• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mutsuzum, yeni mezunların hali ne olacak hanımlar? :(( lütfen yol gösterin

bende yeni mezun ve 9aydır işsizim... kimyagerim kpss ye girdim 74 aldım. zaten torpille yerleşildiğini bildiğimden puana o kadar takılmıyorum barajı geçtim ya yeter diyorum.

kimyager pozisyonu olarak bir kaç görüşmeye gittim ingilizcem var ama yeterli gelmedi sanırım. yönetici asistanlığı düşündüm bi ara. bi yere görüşmeye gittim o da hoşuma gitmedi hiç. ben istiyorum ki iyi bi başlangıç yapıyım. nasıl başlarsa öyle gider sonuçta. idealist yaklaşıyorum ama nereye kadar bilmiyorum. annem de bi yerden başla diyor.. ee benim mesleğimde gel bi deney tüp tutarsın başlarsın demiyorlar ki hassas bi iş. öyle işe girdikten sonra öğrenirim durumu yok hata kaldırmaz.

geçenlerde bi tanıdık vasıtasıyla ön muhasebe gibi bi iş için görüşme yaptım. adam 4sene okumuşsun daha gençsin bu işi yapma biraz daha ara yazık olmasın eğitimine dedi. tanıdık sağlamdı tamam desem giricektim.

bende para beğenmiyorum galiba. 1500 altı olmasın falan diye düşünüyorum ama olmuyor...

sonuç olarak amacım iskiye girmek. tanıdığı yakını iskide atıksu dairesinde veya temizsu dairesinde çalışan insanlar arıyorum. nasıl girdiler ne yapmam lazım nasıl bi torpil bulmam lazım onu araştırıyorum. iş aramayı bıraktım torpil arıyorum:37:

bu işler maalesef torpilsiz olmuyor, bu da çağımızın lanetliği..

sırf kpss'i ondan dolayı hiç düşünmedim :(

bende mezun olalı 4 ay kadar oldu. sağlam stajım ve iyi derece ingilizcem olmadığı için özel sektörde şansım olmadığını daha doğrusu yapamayacağımı düşündüm.
çevremden tepkiler de herkesin dediği gibi devlete gir rahat edersin mantığındaydı. bende kpss kursuna başladım açıkcası istedğim için değil ama daha mantıklı olduğunu düşündüm ama memurluk hayatı bana göre değil sanki nankörlük gibi olmasın ama bilmiyorum işte kafam çok karışık bu konuda

belki bir kapı açılır, umutsuz olma.. inş istediğin olur kpss sonucunda..

ama bence o sırada da özel sektörde başvurulara devam et. belki bir şey çıkar, veya kursla beraber bir yerde staj yaparsın?

selamm kızlar bende sizinle aynı durumdayım haziran ayında mezun oldum iş bulamıyorum ve işe girmeye çok ihtiyacım var muhasebe finansman mezunuyum bi an mesleğimden vazgeçtim artık pazarlama satış yerlerine yöneleyim dedim onlarında çalışma sartları çok agır bu iş konusu o kadar canımı sıkıyo ki bunaldım artık evde oturmaktan lise ve universite stajlarımı izmirde çok köklü bir holdingte yaptım basvurduğum yerlerde ismini cv mde görünce bile ayrı bir muamele gösteriliyor ama illa tecrübe istiyorlar biz yeni mezunuz bize şans vermeliler ki bizde tecrübe kazanabilelim haksız mıyım yaa :43::43:

durumlarımız neredeyse aynı... gerçekten yeni mezunların önünü açmaları lazım. her yer en az 2 - 3 sene tecrübe istiyor. e bize şans vermeden nasıl tecrübe sahibi olacağız ki?

Satış pazarlama ben de hiç düşünmüyorum, çalışma şartları insanı bunaltır, karakter ve yapı meselesi tabi de, ben daha nazlıyımdır, öyle sokakta veya saha da pazarlama yapabileceğimi sanmıyorum. bir de bu kadar okudum, emek verdim, saha da koşturmak istemiyorum.

Çevremde herkesin işe başlama şekli stajdı.
Artık stajın mantığı bu sanırım.
Büyük, köklü şirketlere gidip staj başvurusunda bulunuyorlar, sonuçta şirket para vermeyeceği için havada karada kapıyor.
Daha sonrasında staj bitimince oradan teklif alıyor, işe başlıyor.
Bu yöntemi bir deneyin bir de.
Hiçbir şey olmazsa bile çevreniz olur, günün birinde içlerinden birisinin arkadaşı veya tanıdığı tam da sizin gibi çalışan arıyor olabilir.

yok canım kolay adı bılgısayar ışletmenı ama yazı işlerinde masa basında yazı yazıp duruoruz oyle bı yoğunlukta yok ole bılgısayar yazılım felan uğrasmıorum yanı :D:40::40::40:
oo supermiş cnm dilekçe falan yazıyormusun masa başında yazı derken çok cahilimde ben:D

