Çok mutsuzum, yeni mezunların hali ne olacak hanımlar? :(( lütfen yol gösterin

Ne güzel yaa süper böyle okudukça sizden güzel haberleri mutlu oluyorum. Bir ben evde kaldım sanırım, her bakımdan.

Benden yine kaçınılmaz son, banka işi olmadı. başlarım artık bankalara diyorum :)) neyse çok üzüldüm aslında dün, ama en azından kafamdaki banka ihtimallerini bir süre askıya aldım, başvuru yapmayacağım. demek ki bir şekilde bir şeyim yeterli gelmiyor.

bu aralar öğretmenlerde bi yokluk var heralde baksanıza ayak üstü ögretmen olduk ikimizde :)
evet öyle canım..
ama ben zaten öğretmenim
ama kpssye hazırlanmadım diye atanamadım bu yıl işte

inş atanırsın ya canım...
güzel haberleri verirsin inş

Ne güzel yaa süper böyle okudukça sizden güzel haberleri mutlu oluyorum. Bir ben evde kaldım sanırım, her bakımdan.
yook kız öyle deme..
senin beyaz yatlı prensin ve beyaz katlı iş yerinin zamanı gelmemiş demek ki..
kısmet oldu mu hiç ummadığın anda olur, benim iş gibi

boşver takma kafaya canım..
onlar beni almadılar diye onlar üzülsün de..
ben bir şey kaybetmedim, onlar kaybetti de
HER ŞEY GÜZEL OLACAK tek prensibimiz olsun

Son düzenleme:

gareng sen benı güldürdün allahta seni güldürsün emi benım işim 5 haftalık canım kurs bitince yine işsizim,geçici işçiyim ben

Kızlar aranızda yapı kredi veya garantide çalışanlar varsa acil bi bakabilirmisiniz ya buraya yazıyorum çünkü ayrı topik açınca bakan ilgilenen olmuyor beni ocak ayında garantiden çağırmışlardı part time yani cep mesajı gelmişti bende başvuru yaptım 2 gün sonra sınav daveti aldım fakat gitmedim bu ay tekrar mesaj attılar bu kezfull time için bende buna gideyim dedim ama aynı anda yapı kredide aradı strateji ik başvuru yapmam halinde değerlendireceklerini yazmışlar yaptım bende bukadar msj falan attıklarına göre büyük ihtimal olumlu geçer mülakat falan dedim çünkü benim hiçbir şekild 2 bankayada başvurum yok bankacılık mesleğini hiç sevmem hatta osmangazi üni. iktisat okurken bıraktım tekrar sınava girdim hayalimde hep mimarlık vardı oda kısmet olmadı insan büyük konuşmamalıymış neyse bugün aradılar online mülakat yapıcaz yarın dediler sorunum şu sınavların çakışması halinde hangisini seçmeliyim çalışma şartları vs karşılaştırılırsa hangisi daha caziptir.Birde bu online mülakat nasıl oluyor ne soruluyor bilen duyan varmı

Son düzenleme:
Yapı kredi büyük ihtimal gişedir garantiyi bilemiyorum
Ben ykb ye gittim ama bir cacık olmadı
Garantiye de chloen girmişti

online mülakat ben hsbc ile yapmıştım, ama farklı bir pozisyon içindi, ingilizce operasyon bilmem nesiydi, unuttum şimdi. kendimi tanıtmıştım, önceki staj deneyimlerimi falan sormuşlardı, üni hayatında neler yaptın vs demişlerdi.. mülakat ing olduğu için ing yeterliliği ölçmek için önce online, sonra telefonda, sonra da yüzyüze mülakata çağırmışlardı. herhalde seninki de bu aşamaların türkçesi olur. hsbc'nin aradığı pozisyon biraz call center'a girdiği için yüzyüze mülakata gitmemiştim gerek yok diye düşünüp, şimdi çok pişmanım keşke gitseydim..

garantinin de gişe yetkilisi asistanı sınavına girmiştim, şartlardan bahsetmemişlerdi ama memurlar.net ten araştırmıştım, gişe maaşı 1200 civarıymış. sınavı zordu, sadece genel yetenek vardı, kazanamadım.

