdiğini biliyorum yüzümü asık görse dayanamaz. Benle güler benle ağlar. Bana kıyamıyo da farkındayım ona kabahat veremiyorum çünkü gözüyle bişey görmedi kayınvalidem ona "benim bir beklentim yok sana iyi baksın yeter, ben onu kızım olarak görüyorum" şeklinde konuşup çaktırmadan terslik yapıyo kadın kendine hizmetçi arıyo belli fakat istediğini yapamicak ben saygıda yine kusur etmem ama eline oyuncak da olamam görseniz okadar kültürlü şeker gibi bir insan dersiniz. Nişanlımı 3 yıldır tanıyorum anlayışlı bir insandır. Düğünümüzede 3,5 ay kaldı herşeyin yoluna girmesini çok istiyorum :nazar: Peki ben nişanlıma bunları nasıl anlatıcam?. Kırmadan üzmeden tatlılıkla anlatmam lazım... :çok üzgünüm:

Umarım en kısa zamanda eskisi gibi kusursuz olur herşey :nazar: :Saruboceq:

tüm bu memnun olduğun davranışlardan evlendikten sonra eser kalmaz.ana oğul arasında şoklardan şok beğenirsin.çok iyi düşün cnm

tüm yorumlarınızı okudum teşekkür ediyorum ama bugün bir şok daha yaşadım senağlama
haftalardır karşı taraf haber vericek eşya için dolaşmaya çıkıcaz diye haber bekliyorum.
öğlen bir telefon geldi bi baktım kayınvalidem; "beyaz eşyayı alıyoruz fiyatları çok uygun belki yarına değişir ödemeyi yapıyoruz bilgin olsun" gibi bir konuşma yaptı :1shok: o an ağzıma gelen herşeyi söylemek isterdim ama nişanlım için sustum. Kocasıyla gitmiş bakmış almış insan önceden arar "kızım biz eşya bakmaya gidicez sende gel beraber bakalım" der. Ben mi evleniyorum onlar mı anlamadım o heyecanı hissedemiyorum. :çok üzgünüm: Eğer aynı durum birkez daha tekrar edilirse istenmeyen şeylerin yaşanması olasıdır. Bu nasıl bir zihniyettir anlayışsızlıktır.
Oturacağımız dairede kiracıları vardı. Kiracı çıktıktan sonra evi görmemiz için çağırmaları gerekirdi diye düşünüyorum ancak 2 hafta oldu ses yok çünkü tahmin ettiğim gibi beni sıkıştırmak için tek bekliyor. O ailemi karıştırmamak istiyosa amacına ulaştırmicam. Benim ailemde ben mutlu olayım üzülmiyim diye tek bir kelime söylemiyodu. Bugün anneme olaya el koyması gerektiğini söyledim. Artık beklemesin ağırlığımızı koymanın vakti geldide geçiyo bile. Sizinde söylediğiniz gibi artık alttan almicam onlar üzülmesin diye ben yıprandım iş çığırından çıkıyor. :oklava:
Yarın nişanlımla açık açık konuşmaya karar verdim...

insallah gecici bir anlasmazlikdir demek istiyorum..
cünkü bir yuvanin yikilmasi cok kötü..
Allah yardimciniz olsun..
insallah durumu düzeltebilirsiniz..
her ne kadar zor olsada.. Allah yardimciniz olsun

ayy canım yaa çok uzuldum bak sımdı hemde cok kızdımmm :kızgın:
hem bohca yapmıyorsunuz bıde sizden bohca istiyorlar .. ben yerınızde olsam tmm bohcayı ayaparım ama gider nerden pazar yeri ordan alrdım ...
kendilerine gelınce marka.. size gelınce nerde ucuz yer var orası ohh ne ala :oklava:
insallah canım aldıkları yer vestel deildir.. sonra çok ugrasırsınız serviscisi filan ucuz evet ama cabuk bozuluyor...
nişanlınında burda sucu çok fazla :kızgın: annesini kenara çekıp demesi gerektı.. olumsz konusmak istemıyorum ama benım anladıgım bunlar siz evlendıkten sonra sizle beraber yasıcaklar.. yoksa senı neden goturmeyesınler .. ayıp etmısler hakkaten..
benımde basıma gelebılırdı tabıkı ama benım memleketle eşimin ailesinin memleket 13.5 saat oldugu için gelıpte mudahale edemedi ama sonradan canımı okudu tabıkı.. bana neler neler dedi ... sustum Aşkım için.. ( en kotu dedigi sey ise ; bu işin hayırsız olacagını dusunuyorum '' dedi. senağlama
Aşkıma dedım annen böle dıyor bana ,dediki benı karıstırmayın kendı aranızda halledin.. suan evlıyım , mesafelıyım evet... eşim ara desede ben aramıyorum çunku içimden gelmıyor.. soğuttu benı kendınden..
Allah yardımcın olsun tatlım...

