Çok mutsuzum, yeni mezunların hali ne olacak hanımlar? :(( lütfen yol gösterin

3 eğitim 139 lira hem kapıda ödemede var çok güzel. peki bu sertifikaların bize getirisi olur mu?

Getirisi olmaz olur mu? Adamlar bir sürü program bilgisi istiyorlar
Masa başı çalışıyorsan + program bilmeni bekliyorlar

Ben çizgi tageme başladım pdf yarılandı sayılır. Hep bildiğim şeyler ama cv ye yazmaktan zarar gelmez :)
Bu aralar ya bildiğim muhasebe programlarını ya da grafik programlarını kullanmayı düşünüyorum
Madem kendi sektörümden hayır yok
En azından okula gidersem filan para lazım birikimim olması lazım

Bu ara da çizgi tagem ve ppd.com dan mutlaka sertifika edinmeye bakın
Ben üniversitelerdekine gidemem çok tuzlu geldi bana.
İkinci dönem için ismek kurslarını düşünüyorum
Kartal piyano bölümü için mailleştim biriyle bakalım
Evde işe yaramaz biri olmak istemiyorum

Psikologlar ve Psikiyatristler Derneği

İş ve Çalışma psikolojisi
Endişe ile başa çıkma yolları
Stres ve Stres ile başa çıkma yolları

Bu üçünü mutlaka alacağım
Çünkü, kurumsal firmaların mülakatlarından anladğım kadarıyla
Çalışma ortamında ne kadar sabırlı, sakin olabildiğin çok önemli
Hepsinin ortak sorusu" bir sorun karşısında sakinliğinizi nasıl korursunuz?" idi.

Bu gün 2 yerle iş için görüşmeye gittim. İkincisinde kapıdan çıkarken göz yaşlarıma engel olamadım..
Yeni mezunsam deneyimsizsem napıyım ? Nerde deneyim kazanıcam ben kimse beni işe almazken?
Boşuna mı hazırlandım ben o sınava? Stresten hastalandım yatağa düştüm. Kazandım 4 sene kafa patlattım bitireyim diye..
Cvme bakıp deneyimli eleman arıyoruz diye anında elime geri vermeleri içinmiydi bütün bunlar..
Napıyım ben şimdi o kadar emek verdim üç kuruşa gidip marketlerde mi çalışayım mesleğimi yapmak varken..
İçimde yaşama sevinci kalmadı resmen.. Yazık diyorum gerçekten yazık bize..

cv'inde senin tecrübeli olmadıgını görüyorlar halbuki sırf kendilerini/egolarını tatmin etmek için bunu yapıyorlar. keşke çıkmadan bunu onlara söyleseydin! benım de basıma geldi bu. bi fabrıkaya beden işçisi olacaktım adam bana fabrıka deneyimin yok dedi.

eger bir görüşmem de daha bunu bana söylerlerse hiç çekinmicem bunu söylicem onlara gerekirse sesimi yükselticem! isterlerse yaka paça dışarı atsınlar! terbiyesizler!!!

Evet birde görerek bilerek çağırıyorlar insanı
Gittiğinde cv mizi ellerine alıyorlar onun üzerinden konuşuyorlar
En son hastaneye görüşmeye gittiğim ya adamlar resmen " sizden daha nitelikli eleman alımı yapılmıştır" yazmışlar
Oyun oynuyorlar artık özel sektör = özgüven bitirir.

havaalanları hakkındaki görüşleriniz neler? benim hiç bilgim yok, bir arkadaşım sahiba gökçende çalışıyordu free shopta ama.

babamın bir arkadaşı döviz bürosuyla ilgili benimle görüşmek istiyor, sabiha gökçende. babama da 'iyi bir başlangıç olabilir, dilini ilerletir, oradan başka yerlere geçer, zaten maaşlar çok iyi burada' demiş. babam da yarın git görüş diyo devamlı. şimdi gitmezsem ayıp olur.. ama hiç istemiyorum.

döviz bürosunda çalışma düşüncesi çok çok farklı geliyor - maalesef iyi anlamda değil -

Daha önce gittiğim bir yere söyledim zaten. O kadar hevesle gitmiştim ki. Ufak bi yerdi zaten burası da alır artık dedim. Kadın cvyi eline aldı ve deneyime sahip elemanlar arıyoruz dedi.
E be salak kadın arayıp beni ayağına kadar getirttin. Çok mu zordu aramadan önce cvye 10 sn kadar bakmak.
İnsanla oyun oynuyolar resmen. Ya hu madem kriterleriniz var çağırmadan önce inceleyin sanki ciltli kitap koyuyoruz önlerine. Alt tarafı 2 sayfa ya hu!
Kadına da dedim bunları. Hem siz almasanız başkası almazsa nasıl deneyim kazanıcaz biz dedim. Şirket politikamız dedi :)
Sinirim bozuldu resmen napıyım ben bilmiyorum ki

Cv ye baktıklarına inanasım gelmiyor artık, benim bir görüşmemde hangi bölümden mezun olduğumu bile tam bilmiyorlardı. Cv de yazan her şeyi tekrar orada anlatmak zorunda kaldım aaa öyle mi dediler bir de. Kurayla mı çağırıyolar görüşmelere anlamıyorum ki.

