• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mutsuzum, yeni mezunların hali ne olacak hanımlar? :(( lütfen yol gösterin

Bankada hangi pozisyona başvuruyorsunuz kızlar? Her bölüm mezunlarını alıyorlar mı?

Ben gişe için başvuruyorum ama çağrı merkezi de düşünüyorum artık yükselme imkanı var çünkü.
Özellikle bir arkadaşımın hikayesini dinleyince neden olmasın dedim

slm kızlar .... iş hayatında 5. yılına girmek üzere olan yaşı kçük ama sorumluluğu büyük bi yönetici olarak bnde kariyer hayatımı yazmak istedim :)
2008 yılında mezun oldum ... mezun olmadan önce sanki bütün şirketler bni almak değil kapmak isteyecekmiş gbi bi hsse kapılmış laylaylom bi havadaydım... mezun oldum bikaç iş görüşmesine gttim iş beğenmiorum ( neyime güveniyosam ) neyse gittiğim bikaç iyi firmadan haber bekliorum aricaklar yaa eminim ne gysem acaba ilk gün modundayım aradan günler haftalar geçti arayan soran yok tabi:1::1:

ben hala yok 2000 lira altında çalışmam yok haftasonu tatil olsun falan diye saçmalıorum... aradan geçti 4 ay artık babam laf söylemeye başladı okudun mezun oldun bak işte iş bulamıyosun sen bu kafayla gdersen iş miş bulamazsın niye sana 2binlira versinler ne özelliğin var burnunu indirde biraz bak etrafına millet asgari ücretle ev geçindirio bzm prensesimz iş beğenmiyo dedi...lafları gerçekten çok zoruma gitti ve önüme neresi gelirse basvurdum ve bkaç gn sonra adı çok duyulmuş çok köklü bi firmadan aradılar görüşmeye gttim pozisyon santral operatörü:S:S maaş 800 lira c.tesi yarım gün yemek şirketten akşam servisi var vs vs yani hayallerimn yanından geçmiyo ama kabul ettim kızlar sırf babam inat kabul ettim !!

sonramı noldu :))) yükseldim kızlar çok yükseldim ... şuan aynı firmanın üst düzey yöneticisiym :) hatta söle söyliim kendi işimi yapıyo gbiyim şirket bana özel ofis açtı ve ben kendi ofisime geçtim :)) evlendim eşimide işe aldım :16: herkesin hayali vardır benm küçüklükten beri hayalim arabam olmasydı 21 yaşında aldım kendi arabamı:) ben hayallerimi gerçekleştirdim kızlar darısı herkese ve şuan 24 yaşındayım dahada yükselicem inş.

ben asla memur olmak istemedim babam çok kızıyodu ama napim hiç istemedim kpssye babam için grdim 79 aldım ama terch bile yapmadım memur olursam ne uzar ne kısalırım die düşündüm özel sektörü seçtim şimdi iyiki diorum iyiki:16:

ilaç gb geldi bu mesajın bana ben de kpss de yuksek derece yaptım türkiye de ama ne fayda olmadı işte alım yapmadı bu sefer bizden...helak oldum atamadım üstümden tüm senemi buna harcadım gezmedım tomzadım ders calıstım herseyden feragat

ettim..ama olmadı..oysa atancagıma nerdeyse kesın gozuyle bakıyordum yok...nasip olmayınca olmuyor..sadeec ben deılım cevremdekı herkes atancagımdan emındı....tek hayalımde ogretmen olmaktı cunku..ama artık 25 yaşındayım ve nişanlandım evde dutrmak ıstemıyorum dıye bı kac yere basvurdum dönüş yaptılar bana

dış ticaret pozisyonu ıcın mutercım tercumnalık mezunuyum iki dil konusuyorum
bana verılen teklıf 1000 tl :((

kulakalrıma ınanamadım ya sen derece yapmısın yok cok guzel iletişimin var felan fılan yalan yanı..kimsenın umuru değil...

neyse ben kabul emedım cok az dıye..evde uzuntuden cıldırıyorum ama ..pişman oldum olamk uzereyım tam bu sıralar da yenıden aradılar orda gelın tekarr goruselım dıye :))

sevıncten ucuyorum benkı universte hayatım boyunca ozelde calıştım ...kpss ıcın o kadar ugrastım ozel sektor ıcın tekrra bu kadar sevncegım aklıma gelmezdı ...nasıbımızde ne varsa Allah onu cıkarıyor karsımıza bi şekilde...

