Çok mutsuzum yoruldum :'(

calista

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2008
245
3
643
İstanbul
böyle bir konu açmak isteyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama okadar çaresiz hissediyorum ki kendimi...
1,5 aylık nişanlıyım, çok iyi anlaşan gıpta ile bakılan bir çifttik herşey çok güzeldi ancak son birkaç hafta hariç...
nişanlım sürekli annesine gitmemi onla zaman geçirmemi sürekli arayıp sormamı bekliyor. zaten haftada 1 kez görüşüyorum kimi zaman 2-3 kez görüştüğümde oldu ama onlara göre ben mesafeliyim soğuk davranıyorum. Kız tarafı ağır olmalı bence. Ailem haklı olarak arka arkaya hergün oraya gitmeme izin vermiyo zaten bunu çevremdeki kimse hoş karşılamaz. Eşya bakılmaya gidilecek benim arayıpta hadi gidelim dememi bekliyolar böyle saçmalık olur mu ben mi onların peşinde koşturucam. Nişanlımın birkere ailemi arayıpta hal hatır sorduğunu görmedim. Bunu söylediğimde sen bize gelin geliceksin eve alışman lazım diyo. (Bu arada altlı üstlü oturucaz) Annesi okadar dolduruyo ki eskiden böyle olmazdı. Geçen gün bize geldiler nişanlımla mutfaktayken kayınvalidem anneme bizim adetlerimiz ağırdır kaynana kaynata bohçası hariç en az 15 tane bohça istiyoruz demiş. Duyunca sinirden ne yapacağımı şaşırdım. Biz adettir böyledir şöyledir diyerek onlardan hiçbirşey istemedik yük olmamak için... ki ailemin madden şuan sıkıntıda olduğunuda biliyor. kayınvalidem beni tek bulduğunda sürekli imalı konuşuyor yok bir gelin varmışda kaynanasına hiç yardım etmezmişte evini temizlemezmiş bulaşığını yıkamazmışda. Yok neymiş bilmem kim gelinini aynı eve alıcakmış daha iyiymiş. Tabi kafasında böyle bir fikir vardı biz onay vermedik bir dairenin kirasından oldu zavallım. Bu imalardan dolayı da görüşmek bana sıkıcı gelmeye başladı. 2 hafta önce kaplıcalara gittiler benide götürmek istediler ailem izin vermedi tabiki. Sürekli neden izin vermediler neden bize gelip gitmiyosun ailen neden bize gelmeni istemiyo ki bize güvenleri mi yok diye saçma sapan sorular soruyolar halbuki yok öyle bişey sadece ailemin prensipleri var ve anlayışla karşılıyorum Demekki oğluna; bak gördün mü bize güvenmiyolar böyle davranıyolar demiş. Kendi kızı olsa nasıl davranırdı okadar merak ediyorum ki. Birde nişan öncesinde çok yüksekten atıyolardı onu alırız bunu alırız evin eşyalarını dört dörtlük istediğin gibi yaparız ama şimdi spot ürünler bile düşünülüyor. Kayınvalidem keyif yapmayı çok iyi biliyor daha 39 yaşında gereksiz ona buna para harcadığını görünce çıldırmamam mümkün değil işlerine gelince para çok işlerine gelmeyince para yok oluyo klava:halbuki herşey ortada... sürekli gergin giden günlerin ardından dün gece aramız iyi olmaya başladı oda bu sabaha kadar sürdü. Çünkü hep hayalini kurduğumuz balayı tatili vardı. Balayına gidecek miyiz sorusuna bakarız para durumuna bağlı diye cevap verdi :1shok: bunlar onun kelimeleri değil biri bişekilde aklını dolduruyo ama anlam veremiyorum... :1no2: bir tartışmamızda "sen annemi annen gibi değilde kaynana gibi görüyosun annem seni kızı gibi görüyo çat kapı gelmeni istiyo ama sen soğuksun mesafelisin gelip gitmiyosun bakıyorumda nefretini anneme karşı kullanmaya başlamışsın sen bu aralar çok garipleştin" gibi sözler sarfetti şok oldum bir iyi bir kötü nereye kadar gider böyle ben kendimi ifade edemez oldum annesinin davranışlarını görmüyo :çok üzgünüm:

bize nazar mı değdi yoksa :uhm:

nişanlıyken nişanlınızın ailesiyle ne kadar sıklıkla görüşüyodunuz o size gelip gidiyo muydu sürekli bir arada olmak doğru mu yoksa benmi yanlış düşünüyorum fikirlerinize yardımlarınıza ihtiyacım var... :çok üzgünüm:

canım bende ekim ayında nişanladım ve ağustosta da sözlenmiştim. kimse bana illa oraya buraya gideceksin demedi. annesine nerdeyse 1 aydan fazladır gitmiyorum ama ablalarına istediğimiz zaman gidiyoruz. kimse kimseyi şartlandırmadığı için kimse bu konularda rahatsızlık duymuyor.

nişanlın annesinin dolduruşa geliyo sen onunla oturup konuş. onlar kendi istedikleri gibi hareket etmeni istiyolar. seni kızı gibi görme olayı tamamen uydurmaca bence. annesi oğluna bunları söylerek kendini haklı çıkartmaya çalışıyo.
allah yardımcın olsun.

Allah sabır versin işiniz çok zor,nişanlınızın annesi şimdiden girmiş bile aranıza,siz en baştan kendinizi çekmekle en doğrusunu yapmışsınız bence böyle devam edin kendinizide ezdirmeyin...

cnm konu yanlış yerde
derdım var bölumunde olması gerekır

çook üzüldüm canım çook

ben şuan sözlüyüm hemde 4 aydır sözlüyüz.. ama hiç kayınvalideme sözlüm olmsadan gitmedim de durmadımda.. ki onlarında 3 katlı evi var ikiside oyurmya müsait herşeyui yapılmıuş ben orada oturmak istemediğimi söyledim. anlayışla karşıladılar. ki kayınvalidem çoook tatlı görgülü kültürlü tatlı biri...benide çok sever:) şanslıyım bı konuda..

bu ay sonu da nişan ypıcaz takıları sözden sonra hemen aldı ve bohça içinde hep ne istersen alalım der çok ısrarcıdır. düğünümüze de 5 ay var. ama sebgilim bir kere bile yaptırım uygulamadı...

bence iş gerçekten ailede biter.. annesi baskı yapsaydı o da mutlaka bana yansıyacaktı...

bence kayınvalidenle aranı iyi tutmaya çalış birkaçkez üstüste git anlat bizde nişanlıykn gidilmesi hoş krşılanmıyo o yüzden böyle die söyle..

o baştan yüksekten salladığı şeyleri hatırlat o milletin glinlerini anlatırsa sende kaynanalarını anlat..

sineye çekersen tepene çıkar.

bu arada en doğrusunu sen yapıyorsun bırak mesefelı ol hayrlısı olsun senın ıcın cnm ama ben bunda pek hayır görmedım açıkcası allah yardımcın olsun

canım üzülme diycem ama çok saçma olcak..sadece nişanlınla evlenmiyosun evlililde ailelerlede evleniliyo malesef...daha şimdiden bu tarz olayların olması hiç ama hiç hoş değil..heleki nişanlınında ailesinin dolduruşuna gelmiş olması
siz önceden sevgiliydiniz ve iki kişi yaşıyordunz bu ilişkiyi ama şimdi artık bi çok klişi yaşıyorsunuz ve sorunlar çıkıyo...
bence bir kere daha düşün derim..senin ailen yaptığı düşüncelerin bana göre olması gerekenler doğru olanlar..ilerde üzüleceğine hergün ağalayacğına.ii düşün birkere üzül derim..umarım herşey gönlünce olur

daha şimdiden böyle sorunlar cıkarsa
ilerisi düşünmek ürkütücü canım
sen hala mesafeni koru
fazla yüz göz olma
ama hersey nişanlında bitiyor ne yazıkki

nişanlın orta yulu bulabilecek ender erkeklerden değil demek ki...
bu ne demek oluyor sizinde dallas misali bol tartışmalı bir evliliğiniz olacak...
bunu söyledğim için üzgünüm tatlım ama malesef böyle görünüyor...
her şey nişanlında bitiyor...
bence onunla ciddi anlamla konuşup tvrını ortaya koymalısın
...