Bunu söylemek içimden gelmese de , artık insanlar mesleğini yapamıyor
Büyük şans lazım bunun için
Şansını değerlendir

üniversitelerin insan kaynakları yönetimi sertifikalarının geçerliliği ne düzeyde sizce? iş bulmada katkı sağlar mı? başka alandan mezun olan biri için iky aöf önlisans okumak,yüksek lisans yapmak veya sertifika prog. katılmak arasında hangisi daha avantajlı?

Son düzenleme:
Tekrar okuma şansınız varsa hem okuyup, hem sertifka alarak kendinizi geliştirebilirsiniz
Ama ylisans da güzel tercih olur.

her eğitimin mutlaka pozitif artısı var sonuçta iş arama sürecinde. ama tabi lisans sonrası yüksek lisansa başlamak daha avantajlı bence.

İK da yüksek yapmak aranılan bir şey mi onu araştır bence ilanlardan. Mesela biz de tercihen polimer üzerine, farmasötik üzerine vs. yüksek lisans yapmış olmak gibi ifadeler oluyor. Eğer İK yüksek lisansı da tercih ediliyorsa yapılabilir. Yoksa sertifika yeterli bence.

dün SEBOB a iş görüşmesine gittim proje yöneticisi olarak memur gibi sabah 8 akşam 5 cumartesi pazar tatil. ama tek kötü yanı yemek +yol yok

memurdan farkın sadece 4b ye baglı olmaman sanırım. daha maaş konuşmadık ama aracı olan abla 800 lira düşünüyorlarmış dedi

ama sen biraz pazarlıga gir dedi ama görüşmeye gittiğimde hiç maaş vs. konuşmadık sadece yapacagım işi anlattı bana bende çalışma saatlerini sordum maaşı sormama vakit bile bırakmadı. bikaç gün içinde döneriz size dedi..Artık dönerlermi dönmezler mi bilmiyorum aracı olan ablada en azından başka daha iyi bir yer bulana kadar devam edersin dedi. kariyerinde etkili olur yöneticilik dedi. bugünde cuma ama hala dönmediler...

egr bu işe kabul edilirsem netten online sertifikalardan alıcam yöneticilikle kalite ile ilgili inş. gelecek dönemde de işletmeden lisansa tamamlıcam onu yaparkende ingilizce kursunada gidicem. yasım 25 bu arada yılmadım! yılmıcam! koca bulucam bu istediklerimin hepsini de yapıcam inş.!

Koca bulucam İnşallah hepsini yaparsın canım istedikten sonra niye olmasın. 800 lira çok azmış ama ya :26: Asgari ücret neredeyse. Mecbur kalıp kabul edeceğimizi bildikleri için böyle yapıyorlar işte. Köleden farkımız yok.

evet kocada bulucam diğer istediklerimide yapıcam inş.

aşk istiyorum artık :) asgari ücret veriyor ama yol yemek yok.. asgari ücret veren yerlerin yemegi yolu oluyor en azından, bunda oda yok oyüzden tekrar görüşmeye çagarırlarsa 1000 lira dicem. hee illa 800 derlerse mecburen kabul edicem çünkü 1,5 yıldır evdeyim. yeter artık iş buluna kadar devam ederim.

Anladım canım, mahvettiler bizi zaten. Karın tokluğuna çalışıyor insanlar artık resmen. Para önemli değil belki ev falan geçindirmiyoruz sonuçta ama insan gururuna yediremiyor. O kadar emek ver çalış oku karşılığını alama. Saygı da yok kötü tarafı. Sırf bu yüzden kpssye daha sıcak bakıyorum artık. Bu kadar olduğunu gerçekten bilmiyordum mezun olmadan önce.

Dün beni bir yerden aradılar bugün için
Ama nerden aradıklarını anlamadım o kadar hızlı konuştu ki
Geri de aramadım
Ne biçim ik çalışanıdır o ya

hepimiz maaşın yüksek olmasını isteriz, ama olmuyor 800 lira düşükte olsa, fena değil gene. düzgün bir yerse, başlangıç için iyi olur senin için. boş oturmayalım artık, birimiz zinciri kırıp işe girerse, sanki gerisi gelir :)

yalnız, yol yemek olmadan 800 lira olmaz. onu kesin konuşman lazım, yemek için yemek kartı veya ticket falan vermeleri lazım her şekilde. yemeğe yine para gider, önemli de.. yol içinde öyle biraz vermeleri lazım. yoksa 800 liradan cebine anca 200 300 kalır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…