Yapı kredi büyük ihtimal gişedir garantiyi bilemiyorum
Ben ykb ye gittim ama bir cacık olmadı
Garantiye de chloen girmişti

evet ikiside gişe ama akdeniz bölgesinde dönemlik eğer başarıı olursanız kadroya alırız dedi kadın tlfnda bilgi verdiler maildede yazmışlar bütün şartları bu kadar ayrıntıya girdikleri için sınav formalite galiba diye düşündüm

benimkiler gişe umarım dediğiniz gibi bir mülakat olur saçmasapan mülakat soruları sormazlar yk sınavıda istanbuldaymış bulunduğum yere çok uzak saçma bir sistem

İki psikiyatri uzmanı, 10 yıl kadar önce bir teori ortaya atmış şöyle ki;

"Cehalet, gerçek bilginin aksine, bireyin kendine olan güvenini artırır."

Ve bunun üzerine bir araştırma başlatıldı. Fizyolojik ve zihinsel alanda yapılan çeşitli uygulamaların sonucunda şu bulgulara ulaşıldı:
· Niteliksiz insanlar ne ölçüde niteliksiz olduklarını fark edemezler.
· Niteliksiz insanlar, niteliklerini abartma eğilimin-dedir.
· Niteliksiz insanlar, gerçekten nitelikli insanların niteliklerini görüp anlamaktan da acizdirler.
· Eğer nitelikleri, belli bir eğitimle artırılırsa, aynı niteliksiz insanlar, niteliksizliklerinin farkına varmaya başlarlar.

Cornell Üniversitesi'ndeki öğrenciler arasında bir test yapıldı ve klasik "Nasıl geçti?" sorusuna öğrencilerden yanıtlar istendi...

Soruların yüzde 10'una bile yanıt veremeyenlerin “kendilerine güvenleri” müthişti. Onların "testin yüzde 60'ına doğru yanıt verdiklerini" düşündükleri; hatta "iyi günlerinde olmaları halinde yüzde 70 başarıya bile ulaşabileceklerine inandıkları" ortaya çıktı.

Soruların yüzde 90'ından fazlasını doğru yanıtlayan-lar ise “en alçakgönüllü” deneklerdi; soruların yüzde 70' ine doğru yanıt verdiklerini düşünüyorlardı.

Tüm bu sonuçlar bir araya getirildi ve Dunning-Kruger Sendromu'nun metni yazıldı:

“İşinde çok iyi olduğuna” yürekten inanan ‘yetersiz’ kişi, kendini ve yaptıklarını övmekten, her işte öne çıkmaktan ve aslında yapamayacağı işlere talip olmaktan hiçbir rahatsızlık duymaz! Aksine her şeyin hakkı olduğunu düşünür!
Ancak bu ‘cahillik ve haddini bilmeme’ karışımı mesleki açıdan müthiş bir itici güç oluşturur.

‘Eksiler’ kariyer açısından ‘artıya’ dönüşür.

Sonuçta, ‘kifayetsiz muhterisler’ her zaman ve her yerde daha hızlı yükselirler…

Bu arada, gerçekten bilgili ve yetenekli insanlar çalışma hayatında ‘fazla alçakgönüllü' davranarak öne çıkmaz, yüksek görevlere kendiliklerinden talip olmaz, kıymetlerinin bilinmesini beklerler... Tabii beklerken kırılır, kendilerini daha da geriye çekerler... Muhtemelen üstleri tarafından da ‘ihtiras eksikliği’ ile suçlanırlar..."

N'olur fazla mütevazi olmayın!...

"Siz de çevrenize şöyle bir bakın" diyeceğim ama eminim bu satırları okurken bile aklınızdan bir dolu yüz, bir dolu isim geçti...

Bence Dunning ile Kruger'in, bu çalışmalarıyla 2000'de, Nobel yerine Harvard Üniversitesi'nin Ig Nobel'ini alma nedeni "cahil olmamalarıydı".

