• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mutsuzum, yeni mezunların hali ne olacak hanımlar? :(( lütfen yol gösterin

slm kızlar bende uluslararası ilişkiler mezunuyum tabi ben baya oldu mezun olalı... bende size boşu boşuna geçen bi 5 yıl anlatayım:( mezun oldum çoğu arkadaşında yazdığı gibi gözüm yükseklerde her işi beğenmiyorum sanki herkes benim mezun olmamı bekliyorda en iyi iş tepside bana sunulacak gibi... tabi öyle bi dünyanın olmadığını kısa sürede anladım bir yıl dersaneye gittim kpss hazırlık sonra alan sınavı torpil falan olmadı derken ben dersanede çalışmaya başladım üç kuruşa 3 yıl süründüm ne akla hizmetse:S sonra geçen yıl özel sektör bana göre değil diyerek (tabi dilde olmayınca mecburen bana göre olmuyor) tekrar kpss ye hazırlandım çok şanslı olduğum için bu yıl da sınav çok zordu iyi geçmedi:( şimdi sürekli iş arayışındayım ama bulunduğum şehirde en iyi iş çağrı merkezi ya da satış(pazarlamacılık) malesef... ilanlara bakmaktanda iş aramaktanda bıktım... çevremde herkes küçükte olsa bir işten başla diyorlar da bende bu iş seçeneklerini yapmak istemiyorum:( iş konusunda gerçekten bende çok mutsuzum...

bölümdaşız..
ahh valla içim şişti okurken ben de böyle mi olacağım diye düşünmekten.. ama mezun olalı 5 sene geçmiş, bence de artık nerede başlayacağının çok bir önemi olmasın. başlamalısın bir yerden.
bu arada dil yok dedin, yabancı dil bilgin ne düzeyde ki uluslararası mezunusun? veya kpss'de nereleri hedefledin?

Benim şimdiye kadar duyduğum en düşük mühendis maaşı 1500 lira o yüzden 1000 liraya bile razıyım dedim. İnşallah atanırsınız en kısa zamanda

hayırlısı olsun, en kısa zamanda iş bulursunuz inşallah.

ben de 1000 liraya razıyım her şekilde. tabi yol yemek ayrıysa.

Maalesef hiç bir gelişme yok.. İnternetten bile aklınıza gelen her yere cv'mi gönderdim. Alkollü-alkolsüz içeceklerden tutun, sigara firmalarına kadar..
Parçacıkları çarpıştırıp, detektör parçalarını test ettikten sonra sigara dağıtmak zor olmasa gerek.. :/ :(

neredeyse ben de aynı şekildeyim, iş ilanı sitelerini ezberledim. saha da satış / pazarlama hariç her şeye başvuruyorum diyebilirim.

bölümdaşız..
ahh valla içim şişti okurken ben de böyle mi olacağım diye düşünmekten.. ama mezun olalı 5 sene geçmiş, bence de artık nerede başlayacağının çok bir önemi olmasın. başlamalısın bir yerden.
bu arada dil yok dedin, yabancı dil bilgin ne düzeyde ki uluslararası mezunusun? veya kpss'de nereleri hedefledin?

ben yanlış yerden başladım ve zincirleme devam etti inş.senin olmaz canım bende bu ara iş aradağım için görünce yazmak istedim amacım içini karartmak deil meslektaş:D
ing. ileri seviyede değil zaten var olanda geliştirmediğim için yok oldu:( kpss gümrük bakanlığı ve dışişlerini istiyordum ama dediğim gibi sınavım iyi geçmedi:( başlamalıyım ama evliyim ve eşim her iş şartına olumlu bakmıyor satış meselesi çagrı merkezi falan istemiyor bankalarda artık aynı işi yapıyor biliyosun o yüzden bir türlü bir yerden başlayamıyorum...kısmet diyelim herkes için en hayırlısı neyse o olur inş...

ben yanlış yerden başladım ve zincirleme devam etti inş.senin olmaz canım bende bu ara iş aradağım için görünce yazmak istedim amacım içini karartmak deil meslektaş:D
ing. ileri seviyede değil zaten var olanda geliştirmediğim için yok oldu:( kpss gümrük bakanlığı ve dışişlerini istiyordum ama dediğim gibi sınavım iyi geçmedi:( başlamalıyım ama evliyim ve eşim her iş şartına olumlu bakmıyor satış meselesi çagrı merkezi falan istemiyor bankalarda artık aynı işi yapıyor biliyosun o yüzden bir türlü bir yerden başlayamıyorum...kısmet diyelim herkes için en hayırlısı neyse o olur inş...

amin amin.. bir gelişme olursa yazarsan sevinirim, bölümdaşı merak ederim :)
en güzel işlerin hepimizi bulması dileğiyle..

amin amin.. bir gelişme olursa yazarsan sevinirim, bölümdaşı merak ederim :)
en güzel işlerin hepimizi bulması dileğiyle..

