bende yeni mezun ve 9aydır işsizim... kimyagerim kpss ye girdim 74 aldım. zaten torpille yerleşildiğini bildiğimden puana o kadar takılmıyorum barajı geçtim ya yeter diyorum.
kimyager pozisyonu olarak bir kaç görüşmeye gittim ingilizcem var ama yeterli gelmedi sanırım. yönetici asistanlığı düşündüm bi ara. bi yere görüşmeye gittim o da hoşuma gitmedi hiç. ben istiyorum ki iyi bi başlangıç yapıyım. nasıl başlarsa öyle gider sonuçta. idealist yaklaşıyorum ama nereye kadar bilmiyorum. annem de bi yerden başla diyor.. ee benim mesleğimde gel bi deney tüp tutarsın başlarsın demiyorlar ki hassas bi iş. öyle işe girdikten sonra öğrenirim durumu yok hata kaldırmaz.
geçenlerde bi tanıdık vasıtasıyla ön muhasebe gibi bi iş için görüşme yaptım. adam 4sene okumuşsun daha gençsin bu işi yapma biraz daha ara yazık olmasın eğitimine dedi. tanıdık sağlamdı tamam desem giricektim.
bende para beğenmiyorum galiba. 1500 altı olmasın falan diye düşünüyorum ama olmuyor...
sonuç olarak amacım iskiye girmek. tanıdığı yakını iskide atıksu dairesinde veya temizsu dairesinde çalışan insanlar arıyorum. nasıl girdiler ne yapmam lazım nasıl bi torpil bulmam lazım onu araştırıyorum. iş aramayı bıraktım torpil arıyorum
bu işler maalesef torpilsiz olmuyor, bu da çağımızın lanetliği..
sırf kpss'i ondan dolayı hiç düşünmedim