inşallah rabbım tez amanda cıkarırı ve bızı bu sıkıntılaımzdan kurtarıı ..yarın yıne gorusmmem var kızlar ne derseler kabu etcem..yoksa bunalımdan cıkamıycam bu gıdısle....

bana dua edın

Ben de banka ilanlarıyla ilgili bilgimi paylaşıyım, fikir olur başvuranlara.

genel başvuru yapmıştım bir tanesine, ing yeterlilik ve genel yetenek sınavlarına girdim, maille geri dönüş yaptılar, olumlu sonuçlandı sizinle mülakat için iletişime geçicez dediler ama tık çıkmadı2 ayı geçiyor, muhtemelen haber gelmeyecek.

başka bir banka için danışmanlık şirketi aracılığıyla görüştüm, çağrı merkezinde başlatmak istediler. ama 2 sene sözleşme cağrı merkezi için, üstüne şubede gişeye geçiş varmış, sonra da oradan yükselme imkanı. çağrı merkezinin maaşı 1100'müş.. bana uymadı 2 sene çağrı merkezi üstüne 2 sene gişe görevi yapamam. 4 sene yapıyor, ve 4 sene boyunca kötü sayılabilecek bir iş. sözleşme yapmak istemedim.

başka bir banka içinde bilgi vereyim, kariyer.netten başvurmuştum, geçen gün yazdığım telefonda ing mülakat yapan, yurtdışı operasyon uzman yardımcılığı hakkında, onun şartları çok daha iyi, 1400 maaş, servisi var, artık genel banka şartları, maslakta genel müdürlükte başlatıyorlar. yükselme imkanı var, yarın mülakata gideceğim.

bankaların kendi web sitelerinden başvurmanızı tavsiye ediyorum, çok geri dönüş geliyor.

banka isimlerini yazmadım belki yasaktır diye.

kızlar.....belki tecrübe olur diye paylaşıyorum bunu...

tamam çok iyi şartlarda eğitim aldık kimimiz 5 kimimiz 4 yıl hatta yuksek lisansla 7 yıl okuyanımız var içimizde...özel sektörde ilk girşite kimse istediği maaşla işe başlayamıyor maalesef..işverenler cok uyanık siz nerden vuracagnı biliyor hemen deneyim soruyor..bizse okuduğumuz yılların hiçe sayılmasına sinir oluyoruz haklı olarak...

ama yükselmek için önce bi yerden başlamak gerek..işveren de bunun farkında ve bir güzel kullanıyorlar yükselene kadar bizi...herkesten cok çalışıyoruz..ama maaşımız ne yazıkkı istedgmız gb olmuyor cogu zaman...soranlara maaşımızı söyleyemecek kadar utanc verici rakamlar teklif ettikleri...

ben 2000 tl dedim yol yemek felan onlardan hep..bana verilen teklif 1000 tl kendını goster ıkı aya zammını yapcam dıyor adam küçük bir ilçe ve tek firma var diyebilirim..evden gıdıp gelceksın kıra masrafın bıle yok dıyor...büyük şehir gb gıderı olmuycak diyor...bende yapılan iş aynı dedım verilen emek aynı...sacmalıga bak benım evımın burda olması onların maaşı düşürmek için sebepleri oluyor...zaten ben evım burda olmasa nıye ısizin fırmanızı seceyım demedım diyemedim...el mahkum bi yerde..genelde yenı mezunlarda var bu ben dahil..emir altına girmeye henuz hazır değiliz ya da politik konuşmalar yapmaya ...maalesef özel sektör direk politik konuşmalar ve sürekli alttan almalarla ilerliyor...gecte olsa anladım..

herneyse dedim firmanın kazandığı benim üzerimden yapılan prim aynı yöresel firma olması benım ıcın avantaj diye görüşmeye geldim..
kayınbabam götürdü beni zaten görüşmeye ilçe dışında oldugu için o saatte servıslerıde yok...onun yanında 1000 tl demeleri de bana cok agrıma gitti..nişanlım da öğretmen kazandıgı belli sonucta ..benim iki dil bilip ondan az kazanmamı da gururuma yediremedım...neyse okkalı okkalı konusarak red ettım tekliflerini...