Çevremde herkesin işe başlama şekli stajdı.
Artık stajın mantığı bu sanırım.
Büyük, köklü şirketlere gidip staj başvurusunda bulunuyorlar, sonuçta şirket para vermeyeceği için havada karada kapıyor.
Daha sonrasında staj bitimince oradan teklif alıyor, işe başlıyor.
Bu yöntemi bir deneyin bir de.
Hiçbir şey olmazsa bile çevreniz olur, günün birinde içlerinden birisinin arkadaşı veya tanıdığı tam da sizin gibi çalışan arıyor olabilir.

en mantıklısı bu gibi duruyor.
ben staj yaptım aslında son dönemde, 5 aylık bir stajım var, çok bilindik bir yabancı medya planlama şirketinde.
o kadar kötüydü ki staj olayları, en az 70 80 tane stajyer vardı, ve stajyerler devamlı değişiyor, biri çıkıyor hemen yerine biri geliyor, hepsinin de dediği kadroya geçebilmek için 1buçuk 2 sene staj yapmak lazım.. o da bana uymadı, mezun olunca çıktım.

sonra bir gazeteyle görüştüm, ilk görüşmem oydu hatta mezun bir şekilde, editör yardımlığı pozisyonu için, magazin bölümüydü, magazinden de nefret ederim, para vermeyeceklerdi, neyse dedim başlıyım bari belki ordan dış haberlere geçiş olur dedim...
bana tek dedikleri şey, 1 sene staj sonraki 1 sene asistanlık yapılacak. asistanken de verdikleri para çok komik bir rakam.
orası da uymadı.

yanlış yerlerde staj aradım herhalde, medya sektörü çok karışık

durumlarımız neredeyse aynı... gerçekten yeni mezunların önünü açmaları lazım. her yer en az 2 - 3 sene tecrübe istiyor. e bize şans vermeden nasıl tecrübe sahibi olacağız ki?

Satış pazarlama ben de hiç düşünmüyorum, çalışma şartları insanı bunaltır, karakter ve yapı meselesi tabi de, ben daha nazlıyımdır, öyle sokakta veya saha da pazarlama yapabileceğimi sanmıyorum. bir de bu kadar okudum, emek verdim, saha da koşturmak istemiyorum.

satış pazarlama zor çalışma şartları açısından. bende öyle düşünüyorum okuduk bosuna mıydı o kadar yıl bugun ziraat bankasının sınavına girdim belki olur umut dunyası surekli denemek zorundayız bişiler :50:

en mantıklısı bu gibi duruyor.
ben staj yaptım aslında son dönemde, 5 aylık bir stajım var, çok bilindik bir yabancı medya planlama şirketinde.
o kadar kötüydü ki staj olayları, en az 70 80 tane stajyer vardı, ve stajyerler devamlı değişiyor, biri çıkıyor hemen yerine biri geliyor, hepsinin de dediği kadroya geçebilmek için 1buçuk 2 sene staj yapmak lazım.. o da bana uymadı, mezun olunca çıktım.

sonra bir gazeteyle görüştüm, ilk görüşmem oydu hatta mezun bir şekilde, editör yardımlığı pozisyonu için, magazin bölümüydü, magazinden de nefret ederim, para vermeyeceklerdi, neyse dedim başlıyım bari belki ordan dış haberlere geçiş olur dedim...
bana tek dedikleri şey, 1 sene staj sonraki 1 sene asistanlık yapılacak. asistanken de verdikleri para çok komik bir rakam.
orası da uymadı.

yanlış yerlerde staj aradım herhalde, medya sektörü çok karışık

Aman diyim, medya sektöründen uzak durun.
Ki ben bu bölümden mezun olacağım, düşünün işimi hiçbir şekilde yapmayı planlamıyorum çünkü aç kalacağım.
Artık günümüzde dediğiniz gibi stajyer çok, sen 1 yıl çalış bak biz seni kadroya alacağız diyorlar, sonra haziranda öbür mezunlar geliyor pat kapının önüne öncekiler.
Bu sefer onlara aynı cümleler...
Adamlar sistemi oturtmuş, nereden ne kazanacaklarını çok iyi biliyorlar.
Ama illa ki böyle bir pozisyon düşünüyorsanız her türlü firmanın halkla ilişkiler ya da iletişim-reklam bölümlerinde benzer işleri yaparak çok daha iyi yerlere gelebilirsiniz.
Birimler az çalışanla kuruluyor, kendi yetiştirdikleri elemanlara daha çok güvenip direk işe alıyorlar.