yeniyim burda tanımıyorum ama üzüldüm gerçekten bende sözlüyüm 1 ay sonra nişanım olacak en çok korktuğum şeylerden biride buydu açıkcası ben pek aramıyorum hatta hiç uzak durmaya çalışıyorum mecburen o arıyo(kaynanam ) tabi buda normal değil ama napalımmm

çoğu şey nişanlıyken belli oluyor nişanlık tanıma evresidir, bence iyi düşün hep üzülmektense .....Allah yardımcın olsun

canım Allah yardımcın olsun.. taviz verme böyle insanlara.. taviz tavizi doğurur derler, sınırlarını çiz ve çizgini hiçbir zaman bozma.. gitmek istemiyorsan da gitme.. zorla güzellik olmaz :teselli:

tüm yorumlarınızı okudum teşekkür ediyorum ama bugün bir şok daha yaşadım senağlama
haftalardır karşı taraf haber vericek eşya için dolaşmaya çıkıcaz diye haber bekliyorum.
öğlen bir telefon geldi bi baktım kayınvalidem; "beyaz eşyayı alıyoruz fiyatları çok uygun belki yarına değişir ödemeyi yapıyoruz bilgin olsun" gibi bir konuşma yaptı :1shok: o an ağzıma gelen herşeyi söylemek isterdim ama nişanlım için sustum. Kocasıyla gitmiş bakmış almış insan önceden arar "kızım biz eşya bakmaya gidicez sende gel beraber bakalım" der. Ben mi evleniyorum onlar mı anlamadım o heyecanı hissedemiyorum. :çok üzgünüm: Eğer aynı durum birkez daha tekrar edilirse istenmeyen şeylerin yaşanması olasıdır. Bu nasıl bir zihniyettir anlayışsızlıktır.
Oturacağımız dairede kiracıları vardı. Kiracı çıktıktan sonra evi görmemiz için çağırmaları gerekirdi diye düşünüyorum ancak 2 hafta oldu ses yok çünkü tahmin ettiğim gibi beni sıkıştırmak için tek bekliyor. O ailemi karıştırmamak istiyosa amacına ulaştırmicam. Benim ailemde ben mutlu olayım üzülmiyim diye tek bir kelime söylemiyodu. Bugün anneme olaya el koyması gerektiğini söyledim. Artık beklemesin ağırlığımızı koymanın vakti geldide geçiyo bile. Sizinde söylediğiniz gibi artık alttan almicam onlar üzülmesin diye ben yıprandım iş çığırından çıkıyor. :oklava:
Yarın nişanlımla açık açık konuşmaya karar verdim...

aa ben bunu okumadan yorum yapmışım.. olur mu öle şey ya :oklava: sanki kendilerine beyaz eşya alıyorlar.. belki sen başka model ve renk istiyorsun.. çok düşüncesizlik yapmışlar bana göre..

ya bide, kız tarafının genelde bohça istekleri olur diye biliyordum :bbo::uhm:

nazarmııııııı :1ahok:
pessss doğrusu nişanlına
senin ailene nasıl davranıyorsa öyle davranmalıydın hata başta yapılmış
bence çok anlayışlı davranma

ya bide, kız tarafının genelde bohça istekleri olur diye biliyordum :bbo::uhm:

canım hani düğünden sonra akraba ziyaretleri olurya bohçayla küçük çapta hediyeler götürülür hadi yakın akrabalara dese yine gam yemicem bu arada ben 15 sanıyodum 20 tane istiyoruz demiş senağlama
ama çok bekler :oklava:

Back