caycılık yapanlar o parayı alıyor siz şaka yapıyorsunuz galiba felan diye bile laf soktum adama.(bu arada caycılıgı kucumsedıgım ıcın felan degıl tabı sakın yanlış anlaşılmasın) bu para için okumaya gerek yok o zmn anlamında söyledim..

herneyse bi önceki mesajımda dediğim gb ..eve geldiğim andan itibaren bi sızı yine içimde cok üzlüyüorum...işissizim felan dıye .Ömer dinçere saydırıyorum hergun felan... :47::47::47:

aradan bi hata gectı ama nasıl gecti bana sorun yakın bi ilçedeki firmayla görüşmeye başladım cat diye deneyım sordu adam telefonda elbette iş deneyımım var ama dış ticaret sektöründe sıfır...:(

burası öle şak diye tecrübe sorunca nasıl afalladım telde bilemezsınız..normalde her şeye bi cevabım vardır..ama kalakaldım...görüştük cv nizi yollayın döneriz dedi..dönmediler...iyce eşekten düşmüşe döndüm...derken dun deil ondan önceki gün ilk görüşütüğüm kendi ilçemdekı yer aradı...

tekrar görüşmek istiyoruz dediler...uçuyoum sevncten cunku cok pişman olmuştum..1000 de dese yıne razı olcam galıba ...hem deneyım hem de boş durmmamk için...Allah yüzümüzü kara cıkarmasın...verdiğmiz kararları hayırlı cıkarsın ınsallah...

firmaya dıycem yarın görüşmede dış ticaret kursu araştıyordum bende dıye muhtemelen onlar karşılar zaten kursuda...

Rabbim yar ve yardımcımız olsun...Gecen sene o kadar hazırlandım hedeflediğim puanı aldım..40 kişi alınırsada ben o 40 da olcam dedim..Dediğim sayının ilk yarısındaydım...Ama Rabbimin dediği olur...ilk 40 ta da olsam işe yaramadı...Hep hayırlısı için dua ettim kızlar hep devlet hayalledim...İnşallah hayrlısı böyledir...

O yüzden biz bi yerden başlayalım...Allah çalışanın emek verenin hakkını verir.Hayırlısını istemeyide unutmayalım hiç...o kadar depresyona girdim ki...isyana varan sözler sarfettim Allah affetsin inş..Beni kurtarsın bu sıkıntılardan cümle benım durumumda olan arkadaslarımı da kurtarsın...

ara ara ağlama krizlerim oluyor yıne ...olmuyor değil ama kafamızı kaldırıp önümüze bakmadıkca yenı fırsatları göremıycegmizi anladım bi kac yere basvurdum bu gelişmeler yaşandı...siz de usanmadan devam edin bakmaya aramaya ...Biz sadece puzzle ın bir parcasını görüyoruz.Allah buyuk resmi görüyor..Hayılrı olan en kısa zamnada bulsun bizi inşallah...

Çünkü Allah bir kapıyı kapatırsa diğerini açar..İngilizler bile şöyle der :When God closes a door, somewhere he opens a window..

hepimiz için hayırlısı olsun...kendi sıkıntılarımızla cevremızdekılerıde en az kendımız kadar yıpratıyoruz emın olun..nişanlım atandı bu sene ben kaldım türkiye derecemle ...hoş o da derece yaptı ama benden yuksek deildi branşında derecesi...kendine bile sevinemedi cocuk sevindirmedım ben...(istemeyerek)

okuluna gittim yardım ettim tüm evraklarına ama hem sevınclı hem buruk anlatılamaz..bende atanmıs olabılrdım kendım ıcın evrak toplayabılrdıım dıye dusunmeden edemedım :((

ne demişler :NAsipse gelir Çin den Yemen den..Nasip değilse ne gelir elden...

dualarla birbirmize destek olalım...:40:

doludolu, gelişmeleri haber verirsin sen de.. burada hepimiz birbirimize destek olmaya, moral vermeye, ve bilgilerimizi paylaşmaya çalışıyoruz.