ahh canım çok üsüldüm durumuna. bende kasımda nişanlandm .nişanlandıktn beri sadece bi kez gttim kayınvalideme.oda bize 4.-5 kere geldi nişandan sonra.hiçbizamn nie gelmiosn demez .çnkü annem ona gerekçeleri anlattı .çnkü nişanlımın oturduığu mahallede hep bizim akrabalarımız war.bi kere gtsem nişanlımda olsa dedikodu ağızlarından düşmez. .. ne yalan söliyim pekte aramam kayınvalidem hep arar napıosun nasılsın die sorar .bence en güseli mesafeli durmak canım

BEN NİŞANLANALI 9 AY OLDU AMA 7 YILDIR KYAINVALIDEMI TANIYORDUM YANI COK YAKIN OLMASAKTA TANISIYORDUK
BENDE SENIN GIBI SOGUGUM BEN KENDI ANNEME SARILAMYANA BİRİYİM AMA SORUN OLMUYOR YANI NE BIZ ONLARA SOYLE DAVRANMALSINZI DIYORUZ NEDE ONLAR
ESYA BAKMAYA BERABER GIDIYORUZ BIZ KARAR VERIYORUZ
ANLASILAN SIZINKILER SEVIOR OYLE DAVRANMAI BELKI DAHA ONCEKI GELINLERI VARSAONA ÖYLE YAPTILARSA SENDENDE ONU BEKLIYOR
BALAYI KONUSUNA GELINCE VALLAHI BIZIMDE COK PLANIMIZ İPTAL OLDU AMA BEN DERT ETMIYORUM INAN CUNKU GERCEKTEN YUVA KURMAK COK MASRAFLIBU SENE GIDEMEYIZ BELKI SENEYE BU KONUYA TAKILMA CNM
TABİ SIRF AILESI GITME DEDI DIYE GITMIYORSA O DA AYRII
UMARIM HAYIRLISI OLUR HAKKINDA :asigim:

Ailen çok hakli sende ailenin arkasinda gidiyorsun, seni tebrik ederim canim
Sakin kendini sorusturma
Kayinvalidenin tavirlarini hiç begenmedim
Nisanlini da. Cunku arannizda ki mesafeyi henuz kavriyamamis, annesinin agzina çok bakiyor anlasilan.
Ailenin gondermemesi çok mantikli, merak etme, benim babacigimda gondermezdi
Cok sorun yapiyorlardi ama inan evli oldugumdan ve artik herkesin gerçek yuzunu gordugumden babamin ve annemin çok hakli olduklarini biliyorum.
Nisanlinin bazi sozleri çok saçma. sen gelin gideceksin diye arayacaksin, gideceksin, soracaksin ama o senin aileni aramayacak.
Kusura bakmasin yok oyle yagma.
Kayinvalidenin bir kere bohça isini unutsun, onun bunun adeti sokmez artik boyle evliliklerde, once sana yapmalari gereken seyleri yapsinlar.
Cok kati yaziyorum belki ama benim kine biraz benziyorda sinir oldum okurken
Sakin kendini ezdirme
Mesafeli olmaya devam et
Nisanlin da kendine çeki duzen versin, annesine kiz mi ariyor yoksa kendisine bir es mi.
Bosyere seni uzup durmasin ve bence bu nisanlilik donemini çok çok çok iyi degerlendir
Imza atinca hersey çok geç oluyor
Tecrubeye sabittir.
Umarim gerçek kararlari alir, omur boyunca mutlu olursun.

nişanlının san karsı tavrını hiç beyenmedım aranızı bozmaya calısıyorlar canım , bende nısanlıyken hergun kedi kopek gibi yerdık bırbırımıızı halbukısı çok zorluklarda sonra bu yola adım atmıstık ona ragmen sen dusun artık... sabret canım..
kaynananın kaplıcaya gidip senı cagırmaları yada evıne gidip şimdiden ev işlerini yaptırmak istemesi çok çirkin...
bunlar eve gelın değil ,hizmetcimi alıyorlar yahuuu halerini bilsinler...
benım sansım eşiöin ailesiyle aynı memlekette olmamamdı.. ama her arayısta benı aglatırdı... şunu soyleyeyım Aşkımı sevmesem ve gorucu usulu olsa çoktan pes etmıs ,nişanıda atmıstım...
sabret ve Allaha bol bol dua et... nazarda degebılır.. bu zamanda arayı bozmak isteyende çok kişi olur.. dikkatli ol..

