slm kızlar bende uluslararası ilişkiler mezunuyum tabi ben baya oldu mezun olalı... bende size boşu boşuna geçen bi 5 yıl anlatayım mezun oldum çoğu arkadaşında yazdığı gibi gözüm yükseklerde her işi beğenmiyorum sanki herkes benim mezun olmamı bekliyorda en iyi iş tepside bana sunulacak gibi... tabi öyle bi dünyanın olmadığını kısa sürede anladım bir yıl dersaneye gittim kpss hazırlık sonra alan sınavı torpil falan olmadı derken ben dersanede çalışmaya başladım üç kuruşa 3 yıl süründüm ne akla hizmetse:S sonra geçen yıl özel sektör bana göre değil diyerek (tabi dilde olmayınca mecburen bana göre olmuyor) tekrar kpss ye hazırlandım çok şanslı olduğum için bu yıl da sınav çok zordu iyi geçmedi şimdi sürekli iş arayışındayım ama bulunduğum şehirde en iyi iş çağrı merkezi ya da satış(pazarlamacılık) malesef... ilanlara bakmaktanda iş aramaktanda bıktım... çevremde herkes küçükte olsa bir işten başla diyorlar da bende bu iş seçeneklerini yapmak istemiyorum iş konusunda gerçekten bende çok mutsuzum...
bölümdaşız..
ahh valla içim şişti okurken ben de böyle mi olacağım diye düşünmekten.. ama mezun olalı 5 sene geçmiş, bence de artık nerede başlayacağının çok bir önemi olmasın. başlamalısın bir yerden.
bu arada dil yok dedin, yabancı dil bilgin ne düzeyde ki uluslararası mezunusun? veya kpss'de nereleri hedefledin?