Herkes bir bekleyişte :( ve maalesef beklentiler yüksek, teklifler çok düşük.

dediğine katılıyorum ama, bir yerden başlamak lazım.

doludolu, gelişmeleri haber verirsin sen de.. burada hepimiz birbirimize destek olmaya, moral vermeye, ve bilgilerimizi paylaşmaya çalışıyoruz.

Herkes bir bekleyişte :( ve maalesef beklentiler yüksek, teklifler çok düşük.

dediğine katılıyorum ama, bir yerden başlamak lazım.

tabiki de gelişmelerden haberdar ederim sizi...inşallah olumlu olur bu sefer:26:

Bana görüşmelerde hiç ücret söylemiyorlar çok sinir oluyorum ya siz ne istiyorsunuz diye soruyorlar hep. Ben ne söyleyebilirim ki hiç çalışmamışım yeni mezun olmuşum :44: Siz ne düşünüyorsunuz diyorum ona da cevap vermiyorlar. Geçenlerde bir görüşmede tam 1 saat resmen bu şekilde geçti ben onlar bana soruyor ben onlara :52: En sonunda kendi kendime bunların kafasında da bişey yok mümkün olan en düşük ücreti kabul edecekler dedim düşüneyim ben dedim çıktım gittim :52: Böyle güvensiz ortamlarda nasıl çalışacağım hiç bilmiyorum.

Bu arada yüksek lisans başvuruları da yavaş yavaş başlıyor. Toefl sonucumu bekliyorum başvuracağım sanırım işe girmekten iyice soğudum :/

Son düzenleme:
Bana görüşmelerde hiç ücret söylemiyorlar çok sinir oluyorum ya siz ne istiyorsunuz diye soruyorlar hep. Ben ne söyleyebilirim ki hiç çalışmamışım yeni mezun olmuşum :44: Siz ne düşünüyorsunuz diyorum ona da cevap vermiyorlar. Geçenlerde bir görüşmede tam 1 saat resmen bu şekilde geçti ben onlar bana soruyor ben onlara :52: En sonunda kendi kendime bunların kafasında da bişey yok mümkün olan en düşük ücreti kabul edecekler dedim düşüneyim ben dedim çıktım gittim :52: Böyle güvensiz ortamlarda nasıl çalışacağım hiç bilmiyorum.

Bu arada yüksek lisans başvuruları da yavaş yavaş başlıyor. Toefl sonucumu bekliyorum başvuracağım sanırım işe girmekten iyice soğudum :/

kacınma bence fiyta söylemekten canım sende ben tabi 1500-2000 tl arası düşünüyorum.Ama işimden memnun kaldığpım sürece ücret konusunda anlaşmazlık yaşamıycağmızı düşünüyorum de ..Siz de ben çalışmaya başladıktan bi iki ay sonra farkedersiniz zaten de bence

başka fikri olan varsa söylesin bu şekilde kendinden emin konuşmalar çoğu zaman iyi oluyor dene bakalım...

bende ikinci dönem yukseğe başlıycam kararımı verdım inş. i,yi olur

kacınma bence fiyta söylemekten canım sende ben tabi 1500-2000 tl arası düşünüyorum.Ama işimden memnun kaldığpım sürece ücret konusunda anlaşmazlık yaşamıycağmızı düşünüyorum de ..Siz de ben çalışmaya başladıktan bi iki ay sonra farkedersiniz zaten de bence

başka fikri olan varsa söylesin bu şekilde kendinden emin konuşmalar çoğu zaman iyi oluyor dene bakalım...

bende ikinci dönem yukseğe başlıycam kararımı verdım inş. i,yi olur

Bi daha böyle bir şeyle karşılaşırsam direkt söyleyeceğim zaten almazlarsa almasınlar. Benim şöyle bir durumum var bir de eğer yüksek lisans yapmaya başlarsam işe giremem. Hem ikisini yürütmek zor ve çoğu yer istemiyor hem de başka şehirde düşünüyorum. O yüzden dönüm noktasındayım şu anda :31:

1 yıldır iş arıyorum mezun oldugumdan beri yani şimdi geçiçi 600 liraya sigortasız bir yerde çalışıyorum ama ay sonunda çıkıcam bugün bir iş görüşmesine gittim deneyimsizsin dediler yolladılar :(okadar da yol gittim 25 yasındayım bekarım hala bir paltaya sap olamadım :( bugünden beri ağlıyorum rabbim benım yüzüme ne zaman gülecek yoruldum artık hemde çok...