meslektaşım bende uluslarası ilişkiler 3.sınıfta okuyorum ama benim planım şöyle cnm ben şimdi önlisans büro yönetimi ve yönetici asistanlığı mezunuyum özürlü memur seçme sınavına girdim 70 aldım atanma durumum var atanınca kurumda yükselmek için bu bölüme dikey geçiş yaptım cnm uzman yardımcılığı,şeflik vs.. kadrolara yükselebilmek için doğrumu yaptım bilemiyorum artık:)kamu yönetimi ile bunun arasında kaldım bunu seçtim:)

meslektaşım bende uluslarası ilişkiler 3.sınıfta okuyorum ama benim planım şöyle cnm ben şimdi önlisans büro yönetimi ve yönetici asistanlığı mezunuyum özürlü memur seçme sınavına girdim 70 aldım atanma durumum var atanınca kurumda yükselmek için bu bölüme dikey geçiş yaptım cnm uzman yardımcılığı,şeflik vs.. kadrolara yükselebilmek için doğrumu yaptım bilemiyorum artık:)kamu yönetimi ile bunun arasında kaldım bunu seçtim:)

okumaktan zarar gelmez, tabi ki doğru yapmışsın canım, hayırlısı olsun :)
kamu yönetimi daha genel bir bölümdü, orası da senin işine yarayabilirdi, ama bizim bölümle daha yüksek mevkilerde çalışma imkanı olur..

inş atanırsın, haberlerini bekliyoruz :)

okumaktan zarar gelmez, tabi ki doğru yapmışsın canım, hayırlısı olsun :)
kamu yönetimi daha genel bir bölümdü, orası da senin işine yarayabilirdi, ama bizim bölümle daha yüksek mevkilerde çalışma imkanı olur..

inş atanırsın, haberlerini bekliyoruz :)

sağol cnm benim inş atanırsam paylaşırım haberleri:) sende inş en kısa zamanda iş bulursun cnm:)

bende yeni mezun ve 9aydır işsizim... kimyagerim kpss ye girdim 74 aldım. zaten torpille yerleşildiğini bildiğimden puana o kadar takılmıyorum barajı geçtim ya yeter diyorum.

kimyager pozisyonu olarak bir kaç görüşmeye gittim ingilizcem var ama yeterli gelmedi sanırım. yönetici asistanlığı düşündüm bi ara. bi yere görüşmeye gittim o da hoşuma gitmedi hiç. ben istiyorum ki iyi bi başlangıç yapıyım. nasıl başlarsa öyle gider sonuçta. idealist yaklaşıyorum ama nereye kadar bilmiyorum. annem de bi yerden başla diyor.. ee benim mesleğimde gel bi deney tüp tutarsın başlarsın demiyorlar ki hassas bi iş. öyle işe girdikten sonra öğrenirim durumu yok hata kaldırmaz.

geçenlerde bi tanıdık vasıtasıyla ön muhasebe gibi bi iş için görüşme yaptım. adam 4sene okumuşsun daha gençsin bu işi yapma biraz daha ara yazık olmasın eğitimine dedi. tanıdık sağlamdı tamam desem giricektim.

bende para beğenmiyorum galiba. 1500 altı olmasın falan diye düşünüyorum ama olmuyor...

sonuç olarak amacım iskiye girmek. tanıdığı yakını iskide atıksu dairesinde veya temizsu dairesinde çalışan insanlar arıyorum. nasıl girdiler ne yapmam lazım nasıl bi torpil bulmam lazım onu araştırıyorum. iş aramayı bıraktım torpil arıyorum:37:

bende 2009 yılında mezun oldum buyuk şirketlere başvuruya gıttığimde bütün kapılar yuzume kapandı bana tanıdıgın yoksa iş bulamazsın dedıler bende yuzlerıne tanıdıgım yoksa Allahımda mı yok Allaha sukur o var o bana yardımcı olur dedım sonra kpssye gırdım ilk girişte 87 aldım şimdi hem evıme yakın hem cok guzel yere atandım bulunduğum yerı iş arkadaslarımı cok sevıyorum hafta sonu olunca pazartesi gelsinde işe gıtsem dıyorum çok şükür :):nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

bende 2009 yılında mezun oldum buyuk şirketlere başvuruya gıttığimde bütün kapılar yuzume kapandı bana tanıdıgın yoksa iş bulamazsın dedıler bende yuzlerıne tanıdıgım yoksa Allahımda mı yok Allaha sukur o var o bana yardımcı olur dedım sonra kpssye gırdım ilk girişte 87 aldım şimdi hem evıme yakın hem cok guzel yere atandım bulunduğum yerı iş arkadaslarımı cok sevıyorum hafta sonu olunca pazartesi gelsinde işe gıtsem dıyorum çok şükür :):nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
tebrik ederim cnm gözünaydın uluslarası ilişkiler mezunusun sanırım ne iş yapıyorsun cnm konumun nedir kurumda merak ettim yazarmısın bende bu bölümü okuyorumda