Gönlümün nobelini bu ikiliye vererek yazımı Bertrand Russel'in bir sözüyle bitiriyorum:

“Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır.” —

şimdi ben bunun iyi yönünümü alınayım kötü yönünümü blemedim :44: ama çok güzel bir yazı doğru bir tespit ve çevremde örneklerini çok gördüm

Son düzenleme:
şimdi ben bunun iyi yönünümü alınayım kötü yönünümü blemedim :44: ama çok güzel bir yazı doğru bir tespit ve çevremde örneklerini çok gördüm

Fazla alçak gönüllü olmayalım özelliklerimizin farkında olalım diye paylaştım. Şahsen ben de kendini yerden yere vuranlardanım.

Fazla alçak gönüllü olmayalım özelliklerimizin farkında olalım diye paylaştım. Şahsen ben de kendini yerden yere vuranlardanım.

yazı çok güzelmiş canım ama ben asla kendimi abartmayı sevmem bişeyi bilmiyorsam bilmiyorum diye söylerim..

müdür bey' e görüşmeye gittiğimde özel ders verdim ama bu konuda toplu öğrecilere hiç ders anlatmadım tecrübemde yok dedim...bana SEN BU İŞİ YAPARSIN OKULUNU OKUMUŞSUN SADECE ŞANSA İHTİYACIN VAR dedi.

ilk önce kader,sonra kendini karsındakine kendini ifade etmek ama yazıdada dediği gibi bencede çok ta mütevazi olmamak gerek tepene binerler adamın

İşte ben bu konuda daha beter olduğum için bu yazı bana iyi geldi. Mesela bir şeyi çok iyi bildiğime emin olsam bile yine de çok iddialı olmam benim de bilmediğim noktalar vardır mutlaka diye. Bir de bu iş başvuruları döneminde bir çok çalışan kişiden şunu duydum " Sen kendini çok küçümsüyorsun cv n çok güzel biraz güven kendine." Bunu bu aralar o kadar sık duymaya başladım ki üzerine de bunu okuyunca yanlış yapıyorum demek ki dedim.

Kızlar bugün autocad kursuna başladım bana katkısı olur diye :)

sabah uyandım kahvaltı felan annemle çarsıya indik ilk önce kursa gidelim bi görüşelim dedik.gittik ve kayıt oldum bugün kurs var mı selimcan bey biliyor oda burda degil o gelince haber vericem ben dedi danışmada ki kız. ama dedim ben şehir dışına gidebilirim bana hemen haber vermelisiniz ona göre hareket ederim tama dedi. neyse annemle işlerşmizi hallettik bi tel geldi bugün 2 de dersimiz var gelebilirseniz gelin saatte 13:40 :) koştura koştura eve gittim leptop umu aldım bişeyler atıştırdım çıktım geldim diyene kadar saat oldu 14:40 :) bende 2. derse yetişirim diye düşündüm akşam 18:00e kadar ders var demişti çünkü dersin sonuna yetişmişim hoca dersi bitirmiş.

köşedeki sıraya oturdum nefes nefeseyim öyle bi nefes alıp veriyorum ki hoca korktu su getireyim mi dedi:) sabah kayıt olurken görmüştü beni zaten.
o dersi bitirdi herkes gitti benım pc ye programı yüklemeye kalktı yüklenmedi nedense beceremedi adam. projeksiyonlar diğer öğrencilere anlattıklarını bana da anlattı.

ama adam da şekerrrrr yüzüğüde yok :) o anlatırken ben de biyandan deftere not tutuyorum. hoca ben not tutan öğrencilerimi çok severim dedi bende gülümsedim:).
sonra çok çok not tutan öğrenciler de bana kahve ısmarlar dediiiiiiiiiiiii ben tekrar gülümsedim..

tabi adamın bana kur yaptıgını eve gelince düşününce anladım safım ben saaafff

bende senın gibiydim canım ama annemin dürtüklemeleriyle biraz düzeldim bişeyi az bilsem bile ,biliyorum ben diyorum kalanını netten araştırıyorum o gece uyumuyorum ona hazırlanıyorum vs. hallediyorum :) mesela ben hiç öğretmenlik yapmadım ama şimdi slaytlar hazırlıyorum ayna karsısında ders anlatıyorum

Kızımmm çok heyecanlı yaa sırıttım okurken Arada böyle şeyler de anlatın yahu. Ahh ahh ben böyle heyecanlar yaşamayalı yıl oldu resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…