Bana hala dönüş olmadı.
Artık akrabalarım bana asgari ücret sigortasız işleri layık görüyor
Hatta biri konfeksiyon bile önerdi :))

çok mutsuzum iş istiyorum sadece çok mu bu isteğim :43:

Bana hala dönüş olmadı.
Artık akrabalarım bana asgari ücret sigortasız işleri layık görüyor
Hatta biri konfeksiyon bile önerdi :))

çok mutsuzum iş istiyorum sadece çok mu bu isteğim :43:

cok deil tabiki...inş. kısa zamanda güzel bir işin olur arkadasım iyi fırsat cıkar karsına(amin)...bizi bizden başka kimse anlamaz...sen kalbini ferah tut aramaya devam et ben öle yapıyorum..elbette böyle buhran zamnalarım olmuyor değil ama şükredip yolumuza devam etmek zorundayız..senın durumun da benım durumda olan bi sürü kişi var maalesef...

pozitif düşün...hersey yoluna girer ınsallah

1 yıldır iş arıyorum mezun oldugumdan beri yani şimdi geçiçi 600 liraya sigortasız bir yerde çalışıyorum ama ay sonunda çıkıcam bugün bir iş görüşmesine gittim deneyimsizsin dediler yolladılar :(okadar da yol gittim 25 yasındayım bekarım hala bir paltaya sap olamadım :( bugünden beri ağlıyorum rabbim benım yüzüme ne zaman gülecek yoruldum artık hemde çok...

inşallah tez zamanda istediğin gb bi iş fırsatı cıkar karsıına cnm bende senn durumdayım sende bana dua et....

Merhaba konunun tamamını okumadım ancak eğer iş bulamadım diye yüksek lisans yapmaya yöneliyorsanız, yapmamanızı öneririm. YL. mezununa tecrübesizsin deyip aynı rakamları teklif etmeleri daha onur kırıcı oluyor. Eğer akademik olarak devam edecekseniz öneririm.
Aynı süreci mezun olunca tekrardan yaşıyorsunuz, belki birkaç ay daha sabredip güzel bir fırsat yakalamak daha iyi olur, ben keşke öyle yapsaydım diye derdime yananlardanım..öğrenciyken de karşıma çıkan şansı reddettim, okul aksamasın aman çabuk bitsin diye ama başım göğe ermedi..durumunuzu bölümünüzü bilemem ama dönem arkadaşlarım arasında yl yapmayıp işe başlayanlar şuan hayatlarını düzenlediler, bölümden yükseklisansa devam edip te hasbelkader iş bulan arkadaşlar da masterın etkisinin olmadığını deneyimliyorlar. İş bulamayanlar da sıkıntılı yine..

Son düzenleme:
cok deil tabiki...inş. kısa zamanda güzel bir işin olur arkadasım iyi fırsat cıkar karsına(amin)...bizi bizden başka kimse anlamaz...sen kalbini ferah tut aramaya devam et ben öle yapıyorum..elbette böyle buhran zamnalarım olmuyor değil ama şükredip yolumuza devam etmek zorundayız..senın durumun da benım durumda olan bi sürü kişi var maalesef...

pozitif düşün...hersey yoluna girer ınsallah

Evet isyana girmemeye çalışıyorum
Rabbim doğru zamanı bekliyor belli ki...

Ben kpssde kaydırma yapmasaydım bölümümden atanıyordum
Nasip kısmet çok üzüldüm ama elimden gelen bir şey de yok
Sadece çok büyük maaşlarda gözümde yok seveceğim bir iş...
İnşallah hepimize istediğimiz kapılar açılır biran önce.:16:

of bende çok sıkıldım çokkkkkkkkkkkkk:5::5::5::5:
nette bile tüm başvurulara olumsuz cvp geliyor:5::5:
acaba örtülü olduğum için mi:26::26::26:
delirecem adeta:18::18::18:
bir şirket açıp hepinizi işe mi alsam ne yapsam:27::27::27::27:
hepimizin bir işi olmuş olur:52::52::52:
bu gidişle iş olmazsa bebek yapıp evde oturacam:37::37::37:
çocuğumun patronu olcem gayri:27::27::27:

Back