slm kızlar .... iş hayatında 5. yılına girmek üzere olan yaşı kçük ama sorumluluğu büyük bi yönetici olarak bnde kariyer hayatımı yazmak istedim :)
2008 yılında mezun oldum ... mezun olmadan önce sanki bütün şirketler bni almak değil kapmak isteyecekmiş gbi bi hsse kapılmış laylaylom bi havadaydım... mezun oldum bikaç iş görüşmesine gttim iş beğenmiorum ( neyime güveniyosam ) neyse gittiğim bikaç iyi firmadan haber bekliorum aricaklar yaa eminim ne gysem acaba ilk gün modundayım aradan günler haftalar geçti arayan soran yok tabi:1::1:

ben hala yok 2000 lira altında çalışmam yok haftasonu tatil olsun falan diye saçmalıorum... aradan geçti 4 ay artık babam laf söylemeye başladı okudun mezun oldun bak işte iş bulamıyosun sen bu kafayla gdersen iş miş bulamazsın niye sana 2binlira versinler ne özelliğin var burnunu indirde biraz bak etrafına millet asgari ücretle ev geçindirio bzm prensesimz iş beğenmiyo dedi...lafları gerçekten çok zoruma gitti ve önüme neresi gelirse basvurdum ve bkaç gn sonra adı çok duyulmuş çok köklü bi firmadan aradılar görüşmeye gttim pozisyon santral operatörü:S:S maaş 800 lira c.tesi yarım gün yemek şirketten akşam servisi var vs vs yani hayallerimn yanından geçmiyo ama kabul ettim kızlar sırf babam inat kabul ettim !!

sonramı noldu :))) yükseldim kızlar çok yükseldim ... şuan aynı firmanın üst düzey yöneticisiym :) hatta söle söyliim kendi işimi yapıyo gbiyim şirket bana özel ofis açtı ve ben kendi ofisime geçtim :)) evlendim eşimide işe aldım :16: herkesin hayali vardır benm küçüklükten beri hayalim arabam olmasydı 21 yaşında aldım kendi arabamı:) ben hayallerimi gerçekleştirdim kızlar darısı herkese ve şuan 24 yaşındayım dahada yükselicem inş.

ben asla memur olmak istemedim babam çok kızıyodu ama napim hiç istemedim kpssye babam için grdim 79 aldım ama terch bile yapmadım memur olursam ne uzar ne kısalırım die düşündüm özel sektörü seçtim şimdi iyiki diorum iyiki:16:

Güzel bir başarı tebrik ederim.
Ne mezunusunuz merak ettim?

kızlar bende ıssızım 6 aydır ve delırcem artık:14 onlısan tekstıl mezunuyum bır turlu ıstedıgım ısı bulamıyorum.bana sunulan ıslerdede ben basarılı olurmuyum bılmıyorum oyle kalıyo.artık ıste secmıyorum yeterkı calısıyım dıyorum uff:14:

bende mezun olalı 4 ay kadar oldu. sağlam stajım ve iyi derece ingilizcem olmadığı için özel sektörde şansım olmadığını daha doğrusu yapamayacağımı düşündüm.
çevremden tepkiler de herkesin dediği gibi devlete gir rahat edersin mantığındaydı. bende kpss kursuna başladım açıkcası istedğim için değil ama daha mantıklı olduğunu düşündüm ama memurluk hayatı bana göre değil sanki nankörlük gibi olmasın ama bilmiyorum işte kafam çok karışık bu konuda

tebrik ederim cnm gözünaydın uluslarası ilişkiler mezunusun sanırım ne iş yapıyorsun cnm konumun nedir kurumda merak ettim yazarmısın bende bu bölümü okuyorumda

tesekkur ederım canım ben muhasebe mezunuyum kaymakamlıkta yazı işlerinde bilgisayar işletmenıyım canım

oo süpersin cnm allah kolaylık versin tebrik ederim nasıl zormu bilgisayar işletmenliği nasıl işler yapıyorsun bilgi verirmisin cnm azcık:)

yok canım kolay adı bılgısayar ışletmenı ama yazı işlerinde masa basında yazı yazıp duruoruz oyle bı yoğunlukta yok ole bılgısayar yazılım felan uğrasmıorum yanı :D:40::40::40:

selamm kızlar bende sizinle aynı durumdayım haziran ayında mezun oldum iş bulamıyorum ve işe girmeye çok ihtiyacım var muhasebe finansman mezunuyum bi an mesleğimden vazgeçtim artık pazarlama satış yerlerine yöneleyim dedim onlarında çalışma sartları çok agır bu iş konusu o kadar canımı sıkıyo ki bunaldım artık evde oturmaktan lise ve universite stajlarımı izmirde çok köklü bir holdingte yaptım basvurduğum yerlerde ismini cv mde görünce bile ayrı bir muamele gösteriliyor ama illa tecrübe istiyorlar biz yeni mezunuz bize şans vermeliler ki bizde tecrübe kazanabilelim haksız mıyım yaa :43::43:

Back