Lisede gazetecilik üni de radyo tv okudum. Hayatımın hatasını yaptım. Lise stajımı türkiyenin en büyük kanallarından birinde yaptım. Gece 3 lere kadar çalıştığım günler oldu. Popomun üstüne oturamazdım yoğunluktan. Staj sürem bitene yakın bana devam etmemi kadro açıldığı takdirde beni kadroya alacaklarını söylediler. Benim çalıştığım departmandan biri işten çıkacakki bana kadro açılacak. Nerde o günleer. Kabul etmedim tabiki. Üni de staj bile yapmadım zaten. Artık herkes stajer adı altında ucuza eleman çalıştırma derdinde. Sadece medya sektörü için konuşmuyorum hepsinde öyle ama sanırım medya sektöründe biraz daha fazla. Bir arkadaşım 2 sene kadro açılmasını bekledi. Tek kuruş para da almadı. En sonunda olaylı bi şekilde ayrıldı. O kadar beklemesi hataydı zaten. Benim özel sektörden umudum kalmadı zaten artık. Kpss de deniyicem şansımı kısmetse. Al bi de burdan yak yani :ssz:

Lisede gazetecilik üni de radyo tv okudum. Hayatımın hatasını yaptım. Lise stajımı türkiyenin en büyük kanallarından birinde yaptım. Gece 3 lere kadar çalıştığım günler oldu. Popomun üstüne oturamazdım yoğunluktan. Staj sürem bitene yakın bana devam etmemi kadro açıldığı takdirde beni kadroya alacaklarını söylediler. Benim çalıştığım departmandan biri işten çıkacakki bana kadro açılacak. Nerde o günleer. Kabul etmedim tabiki. Üni de staj bile yapmadım zaten. Artık herkes stajer adı altında ucuza eleman çalıştırma derdinde. Sadece medya sektörü için konuşmuyorum hepsinde öyle ama sanırım medya sektöründe biraz daha fazla. Bir arkadaşım 2 sene kadro açılmasını bekledi. Tek kuruş para da almadı. En sonunda olaylı bi şekilde ayrıldı. O kadar beklemesi hataydı zaten. Benim özel sektörden umudum kalmadı zaten artık. Kpss de deniyicem şansımı kısmetse. Al bi de burdan yak yani :ssz:

kolay gelsin..
gerçekten çok zor bu devirde iş bulmak. şirketler de sömürecek insan arıyorlar. elim kolum bağlı gibi hissediyorum, ben de hala beklemedeyim.
kpss nedense bana daha zor geliyor ama :/ sınav değil de, sonra ki mülakat ve yapılan eleme bölümü. sırf torpil geçiyor gibi.

İşe giren var mı? Ben aramayı bıraktım artık, daha önce başvurduklarımdan da ocağa kadar arayan olursa giderim ocakta yüksek lisansa başvuracağım sıkıldım evde otur otur :35:

İşe giren var mı? Ben aramayı bıraktım artık, daha önce başvurduklarımdan da ocağa kadar arayan olursa giderim ocakta yüksek lisansa başvuracağım sıkıldım evde otur otur :35:

ben de banka sınavlarına girip duruyorum, tek elle tutulur arayışım o..

ocağı bekliyorum ben de, yüksek lisans başvuruları için.

benimde hayallerım çok farklıydı lisede başarılıydım hukuk falan düşünüyordum ama sınavda talihsizlik istediğim puanı alamadım dershaneye gideyım bir sene dedim bu sefer daha düşük puan aldım başarısız oldum ama kabullenemiyordum kendime yediremıyordum tercih yapmadım sonra düşündüm nereye kadar yaş oldu 20 hersene össye girilirmi hem maddiyat yönünden de ailemi zorlamak istemedim ek kontenjanlar acıldı tercih yapmaya karar verdim ama bilirsiniz pek bişey kalmaz bölüm olarak napayım diye düşündüm en çabuk nasıl iş sahibi olurum diye düşündüm araştırdım muhasebe bölümünde ilerleyebilirim istemıyordum aslında ama mecburdum aileme de yük olmamak hatta onlara yardım etmem gerekliydi. önlisans muhasebe okudum iki yıl. sonra çalımam gerekti hem çalışırım hem acıktan açıköğretim okurum dedim. okulu bitirir bitrmez yaşadığım yer bir ilçeydi hemen stajımı yaptım ve mali müşavir yanında işe girdim iş öğrenirim diye. adamın bana teklif ettiği para yıl 2007- 350 lira ağlayasım geldi ama ne bekliyordum ki lisans mezunları bile işsiz gezerken ne yapacaktım banka sınavlarına falan girmedim okuduğum bölümle alakalı olsun bari işi öğreneyim dedim tecrübem olur dedim.ailemle yaşıyordum sonuçta yemek kira masrafım yoktu. işe başladım muhasebeyi öğreniyordum. kafam karışıktı aslında sevmiyordum ama geleceğe dair artık yeni planlar yapmıyoordum tekrar üniversite okuyamazdım çok yıllarımı alırdı pişamndım ama imkanım da yoktu. neyse muhasebe dışında herşey yaptım çay temizlik gibi şeyler bu arada kpssye grdim ve iyi bir puan aldım patronum da desteklemezdi beni kazanamazsın gidemezsin diye küçümserdi bu arada lisans eğitimi mi de tamamlamıştım. 2 yıl sonunda yıne kendi memlektımde bir kuruma atandım şimdi çok rahatım özel sektör sömürü. haftasonum var 5 dedin mi evimdeyım yoğun çalışmıyoruz. patron derdi yok:) o aldığım maaşın 6-7 katı maaş alıyorum. Allahıma binlerce şükür