Sabret üzülme alttan al diyemeceğim bende canım , çünkü bende tecrübelerime göre yorum yapıcam..
Eşin hemen hemen her Türk erkeği gibi şu zaman kadar annesine danışmadan adım atmadığı için şu anda onun dolduruşuyla seni eziyor açıkçası.
Belki ilerleyen zamanda yanlış yaptığını anlayacak ama sen o zaman o imzayı atacaksın ve o hatalarını anlamaya başlarken sen yapılanlar yüzünden çoktan yıpranmış olacaksın.
Çok üzgünüm ama balık baştan kokar , sonradan eşinin ailesiyle ilişkinin mükemmel olmasını sakın bekleme , eşinle yaşayabileceğin sorunları göz ardı da etme. Bize birşey olmaz biz birbirimizi seviyoruz diye düşünülüyor çiftler arasında ama hiç alakası yok , o ilişki evlendikten sonra ne yazık ki sen - eşin ve ailesi olarak değişmiş oluyor , hele de yakınsan eşinin ailesine.
Erkek annelerinin beklentileri çok yüksek , sen bu beklentileri karşılıyor olsan bile ağzınlan kuş tutmanı bekleyebiliyorlar , çünkü oğullarını sana veriyorlar. Sanırım bu çok acı verici bir durum ki çoğu kayınvalide ısrarla kabul etmek istemiyor çocuklarının artık kendi aileleri olduğu gerçeğini.
Doğru bildiğinden sakın şaşma , ailenin değerini daha da iyi öğreneceksin bu yüzden onları kırma.

anneci bir nisanlin var anlasilan allah yardimcin olsun... anneci adamlarla ugrasmak cok zordur hele de kaynanaiz kotu niyetli her davranisinizi kotu yorumlayan birisi ise..
Allah yardimcin olsuun yeniden..

Yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim. :1hug:
Rahatladım birazda olsa... Doğru bildiğimden şaşmicam o halde. Nişanlım bana sormadan hiçbişey yapmazken beni el üstünde tutarken birden bire bu tartışmalar baş gösterdi. Çok sevdiğini biliyorum yüzümü asık görse dayanamaz. Benle güler benle ağlar. Bana kıyamıyo da farkındayım ona kabahat veremiyorum çünkü gözüyle bişey görmedi kayınvalidem ona "benim bir beklentim yok sana iyi baksın yeter, ben onu kızım olarak görüyorum" şeklinde konuşup çaktırmadan terslik yapıyo kadın kendine hizmetçi arıyo belli fakat istediğini yapamicak ben saygıda yine kusur etmem ama eline oyuncak da olamam görseniz okadar kültürlü şeker gibi bir insan dersiniz. Nişanlımı 3 yıldır tanıyorum anlayışlı bir insandır. Düğünümüzede 3,5 ay kaldı herşeyin yoluna girmesini çok istiyorum Peki ben nişanlıma bunları nasıl anlatıcam?. Kırmadan üzmeden tatlılıkla anlatmam lazım... :çok üzgünüm:

Umarım en kısa zamanda eskisi gibi kusursuz olur herşey :Saruboceq:

nişanlılık evresi bunun için var
iyice bi düşün, nişanlınla da konus.bi iş nasıl başladysa öle gider.baştan tavrını ko derım ben
allah yardımcın olsun

ah cnm yazinda kendini buldum sanki, aynisini bende yasadim ama sonu hüsran oldu, nisanlim bu doldurmalara kanip beni terk etti...

Bence düsüncelerinde cok haklisin, kiz tarafinin bi agirligi olmali, öyle zirt birt onlarin yanina gidemezsin, aileni ve cevrenide düsünmek zorundasin...

ben şimdiyi değil geleceği düşünüyorum allah sabır versin mesafeni koy kendinide de hazırla tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır umarım nişanlında seni anlayacaktır

benden sana tavsiye mesefani koru
çok gelip gitme
agır ol
ben saf saf her gün gittim sonunda küsüm 2 aylık evliyim ama küsüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…