demem o ki biryerden başlamak gerek az olsun hep öyle kalacak değilsiniz ya tecrübe önemlıdir devlet dairesinde de olsa iş deneyimim sayesinde rahat ettım herkese hayatta başarılar.

Bi yerden başlamak lazım tabi ama o bir yerden de başlayamıyorum ki ben :/ 100den fazla başvurum var bölümümle alakalı olmayan ilanlara bile başvuruyorum. Gittiğim iş görüşmelerinden de ses çıkmıyor. Kpss benim için çok zor bizim bölüm türkiye genelinde 30 kontenjan açılmış doğudaki yerler bile 94-95 le kapatmış en az 97-98 alacağım ki istediğim yer olsun. Ha alamaz mıyım çok mu zor değil tabi ki çalışmadan 80-85 alınabiliyor ama öyle sağlam puan almak için en azından 1 sene sınava yoğunlaşıp çalışmam gerek ben de bir sene boş durmak istemiyorum :50:

Ptesi ve salı ayrı ayrı 2 banka sınavına gireceğim. Umarım bir netice çıkar.
Daha doğrusu, sınavlardan değil korkum. Sonra koymak istedikleri departmandan korkuyorum.

İkisine de sitelerinden genel başvuru yapmıştım da, gidip çağrı merkezi falan demesinler. Artık "banka da katliam" diye üçüncü sayfalarda cinnet geçirme haberlerimi okursunuz.

ahh ahh bende aynı dertten muzdaribim. daha önce köklü bir medikal şirketinde işe girdim ve kısa sürede yükseldim.ama rahat batıyodu illla üniv dedim.okumak iiçin işi bıraktım.o kadar da yi düşün kalifiye elemanımızsın ayrılma dediler ama nerde o kafa..sonra okudum da ne oldu.bu yıl bölümümü derece le bitirip mezun oldum.her başvurduğum yer peşimde koşar sanıyordum.iş beğenmiyordum resmen.bazı görüşmelerimde de eşim onay vermedi.şimdi ise ne arayan var ne soran:(( artık ne yapacam bilmiyorum.zoruma gidiyor evde köz köz oturmak:(( özel okul yada iyi bir iş yeri olsa da çalışsam:(( evliyken daha zor oluyo.insanlar her fırsatta yüzünüze vurup duruyo koca parası yiyor vs diye.çok zoruma gidiyo çokkk..

bazen kısmette yoksa olmuyor işte. olsada sen görmüyosun önündeki fırsatı ... bende ing var iş deneyimi var bende aylardır işsizim.. sadece görüşmelere gidip geliyorum.. artık alıştım bisüre sonra koymuyor.güle güle gidip gülegüle geliyorum ne sıkcam canımı gereksz saçma sapan insanlara... kendimede ödül veriyorum her gittiğim görüşmeye... bazen iş iyi bile olsa insan görüşmeye gitmek istemiyor artık nasılsa olmıycak diye o hale geldim ama zaman böle bi zaman görüp yasayıp öğrenmek gerekiyor... en önemlisi ruh sağlığı.. akıl sağlımı kaybetmediğim sürece giderm daha sanrım:52::52: :24:

Ptesi ve salı ayrı ayrı 2 banka sınavına gireceğim. Umarım bir netice çıkar.
Daha doğrusu, sınavlardan değil korkum. Sonra koymak istedikleri departmandan korkuyorum.

İkisine de sitelerinden genel başvuru yapmıştım da, gidip çağrı merkezi falan demesinler. Artık "banka da katliam" diye üçüncü sayfalarda cinnet geçirme haberlerimi okursunuz.

Noldu iş görüşmelerin canım nasıl geçti?

Noldu iş görüşmelerin canım nasıl geçti?

hala bir haber ve gelişme yok ben de..
yarın bir tane daha var, burası daha olabilir gibi, çünkü yetiştirilmek üzere arıyorlarmış. medya planlama şirketi. bakalım yarın şartlarını öğreneceğim, yazarım buraya.

umudumu kaybetmiyorum ama ben, bu aralar pek bir pollyanna modundayım :)

sen de ne var ne yok?

Back